Přejít na výpis diskuzí
Skvělé strategické RPG Valkyria Chronicles vyjde po 6 letech i na PC
29.10.2014 | Petr Poláček
96 příspěvků
-
Strasne vela hier vychadza na tie nase stroje na pracu. Kto to ma stihat hrat? ;-)
-
-
To mas pravdu, kvantita je na pc ohromna. Soustredi se na nej tymy, ktere nemaji penize nebo odvahu zaplatit si nakladne vydani hry na konzoli. Kvalitnách titulu je ale pomalo, takze jste vypleskli i z toho, ze k vam pritece jeden zapomenuty titul ze starych konzoli, na ktere tu roky nadavate.
-
-
Trosku si mylis tie "emocie" , ktore vyvola v PC hracovi oznamenie takejto hry.
Nie je to emocia "hura konecne nejaka hra", ale skor "...a dalsia konzolova exkluzivita na PC, na ktoru aj tak v zaplave dobrych hier nebude vobec cas". Ale chapem, ze ako vita hrac cakajuci na vobec nejake hry a porty z PC a starych konzol, vnimas ohlasenie portu inac. -
Kvantita kvalitnych hier je ohromna, v top 100 tohtorocnych metacritics hodnoteniach uz nie je nizsia hra ako 75/100 a to je od konca roku este daleko. Ale to nevies ako handheld hrac.
-
-
-
Jinak dodneška mě zajímá co stálo za neúspěchem hry, která se dodnes považuje za jednu z nejlepší her na PS3...
-
-
...gamepad
-
nevim jak si vedla v japonsku, ale tady v evrope za to muze urcite ta stylizace, staci si precist diskuzi tady. Tahove strategie, ci jakekoliv strategie mají tady statut neceho realne pojateho, kreslounov a puff a baaam je pro většinu lidi obrovska prekazka, delaji sice chybu, ale trochu je chápu, ja taky nejsem schopnej hrat třeba angry birds:)
ona třeba takova Disgaea je naprosto ultimatni tahovy rpg, s moznostma o kterých se JA nebo XCOMU ani nezda, ale holt tam jsou podivny postavičky se strapatejma vlasama a tucnaci, takze to tady vlastne nikoho nezajima..to kdyby tam byli spinavy nemci, rusaci z T 34 a anglani se spitfirama to by byla jina...vizualni vjem je zrejme dulezitejsi nez samotny obsah, ale jak jsem rikal..angry birds..proste:) -
-
Vizuální složka je ale součástí obsahu.
-
Že má něco víc možností ještě neznamená, že je to lepší strategie. Krom toho JA2 s modem 1.13 je úplně někde jinde, co do komplexnosti. Hlavně JA2 je military tahovka a je dost založena na realističnosti, takže se ty hry absolutně nedají srovnávat. Ale chápu, že animefilové všechno strkají do jednoho pytle a všude prohlašují, že tahle nebo tamta omalovánka je nejlepší na světě a západní hry se můžou zahrabat. Viz FF nebo DS fanboyové. Diletanství a fanboyismus je nejlepší ignorovat.
-
-
To je veselá jak odpůrci Manga/anime stylu všechno odsoudí na zákaldě stylu a pak říkají, že my všechno házíme do jednoho pytle. Západní hry mají něco do sebe stejně jako ty východní ale podlě mě se západ bojí experimentování. Nechce se pokoušet objevovat nové styly, výjímkou je INDIE scéna, raději si vytvoří značku a tu dojí dokud to jde. Stačí porovnat Lord of the Fallen a Dark Souls. Nebo assassins creed vs starý Techu.
-
-
Oba moc dobře víme, že japonské hry nemají velké odlišnosti jen ve stylu grafiky.
-
-
Lol akoze ja chapem co chces tym povedat ale zase 1.13 nevytvprili fanusici? Tiež sa o Skyrime nehovori ako o najkrajšej hre všetkých cias hoci fanusikovske mody z nej taku hru proste robia
-
Kecy, ja klidne reonu, ze DS je nejlepsi akcni rpg a zapadni hry se proti tomu mohou zahrabat a JA2 je nejlepsi takticka hra a ty japonske se proti tomu mohou jit zahrabat. Podstatna je kvalita, ne puvod.
-
Jenže v Disgaea můžeš hrát za oloupaný pomeranč a to je prostě skvělé. *1*
-
-
Ale tak lidem nevadí Final Fantasy a to je podle mě ještě horší. Já spís přemýšlím jestli SEGA někde neudělal marketingovou chybu. Nevím, asi jsou to podivné víry trhu kdy některé dobré hry jsou zapomenuty a jiné nekvalitní mají tuny pokračovaní. Chtěl bych žít v alternativní realitě kde se Valkyria Chronicles dostalo přijetí, které si zaslouží...třeba tomu steam pomůže.
-
-
ja myslim, ze to tim klidne bejt muze, taky hraju celkem nerad strategie z jinych nez uveritelnych prostredi...
