Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to klasické patriotistické hýkání člověka, co se snaží chránit svůj byz. Ale chápu jej, klasické prodejny jsou na ústupu, mnoha hráčům, včetně mě, nezáleží na tom, zda má doma pěknou krabičku, ale na ceně, za kterou si hru koupím a kdykoliv (třeba ze Steamu) znovu stahnu, kdekoliv.
  • Je to naprosto legalni, protoze ja jsem opravnen hru provozovat, a jsem opravnen k tomu vyuzit zcela libovolny zpusob, jak to udelat. Vcetne crackuti a dalsich technik. Precti si AZ.
  • Zavislost na online drm neni zadne pozitivum, to jsi me vazne pobavil :-).
  • Mas prilis jednostranny pohled. Obecne je konkurence zdrava, ale take muze byt destruktivni. A obri slevy, ktere zavedl steam, mohou vest k podfinancovani herniho prumyslu. Steam je obri obchodnik a pusobi stejne destruktivne, jako obri obchodni retezce. Ty sice stlacuni maximalne cenu, ale take kvalitu.
  • Neni to legalne, pokud dotycny neni opravnen takove dilo sirit.
  • Tak aspon se tim otvira trh pro male nizkonakladove projekty, ktere jsou casto zajimavejsi. Mozna ze impozantni hry s naklady desitky az stovky miliard vyhynou stejne, jako vyhynuli mohutni dinosauri. Tezko to apriori oznacit za spatne, mne takovy smer vyvoje vyhovuje. Kdo si ale potrpi na mega projekty typu gta, cod nebo ac, ten mozna bude nestastny.
  • vonTossis
    Byla jednou jedna sladká dívenka, kterou musel milovat každý, jen ji uviděl, ale nejvíce ji milovala její babička, která by jí snesla i modré z nebe. Jednou jí darovala čepeček karkulku z červeného sametu a ten se vnučce tak líbil, že nic jiného nechtěla nosit, a tak jí začali říkat Červená Karkulka......
  • MrSanta
    Já raději krabicovky, je z toho nákupu lepší pocit. Ale to jak poslední dobou krabicovky vypadají je otřesné. Levnej plastovej obal, v tom DVD/Blue-ray, papír s varováním před blikající obrazovkou a kód, kterým se musí hra aktivovat na Steamu/Originu atd.
    Jestli si myslí, že jejich řetězec má nějakou sílu, tak ať tlačí spíš na vydavatele ať krabicovky dělají kvalitní. Nebo ať si to zařídí sám. Když si může objednat speciální krabice xzone, tak by to uričtě zvládnul i GameStop.
    Wasteland 2 jsem koupil, bráno s nadsázkou, jenom kvůli naprosto úchvatné krabicovce (Ranger Edition). Skoro až slza ukápla, když jsem to doma s úctou vybaloval. Chápu, že doba obřích krabic jako měl třeba Baldur's Gate se už nevrátí, ale balení ve stylu právě Wastelandu 2 by mohlo 'pár' lidí pohnout k nákupu.
    Takže místo kopání kolem sebe spíš začít pracovat na tom, abych nabízel něco, co konkurence nemůže trumfnout.
  • Klobasor
    Trh je presycen jak produkty tak konkurenci. A je to dobre pro spotrebitele....Ten kdo v tom nedokaze vydelat ma smulu, nemuzou mlaskat vsichni. Osobne jsem rad ze si muzu koupit hru za rozumnou cenu a ne jako kdysi za dva litry a podobne :)
  • Nojooo, kdyz uz to nesype jak driv. Chlapik by si mel uvedomit, ze nic nesype vecne, trh se neustale meni. *8*
  • kdyz vyslo borderlands pre-sequesl tak jsem si to sel radsi koupit do jrc za 899 nez ze steamu za 1300kc :D u novinek jsou ceny v digitalni distribuci vyssi nez v kamenych obchodech az po 3 mesicich se da treba na steamu poridit levneji nez v obchode a to jen diky akcim ( vanocni, letsi, haloween atd)
  • lol "u nas jsou dneska opticke veskere paterni okruhy" lol ....

    Takovych 70% provideru (a to pocitam jen ty, kteri ti daji verejne adresy) nema svoji sit pripojenou opticky. Muj provider ma trebas k bodu, kde sem pripojenej, bezdrat. Jiste, neni to wifina za petikilo. Je to tusim 300Mbit symetricky. Kdyby tam chtel dotahat optiku, tak by musel vykopat a polozit asi tak 30km. Ten bezdrat si strelim ze je tak za mega. Polozit tech 30km by bylo za 30M. A to v pripade, ze by to tahal vyhradne polema a loukama, nikoli po meste. Ovsem i pres ty pole by nejdriv musel asi tak 100let ziskavat souhlasy vsech majitelu pozemku cestou.
  • Zaloha je pro tebe zjevne sprosty slovo ...
  • A kupodivu ta "doprava" stoji stejne celosvetove, nemusis resit naklady se stahovanim neprodanych krabic, s jejich likvidaci, ... a nekomu tu hru prodas i 10let po te, co ti ji nikdo na regal davno neda.

    Co vic, je ti defakto z hlediska distribucnich nakladu uplne jedno, jestli se proda jeden, nebo 100M kusu. Navic pokud ty naklady aproximujes nulou, nesi vubec daleko od reality. Ony by totiz jinak p2p site moc nefungovaly, kdyby ucastnici meli pocit, ze je to stoji nejake zasadnejsi penize.
  • Sem chvilu hral, a nezbyva nez souhlasit. Navic hra je i po technicky strance naprosto tragicka.
    Napr hromadny "elite" qsty .... jako kkti se hraci slezou, a tam vykrikujou aby je nekdo, kdo se predem objetuje, pozval do party ... takhle se to sklada 1/2 hodiny, pak se to vybije ... a polovina ucastniku zjisti, ze jim do splneni qstu, kterej se da plnit 2x za 24 hodin(v predem danych casech samo) ... chybi zabit 1-2 potvory. Takze ... pristi vikend naschle.
    Hra sice tvrdi, ze zvlada DX11, ale v tomhle rezimu je naprosto nehratelna. Bugy doslova (a bez prehaneni) na kazdym kroku. Navic FPS je i na rek bych slunym zeleze (gtx780) naprosto tragicky.

    Pochopitelne zminene bydleni, tedy asi jediny duvod, proc to potencielne otestovat ... ale smolik. bydlet muze (teoreticky) platici hrac. Jenze ...nema kde. Hra pak naprosto neresi ... proste je nekde vykolikovanej plac, a kdo co kam flakne, tam to je. Ze by vznikaly nejaky logicky celky, cesty, namesti, ... lol nebo alespon stylove jednotny obce ... proste mate flek malej/stredni/... a na ten se da flaknout malej/stredni/... barak.

    Profky obsahujou par peknych, ale nedotazenych napadu. Navrch pestovani/chov cehokoli, vylozene vyzaduje defakto denni hrani, a pokud chce byt dotycny velkopestitel(chovatel) tak mu bude denne trvat nekolik hodin, nez obslouzi svy farmy. A opet, vypada to vylozene hnusne. Na verejnych polich je to proste naflakany kam se co komu povede vrazit ...

    Podle vseho prave kvuli "supportu", nezvladani, a podvodum, byla hra vykopnuta ze steamu. Kuprikladu, jednim z duvodu byl prodej jeste v bete, kdy prodavali moznost si v bete zahrat, ale teprve nekde na 125ty strance clovek zjistil, ze zadna beta nebezi, ze jde tak o jeden beta vikend za mesic a kdovi jestli.
  • o čem to ten kluk mluví? vždyt na steamu jsou hry dražší než v kamennem obchode, nebo mi dejte link kde koupím digitalne CoD adwanced warfare za 35 S. (stranky kde se davaji steam gifty a ruske čorky se nepočítají)
  • On se da UPC modem koupit v krame? Teda ne ze by poridit nesel, ale taky by asi dotycny rad, aby i fungoval.
  • Mechaniku si vytahnu ze sekundarniho/tercialniho kompu. A zejtra se pro novou stavim v nejblizsi trafice.
  • Muzes si naprosto legalne stahnout libovolnou instalacku kdekoli na netu. To pravo na to ti dava ta krabice.

    A pak se zamysli nad tim, jaky support ti zcela gratis poskytne ten, odkoho to stahnes, vs ten, komu si za to zaplatila.
  • Á, tady je vidět, kdo nemá digitální distribuci... Naopak, proč nemít digitální distribuci levnější? Ušetří se za krabici, tištěný manuál i médium a člověk má hru hned, nemusí čekat. A navíc se chová stejně jako počítačový pirát - ekologicky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit