Přejít na výpis diskuzí
Slevové akce Steamu dělají vývojářům radost
25.7.2012 | Aleš Smutný
121 příspěvků
-
Nevyvolavá to spíše otazku že opravdová hodnota těch her je pravě ta která je ve slevě a jinak jsou vlastně předražené? Tím nemyslim kolik stojí vyvoj a tak to už je jejich věc jaké si berou platy.
Ale ve slevě je cena takova kterou je ochotna dát většina hraču za ty dva dny zabavy co většina her dneska má jako herní dobu. -
-
HL1 bol raz v akcii za 99 centov. Mas taky pocit, ze HL ma hodnotu 99 centov??
-
-
V této chvíli ano.
-
-
Musíš to brát z jiného pohledu. Hry JSOU levné. Ale musíš hledat. Pokud koupíš z originál distribuce, když není slevá, tak jsi vážne hlupák... Největší blbost co může kdo udělat, je kupovat hry na Steamu, Originu a Battle.netu hry za plnou cenu. Ceny jsou tam schválně navýšené, aby se prodávali krabicovky. Krabice jsou tím pádem levnější, a to i s TÍM, že u krabicovek platíš dopravu z německa/polska (Krabice pro ČR jsou vyjímečné), plat zaměstnanců, skladování a lisování DVD. Stačí se podívat ještě o krok dále, a najdeš CDKey shopy (U nás nejlevnější jsou MMOBOOST.CZ a prodejci na AUKRO.CZ). Jsou to většinou CDKlíče z Polska a Ruska (Rusko jen, pokud s tím cdkeyem pak nebudou problémy), a ty hry jsou potom i o 50 % levnější.
Příklad: Z battle.netu se dalo D3 koupit za asi 1500. Krabice se pohybovali kolem 1300 a na MMOBOOST se dalo předobjednat v budle s D2, nebo WC3 za 1099. Cena pak stoupla, protože jim došli krabice, ale bylo to o skoro 500 levnější. CoD a BF se tam pak dalo sehnat za pár stovek, kdežto na Steamu a Originu stáli obě hry 60 eur. -
-
Proboha ty ceny nejsou vyšší kvůli tomu, aby se prodávai krabicovky, ale protože výrobci nechtějí, aby to Steam dával za stejnou cenu jako krabicová verze, protože by musela být levnější, jelikož a protože si Steam ke každé hře přidá malou částku jako zprostředkovatel hry. Proto byl např. MP 3 o 5 euro dražší než v kamenných obchodem. Ne proto, že by chtěli prodat více krabicovek:-D
P.S: Diablo III stálo tolik z důvodů, že Euro=dollar, jinak totiž nákup v USA Diablo III vycházel na nějakých 1199. Takže to není tím, že by distribuce před digitál byla dražší. Je to nesmyslnou politikou 1 dollar=1 euro.
-
-
Tak pochybuji, že takový DoW II včetně DLC má cenu 7.99 nebo W40k Space Marine 4,99.
-
-
Když jsme u toho, dost jsem také přemýšlel nad Batman: Arkham City, ale stále čekam jestli se třeba neoznámí ještě GOTY edice se všema DLC i pro PC.
Neví někdo jak to vypadá?? -
-
http://www.thehut.com/games/platforms/pc/batman-arkham-city-game-of-the-year-edition/10606409.html
na originalky.cz pak bude cena +- podobná *4* -
Mám dojem, že byl v akci balíček Batman her a obsahoval všechny DLC. Naneštěstí byl u nás nedostupný.
-
Přesně na to také čekám. Podle mě bude nejlepší počkat, ať už GOTY bude, nebo ne, na Vánoční slevy a pak koupit to, co bude zrovna ve slevě.
-
-
Dotaz do pléna - když máte spadeno na nějakou hru, kupujete ji za plnou, jakmile vyleze, nebo počkáte až bude v akci na Steamu? *3*
Totiž u áčkových titulu je téměř jisté, že ve slevě dříve nebo později budou (minimálně na Vánoce). Osobně, tím, že nestíhám gamesit, dávám přednost čekání. Pokud bych ale stíhal, tak bych měl celkem dilema... A co vy? -
-
Ja uz nemam tolik casu na hrani (prace, rodina, etc..) takze mam rozjetou vzdy jednu hru a kdyz ji dohraju kuknu do meho seznamu co bych chtel hrat a vyberu tu, ktera je zrovna nejlevnejsi na trhu. Za minimalni peniz si tak uzivam originalky a je to v cajku. Obcas kdyz jsou dobry slevy na steamu tak koupim neco za par kacek do supliku...Ale kupovat neco za plnou palbu z toho uz jsem vyrostl ;)
-
Většinou si počkám, už jenom kvůli tom, že chci aby hra byla včetně patchů, dále kvůli ceně, případně češtině a kvůli tomu, že čekám s hrama vždycky až na zimu.
-
Osobně za dva roky jsem koupil 4 hry v den nebo týden vydání: ME3, Diablo III, Sc II a Zaklínač II. Jinak vždy čekám, zbytečněvyhazovat peníze za to, že to mám hned teď.
-
jo, stejný. do ceny promítnu i to, v jakém horizontu chci hru hrát. pokud vím, že hned, jsem ochoten zaplatit víc. pokud vím, že na tu hru nebudu mít čas, s nákupem vyčkávám... pokud tedy nechci vývojáře podpořit, tak jsem to udělal například s Grimrockem a koupil v předprodeji, jen jsem se k tomu ještě nedostal (ale letos to bude :) )
-
Mno pro mě vybraný "must have" (jejichž seznam se díky práci EA v poslední době docela zkrátil) kupuji, ikdyž mam co pařit. To neřešim... Zaklínač 2, Trine, Mass Effect, Dragon Age: Origins... to se prostě nedá vydržet. V ostatních případech, ale už čekam jen na slevy.
-
-
Naprosto s článkem souhlasim. Když chci, ale fakt chci nějakou hru tak do ní jdu i za plnou cenu(to jen krabicovky), ale na Steamu jsem teď kupoval povětšinou jen hry co mě zaujali, ale za klasickou cenu bych do nich nešel.
U mě Alan Wake franchise, Mirror´s Edge, Limbo a Risen. To vše za 600,-- a to jen proto, že jsem koupil nedávno oba Bioshocky a Zaklínače jedničku. Fakt super věc tyhle slevy.
A na Vánoce počítam, že se vrhnu na ten zbytek např. Tales of Monkey Island collection, Syberia 1 a 2, Shogun 2 , možná i Empire, GTA 4 + datáče, Amanita Collection(nad tim jsem se fakt dlouuuuze rozmýšlel jestli teď nebo až v prosinci) nebo ty Fallouty mě tky zaujali. -
GTA Complete Pack, Prince of Persia Complete Pack, Indie Bundle VII, Saint's Row The Third Franchise Pack, Star Wars: Force Unleashed II, Assassin's Creed: Brotherhood, Alan Wake's American Nightmare, Batman: Arkham Asylum, Dear Esther, Shoot Many Robots, Trine 2....
A to je vše!
Škoda, že jsem nenakoupil celej seznam, co jsem měl připraven :( -
-
Došli finance co?:-DJá mám nastavený limit na kartě na Steam a ten jsem bohužel vypatlal během tří dnů:)
-
-
To právě, že ani ne. *15*
Chtěl jsem koupit CoD 5 čistě do sbírky, což neměli... a pak jsem chtěl koupit Alenku, ale když jsem uviděl tu cenu!
Onehdá to bylo v daily deal a bylo to za 5€, teď za 12€ *9* -
-
Alenka nebyla nikdy za 5€, Alenka je u nás předražená, taky na ni čekám. Je to jedna z nejdražších her na Steamu při porovnání cen. v Americe stojí polovinu...
-
-
Alenka byla za 4,99 v 8 hodinové akci v bočním sloupci vedle denních slev, 90% sleva na to byla, což myslím byla největší letos.
-
-
Klidně dej, já si to pamatuji taky, spolžák v UK se mi smál, co že to tam máme tak drahé. Ale jinak, co jsme srovnávali, tak +- ceny jsou stejné.
-
tak to já si pamatuji, že byla určitě za tolik, kolik jsem psal. dal bych za to ruku do ohně, už tehdy jsem četl ty rozčilené komentáře na fóru a jen si povzdechl (takhle v akci už byla podruhé).
-
Tak tam jsem ji tedy neviděl :(
Já si pamatuju, že před měsícem, dvěma byla v klasických daily deal za 5€, ale když jsem se díval na fóra, tak prý byla -80%. Já si pamatuji, že byla určitě za 5€. -
No co bys chtěl a když už to dají do slevy, tak to není přístupné pro naši lokaci....
-
hm, to si jdu ověřit, nejsem si vědom, že by mi něco uniklo a Alenku si v akci pamatuji, ale cena byla opět pro českou republiku přestřelená...
edit: z fóra steamu 14.7.
Pricing FAIL
Europe: 12.5€
UK: 3.74£
US:5$
ohledně summer sale jsem nějaké zmínky o Alence a akci 90% nenašel. a jsem si celkem jistý, že jsem měl přehled o všem, co bylo v akci :)
-
-
Hm, to je divný.
Já si pamatuju, že byla sleva -90% a u nás to stálo 5€.
-
-
Jo jo, taky jsem propásl hry, kámoš volal, že byl Batman se 75%, čup přijdu dom a už jenom 30%. A spoustu dalších.
-
-
-
-
Nikomu ty slevy neberu, občas jsem nad nima taky zapřemýšlel. Ale říkám si, ty krabice mají své kouzlo, které mě jen tak neodežene T_T Bohužel...
-
-
Krabice si kupuju vyjímečně, ale když už, tak si koupím JEN krabicy bez hry. Třeba Left 4 Dead 2 mě vyšel na 100 a z aukra jsem si pak jen koupil krabici za 30 Kč
-
-
Teď blbu s tou Botaniculou a pecka. Skvělá česká hra, všem, co to prošvihli na Steamu, prošvihli jste tho hodně:)
-
Tom Clancy's H.A.W.X. 2 - Open Skies DLC (EMEA);Tom Clancy's H.A.W.X. 2 (EMEA)
Just Cause 2 DLC: Black Market Aerial Pack
Just Cause 2 ; Bioshock; Driver: San Francisco
Red Faction: Armageddon;Red Faction: Armageddon - Path to War DLC;Red Faction Guerrilla;Fallout 3 - Game of the Year;Introversion Complete Pack ;Magicka Complete Pack
1C Theatre of War Collection 2012;Batman Arkham City;Borderlands GOTY
Fakt je , že trh to deformuje pořádně - Tohle všechno za cca +- 1400Kč nebo jednu novinku za 1050 Kč ? I já čekám na další slevy ;) . Hlavně jak na tom všichni vydělali . -
Ano ano, slevy jsou naprosto vynikající. Ke hrám se dostanou i lidé co nemají tolik peněž, tím pádem májí větší prodejnost i komunitu, která se takto většíně hrám může nechat jen zdát. Až zabuduje Steam nahrávání videjí, o kterém před rokem mluvil, tak to bude taky obrovský kus dopředu. Mimochodem Indie hry jsou super.
-
Hlavně je to i dobrá šance dostat se k titulům, u kterých si člověk nebyl příliš jistý koupí v době vydání. Např. co se týče Two Worlds 2, někdo tuhle hru zatracoval a nadával na ni, někdo si ji pochvaloval, recenze byly také dost protichůdné a když tu není možnost, zkusit si demo, tak prostě člověk je odkázaný jen na subjektivní názory hráčů a nějaká ta videa a to holt někdy k rozhodování nestačí. Po slevě na 200,- nebylo ale co řešit, není to tak velká suma, tak jsem zmíněný titul zkusil a nakonec jsem byl mile překvapen a hru si velice užil.
-
-
U mě to byl Driver SF, completní série F.E.A.R., GTA 3 + VC, SA, Metro 2033, NFS: HP, trilogie S.T.A.L.K.E.R. a již zmíněné Two Worlds 2. Lituji, že jsem prošvihl Saints Row 3.
-