Přejít na výpis diskuzí
Skvělé strategické RPG Valkyria Chronicles vyjde po 6 letech i na PC
29.10.2014 | Petr Poláček
96 příspěvků
-
Překvapení .... a o PS3 exkluzivitku méně .
Bohužel stylizace není to nejhorší ... dějové předěly , ve kterých se na vás uculuje třeba anime holčina a vy si povídáte prakticky o rodině a o ničem , bych dával jen v nějaké erotické hře . Tady tahle vata bohužel dělí misi od mise v relativně svojské válečné realtime-tahové strategii . Prostě japonské pojetí a západní trh - to k sobě šlo snad jen v reverzu jménem Afro Samurai (, což mi připomíná že si jej mám dát znovu do hledáčku na PS3 ) -
-
Další Call of Duty hráč co potřebuje akci akci a akci. Hrál jsi to vůbec? Promiň, chápu že ti nesedí stylizace a že příběh se místy vleče ale srovnávat příběh se SimDating hrama je docela urážka. Popravdě to byla jedna z mále her u které jsem i slzičku uronil. Co takhle ta pasáž kde se řeší masové vraždy jedné rasové minority, nebo ta pasáž kde se řeší obětovaní lidé pro úspěch bitvy... Hra se dotýká tolika témat spjatých s válkou a ještě víc, když čteš historii a epilog svých vojáků. Já si spíš myslím, že evropští hráči degenerují a baví je už je FPS nebo 1000000x převařená příběhová kaše. Dialogy maximálně v brefingu a pak šupky dupky do akce. Chtějí mít jednoduchý až promitivn příběh u kterého nebudou muset přemýšlet. Výmluvy jako "ten styl se mě nelíbí je moc cozí" znějí fakt suprově od lidí co milujou pixelové retrověci.
-
-
Rozsáhlé dialogy mi nevadí, ale musí být do hry vloženy uvěřitelně. U japonských her mi dialogy občas přijdou nepatřičně, vzhledem k situaci, ve které se postavy zrovna nachází. Pozoroval jsem to u více her z japonské produkce - např.: u Metal Gearů i Resident Evilů. U her jsem se i tak výborně bavil, jen ta upovídanost byla místy jako pěst na oko.
-
-
Ok tak to jo, uznávám, že 45min cutscény u Metal Gear Solidu nemusí vyhovovat všem a blitké dialogy u Resident Evil mlžu způsobit nevolnost. Ale tohle případ Valkyrie opravdu není. Mě se jenom nelíbí, když se hodnotí na základě jedné, dvou her celá Japonská tvorba. To je jeako kdybych na základě Call of duty odsoudil nejen celý FPS žánr ale taky celou tvorbu USA....
-
-
-