(sem tam udelim vyjimku scifi nebo fantasy)
ale kdyz je to cely takovy ujety, tak me to dokaze rychle odradit
-
-
Nejde o to že to je kreslený ale o to jakym stylem. Tahle stylizace je tady spoustě lidem na hony vzdálená. Jak zmiňuješ tu Disgaeu tak nemůžu říct že by se mi to přímo nelíbilo, jen to působí strašně cize a zvláštně. Za špinavý Němce bych byl rád, ale to je holt daný prostředím ve kterym žijeme, já zase nechápu jak může někoho bavit anime :)
-
-
-
Ještě by to chtělo PC port Dragon's dogma
-
-
Já bych raději pokračování :D
-
-
Why not both?
-
tak to asi bude, i když asi hodne pozde..a bohužel si myslim ze bude hodne zamerene na multiplayer..takovy muj maly vestecky tip:)
-
-
Myslíš Deep Down?
-
-
ne..myslim Dragons Dogma 2..pokud nekdy vyjde..bude hlavne multak..
-
-
me deep down prisel vždycky vic inspirovanej Dark Souls nez dragons dogma
-
No já jsme právě řetl, že Dragon's dogma nebude mít pokračování protože právě dělají to Deep Down...a to má být duchovní pokračovatel.
-
-
-
-
-
Jo to by chtelo, ale vypada to blede, hlavni tvurce prohlásil ze to portovat nechce...
Ale mozna s ohledem na to ze Square a další portovat zacli...tak třeba se rozhoupe i Capcom..
-
-
Hele ono to nevypadá špatně.
-
-
neboj..cesky to urcite nebude..tak muzes o dům dal:)
-
-
Nevypadá to moc náročně.
-
-
mno..mluveni tam je docela dost..bez znalosti anglictiny bys akorát tak tupe odehraval mise a nevedel vůbec proc.
-
-
Proto mam rád hry v češtině.
-
-
Nejlépe i v dabingu, kterého se ti poslední dobou nedostává/nedostane. *3*
-
-
-
-
-
-
Jakožto velký fanoušek této hry mužu říct jenom jedno. BERTE VŠEMA DESETI. Né opravdu, pokud vás baví hry jako X-com, Jagged Alliance tak vás bude bavit tahle hra. Jasně grafická podoba je asijská ale je to příjemný mix východního stylu a západního. Opravdu věříte, že ty stroje můžou existovat a fungovat. Nenechte se manga stylem odradit, veskutečnosti je to cell shadingové nebe. Krásné stylizace a opravdu máte pocit, že hrajete komix (pamtujete na XII?). Příběh hry je také velmi dospělý, plný zvratů a dospělých témat jako je rasismus, láska, obětování, smíření apod. Hra má opravdu solidní herní dobu a jediné co je snad škoda je absence multiplayeru. Osobně doufám že prodeje budou veliké prootže porty na PSP hru značně zmutovali a sérii zabili...
mimochodem vytvořili jsme malé video na podporu této hry https://www.youtube.com/watch?v=BBLcN6JqAAs&list=UU1rGfmk5NX9T8MdUsP3HvGg :) -
-
Ja to teda s prominutim nejdriv stahnu, nicmene urcite vyzkousim, tim prirovnanim k X-comu a jagged aliance jsi me dostal.
Me osobne tenhle japonsky styl moc nevadi, prezil jsem Lineage, preziju i toto *1* -
-
On ten BLitZ je nejvíc podobný tomu novému X comu. A mikromanagment vojáků zase dá vzpomenout na starého Jagged Aliance. Každý voják má trošku jinou osobnost. Někdo nesnáší být ve skupině lidí protože se bojí, že tak bude snadný cíl pro granáty a tak ho musíš držet stranou pokud nehceš postih na statistiky, jiný je zase super ženista akorát je líný si čistit zbraň a tak se mu může zaseknout. Do toho přimotej, že každý v tvé jednotce má někoho rád a někoho zase nenávidí....pokud ale se ti hra budu lívit tak prosím kup. Tahle hra si nezaslouží umřít na PSP...
-
-
to tve video je celkem slusna práce...+1
-
-
Díky ale je to prvotina. Ale třeba KOTAKU nebo stráky valkyrie o tom napsali :D
-
-
Warez jde budto z disku nebo kdyz me bavi tak kupuju. Toho se neboj *3*
-
-
-
-
jupí, tak tím odpadla poslední hra, kvůli které jsem chtěl PS3
-
Hehe, to je jak když po letech vycházeli porty her z PS2 na pc. Nuže za 10-1let nám na pc výjde Killzone, MGS4, Uncharted a za dalších 20 možná i pokračování. *4* Čekat se holt vyplatí no.
-
Doufám, že tam půjde pustit japonština s anglickými titulky, anglický dabingy japonskej her a anime jsou hrozný.
-
No musím říct, že mně se to líbí. A docela hodně. Kluci tam z daleka umějí vyprávět příběhy jako nikdo.
-
Jinak kdyby to zajimalo případné zájemce o tuto hru. Valkyria Chronicles také dostala Anime adaptaci a Manga adaptaci. Obě mají své mouchy ale jsou v nich zajímavé momenty.