Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum

    Tohle si spolu s druhou sérií Zaklínače může podat ruce a odejít někam do háje. Fakt promarněný potenciál. Postavy protivný, tvůrci neumí budovat napětí, děj předvídatelný (identitu Halbranda a toho bezdomovce diváci správně uhádli ještě z traileru před vydáním), dialogy často úplně bez nápadu. Elfové jsou tu vyloženě na facku, takže asi začnu fandit Sauronovi, až je vyrazí kosit. A nedivím se Numenorejcům, že s nimi nechtěli mít nic společného. 

    Jediné pozitivum je, že na trikách se nešetřilo, ale nikde jinde ten obří rozpočet vidět není. Když to srovnám s hereckým představením v Rodu draka, nebo s Andorem, tak tohle je fakt bída. 

    • iSpirit

      To není úplně pravda. Spousty lidí např. na Redditu ze začátku diskutovalo o tom, že Sauron je ten Istari. Takže opravdu bych negeneralizoval. Po válce je každý generál. Myslím si, že si se Sauronem pohráli moc pěkně a celé to dávalo i v rámci kánonu dost smysl.

      Elfové se obecně nepovedli, ať už vzhled, tak casting, tak scénář okolo. Za mě asi největší fail ten casting. Máme tam Elfa skřeta(Elrond), máme i Elfa Hobbita( Celebrimbor). Elfsky vypadá jen Galadriel, kterou bohužel zabil scénář.

      Naopak musíme pochválit trpaslíky, kteří jsou velice povedení a to včetně castingu. Tam nevidím ve finále žádný problém. Král, Durin i manželka naprosto super a kamarádství s Elrondem prostě šlape bez nějakých hluchých míst. 

      Adar a skřeti super, temní, působí a děsiví. Adar zahrán skvělé a tu černobílost mu věříte.

      Numeron tak so so. Něco se povedlo a něco ne. Hlavní pochvala míří za Elendilem. Skvělá postava, skvělý casting a věříš mu, že založí Andor a Gondor. 

      Chluponozi pak naprosto zbyteční a celá linka zbytečná. Na to se s hejtri můžu shodnout. 

      Lokace pak nádherné. Až na výjimky to vypadá filmově. Dolby Vision i Dolby Atmos pak potěšili.

      Rozhodně se jedná úplně o jinou ligu než Zaklínač, to je jenom čistý hate od tebe, který není postaven na faktech.

      • honcka

        Já taky tipoval, že to nebude nikdo z čarodějů, že ty měli přijet až o 3000 let později ve 3. věku. Chápu to smrštění 2. věku, to dává trochu smysl, ale ten Istari jde totálně proti kánonu, stačí se podívat na timeline. Prsteny se začly kovat kolem roku 1500 druhého věku, Elendil se narodil 3119. V roce 3441 uťal Isildur Sauronovi prst s Prstenem a skončil 2. věk. Okolo roku 1000 3. věku přijeli Istari lodí ze západu.

        • Tady pozor. Podle jedné verze modří přijeli už SA 1600. Ne že by to měnilo něco na tom, že roky vůbec nesedí, stejnak už z něho udělali Gandalfa, takže je to jedno.

  • A potom vznikajú články, že sa už netešíme na nové hry a filmy, pretože už nemajú čím prekvapiť. Pretože recenzenti hýkajú nad objektívnymi srajdami, preto. Ako tu niekto už spomínal, RoP si môže podať s netflixovým Zaklínačom ruku, a odísť do zabudnutia.

  • Jevo83

    Ja si Vaska velmi vazim, ale tento clanok bohuzial neviem akceptovat. Ake sokujuce odhalenia? Ake strhujuce tempo? Suhlasim jedine s tym, ze ta epizoda bola najmenej zla zo vsetkych. Ale nijak nevyriesila primitivne zjednodusovanie, lore gapy, tupe dialogy a zapletku, ktoru by predpovedal aj podpriemerny ork. Aj tie 3 Rhunske tragedky ukazali, ako snaha o formu DALEKO predcila obsah. Hroza. Ja byt Amazonom tak tych dvoch blbcov co to manazuju vyhodim a zazalujem za poskodenie mena. 

    • Tanatonaut

      Tak Vašek je fandou i TV Zaklínače. Někdo takhle inteligentní................nevím no 

      • yeniczek

        Ty jo, nechci ti nejak kazit den, ale posuzovat inteligenci podle toho, co se komu libi za film nebo serial, je takove... No vypovidajici vice o tobe, nez o Vaskovi. Sorry.

        • Tanatonaut

          To není o líbí-nelíbí. Ale o faktu, že Vašek považuje scénář a dialogy za chytré. Což už vypovídající je.

          Ale já soudím lidi i na základě hudebního vkusu nebo jestli jedí vařený květák.🤮

          Moc kamarádů nemám, no.

  • Líbí se mi jak okecal ty totální zrůdnosti v seriálu. Tyhle lidi má korporát nejraději. Koupí i obyčejné bílé tričko, pokud na štítku bude označení oficiálního merche. 

  • Všechno v tomhle je parodie na Jacksona. Už ta "Cave troll" scena davala tušit co a jak. Místo bitvy o helmuv žleb tu máte bitvu o 4 stodoly a hospodu, new Legoslav oneshotne celou elfí věž a za usvitu se tam teleportuje jízda Numenoru ze 3 lodí, kde se jich naskládaly stovky i s koňma. Nikdo tam neumře, borka se dvěma šípama v plicích a skelnym pohledem za pár hodin performuje jak kdyby nic. No a samozřejmě všichni na pohodu přežijí ekvivalent atomové bomby. A to tak, že se jim neskřiví ani vlásek... Hele já chápu, že někdo z toho může být odpálený, ale recenze by měla být taky poctivě kritická ke zjevným lapsum ve scénáři a přihlouplým dialogům.

    • mcblady

      Je zvláštní, že milovníci Tolkiena vyčítají seriálu dialogy, které přesně odpovídají Pánovi prstenů - elfové, trpaslíci i Numenorejci právě takhle nepravděpodobně mluvili i v předloze. Tam ovšem byli hobiti, kteří to shazovali. Tady (ale i Jacksona) hobiti mluví stejně pateticky jako zbytek, ale upřímně zde mi to vadí míň, protože ty hobití matrony jsou naprosto okouzlující.

      Lapsy v logice jsou v každém seriálu, narvat 500 koní do tří lodí opravdu nejde, ale není to zase tak hrozné - vemte si, že výbuch byl tak neškodný, že se vrací jen třetina expedice (byť část zůstává na místě, rozhodně to není tak, že se nikomu nic nestalo zjevně větší část koní to odnesla). Kdybych měl řešit každou logickou chybu, tak se nemůžu dívat na nic.

      • Jevo83

        Problem dialogov nie je ich forma, ale obsah a v podstate, kebyze cely serial pozeras ako nemy film, tak vlastne o nic neprides.

    • Sallvator

      A tak proto taky nedostava v recenzi 8,9/10 ale drzi se to okolo 6-7/10 a tam to i sedi prave za ty veci co jste popsal se kteryma souhlasim vesmes. Tech 8,5 hodin nabidlo plno preslapu ale i slusne zabavy prototo to proste je hodnocenim ke stredu spektra, ale rozhodne ne odpad na to tu jsou veci jako love island a ulice,  ty odpady co to dostava od lidi jsou nesmysl i kdyby to byla totalni mega sracka scenarem tak jen za vizual to ma 3/10 ten je aktualne nejlepsi co kdy serialova tvorba mela. Nadruhou stranu on ani Jackson se nedrzel zasadne kanonu a predlohy a i casove nesrovnalosti tam mel... 

      • No oni by to lidi ani tolik neroustili, kdyby se na webu nevyrojilo tolik bias recenzi o nejlepším seriálu všech dob. To je prostě lež, já bych tomu dal osobně na csfd tak 50 procent. A to jen za vizual. Tohle taky vyčítám Pecháčkovi, on prostě ty blitky v tom ani nezmiňuje a jen píše jak je to super. Ne,není. Trefně to vystihla jedna borka s komentářem " někomu holt stačí, že je to barevný a hejbe se to". Osobně mám články Václava rád, tady se ale hrubě neshodnu. 

        • Sallvator

          Tak stale je to zabava to ze se to hejbe a je to pekny bude vzdy velke casti stacit, kouknete na Marvel kolik ma filmu 30? Z toho jsou dobre 2-3? a jakej to je kolos nastesti teda se z toho v posledni dobe stava takova sracka ze uz i fans to nedavaj tak snad se tehle popculturni slepe ulice blizi konec

  • cNNk

    Tenhle serial je jako bezna hra od Ubisoftu, nadherne prostredi plne uplne demetnich pribehu a otravnych postav. I ja vsak patrim mezi tu spoustu lidi co to dokazou konzumovat ve velkem, ale clovek ma pak stejne pocit, ze ta hromada nemela zadne kalorie.

  • 9 hodin prázdné nudy pár scének nevytrhne, kéž by žádná další série nevznikla, ztráta času.

    • yeniczek

      Stejne si za to pravdepodobne nezaplatil ani korunu, tak co. Trapit te to nemusi :)

  • Veskoslav

    Takže jedním dílem spraví to,ze je to karastrofa? Že casova linka neexistuje? Že Gabča je macoamazonka a většina mužského osazenstva působí jak idioti? Ze elfové jsou jak z Wishe? Že linka hobitu je naprosto zbytečná? Že Numeronci vypadaji jako nedomrla rasa, která neumí postavit víc jak 3 lodě. Jestli tohle autorovi stačí smazat posledním dílem, tak gratuluji....doporučuji ještě She-hulk. Bude se líbit...

    • yeniczek

      Woke tam neni ani naznak, to jste si do toho nejak dosadili sami. V horsim pripade spise papouskujete nejexplozivnejsi komenty z internetu. Takova tragedie to rozhodne neni a nebyla ani v jednom dile. Ano, nemusi se mi to libit, nerikam, ze je to dokonale Tolkienovske dilo... Ale to, co se z toho snazi delat hlasita cast internetu je skoro na hranici parodie na kritiku. Gratulace, asi. Jeste tu neprobehlo, ze triky jsou horsi nez v Got, coz proste neni pravda. Kdyz uz nic jineho, tak je zrovna RoP absolutni top ve vizualnu.

    • iSpirit

      "Že Gabča je macoamazonka a většina mužského osazenstva působí jak idioti?"

      To je jen anti-woke hate, který předvedl Musk. Nic na tom pak není pravda.

      Ve finále tam mužské postavy jsou vyrovnané s těmi ženskými. Neviděl jsem tam ani náznak woke. Elendil skvělý, skvělý je i Sauron, který s Galadriel dobře vytřel podlahu. Durin pak vyrovnaný s jeho ženou. Královna Numeronu dělá chyby jako kdokoliv jiný. Galadriel je i podle kánonu jedna z nejsilnějších bytostí Středozemě, tak kde je problém?

      • Veskoslav

        Neni pravda? Elendil fakt není skvělý. Mizerny scénář, mizerně zahrany elf. Královna Numeronu je vyloženě trapná, obzvlášť se zbrojí ala tričko a mizerne napsanou postavou. Hlavně že je "barevná". To bylo asi to nejpodstatnější. Co na tom, že z národa, čl tehdy teoreticky neměl konkurenci udělali vyklestence. Černá trpasličí královna je ten samý problém. Z logiky věci nedává smysl. Navíc ani neodpovídá popisu trpaslic...


        A kde je problém u Galadriel? Absolutně ji nikdo nemůže verit, že je elfka. Tuctova a nezajímavá herečka. Působí prostě jako vyloženě lidská postava. Nepůsobí ani nijak majestatne, spise nevyrovnane decko. K tomu debilní chování, debilní scénář.

        • yeniczek

          Mizerne, mizerny, mizerno.. dup dup dup. Tohle je fakt uz smesny :D Vsecko spatne, vsecicko! Fakt jses asi predstavitel snad ty nejjednodussi casti internetu.

        • iSpirit

          Promiň, tohle je jen výblítek typického uživatele internetu, nebudu vůbec reagovat už. 

          • Veskoslav

            Aha. Internetu. No nechám tě při tom...A ano, viděl jsem to i když pro tvoji pokrivenou duši to stejné nemá vyznam:)

      • Derp_1337

        Ti trpaslici jsou snad jediné, co se mi na Rings of Power skutečně líbilo. Zbytek je takový šedý průměr. Za zmínku stojí ještě dobrý výkon Elendila. A ta příběhová linka s hobity byla jedna z nejnudnějších věcí, které jsem v poslední době viděl. Určitě nejsem jediný, kdo ty pasáže s hobity z nudy přeskakoval.


        Seriál není žádná katastrofa, ale "zajímavý" děj a dialogy si představuji jinak. Ačkoliv poslední epizoda už byla "lepší", tak ale na zachránění celého vlažného seriálu to nestačí. Dávám tomu 6/10. Prostě průměr. Trh je plný lepších seriálů.

        • honcka

          Hlavně celá ta linka s Hobitama a Istari jde úplně proti kánonu. Víceméně, kdyby se úplně vymazala, tak by se nic v týhle serii nestalo, nic na ní nenavazuje.

        • iSpirit

          píši o tom dole podrobně.


          Já osobně 7/10. Čekal jsem to mnohem horší, čekal jsem to absolutně bez respektu k předloze něco jako Zaklínač na Netflixu či Kolo času na Amazonu.

          Ano, existuje x lepších seriálů, na druhou stranu není moc lepších fantasy hraných seriálů. 

          • Kravicka

            Rings of Power maji respekt k predloze a Zaklnac ne ?


            eksdy

            • iSpirit

              Ano, napsal jsem to zcela jasně, ne? Neumíš číst? 

              Ač tam byly určité nesmysly a spousty věcí se mi tam nelíbilo k lore, tak tam byl pořád určitý respekt. 

              V Zaklínači ho fakt nevidím, jen člověk bez respektu udělá z Kaer Morhen bordel se prostitutkami.

              • Reakce na příspěvek:

                Zaklínač si s Rings Of Power nemá co vyčítat. Oba na předlohu kálí a závodit v tom, kdo víc, hmm.

  • Ja neviem preco sa dneska v svete riesi energeticka kriza. Staci vykopat Tolkiena z hrobu a napojit nan alternator, pretoze ten musi v hrobe rotovat rychlostou blesku z tohto serialu... 

  • "Neúprosné tempo, výborné herecké výkony, nezapomenutelné scény, bez výjimky skvělé dialogy, šokující odhalení, emoce."

    Asi takhle....pan Pecháček má na tohle hodnocení samozřejmě právo. Asi jako člověk, který sedne někam do nádražní hospody, dá si guláš ze sáčku a tři dny starý řízek a výborně si pochutná. Jenže takový člověk by asi neměl psát recenze restaurací do velkého časopisu.

    Pokud je pan Pecháček opravdu přesvědčen, že osmý díl obnáší výborné herecké výkony, skvělé dialogy a emoce, přestože sedm předchozích na tom bylo přesně opačně a všechny epizody mají na starosti stejní scénáristé a herci, pak by mu závidím, že se mu to líbilo, ale asi by neměl psát filmové recenze pro Games.cz.

    • KronosDeret

      Stejně tak můžeš říct že ti nechutnalo exkluzivní menu 5 chodů v noblesní restauraci, protože na to prostě nemáš paletu spálenou každodenním konzumováním octovejch chipsů.

    • TheRKD

      V klidu, seriál má svoje světlý momenty. Není dokonalej, zdaleka ne, ale může potěšit. Vašek je velký znalec Tolkienova světa. Má Silmarillion a reálie světa v malíku, všechno sype z hlavy. A rozhodně si nazaslouží, aby jste se do něj trefovali. 

      Zkrátka dokáže udělat tlustou čáru mezi předlohou a seriálem. A osmý díl má objektivně výborné herecké výkony, bez debat. Robert Aramayo a Charlie Vickers nejsou žádní ochotníci a hrají jako víno. 

      • Může mít Tolkiena v malíku, ale pokud píše něco o skvělých dialozích a emocích, tak prostě nepozná kvalitní scénáristické řemeslo od špatné fanfikce a plně si zaslouží všechnu kritiku, která se na něho snese.

        • TheRKD

          Děkujeme za Váš názor, posíláme klíčenku. 

    • Asi tak. Taky jsem svého času čuměl na Spartaka a Vikingy a bavilo mě to, přišlo mi to super. Ale nikdy, nikdy bych neměl tu odvahu tvrdit, že jde objektivně o nějaké veledílo nebo v tom hledal něco navíc. Prostě je to nesmysl s vikingama co se oblíkají do kůže jak kdyby byli na cestě do Modré ústřice a Spartakus je prostě o partě namakanců ve slipech co se mlátí jak na nějakém Larpu. Přesto mě to z nějakého důvodu bavilo. Ale obhajovat to by mě ani nenapadlo. A tyhle prsteny jsou to samé. Lotra a Silmarillion jsem četl snad před 25 lety, takže rozhodně nejsem jeden těch maníků co by se točil na detailech, ale objektivně je to fail. Po stránce logiky, plynutí času a nekonzistence. Chce po mě fakt někdo, abych se díval s vážnou tváří, jak Arondir odpálí jedním šípem celou mini pevnost nebo jak skřetí pakáž čeká na rezavý meč, aby pustili vodu (proč tu přehradu prostě neprokopli, nebo tam nebylo stavidlo, nebo já nevím co). Jak se jízda Númenoru teleportuje přes půl Středozemě přesně do okamžiku, kdy vrcholí bitva o 4 stodoly? Co tam dělali? Jak věděli, kam mají jet? Kde se vlezlo tolik lidí na 3 lodě i s koňmi? Já tohle prostě nedávám, stejně jako jsem nedával poslední sezonu Game of  Thrones. Tam taky vymlátili nemrtví Dothraky do posledního a pak blik, teleport, ressurect a Dothrakové zaplní celé náměstí poté, co drak srovná celé město se zemí... ano, ten drak, kterého předtím zahnali na útěk střelou z balisty na moři, tak asi dostal buff a rozsekal celou městskou obranu na hadry. Tohle fakt ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit