Přejít na výpis diskuzí
Šéf EA hlásá: tradičním konzolovým cyklům odzvonilo
27.7.2011 | Aleš Smutný
49 příspěvků
-
Může mi někdo vysvětlit, jak to, že když vyjde článek o tržbách na Tiscali, tak čísla vždy jasně mluví pro konzole a na Bonuswebu zase pro PC? Je to tím, že si každý z těch tiskovek vybírá jen to, co se mu hodí? Já proti konzolím nic nemám - právě díky nim už jsem téměř čtyři roky nemusel sahat na konfiguraci svého PC, ale proč tu vychází články jen o tržbách EA, Ubisoftu, Rockstaru atd.? Udělejte mi radost a napište něco o Blizzardu - to by mě zajímalo, jaký podíl u něj mají konzole. A že to taky nebudou malá čísla jejich tržeb je asi jasné...
-
-
U Blizzardu? Rekl bych, ze se to bude dost blizit nule. V poslednich letech si asi mnoho lidi nekoupilo Diablo 1 pro PSOne nebo Starcraft 1 pro Nintendo 64. Co se tyce Activision-Blizzardu, podivej se radsi sam ... moc se v tom nevyznam: http://investor.activision.com/reports.cfm
Pochopil jsem z toho, ze v roce 2010 meli 56 % prijmu z konzoli a handheldu, 35 % z MMORPG a PC a 9 % z distribuce. Ta distribuce si zaslouzi trochu vysvetleni: "Our distribution business consists of operations in Europe that provide warehousing, logistical, and sales distribution services to third-party publishers of interactive entertainment software, our own publishing operations, and manufacturers of interactive entertainment hardware."
-
-
Digitální distribuci nemám moc v lásce. Když si koupím hru je to jako s hudbou, nebo filmem, chci mít doma originál, a ne pár giga na disku, pak už totiž nevidím rozdíl mezi kupováním a stahováním.
A pěkně mě vytáčí DLC, dřív se ke hře udělal datadisk a bylo to, ale koupit si několik DLC (většinou za cenu datadisku, ale s daleko menší trvanlivostí) mě prostě nebere, navíc kartu už Sony asi nesvěřím :) -
Když už jsme u toho pomlouvání EA - zaznamenal někdo trapnou epizodu s SW: The Old Republic a jejím pre-order code?
-
-
Ne nikdo, stejně jako nikdo nezaznamenal 29:30, protože Wow se světelnými meči, teda vlastně SW: TOR, zachrání PC hraní, oživí trh a svrhne diktátorský režim v Severní Korei!
-
-
A jéje, policie dorazila. A já myslel, že v šichni z EA Czech budou na dovolené *1*
-
-
-
U crysis 2 to bylo jen díky předchozímu prvnímu dílu. Samotná hra je velmi slabá a je o dost horší než crysis 1. vždycky se musím bavit tím, jak u crysis 2 chválí optimalizaci, když je to hra s tak slabou grafikou a slabou fyzikou a např. destrukční model je oproti jedničce úplně někde jinde.
-
-
přesně tak, Crysis a Crysis Warhead mám doma v originále, Crysis 2 jsem zkusil, je to úplně jiná hra která s původním Crysis má společného velmi málo, nebavila mě, nekoupím si jí a dá se říct si na ní ani nevzpomenu což u jedničky se nedá říct kterou dá se říct každý čtvrt rok začnu hrát znova a znova. I když Multiplayer jsme přestal hrát díky vytíženosti ve Starcraftu 2 :)
-
-
To je docela na prdkdyž taky docela vydělávali asi je to nebaví dávát další konfigurace hlavně že na konzole vychazi vše dřív než na Pc vetšinou
*9* *9* *9* *9* *9* *9* -
,,Největší zásluhu na celkových tržbách mají konzole PS3 a X360, které se spolu zasloužily o 653 milionů dolarů, což tvoří 65% tržeb z tohoto čtvrtletí,,
a zbytek tudiz 35% je PC ?
takze PS3 ma 32.5% X360 ma 32.5% PC ma 35% ? -
-
Ne, 35% je PC, MAC, Wii, iPhone, iPad, PSP, DS, 3DS aj.
-
-
PC bude spíše 15%, maximálně 20%.
-
-
To tezko, divil bych se, kdyby bylo pres 10 %. WII+DS+3DS ma solidni kupni silu.
-
-
Přesně, o PC vydělečnosti si nedělejte velké iluze.
-
-
Samozrejme ze je tam zapocteny steam, neni duvod aby nebyl? To ze nema verejnost prodejni data ze steamu neznamena, ze je nema k dispozici EA, ktera skrz nej prodava hry. Nebo si fakt myslis, ze Valve taji pred EA, kolik jim prodali her? LOL
-
Bez digitální distribuce to jsou bezcenná čísla a podobné nepodložené názory mají pšenku.
-
A vážně je v tom započtený i Steam? *3*
-
-
-
-
-
-
999 mil.$?? Teda dojí to slušně, jen co je pravda...
-
Captain Obvious.
-
V poslednim odstavci vetu "EA rozhodně chce podporovat silné značky..." ctu jako "EA rozhodně chce dojit silné značky..."
-
cokoliv ten chlap rekne je perla...ne nadarmo se mu rika postrach herni branze:D
-
-
Nepleteš si to s Kotickem? Nebo to byl zase Hittler herního průmyslu? Já už nevím :-D
-
-
:D
-
-