Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jevo83

Ja teda neviem co si ty pozeral, ked pises o neznamom magickom prostredi, ale Stredozem je asi najznamejsi fantasy svet, chronicky a detailne znamy. 

A ake zivotne pravdy si sa naucil? Ze ked si niekto zlomi nohu, mas ho nechat umriet v lese? 

Tie podobenstva o ktorych tu pises su tak priblizne na urovni predskolskeho veku, plochejsie a jednoduchsie sa to uz nedalo. 

Kazda minuta toho serialu stala priblizne milion dolarov, to je cca 16 tisic dolarov za sekundu... a dostali sme za to co? Genericke, infantilne, predvidatelne dialogy plne vsetkych existujucich hollywoodskych klise. 

A to nejdem hlbsie rozoberat chutovky typu Sauron na pltke pol kilometra od Valinoru, Orkov co sice vykopali 50km podzemnych tunelov od priehrady po sopku, ale na otvorenie priehrady potrebovali len konkretne jeden zlomeny mec zakopany v miestnej dedine pod podlahou, inac to neslo... mithrilove nalezisko za sadrokartonovou stenou, ktoru bolo treba prepichnut jednym dlatkom... Gandalf, ktory sa zazracne naucil rozpravat z drzania palice... vskutku hodnotne umelecke dielo... pre popcornovych 9r americanov

• iSpirit

Ano, napsal jsem to zcela jasně, ne? Neumíš číst? 

Ač tam byly určité nesmysly a spousty věcí se mi tam nelíbilo k lore, tak tam byl pořád určitý respekt. 

V Zaklínači ho fakt nevidím, jen člověk bez respektu udělá z Kaer Morhen bordel se prostitutkami.

• Kravicka

Rings of Power maji respekt k predloze a Zaklnac ne ?

eksdy

• 😂

• 😂😂😂

• J.V.Stalin

Celkem zajímavý, že jeho necenzurujete 😯

• KronosDeret

Myslím to naprosto upřímně. A se vším nespokojení nerdi vyžadující dokonalost od zábavního průmyslu dotýkající se jejich obsesí jsou nejnižší forma intelektuálnío života.

• KronosDeret

Opravdu ne, o tom tohle vyprávění nebylo a kdo ho tam hledá, tak to nepochopí. Je to jako hádat se o detaily bitev v Bibli. Mimo mísu.

Je to pohádka, mythos, báje. Základ vyprávění je podobenství, známé obrazy v neznámém magickém prostředí, které má odpoutat tvoji pozornost, zatím co tě učí životní pravdy. A to ten seriál dělá perfektně. Jestli se chceš babrat v jeho pozemské podobě a to že ho stvořili nedokonalí lidé, uniká ti hned několik poselství toho seriálu.

• tuco

Vahal jsem, ale jen po vodu do sopky.

• To byla ironie?

• Veskoslav

Aha. Internetu. No nechám tě při tom...A ano, viděl jsem to i když pro tvoji pokrivenou duši to stejné nemá vyznam:)

• Veskoslav

Takže ti naprosto nevadí absence logiky? Naprosto debilne napsané dialogy, co se mnohdy navzájem popiraji?:)

• KronosDeret

Mě bežně fantasy nudí, pokud to není satyra ala Pratchett, nebo zapomenutá budoucnost/skrytá scifi, ale tenhle seriál jsem si užíval. Rád bych poradil rozzlobeným nerdům, že jde o moderní reimaginaci biblické mytologie a tudíž věci jako vnitřní logika nebo zvláštní chování postav nejsou pointa příběhu. Musíte koukat za herce (a jejich barvu kůže) a za děj. Hlavní jsou symboly a významy, osobní morálka, strach, statečnost, odhodlání, přátelství, láska, zrada... To ten seriál dělá naprosto famózně, když "Gandalfovi" vypadne to jablko od jediného přítele jako symbol jeho svědomí/nevinosti, to bylo na jedničku s hvězdičkou. Nebo jak nakonec ti tři Elfové sáhnou po moci prstenů i když ví (hlavně Galadriel) že je k tomu dovedl Sauron, skvělé.

Celkově to byl famózní estetický zážitek, občas se příběh lehce zaseknul nebo někdo udělal trochu nelogické rozhodnutí, ale vláda příběhu byla neúprosná a vlekla mě sebou jako voda do sopky. Hrozně se mi líbilo ztvárnění Elfů jako andělských nadbytostí, dočasně přikovaných do fyzična. Galadriel jako anděl války, kterou staletí boje zatvrdili a hon za pomstou oddálil od jejího neviného stvoření. Kočující Hobiti a jejich kultura skrývání a komunitní rodiny. Dvoujakkost lidí, napůl zlo a napůl dobro. Ctižádostivá trpasličí královna a žena, kterou by chtěl za zády každý chlap. A pro mě top postava Elrond, syn dvojí krve, oddaný Elfům i Středozemi, schopný mluvit se všemi a pouhým zvednutým obočím vyjádřit tři stránky monologu. 9.5/10.

A na závěr, je to umění, na každého působí jinak, když Vám nevyhovuje, nekoukejte na to. Obsahu ke konzumaci je dneska doslova záplava.

• Inquisitor

Nevím jestli se donutím dojít až na konec.

• iSpirit

Promiň, tohle je jen výblítek typického uživatele internetu, nebudu vůbec reagovat už. 

• Veskoslav

Neni pravda? Elendil fakt není skvělý. Mizerny scénář, mizerně zahrany elf. Královna Numeronu je vyloženě trapná, obzvlášť se zbrojí ala tričko a mizerne napsanou postavou. Hlavně že je "barevná". To bylo asi to nejpodstatnější. Co na tom, že z národa, čl tehdy teoreticky neměl konkurenci udělali vyklestence. Černá trpasličí královna je ten samý problém. Z logiky věci nedává smysl. Navíc ani neodpovídá popisu trpaslic...

A kde je problém u Galadriel? Absolutně ji nikdo nemůže verit, že je elfka. Tuctova a nezajímavá herečka. Působí prostě jako vyloženě lidská postava. Nepůsobí ani nijak majestatne, spise nevyrovnane decko. K tomu debilní chování, debilní scénář.

• iSpirit

píši o tom dole podrobně.

Já osobně 7/10. Čekal jsem to mnohem horší, čekal jsem to absolutně bez respektu k předloze něco jako Zaklínač na Netflixu či Kolo času na Amazonu.

Ano, existuje x lepších seriálů, na druhou stranu není moc lepších fantasy hraných seriálů. 

• Derp_1337

Ti trpaslici jsou snad jediné, co se mi na Rings of Power skutečně líbilo. Zbytek je takový šedý průměr. Za zmínku stojí ještě dobrý výkon Elendila. A ta příběhová linka s hobity byla jedna z nejnudnějších věcí, které jsem v poslední době viděl. Určitě nejsem jediný, kdo ty pasáže s hobity z nudy přeskakoval.

Seriál není žádná katastrofa, ale "zajímavý" děj a dialogy si představuji jinak. Ačkoliv poslední epizoda už byla "lepší", tak ale na zachránění celého vlažného seriálu to nestačí. Dávám tomu 6/10. Prostě průměr. Trh je plný lepších seriálů.

• iSpirit

"Že Gabča je macoamazonka a většina mužského osazenstva působí jak idioti?"

To je jen anti-woke hate, který předvedl Musk. Nic na tom pak není pravda.

Ve finále tam mužské postavy jsou vyrovnané s těmi ženskými. Neviděl jsem tam ani náznak woke. Elendil skvělý, skvělý je i Sauron, který s Galadriel dobře vytřel podlahu. Durin pak vyrovnaný s jeho ženou. Královna Numeronu dělá chyby jako kdokoliv jiný. Galadriel je i podle kánonu jedna z nejsilnějších bytostí Středozemě, tak kde je problém?

• iSpirit

To není úplně pravda. Spousty lidí např. na Redditu ze začátku diskutovalo o tom, že Sauron je ten Istari. Takže opravdu bych negeneralizoval. Po válce je každý generál. Myslím si, že si se Sauronem pohráli moc pěkně a celé to dávalo i v rámci kánonu dost smysl.

Elfové se obecně nepovedli, ať už vzhled, tak casting, tak scénář okolo. Za mě asi největší fail ten casting. Máme tam Elfa skřeta(Elrond), máme i Elfa Hobbita( Celebrimbor). Elfsky vypadá jen Galadriel, kterou bohužel zabil scénář.

Naopak musíme pochválit trpaslíky, kteří jsou velice povedení a to včetně castingu. Tam nevidím ve finále žádný problém. Král, Durin i manželka naprosto super a kamarádství s Elrondem prostě šlape bez nějakých hluchých míst. 

Adar a skřeti super, temní, působí a děsiví. Adar zahrán skvělé a tu černobílost mu věříte.

Numeron tak so so. Něco se povedlo a něco ne. Hlavní pochvala míří za Elendilem. Skvělá postava, skvělý casting a věříš mu, že založí Andor a Gondor. 

Chluponozi pak naprosto zbyteční a celá linka zbytečná. Na to se s hejtri můžu shodnout. 

Lokace pak nádherné. Až na výjimky to vypadá filmově. Dolby Vision i Dolby Atmos pak potěšili.

Rozhodně se jedná úplně o jinou ligu než Zaklínač, to je jenom čistý hate od tebe, který není postaven na faktech.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit