Přejít na výpis diskuzí
SimCity se oklepala z launchového fiaska a běží
11.3.2013 | Aleš Smutný
123 příspěvků
-
..některý příspěvky jsou bezva. I v článku tady snad předevčírem jsem našel nějakou fabulaci na téma "..EA zle neodhadla počet hráčů..". To si vážně někdo myslí, že EA přijela do herního byznysu na tříkolce? Moloch, drsná, hnusná korporace, která podporovala SOPU? *7*
Ty to maji MOOOC dobře spočítaný - naserou lidi, ale uklidní se to, za měsíc nikdo nic neví a voni budou třískat ještě absurdnější prachy - a Tiscali podle mě ví, jak se k tomu vyjádřit - s EA jsou totiž celkem na stejný lodi...co? Dává to smysl? *4* -
-
ne.
-
-
Aneb dekujeme lidi za neplaceny betatesting, vidime, ze hra se dobre prodava, takze priste se na testovani vyprdneme uplne :)
-
-
Co má společného betatest a přetížení serverů?
-
-
Treba to, ze se v ramci nej zatez serveru testuje?
-
-
To určitě testují, ale co když si potom hru na poslední chvíli předobjedná a zakoupí velké množství dalších lidí a všichni se při startu bezhlavě vrhnou na servery? Jestli se nepletu, podobně se obhajovalo i samotné EA. Na to se už dá připravit už docela těžko a lidé jasnovidectví zatím moc neovládají.
-
-
Boze .... a k cemu myslis, ze se ty testy delaj ... zeby proto, aby se vedelo jakou zatez vygeneruje X lidi? A proc myslis, ze zamestnavaj firmy ty hromady managoru? Zeby proto, aby prave oni spocitali, kolik se toho asi tak proda => podle toho nadimenzujem infrastrukturu? A ano, existuji na to matematicke vzorce, ktery ti vypllivnou cislo +- 5% i presnejs. Takze ty defakto na kus presne vis, kolik lidi se ti prvni den prihlasi na server. Protoze na to existujou taky modely.
Takze jasnovidce si strc nekam, tohle je cista matematika. A jde jen o to, jestli sem idiot/chci zakaznika odrbat. Nic jinyho. Kdyby stejne planovali vsichni, tak mas doma zimu, protoze bych ti rek, ze jasnovidce nemam, a ze sem nepocital s tim, ze v zime bude mrznout. Stejne jako v lete ti nepotece voda, protoze bych ti rek, ze sem nepocital s tim, ze se bude chtit najednou napit tolik lidi .... -
-
No vidíš, jak tomu krásně rozumíš. Kdyby bylo víc takových jako ty, žádné servery by se nikdy nepřetížily. Nemyslím si, že nějaká analýza nebo výpočty dokážou určit, kolik lidí se nakonec rozmyslí si danou věc pořídit. Matematikou možná nějaké předběžné údaje zjistíš, ale vždy je to jen hrubý odhad.
Ty případy co tady dáváš o mrznutí a vodě jsou trošku z jiného soudku, než jsem původně psal, ale když už jsi to nakousl... Počasí taky dokážeš vypočítat podle rychlosti, směru, tlaku atd. ale když ti pak zafouká vítr jinam, můžeš se jít picnout. :)
-
-
-
-
-
-
*Joe, prosím, už nekomentuj -bolí mě každý tvoje slovo *4*
-
Tak už je to zanáma a můžeme v klidu čekat kdo nám always on kopanec do koulí uštědří příště. Mě se naštěstí nic nesekalo a hra mě za tři dny ani jednou nevykopla ... navíc sem si koupil klíč z ruska pod 800,- Takže já sem se SimCity zatím spokojený, i jako hra mě to baví ... jediná výtka, kterou mám sou ty pidi města. Nemůžu postavit město, které nezabírá 100% mapy protože to už by mě šíleně omezovalo. Doufám, že časem udělají i větší města třeba i s tím, že by se nepočítali do žebříčků.
-
-
kde presne si koupil ten klic?
-
-
Stránka se jmenuje cdkeyshere ale už to zdražili ... i když pořád je to levnější než u nás. Doručili bez problému na mail ještě dřív, než měli oznámeno.
-
-
-
SimCity je velize zajimava a dobra Only PC hra. A jeste zajimavejsi je ze potrebuje stale pripojeni! O hru sem se zajimal odzacatku a po ohlaseni 3 placenych DLC(10dolacu za 1DLC) sem byl rozhodnut nekoupit. ALE pac sem stravil kvanta hodin nad SimCity1-2 sem se rozhodl to risknout a jit do toho. Klic me dorazil v sobotu a hra jede bez par skobrtnuti bez chyby.
U tehle hry aspon clovek zjisti kolik lidi si ji koupi, protoze vetsina jen keca a nadava na ni protoze si ji nemuze stahnou. Taky nesnasim stale pripojeni k netu, ale pri hre kdys nachvilu ztratim pripojeni ci se server nachvili odpoji tak hrajete normalne dal. A nez poradne zjistite jak udrzet sve mesto po delsi dobu nanohou, tak verze ze i parkrat zbankrotujete!
PS: Vzkazuju vsem piratum co hru chteli NA*ERTE SI *1* -
-
My zlotrili pirati si sosnem jinou gamesku, a tvymu oblibenymu dodavateli nadelame do dlani (tak max), a az krachne, budem palit na oslavu woodoo panenky managoru EA.
-
Teď jsi na to kápl. My zlotřilí piráti, co nemáme groš na nákup hry ji jenom haníme, protože jsme chudí na to, abychom si ji koupili. Vzpamatuj se a dej si mokrý obklad na hlavu.
-
-
1. Vetsina jen keca a nadava-Nerikam ze vsichni.
2. Jestly si myslis, ze pirat si hry stahuje kvuli tomu ze nema penize, tak se mas este hooodne co ucit. *1* -
-
Doporučuji nastudovat pojem ironie.....
-
-
JestlY, to je oč tu kráčí.
-
-
Ten kdo by se tady měl učit jsi ty. A to češtinu!
-
-
-
-
Tahle hra se na E3 minulý rok představovala a tak jsem si myslel že výjde na xbox, ale když se podívám na release tak je jenom na PC, můžete mi to někdo osvětlit?
-
ja koupil asi dva tydny pred vydanim tohodle simcity 4 protože jsem se uz nemohl dočkat a ted parim štvorku :) jaky je vas nazor na ty male mesta? zdají se mi podstatne menší nez ve stvorce, možna i o 3/4 nebo víc. asi tam nebude možne postavit velkou metropoli co?
-
-
Mnoo a hrál si Simcity 3000? Já jo a mapy ve čtyřce se mi zdály oproti němu taky o dost menší. Za chvíly udělají ze SimCity budování bytovky...jedný.
-
-
naštestí ne to byl ten hnusnej hnede-červeno-modrej díl? fuj videl jsem nejake videa na youtube
-
-
Mimochodem, od SC3000 mám doma manuál. By ses po. Je to pěkně tlustá Bible. Zase je na tom ale super, že ti tam vysvětlí všechny mechanismy tak, že pochopíš proč to tak je.
-
Nezdá se mi. Dohledej si to sám.
-
-
to uz tu bylo.. jmenovalo se Sim Tower a nebyla to vubec zla hra :)
-
-
Nojo, pravda a dokonce pamatuju, že jsem to hrál snad ještě na Win98, takže to muselo být taky pěkně starý. :)
-
nebo v the sims 3 mužes stavet svuj vlastni dum :)
-
-
-
Mapy jsou menší, ale rozhodně to neni žádnej problém, spíš naopak. Takže tohodle bych se rozhodně nebál.
Navíc nemáš jen jedno město, ale celej region. Kde máš např. 3, ale i 16 měst. Které můžeš ovládat sám, nebo společně s jinejma lidma.
U těch menších měst je taky víc rozhodování. Co kam postavit, někde něco zbořit a přestavět atd...
-
-
Always online nemusí bejt takový zlo (no od EA možná jo), ale naprosto nechápu, že všichni musej furt dokola opakovat při launchi ty stejný chyby. Vždycky čtu, že takovej nápor při releasu nečekali. V tom případě jsou ty lidi, co jsou za to zodpovědný, nic než banda stupidních vymletců, nebo to prostě čekali (kdo by to k*rva při podobně hypovanym online titulu nečekal), ale nechtěli finančně nebo jakkoliv jinak ten start podepřít.
Naštěstí mě osobně nikdy tyhle stavící hry nebavily a jsem si téměř jistej, že bych to nadobro vypnul po pár hodinách, i kdyby mě to ze začátku chytlo. -
-
Chápu to asi tak. Stejně většina lidí odpadne po prvním týdnu až 14ti dnech hraní a pak ty servery nebudou už tak přeplněný. Vem to tak, že si radši udělají takovouhle "ostudu" na kterou se v moderním světě za chvíly zapomene, než aby se jim tam pak válelo 100 nevyužitých specificky konfigurovaných serverů, protože ta největší vlna zájemců už opadla.
-
-
Technicky si na to ty servery pronajmes - naprosto bezna vec, dela to spousta firem. Vem si, ze mas trebas web, a usporadas nejakou soutez. To ti muze zvednout navstevnost o nekolik radu, a kupovat si na tyden nebo 14 dnu dalsi zelezo je samo nesmysl ... tak si ho za par fufni pronajmes. Oni to mohli udelat uplne stejne. Navic EA neni zadna garaz, takze tak jako tak musej mit hromadu zeleza na testovani ... => pripravit se na to = pouzivat mozek, nic vic.
Pr…del je, ze PR utrati miliony za hype kolem, a pak tyhle prachy naprosto dokonale hodej do kanalu na necem tak smesnym, jako je zelezo za par tisicovek. (pro info, plnej rack velmi slusne nadupanyho zeleza - 1U stroje 2x8 jader + 256GB rameti by stal +- nejaky 1/2M $ - tedy asi tolik, co da se EA za snidani. -
-
Mám taky menší znalosti o tom, co se ve FOXXCONU vyrábí před vydáním nějaké velké hry.
-
-
hlavne je ale smutny jak sou lidi ovlivnitelny marketingem pac to vzdy tak funguje plno lidi (vetsina kupujicich) si koupi hru kterou pak ani nedohrajou nebo je po par dnech hrani omrzi
-
-