-
No krása, pěkný recenze, ale moji milí drazí kecálkové s games.tiscali... už minulý týden měla být recenze na PES 2014 a stále nic. Přitom vyšel dřív než Fifa 14. Slíbili jste, že recenze vyjde, ale nevyšlo nic. Mašinérie i podvodné praktiky EA pokračují na vašem portálu i po ročnících 2013. Bravo.
-
-
Krasomil, píše sa "z".
-
-
na to ti se*u ty mentále, nepÝšu úřední dopYs.... chcY tu recenzY.
-
-
http://i.imgur.com/IlLh4nX.jpg
-
Chtít můžeš :)
-
-
-
-
výborně, duke vyšel, warrior vyšel, teď by moh někdo předělat blood, ten si zahraju rád.
-
Předobjednal jsem, dvakrát dohrál, bavil se, ale 9/10 si to podle mě nezaslouží. Pěkná řezanice, místy vtipná ale má to svoje mouchy, těch 75% co se uděluje v zahraničí spíš odpovídá. Ono jen říkat tomuhle remake je hodně mimo. S původním SW to má společnýho asi jen jména Lo Wang a Zilla, katanu, krvavost a králíky. Je to spíš takový Hard Reset 2 s katanou a démonama.
1. Především naprosto nevybalancovaný zbraně. Katana je tak silná a rychlá, že se v drtivý většině případů vůbec nevyplatí používat střelné zbraně, které jsou pomalé a hlavně směšně slabé, a to i po upgradu; pokud chcete hrát stylem Serious Sam s pořádnou silnou bouchačkou v ruce budete zklamaní.
2. Zoufale málo velkých nepřátel oproti malým. Malých nepřátel je všude plno a dají se sandno zlikvidovat na 1 až 3 silnější údery s katanou. Velcí zase bohužel chodí bůhvíproč maximálně po čtyřech najednou, autoři se to snaží vykompenzovat tím, že velkým protivníkům dali zhruba 10x až 12x vyšší odolnost oproti běžným nepřátelům což nebyl zrovna šťastnej nápad.
3. Stejně jako v Hard Reset i tady jsou neviditelné bariéry doslova všude. :(
4. Všudepřítomná reklama na Hard Reset, Serious Sam, Hotline Maimi a Alienware. Poprvé se nad tím člověk pousměje, potřetí si toho nevšímá ale po patnáctý už mě to vážně štvalo. Retrosecrety a králíci tu taky působí poněkud nepatřičně.
5. Systém udělování karmy by potřeboval doladit. Občas podám špičkový výkon, nepřátele zabiju během pár vteřin bez škrábnutí a dostanu jen 3 hvězdičky, jindy to pěkně zprasím, dostanu pár zásahů a najednou mám 4,5. Velice zvláštní.
6. Kdo chce upgradovat zbraně musí podstoupit opruzný otevírání stovek skříněk a truhel ve hře aby nasyslil po drobných částkách dost peněz na upgrade.
7. Hlavní bossové jsou si hodně podobní a je směšně jednoduché je porazit včetně finálního bosse což je dost naprd.
S přimhouřenýma očima 8/10, pěkné, ale nedotažené. *5* -
-
mě přájde žes moc nepochopil tu samotnou akci.....v prvním bodě si stěžuješ na zbraně že nejsou účinné a v 5 bodu píšeš že dostáváš málo karmy..jistě, když nepoužíváš všechny techniky a to včetně střelných zbraní tak prostě plnej počet nedostaneš...ta karma je tam od toho aby člověka nutila právě hodně kombinovat zbraně.....něco jako systém XP u Bulletstormu, tam taky šlo hrát jen s jednou zbraní celou hru ale pak člověk nedostával tolik XP a hlavně to nebylo tak zábavné jako s tím kombinováním.........karam na konci se uděluje za to jak efektivně je sejmeš a ne jestli tě zranili a nebo ne!!!
-
-
Kdo tu mluvil o nedostatku? Přečti si můj příspěvek znovu. *2*
Nestěžuju si, že je karmy málo, ale že jí hra uděluje zcela chaoticky, náhodně. V jednom místě provedu pár točivých seků katanou a výpadů dopředu, nic víc nepoužiju a mám za to 3 hvězdy a jen o kousek dál mám za stejný postup 4 a půl nebo v jednom případě dokonce 5.
Takže o nutnosti kombinovat zbraně to zcela očividně není.
-
-
9z10 je odveci, ale keď vidím ako veľké zahraničné magazíny robia cielenú propagandu hrám ako MW3 známkami 10z10 alebo 9.8/10 tak si hovorím, že nadhodnotiť hru ako SW o 10-20% je priam potrebné.
-
Souhlas s tím, že 9/10 je moc, ale 7 nebo 8 pro nostalogiky v pohodě.
Jen chci říct k těm zbraním, v Shadow Warriorovi hrála katana vždycky prim, tak to prostě je a střelné zbraně, byť některé (Double Uzi ftw !) jsou slabší, tak mají jinou výhodu, jsou bezkontaktní ... podle mě je to v pohodě.
V dnešní době můžeme být rádi, že to má jakoustakous obtížnost a nikde nám to nepíše teď zmáčkni tohle a pak tohle, gratuluji zmáčkl jsi to správně, nepřítel mrtev ... -
-
Neřekl bych, že zrovna prim, užitečná byla to jo, ale jak se psalo už v Zaklínači "Dobrý šermíř nahovno když nepřátel nerovno." nebo tak nějak. ;) V okamžiku kdy se těch zmetků vyrojilo hodně bylo nejlepší vykašlat se na sekání a použít nějakou zbraň hromadnýho ničení.
-
-
Hmm ja som aj tie bitky v záverečných arenách všetky vyriešil katanou na hard obtiažnosti :D
-
-
V originálním SW o kterým je tu řeč? To bych fakt chtěl vidět. ;-)
-
-
a to som si mal vycucať z prsta, resp. hráme hru hádaj na čo myslím? :D nikde v príspevku nezmienujete ani jeden, že sa bavíme o klasickom shadow warrior.
Tohto nového shadow warriora som prešiel raz na hard a teraz to hrajem na heroic mode, a to je to práve orechové, zgegneš už po 3 ranách :D
-
-
-
-
páni, prečo sa tu dohadujete o nepodstatných čísielkách...veď je to subjektívny názor recenzenta, to že vy by ste hru ohodnotili o stupeň alebo dva nižšie tu nikoho nezaujíma, nechajte si to láskavo pre seba.
Len tak mimochodom na okraj, Cod BO II tu dostalo 8/10, a Shadow Warrior dostal 9/10 a ja si myslím, že úplne zaslúžene, pri Shadow Warrior som sa bavil od začiatku až do konca a nebola tam čo i len jedno hluché miesto alebo pasáž a ešte k tomu to bolo aj dlhšie ako celý black ops II.
I keď nie som fanúšikom čísleneho verdiktu pri recenziách tak si myslím, že shadow warrior si 9 z 10 zaslúži, u mňa má ešte bodík naviac pretože som sa u tej hry bavil toľko ako u žiadnej inej tento rok. -
-
recenzenti by si měli držet nadhled retro neretro a pokud se jim do toho nechce tak by měli převzít "Hodnocení zbytku redakce" z moviezone
-
-
-
-
Já vim, že jsem to už psal, ale prostě...SHOGO! A zvlášť teď, když nedávno vyšel Pacific Rim by se SHOGO: Mobile Armor Division šiklo.
-
-
tak ten pacific rim me hodne pobavil. cekal jsem ze to bude jen trapna omacka jak uz to tak u hypu bejva ale efekty ve filmu a atmosfera se vazne povedla:) pro me jeden z nej filmu tohoto roku spolecne s World war Z :) malo kdy se stane ze bych v jednom mesici videl dve pecky u kterych to jen hltam:) samozdrejme u pacificu jsem mel pocit jako by ve filmu godzila nebyla jedna jesterka ale cele stado:)
-
kamaráde to je moje srdcovka :) jéje to byla doba :)
-
-
Moje taky. Ona vyšla přece s jedním Gamestarem:) kdysi dávno. Ten příběh jsem docel silně prožíval, ty zvraty :D
-
-
Taky, byla to perfektni hra, tenkrat celkem nevidany pouzivani mechu a stridani mezi nima a klasickou FPS, ruzny konce a super pribeh - treba digitalni lovestory s Kurou nebo nebo Kathryn :D (musel sem hledat na netu, jmena uz sem si nepamatoval :)
-
-
-
-
pro moje starsi rocniky je tohle jako zablesk ve tme:) po triadach prichazi dalsi pecka tentokrat bez kompromisu:) puvodniho shadowa jsem mel rad stejne jako duka. diky za tento remake a jsem hodne rad i za recenzi ktera dala hodne velke cislo. diky temto recenzim po celem svete budou prodeje vetsi a studia se mozna ale jen fakt mozna zameri na starou hratelnost:) kdyz tady deti krici jak je pc mrtve a hraji ciste na konzole tak by konecne pc trh mohl mit tyhle kvalitni rubacky a vubec hratelnost starsich let, kterou oceni uzivatele starsiho rocniku. (proti konzolistum nemam nic, zminoval jsem jen ty kricici deti) sam jsem si ted poridil ps2 na auta ale pc je pro me porad top i kdyz nemam drahou masinu:) GJ autor recenze za me +1:)
-
Na jakém hra běží enginu? Souboje s katanou a výsledné hodnocení boje mi připomíná Dead Island
-
-
tak to si na tom veľmi špatne s očami, keď ti toto pripomína ten ohavný súbojový systém z dead islandu.
-
-
Což o to, Dead Island neměl špatnej soubojovej systém, ale je fakt, že tady je takovej... elegantnější.
-
-
Nie že což o to, ale o co což.
Dead island mal nudný, otravný a zabugovaný celý súbojový systém, to už skyrim bol na tom lepšie a ten mal ten melee súbojový systém fakt na dve veci.
-
-
-
Mám za to, že to běží na stejném enginu jako Hard Reset. Tedy na enginu vyvinutém interně, přímo autory ve Flying Wild Hog.
-
Běží to na modifikovaném enginu použitém při výrobě Hard Reset.
-
Na build enginu
-
-
funny
-
-
-
Mě by zajímalo jaký sou prodeje, když vládne tohle všeobecný nadšení. 25€ na Steamu je cena víc než přijatelná, tak nechápu, proč moji dva kamarádi, co ještě přešlapujou na PC a kteří teď upgradovali PC - každej za cca 20.000,- Prolízaj warez a hledají kde stáhnout SW2013. Já si holt počkám na PS4/XOne verzi.
-
-
No ja osobne mam husiu kozu s hrania 3d akci na konzolach resp. na gamepade este aj GTA V pokial pride na strielanie je hrozny hnus. Ako je to vlastne s tymi myskami na konzoly?
-
-
Klasická fobie. Já taky koncem roku kroutil hlavou, když sem si domů přinesl první X360, ale po 14ti dnech už sem to vůbec neřešil užíval si co mě pod ruku přišlo. X360 se dá (dal) sehnat nějakej bazmek, co dokázal nějak emulovat myš, ale mělo to strašný lagy a bylo to celkem k ničemu. Na PS3 myslím jde připárovat bluetooth klávesnice a myš, ale podpora u her je nulová. Já bych si každopádně nekupoval konzole, kdybych slepě trval na tom, že klávesnice a myš je nejlepší herní periferie. BTW, když se kouknu na tohle video ( http://www.youtube.com/watch?v=Tb0qWAtKqlk ), tak u různých akcí tam sou kontextová tlačítka z X360, jako třeba ve 20:10. To jako fakt u hry, která primárně vyjde na PC?
-
-
Ved preto mastim PC :), netvrdim ze mysl+key je najlepsia - najlepsia na strategie a Fps, na hopsacky a slahanice (bojovky) jednoznacne gamepad.
Tu fobiu na FPS asi tazko prekonam-kedze od doby Terminator : Futureshock mi nic tak nesadlo, skusal som Halo ale to dopadlo katastrofalen.
Ale nevadi konzola bude na Metal Geat :) -
Koncem roku 2006.
-
-
-
no tak, chcel by som vidiet, ako toto hras na konzole :) asi len s ultra autoaimom
-
-
Na steam store stranke si mozes pozriet, ze SW ma "full controller support", teda hra bola "optimalizovana" aj na kontroler. Je to pekne vidiet na pohybe Lo Wanga (taky pomalsi, priamy (ked bezis, hra ta zenie dopredu, neda sa ti v behu dobre strafovat) gamepadovy pohyb). V jednom rozhovore sa autori vyjadrili, ze hru by chceli portnut aj na sucasne konzole, avsak az po PC verzii.
-
Snad záleží jak to tvůrci portnou a i kdyby s "ultra autoaimom", tak to snad neznamená, že si to nemůžu zahrát a dokonce i užít. Nicméně, na tohle sem se neptal...
-
-
-
Pro info, puvodni SW je na steamu gratis steam://install/238070
-
Hra sama o sebe je perfektna, taky paradny level dizajn som uz davno nevidel (grafika je naozaj perfektna). Prostredia sa striedaju, farbami sa nesetri, levely, aj ked su to v podstate vacsie "koridory", stale je v nich dostatok volnosti, dlzka hry - no comment. Hra ma vsak jediny, a to dost podstatny problem. Vsetky zbrane, okrem katany, su velmi POMALE a SLABE, povedal by som az zbytocne (zacal som hrat na hard, som zhruba v polovici). Cakal by som teda, ze tento nedostatok autori budu kompenzovat masivnym poctom municie, avsak, nestalo sa tak. Osobne by som uvital radsej menej municie a vacsia palebna sila, tu sa stretame s melou palebnou silou a malym poctom municie (vid stary SW, kde zbrane malo ozajstnu silu a boli rovnako nebezpecne pre hraca ako aj pre nepriatelov).
-
-
Musim souhlasit, taky vetsinou nepratele tak zhruba pokropim a pak se na ne vrhnu pekne osobne katanou.
Harpyje nicmene jdou kusi skvele a double uzi neni uplne slabe. Ovsem treba takova brokovnice mi osobne prisla totalne useless. -
S tym by som nesuhlasil vobec, kazda zbran ma svoje vyuzitie, neupgradnute sa niektore mozu zdat slabe ale pri plnom upgrade ma kazda svoje presne vyuzitie aj konkretneho nepriatela na ktoreho sa hodi najviac.
-
-
Vacsina zbrani sa nehodi na ziadneho nepriatela (odskusane pri max upgrade na kusi, brokovnici, uzi, pistol). Zbrane su strasne pomale, neefektivne (HARD obtiaznost), brokovnica je nasmiech (bohuzial). Sklamala ma aj ucinost kusi a vybusnych sipov, slabe a neefektivne. U mna jedina, a dost podstatna, chybicka krasy (ak neratam bugy s padom zo schodov).
-
-
abc: súhlas, zbrane sú slabé a pomalé, navyše ich vzhľad bol lepší v pôvodnom SW, teraz sú také typicky painkillerovsky prekombinované. K tomu arénový štýl boja takisto z painkillera , ktorý na mňa nefunguje, skôr naopak, nemám to rád a po čase sa dostavuje stereotyp.
Keď to porovnávam s bloodom a s tým aký masaker mohol hráč narobiť s dvoma raketometmi alebo TNT tak je to fakt bieda. -
Vazne? A cim zabijas harpye ak nie uzi? Cim likvidujes vybusnych a ich gule ak nie revolverom prip. uzi. Kusa s natiahnutim je idealna na tych vacsich pomalych demonov, brokovnica na teleportujucich sa samurajov, raketomet je jasny....mozno plamenomet som velmi nevyuzil. Tiez som to hral na hard....
-
-
Na harpyje je překvapivě účinná právě katana, stačí vyčkat až slítnou dostatečně nízko a pak jen W,W, LMB, jen když jich je moc tak sekundární kuše nebo kulomet.
-
plamenomet jsem poměrně hojně využíval po upgradu na ty zápalný bomby, na hloučky i silnější nepřátelé se celkem hodil. jediná zbraň co jsem skutečně za celou hru skoro nepoužil byla brokovnice a srdce démonů jsem využil taky jen když jsem si náhodou vzpomněl že bych ho moh použít (narozdíl od hlav démonů který mi po upgradu přišly dosti užitečný . ale je fakt že katana je tady víc protěžovaná než ostatní zbraně.
a jak tu někdo psal že v původním SW katana = slabota, tak mě to tak rozhodně nepřišlo, naopak mě bavilo procházet levely čistě s katanou a na dálku likvidovat jen ty kamikadze s náloží. souboje ve víc lidech jen s katanou/shurikenama byly taky sranda. -
-
Tak je jasne, ze katana ma prim, comu sa ale neda divit, kedze take melee je v maloktorej hre. Zbrane su v kazdej druhej.
-
-
-
Hra ta jednoducho nuti pouzivat katanu (aj ked raketomet je celkom ucinny). Inak sa ale cudujem, ako sa da v polke hre mat max upgrade na vsetky strelne zbrane.
-
-
Ked nachadzas tajne miesta (zatial mam asi 90% uspesnost) v kombinacii s pasivnymi skillmi (+20% money) tak to az taky problem nie je :) Osobne nemam problem s katanou ale po 3 leveloch prejdenych len s katanou (lebo municia dosla a to dost rychlo) sa zacne dostavovat stereotyp. Je zaujimave, ze hra trpi presne opacnym problemom ako jej predchodca (SW-2013: katana - super, zbrane - slabota, SW-klasik: katana-slabota, zbrane - super)
-
-
-
-
-
Koukám, že oproti místnímu nadšení jsou celostvětově recenze trochu střídmější, tak to já raději počkám na nějakou slevu. Na víc v dobách slávy těchto titulů jsem měl raději Blood, třeba se na něj také jednou dostane s remakem.
-
-
Pokud hra nedostane aspoň 9.9/10, tak to za víc jak 5 euro nekoupím ... Vy jste někteří opravdu zasrané socky ... židovské ...
-
Blood by chtěl spíš pokračování, na původní hře neni podle mě co vylepšovat. Hrál jsem to celý léto, se všema datadiskama, a královsky jsem se bavil. Ta grafika k tomu taky patří.
-
-
na Bloode a jej podobných hrách je super to, že každý nepriatel je úplne iný a výrazný tak že ich aj dnes viem podrobne popísať. Dnes je to v fpskách samý vojak alebo scifi vojak v rôznych prekombinovaných oblekoch, prípadne zombie a podobné nezmysli, akoby sa nejak vytrácala kreativita.
-
Souhlasim .Dvojka uz nebyla tak dobra kvuli prevodu do kopletniho 3d. Proste uz to nebylo ono. Jednicka se da hrat jeste dneska a porad ma neco do sebe. Navic dneska uz jsou zase moznosti jiny a se spravnym prostupem by se dala vratit atmosfera a stylizace jednicky.
-
-
Na dvojce se mi líbí zas ta jiná atmoška, ale nedá se s jedničkou moc srovnávat. Zajímavý je, že každej z těch dvou dílů je odrazem svojí doby. Když přišel první díl, byl už technicky zastaralej, ale byl jakousi ozvěnou týhle "buildový" éry stříleček. Dvojka zas přišla přesně v tý době, kdy se zkoumaly možnosti 3D akcelerátorů (i když myslim, že ve svý době už taky byla technicky trochu out). A je to hrozně fajn pozorovat, jak tenkrát vývojáři řešili různý problémy, jaká byla "herní móda" (v době, kdy vyšla dvojka, frčely takový futuristický témata a na tý hře se to dost odráží).
Hrát starý hry je hrozně obohacující tim, že je vidět, na čem ty dnešní hry stavěly. Že na věci (třeba designový rozhodnutí něbo některý herní postupy), co nám dneska přijdou samozřejmý, nějak museli tenkrát vývojáři přijít a mě se líbí sledovat tohle "přicházení na věc".
Kdyby se tak dnešní vývojáři stříleček nechali ovlivnit i někdejšim kvalitnim level-designem, byl by ten herní svět příjemnější místo. Proto jsem rád, že tenhle novej Shadow Warrior svym designem úrovní tyhle starý hry aspoň připomíná.
-
-
-