Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty píšeš "více méně neznámí herci". Což fakt v LOTR nebyli. I ti co nehráli přimo hlavní role v blockbusterech jako dejme tomu v tý době Johny Depp třeba, tak byli známí. Nemusí to být A+ hollywood herci,  kvůli kterým se vyprodá kino, aby se dali považovat za známé. Oproti tomu v Rings of power jsem kromě černýho elfa (kterýho znám jenom proto, že jsem viděl Ray Donovana kde hrál asi ve 4 epizodách) nikoho absolutně neznal. 

    To s tim Ianem McKellenem ani nekomentuju. Lee jako druhej hlavní záporák tam byl 5 minut, Weawing tam byl 5 minut... Fakt v tomhle prostě objektivně nemáš pravdu.

    Ale zase chápu, že tohle je seriál a nemůžeš tam nacpat 20 známejch herců, ale aspoň pár... Třeba Stranger Things, je tam Winona RyderDavid Harbour a zbytek neznámý děcka a funguje to. Obecně mi nevadí neznámí herci, ale když mají charisma a zahrajou to. Scénář a režie tady samozřejmě hraje taky velkou roli, asi ještě větší než jenom výběr herců - s tím s tebou souhlasím.

    Jako třešnička na dortu je tohle: "The cast of Amazon's Lord of the Rings show, The Rings of Power, didn't even know which characters they would be playing when they were hired." Všechno prej kvůli tomu, aby se něco nevyspojlovalo.

  • skaven


    aha, takze ked John Rhys-Davies hral v Indym c.1 Egyptskeho pomocnika s cca 15minutami na scene, z neho robi znameho herca (20 rokov z pred Lotra)...

    atd atd, ked pozries na Ian McKellena, tak z pred Lotra ma jeden cca dobry film (nadany ziak) a hral Magneta z Xmen, ...to z neho v tom case robi svetoznamu hviezdu,

    ti trosku znamejsi tam fakt boli na 5 minut, co je ok (Lee, Holm, Weaving, Blanchett - v podstate ona mala najlepsiu karieru v tom case)

    teraz mudrujes ale pol roka pred Lotrom by si dokazal vymenovat mozno 3 mena a priradit k nim tvare


  • Gro lotra byli neznámí herci? To nemyslíš vážně ne? 😀 Hugo Weaving (matrix), Ian McKellen (x-men), Cate Blanchett, John Rhys-Davies (Indiana Jones), Viggo Mortensen (třeba G. I. Jane),  Christopher Lee, Ian Holm (Vetřelec, Pátý element), Sean Astin, Sean Bean (GoldenEye), Liv Tyler (Armageddon) atd.. Všechno herci co byli dost známí už pred LOTR (ty příklady co jsem vybral jsou blockbustery, ale měli i dost dalších rolí).

    Už jenom to, že tohle napíšeš u filmu, ve kterym hrál Ian McKellen SPOLEČNĚ s Christopherem Lee, no radši nic. Jako třeba Orlando byl nováček, stejně jako pár hobbitů, vzhledem k velikosti ansáblu se to dá čekat. Ale že by LOTR byl plnej v tý době neznámejch herců, to fakt ne.

  • skaven

    nie je problem s neznamymi hercami, gro LOTRa boli viac menej neznami herci, dokonca aj herecke dreva (Orlando) ...ide o ich vedenie (reziu) a tam serial zlyhal

  • Tanatonaut

    To není o líbí-nelíbí. Ale o faktu, že Vašek považuje scénář a dialogy za chytré. Což už vypovídající je.

    Ale já soudím lidi i na základě hudebního vkusu nebo jestli jedí vařený květák.🤮

    Moc kamarádů nemám, no.

  • risa2000

    Měl jsem to přesně naopak. Rozehrál AC (tuším 2) a nedohrál. Pak jsem zkusil Shadow of Mordor, a řekl si, paráda - vzali mechaniku z AC a přidali k tomu zábavu :) - a dohrál to až do konce.

  • Derp_1337

    Máš částečně pravdu, že to spousta lidí přehání s tou kritikou (srčí "hate" jen z principu). Ale zase nejde omluvit spoustu kiksů výmluvou "vždyť je to přece moderní reimaginaci mytologie. Fantasy! Tam o logiku a rozumné chování nejde." Přece je to seriál dělaný pro moderní publikum a není to pokus o něco, co může ocenit jenom nějaká minorita diváků.

    Za mě je to takový průměrný seriál. Něco tam bylo dobré, něco špatné, ve výsledku je někde okolo průměru.

  • Inquisitor

    Já bych řekl, že ty herci byli záměr, nedávat známé tváře. Protože k vůli penězům to určitě nebylo.

  • KIMCID

    Bingo

  • yeniczek

    Stejne si za to pravdepodobne nezaplatil ani korunu, tak co. Trapit te to nemusi :)

  • yeniczek

    Mizerne, mizerny, mizerno.. dup dup dup. Tohle je fakt uz smesny :D Vsecko spatne, vsecicko! Fakt jses asi predstavitel snad ty nejjednodussi casti internetu.

  • yeniczek

    Woke tam neni ani naznak, to jste si do toho nejak dosadili sami. V horsim pripade spise papouskujete nejexplozivnejsi komenty z internetu. Takova tragedie to rozhodne neni a nebyla ani v jednom dile. Ano, nemusi se mi to libit, nerikam, ze je to dokonale Tolkienovske dilo... Ale to, co se z toho snazi delat hlasita cast internetu je skoro na hranici parodie na kritiku. Gratulace, asi. Jeste tu neprobehlo, ze triky jsou horsi nez v Got, coz proste neni pravda. Kdyz uz nic jineho, tak je zrovna RoP absolutni top ve vizualnu.

  • yeniczek

    Ty jo, nechci ti nejak kazit den, ale posuzovat inteligenci podle toho, co se komu libi za film nebo serial, je takove... No vypovidajici vice o tobe, nez o Vaskovi. Sorry.

  • Po 6 epizodách prostě nemám náladu pouštět další. Vysvětlí mi někdo, proč jsou tvůrci 2 neznámí týpci, herci jsou vesměs neznámí nebo béčkoví, když to je nejdražší seriál na světě? Proč ty peníze nezaplatí někomu, kdo se v tom řemesle orientuje a hercům co alespoň trochu umí (tím jako nechci říct, že jsou tam úplně všichni marní, ale není to žádná sláva). No úplně tomu nerozumim. Ani toho Howarda Shora nejsou schopný najmout na celej soundtrack, ale jenom na úvodní intro. Škoda no.

  • Tanatonaut

    Tak Vašek je fandou i TV Zaklínače. Někdo takhle inteligentní................nevím no 

  • michaelfoucault

    Tolkien to není, ani fan-fiction, když ale uchopíme Mordor jako Louisianu a Galadriel jako Hillary (Halbrand je Trump a Gandalf Biden...), tak to začne dávat smysl?

  • michaelfoucault

    Dialogy jsou destilovaný patos, který je ale ve skutečnosti je naprostá nabubřelá prázdnota. "Věříš, že se vrátí?" "Nevěřím. Já to vím." To jako vážně? Podobně je na tom režie a kamera, kde vlastně není snad jediný originální nápad. A celé to působí totálně low cost - prázdné lokace, prázdný svět, kde jsou podle všeho jen čtyři vesnice: rybářská vesnice Númenor, hornická vesnice Khazad-dûm, vytrashovaná vesnice Tirharad, a fancy vesnice Eregion. Pokračovat by se dalo do nekonečna.

    Jestli jsem měl RoP ze začátku pocit, že to je legrační fan fiction, kterou sehrává parta snaživých larpistů, u šestého dílu jsem si už říkal, že by snad bylo lepší, aby výbuch Hory osudu všechny postavy milosrdně zahubil, u osmého jsem měl pocit, že seriál by dokázalo ospravedlnit jenom to, že by se ukázalo, že jde o sofistikovanou sabotáž Bezosova impéria.

  • michaelfoucault

    SPOILERY!

    Naprosto všichni se tam chovají totálně dementně. 

    Můj Top 4 je: 

    Galadriel, toho času na útěku z Gil-Galadova gulagu pro politicky nespolehlivé (Valinoru), se zachová jako pětiletá a existenci největší hrozby Středozemě zatluče, jako kdyby šlo o rozbitý talíř po babičce.

    Sauron zkouší kariéru nejmocnějšího Morgothova služebníka, Pána vlkodlaků etc. etc. vyměnit za lákavější pozice žrádla pro ryby a kovářského pomocníka na Númenoru. Když má vysvětlit, k čemu ta šaráda byla dobrá, působí to dojmem, že se přefrkal Dolanského listí.

    Gandalf je pro jistotu dementní ve vlastním slova smyslu, valinorský gulag přece musí zanechat následky. Ale i tak aspoň jeden happy end: dostane protohobitku za ženu.

    Durin věří tomu, že mithril elfům pomůže, ale jako správný trpaslík se rozhodne poslechnout krále a Elronda poslat domu s prázdnou. Když vidí, že mithril elfům pomůže, zavolá ho zpátky a příkazy svého tatíka krále poruší. (Ee, co?).


  • TheRKD

    Děkujeme za Váš názor, posíláme klíčenku. 

  • KronosDeret

    Stejně tak můžeš říct že ti nechutnalo exkluzivní menu 5 chodů v noblesní restauraci, protože na to prostě nemáš paletu spálenou každodenním konzumováním octovejch chipsů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit