Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gasik

Tak pro mě teda závěrečný díl nejspíš definitivně znamenal konec. Možná se ze zajímavosti podívám na pár dílů z nové série, ale toť asi vše.

A sure, asi byl lepší, než ty předchozí díly. Ale. Jedná se o díl, kde dojde k odhalení Sauronovi totožnosti, kde se ukovou tři elfské prsteny moci. Climax celé série. Ale výsledek takový tedy vůbec nebyl. Spíš dost antiklimaktický. Možná by bylo bývalo lepší, kdyby se díl věnoval jen tomu.

Jediný, co jsem si užíval, byli trpaslíci - to už tady někdo zmiňoval. Trpaslíci byli vyobrazeni přesně tak, jak si je představoval. Žoviální, ale quick to anger. Chamtiví, pokud myslí jen na bohatství. Trapslicí manželka (what's-her-name) taky dobře zahraná, i když ten design se mi moc nelíbil (nemyslím barvu pleti nebo absenci vousů. Ale třeba mě strašně sraly ty dlouhý vlasy).

• Může mít Tolkiena v malíku, ale pokud píše něco o skvělých dialozích a emocích, tak prostě nepozná kvalitní scénáristické řemeslo od špatné fanfikce a plně si zaslouží všechnu kritiku, která se na něho snese.

• Tak nějak.

Líbí se mi, jak se diskutuje nad tím, co bylo špatně.

Mě spíš nenapadá nic, co bylo dobře. Je nějaká postava co je alespoň trochu sympatická; je nějaká linie, co není úplně zvrácená; je tam vůbec něco, co nepopírá za pět minut vlastní logiku?

Vždyť ten seriál má s JRRT společný jen název, nesedí tam naprosto nic.

• Jsem takhle konečně rozehrál Shadow of Mordor, abych ho po osmi hodinách smazal. Co to sakra bylo? AC, ale bez všeho, co dělá AC dobré, jen akce a akce a akce.

• Tady pozor. Podle jedné verze modří přijeli už SA 1600. Ne že by to měnilo něco na tom, že roky vůbec nesedí, stejnak už z něho udělali Gandalfa, takže je to jedno.

• TheRKD

V klidu, seriál má svoje světlý momenty. Není dokonalej, zdaleka ne, ale může potěšit. Vašek je velký znalec Tolkienova světa. Má Silmarillion a reálie světa v malíku, všechno sype z hlavy. A rozhodně si nazaslouží, aby jste se do něj trefovali. 

Zkrátka dokáže udělat tlustou čáru mezi předlohou a seriálem. A osmý díl má objektivně výborné herecké výkony, bez debat. Robert Aramayo a Charlie Vickers nejsou žádní ochotníci a hrají jako víno. 

• Zaklínač si s Rings Of Power nemá co vyčítat. Oba na předlohu kálí a závodit v tom, kdo víc, hmm.

• michaelfoucault

Před vydáním Prstenů moci jsem si Silmarillion znovu celý přelouskal a hned v závěsu i Hůrinovy děti. Seriál mě zklamal, tak jsem si zpravil chuť na Hobitovi a aktuálně opět dočítám Společenstvo. Je fascinující, kolik nových podtónů v tom nalézám, když se k jejich čtení vracím po více než dvaceti letech. 

• Asi tak. Taky jsem svého času čuměl na Spartaka a Vikingy a bavilo mě to, přišlo mi to super. Ale nikdy, nikdy bych neměl tu odvahu tvrdit, že jde objektivně o nějaké veledílo nebo v tom hledal něco navíc. Prostě je to nesmysl s vikingama co se oblíkají do kůže jak kdyby byli na cestě do Modré ústřice a Spartakus je prostě o partě namakanců ve slipech co se mlátí jak na nějakém Larpu. Přesto mě to z nějakého důvodu bavilo. Ale obhajovat to by mě ani nenapadlo. A tyhle prsteny jsou to samé. Lotra a Silmarillion jsem četl snad před 25 lety, takže rozhodně nejsem jeden těch maníků co by se točil na detailech, ale objektivně je to fail. Po stránce logiky, plynutí času a nekonzistence. Chce po mě fakt někdo, abych se díval s vážnou tváří, jak Arondir odpálí jedním šípem celou mini pevnost nebo jak skřetí pakáž čeká na rezavý meč, aby pustili vodu (proč tu přehradu prostě neprokopli, nebo tam nebylo stavidlo, nebo já nevím co). Jak se jízda Númenoru teleportuje přes půl Středozemě přesně do okamžiku, kdy vrcholí bitva o 4 stodoly? Co tam dělali? Jak věděli, kam mají jet? Kde se vlezlo tolik lidí na 3 lodě i s koňmi? Já tohle prostě nedávám, stejně jako jsem nedával poslední sezonu Game of  Thrones. Tam taky vymlátili nemrtví Dothraky do posledního a pak blik, teleport, ressurect a Dothrakové zaplní celé náměstí poté, co drak srovná celé město se zemí... ano, ten drak, kterého předtím zahnali na útěk střelou z balisty na moři, tak asi dostal buff a rozsekal celou městskou obranu na hadry. Tohle fakt ne.

• Jevo83

Ja chapem co hovoris, lenze zaroven si myslim, ze za tie peniaze co to stalo, sa to dalo urobit aj umelecky hodnotne. Problemom toho serialu totiz je to, ze nedokazal vybudovat v divakovi emocny vztah k postavam. Preto sa akakolvek message straca v apatii a nezaujme. Dobre serialy a filmy dokazu podat postavy tak, ze ich ciny vyplyvaju z ich osobnosti, ich reality, ich ocakavani. V Rings of Power su jednotlive postavy len "zombie", jednorozmerni nositelia predstav scenaristov. To je podla mna hlavne lenivost a neschopnost pisat narocnejsie a komplexne dejove linky. Proste si to cele nalinkujem takto....lebo. Preto je potom uplne jedno co sa kto snazi odkomunikovat, lebo to nedava zmysel, emocnu autenticitu a vsetko sa deje len tak lebo preto..

• "Neúprosné tempo, výborné herecké výkony, nezapomenutelné scény, bez výjimky skvělé dialogy, šokující odhalení, emoce."

Asi takhle....pan Pecháček má na tohle hodnocení samozřejmě právo. Asi jako člověk, který sedne někam do nádražní hospody, dá si guláš ze sáčku a tři dny starý řízek a výborně si pochutná. Jenže takový člověk by asi neměl psát recenze restaurací do velkého časopisu.

Pokud je pan Pecháček opravdu přesvědčen, že osmý díl obnáší výborné herecké výkony, skvělé dialogy a emoce, přestože sedm předchozích na tom bylo přesně opačně a všechny epizody mají na starosti stejní scénáristé a herci, pak by mu závidím, že se mu to líbilo, ale asi by neměl psát filmové recenze pro Games.cz.

• honcka

Hlavně celá ta linka s Hobitama a Istari jde úplně proti kánonu. Víceméně, kdyby se úplně vymazala, tak by se nic v týhle serii nestalo, nic na ní nenavazuje.

• honcka

Já taky tipoval, že to nebude nikdo z čarodějů, že ty měli přijet až o 3000 let později ve 3. věku. Chápu to smrštění 2. věku, to dává trochu smysl, ale ten Istari jde totálně proti kánonu, stačí se podívat na timeline. Prsteny se začly kovat kolem roku 1500 druhého věku, Elendil se narodil 3119. V roce 3441 uťal Isildur Sauronovi prst s Prstenem a skončil 2. věk. Okolo roku 1000 3. věku přijeli Istari lodí ze západu.

• Inquisitor

Uf to se mi ulevilo:)

• Mám pro tebe skvělou zprávu.... nemusíš. ;-)

• KronosDeret

Opakuju, je to jako kdybys hledal chyby v podrobnostech děje Červený karkulky nebo Exodusu. Přes stromy nevidíš les.

Hej a co třeba takové lekce jako jeden akt laskavosti může zvrátit chod světa, nebo hranice mezi dobrem a zlem jdou skrz srdce každého člověka, nebo dnes aktuální že postavit se tyranovi znamená smířit se se smrtí a přesto stát na straně dobra protože následovat ho znamená daleko horší osud...

A nakonec, i 9vítiletý Američan potřebuje rozumět vyprávění. Sorry jestli je na tebe příliš jednoduché, ale i Galaktický mozek potřebuje bčas připomenout základy :)

• KronosDeret

:D protože lidé nikdy neříkají to, co potom sami popřou... Víš, existují slova, která neodpovídají pravdě ani skutečnosti a přesto je lidi neustále říkají.

Hele pokud ti pointy přeletěly nad hlavou, chytat je za tebe nemůžu ani nebudu. To chce prostě trochu dospět, mno.

• KronosDeret

Ne, každý, kdo obsesivně studuje jedno téma do detailu, má nutkání o tom neustále mluvit a kritizovat popkulturní odkazy na své téma je nerd.

• Veskoslav

Takže každý kdo kritizuje je nerd? Jinak v hlavě v pořádku? 

• Veskoslav

No evidentně ti stačí naprosto debilní dialogy, které se mnohdy navzájem poté popírají. Měl si rovnou napsat, ze u sledování seriálu sis dal mozek na políčku....

A ten zbytek? Poslední věta mi spíše řekla, že patříš do nějaké podivné sekty, nejspíš Svědci Jahodovi a rozdavas Strážní věž v podchodu. Takový blábol o poselství...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit