Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to klasické patriotistické hýkání člověka, co se snaží chránit svůj byz. Ale chápu jej, klasické prodejny jsou na ústupu, mnoha hráčům, včetně mě, nezáleží na tom, zda má doma pěknou krabičku, ale na ceně, za kterou si hru koupím a kdykoliv (třeba ze Steamu) znovu stahnu, kdekoliv.
  • Tak aspon se tim otvira trh pro male nizkonakladove projekty, ktere jsou casto zajimavejsi. Mozna ze impozantni hry s naklady desitky az stovky miliard vyhynou stejne, jako vyhynuli mohutni dinosauri. Tezko to apriori oznacit za spatne, mne takovy smer vyvoje vyhovuje. Kdo si ale potrpi na mega projekty typu gta, cod nebo ac, ten mozna bude nestastny.
  • MrSanta
    Já raději krabicovky, je z toho nákupu lepší pocit. Ale to jak poslední dobou krabicovky vypadají je otřesné. Levnej plastovej obal, v tom DVD/Blue-ray, papír s varováním před blikající obrazovkou a kód, kterým se musí hra aktivovat na Steamu/Originu atd.
    Jestli si myslí, že jejich řetězec má nějakou sílu, tak ať tlačí spíš na vydavatele ať krabicovky dělají kvalitní. Nebo ať si to zařídí sám. Když si může objednat speciální krabice xzone, tak by to uričtě zvládnul i GameStop.
    Wasteland 2 jsem koupil, bráno s nadsázkou, jenom kvůli naprosto úchvatné krabicovce (Ranger Edition). Skoro až slza ukápla, když jsem to doma s úctou vybaloval. Chápu, že doba obřích krabic jako měl třeba Baldur's Gate se už nevrátí, ale balení ve stylu právě Wastelandu 2 by mohlo 'pár' lidí pohnout k nákupu.
    Takže místo kopání kolem sebe spíš začít pracovat na tom, abych nabízel něco, co konkurence nemůže trumfnout.
  • Klobasor
    Trh je presycen jak produkty tak konkurenci. A je to dobre pro spotrebitele....Ten kdo v tom nedokaze vydelat ma smulu, nemuzou mlaskat vsichni. Osobne jsem rad ze si muzu koupit hru za rozumnou cenu a ne jako kdysi za dva litry a podobne :)
  • Nojooo, kdyz uz to nesype jak driv. Chlapik by si mel uvedomit, ze nic nesype vecne, trh se neustale meni. *8*
  • kdyz vyslo borderlands pre-sequesl tak jsem si to sel radsi koupit do jrc za 899 nez ze steamu za 1300kc :D u novinek jsou ceny v digitalni distribuci vyssi nez v kamenych obchodech az po 3 mesicich se da treba na steamu poridit levneji nez v obchode a to jen diky akcim ( vanocni, letsi, haloween atd)
  • o čem to ten kluk mluví? vždyt na steamu jsou hry dražší než v kamennem obchode, nebo mi dejte link kde koupím digitalne CoD adwanced warfare za 35 S. (stranky kde se davaji steam gifty a ruske čorky se nepočítají)
  • Á, tady je vidět, kdo nemá digitální distribuci... Naopak, proč nemít digitální distribuci levnější? Ušetří se za krabici, tištěný manuál i médium a člověk má hru hned, nemusí čekat. A navíc se chová stejně jako počítačový pirát - ekologicky.
  • Těm 60 eurovým cenám říkají snižování cenové hladiny? *11*
  • Srdcovky vlastním jak v krabicové verzi tak v digitální - Mass Effect, Zaklínač, Dragon Age, Bioshock a další. Nemám problém za ně zaplatit 2x. Nicméně je spousta her, které nedohraji nebo dohraji a nikdy se k nim nevrátím. Pár takových na poličce mám, zbytečně mi zabírají místo a sedá na ně prach. Nedají se dál odprodat nebo věnovat, protože jsou spjaty s mým účtem.

    Nemluvě o tom, že v poslední době člověk otevře krabicovku, v ní fyzický disk a přídavný papírek s kódem pro aktivaci. Vyndám tedy onen papírek, aktivuji a hra se začne stahovat bez nutnosti vložit do mechaniky samotný disk. Odložím tedy krabici na poličku a víc se k ní nevrátím. Takže tady pak záleží skutečně na tom, jak moc je mi hra blízká.

    Před-objednávám za plnou cenu málokdy. Spíše to řeším tak, že si hru seženu v akci digitálně za přijatelnou cenu, za kterou si hru vyzkouším (toto by řešil opětovný návrat demo verzí). Pokud mě hra zaujme, sháním i její krabicovou verzi a podpořím vývojáře podruhé. Nevydělávám tolik, abych mohla všechny na první pohled zajímavé tituly kupovat za plnou cenu. To by pak případné zklamání mohla vystřídat nechuť a frustrace a to bych skutečně nerada. Hry jako takové mám ráda. Bohužel spousta z nich nestojí ani za starou děravou bačkoru. Takže bych vinu nedávala digitální distribuci, ale spíše přístupu který zaujímají vydavatelé a distributoři.

    Jen tak mimochodem - dva dny zpátky jsem si chtěla naistalovat starší hru, kterou mám originál v krabici. Po letech jsem se k tomu chtěla vrátit a ejhle.. disk je poškozen (nikoliv fyzicky). Hru nelze nainstalovat a Origin ani Steam aktivaci neumožňují, protože to není přes ně zakoupeno. Čili mám hádám smůlu a hru si nezahraji. Leda že bych do ní znovu digitálně investovala.

    Závěrem snad jen, ať se vydavatelé (vývojáři, distributoři) zaměří na kvalitu a obsah svých her. Platit tisícové položky za nedodělky nebo herní hokusy pokusy nebudu. Místo papírků s aktivačním klíčem ať raději do krabice přibalí soundtrack, doprovodnou knížečku, plakát, mapku (jako zmiňovaný Zaklínač). Cokoliv užitečného na co se člověk rád čas od času podívá. Žádné blbosti a nedej bože vůbec nic. Tou nutností aktivace přes steam, origin apod. jdou sami proti sobě. Ideální případ pro mě by byl ten, kdyby odbourali z krabicové verze nutnost aktivace, přídali fyzicky něco do té krabice a jako bonus přihodili i aktivační klíč (ať už jen pro to, že se někdo v tý e-knihovně rád pohybuje a kochá se obálkami svých herních titulů nebo pro případ, že se s fyzickým diskem něco stane a hru nebude možné naistalovat). Za současného stavu jsou pro mě krabicovky zbytečné - vyjma titulů, které jsme zmínila v úvodu. Tam je to srdeční záležitost.
    • Muzes si naprosto legalne stahnout libovolnou instalacku kdekoli na netu. To pravo na to ti dava ta krabice.

      A pak se zamysli nad tim, jaky support ti zcela gratis poskytne ten, odkoho to stahnes, vs ten, komu si za to zaplatila.
      • Neni to legalne, pokud dotycny neni opravnen takove dilo sirit.
        • Je to naprosto legalni, protoze ja jsem opravnen hru provozovat, a jsem opravnen k tomu vyuzit zcela libovolny zpusob, jak to udelat. Vcetne crackuti a dalsich technik. Precti si AZ.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit