Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • placky jsou prezitek,v budoucnu zustane uz jen digital
    • Phillios191
      jo jde to do kytek
    • Ja kupuju jeste porad krabicovky s disketama :) A ceny pekne leti porad nahoru :)
    • Paul_cz
      Jediný co na plackách kupuju jsou sběratelky, tak jednu do roka...jinak všechno digitál..
    • walltar
      Nemůžu než souhlasit.
    • Krescz
      souhlas....dneska jsem byl asi 4 hodiny v obchodaku a sedeli jsme naproti obchodu s hrami, za celou dobu tam prislo jedno decko a stejne si nic neodneslo...obchody s hrama jsou dead *15*
      • Já věřím že by byla šance na to aby svůj bussines udržely ... to by ovšem muselo dojít k právním změnám a bazarový prodej by s reálnou cenotvorbou by museli rozšířit i na PC ;)
        • Bazarovy prodej je zcela legalni. Steam dokonce projel (pokud mi skleroza slouzi tak FR nebo ES) soud, s tim, ze musi odprodej umoznit.

          Jedinej problem je prave to, ze ti spousta games haze klacky pod nohy v podobe navazani na nejakej acc. Proto spousta lidi zaklada acc pro kazdou hru extra. Coz taky neni idealni, protoze trebas save, seznamy kamosu, ...

          Technicky trebas muzes odprodat hru z gog. Zakon ti v tom nijak nebrani. Defakto pak ale vznikne nasledujici situace. Ty budes mit na svym uctu navazanou hru, kterou legalne nesmis hrat a kupec, bude mit pravdepodobne gog archiv, kterej je zcela dle zakona jeho, muze hrat, ale nema hru privazanou na ucte, nemuze si ji z gogu stahnout.

          Pro pobaveni obecenstva, pak jeste lepsi situace. Pouzivate jako firma SW od M$. Novejsi SW vyzaduje registraci na M$ uctu. VSECHNY tyhle ucty chape M$ jako osobni. I pokud je ucet zarazen do AD, je to osobni ucet daneho cloveka, muze na nem mit privatni maily, registrace sveho privatniho SW ... tzn, jednoho krasneho dne, az z firmy odejde(umre/sublimuje/), jste v loji. M$ neumi(nechce/odmita) SW prevest na jiny ucet. Klidne muze jit o SW za stovky tisic Kc.
        • JJ, to navrhni Gabeovi, ten bude mít určitě radost. *1*
  • prudislav
    Obstaróžní struktrury se snaží za každou cenu udržet koryta ... kdyby aspoň ty krabice měly nějakou přidanou hodnotu , ale ani tu už žádnou dneska rozhodně nemaj
    • :) Dneska už to nejsou ani ty krabice ... prostě prázdný obal v kterém je kód na stažení už jako krabicovou hru neberu .
  • Katastrofa, kdyz prisel bata, zlikvidoval tim cely odvetvi vyroby bot. Byla to pohroma, spousta sefcu nemela co zrat, a 80% obyvatel, co behalo do ty doby bosky, si najednou mohlo boty dovolit. Strasny.

    Je treba okamzite zasahnout, gog, steam a dalsi bud zrusit, nebo je prinutit aby alespon desetinasobne zdrazili. Co na tom ze pred par lety se udelala spickova hra na desitky hodin za statisice, a dneska se dela sragora na odpoledne za stamiliony. Chceme vyrabet za miliardy. Ucelame to hracum velmi pristupne, aby nedej boze nemuseli premyslet, hra bude vyzadovat jenom jeden klik - pro spusteni. Pak uz staci jen sedet a cumet.
    • se zdražením na steamu bych souhlasil, stejně tak bych ale chtěl, aby se zase začaly vydávat demoverze, protože je nemyslitelné, aby hráč neměl možnost si legálně vyzkoušet produkt před koupí a ještě navrch bez možnosti ho vrátit a dostat peníze zpět při tom všem, dnes to funguje tak, že hráč musí hru koupit a až potom zjistí, jestli mu pojede dostatečně plynule nebo ho vůbec bude bavit a pokud ne, 40 euro pryč bez šance návratu
      a s tím zjednodušováním her to je zase klasické české pindování, dnes je široký výběr kdejakých her, jestli si myslíš že dnes vychází samý Call of Duty tak si zahraj něco od paradoxu a ať tě ani neslyším pindat, že je to moc komplikovaný *7*
  • Bargud
    Ta přidaná hodnota tomu taky určitě chybí. Dříve tam byly aspoň "tlusté knížky" (oproti tomu dnešnímu jednomu papíru...), v tomhle má určitě navrch CD Project RED, který dává různé bonusy i do zákl. verze hry (kde ostatní hry mají jen jednostránkový manuál). Samozřejmě se nikdy netrefí všem do vkusu, ale právě takový plakát nebo mapa světa udělá hodně lidem radost a další důvod si koupit krabicovou verzi.
    Jestli někde jinde najdu kromě DVD (za předobjednávku) třeba kód, který mi dá 10 000 XP a jednu novou zbraň, na to se jim můžu akorát tak vysra...vykašlat.
    • Draken69CZ
      Flight Unlimited II manuál velikosti bible + obří schéma ovládání komplet v CZ, teď maximálně odkaz na PDF EN DE PL SP RU.
    • Mam tu nekde na skrini Gooka. Je k tomu pribalena knizka s pribehem. Zadna "extra super sberatelska" edice. Proc bych mel kupovat krabici, kde je prilozena placka, ze ktery stejne nejde bez registrace na steamu nabo jinym svinstvu hrat? Chtel bych trebas videt zoufalce, kterej bude instalovat wowko z puvodnich placek ... a pak to idealne patch po patchi aktualizovat.

      Pripodotek: Bohuzel nekteri digitalni distributori jsou taci tardi, ze se presne takto chova i digitalni download. Konkretnim prikladem budiz ArcheAge.
  • Musí se přizpůsobit nebo prostě odpadne. V dnešní době nemají krabicovky skoro žádnou přidanou hodnotu krom toho že se jich můžete fyzicky dotýkat. Pokud to tak bude dál je jasné že o krabicovky krom speciálních edicí přestane být zájem úplně. Záchrana tu ale jakási je. Právě ona přidaná hodnota. Příklad za všechny - minulý rok jsem si koupil krabicovku FC3 Blood Dragon a co jsem nenašel. V oné obyčejné krabičce jsem měl ještě speciální CD se soundtrackem a plakát. Tohle by mi digitální verze určitě nedala. Drobnosti navíc. To by mohlo hodně pomoct.
    • kubi-wan
      Bejvaly doby, kdy tohle byl standard. Dneska se z toho rovnou udělá super-über-macho-sběratelská edice!
      • Nj, ten standard se snizil prave diky digitalu. Ve stejne situaci byl i hudebni prumysl. Nicmene v hudbe uz ten hype skoncil a opet se vraci vynil, mc i ORWO, prave kvuli te pridane hodnote. V hernim prumyslu to bude asi trosku tezsi, ale taky bych ten boom digitalu tolik neprecenoval. Boty si taky muzu koupit pres net a stejne si lide k tomu Batovi radi zajdou.
        • Ne ten standart se začal snižovat již před tím než nějaká skutečná distribuce přišla ... První ohlodanou krabičku jak ji známe dnes jsem viděl ve formě novinkového Red Alertu 2 od EA - takže konec roku 2000 a kde v té době byl Steam a ostatní ? ;)
          Tehdy jsem tomu nemohl uvěřit ... Jen obal v celofánu a noc okolo ... !u novinky za plnou cenu ! , Chápete to ?
          Dnes je vykouzlí leda tak trpký úsměv ...
          • No myslím že já to zaznamenal už s C&C Tiberian Sun , byla tam jen hra a manuál s popisem jednotek . a to byl rok 99
  • Mato1987
    Gamestop sú otrasní šmelinári, bol som v tom obchode pár krát keď som bol v anglicku a nikdy viac, ceny majú prestrelené a celé mi to tam pripadalo ako keby som bol v genius bare od jabĺčka.
  • Jedinému komu tato situace aktuálně škodí jsou právě kamenní překupníci . Pokud se nenaučí konkurovat digitální distribuci budou si muset snížit beztak dnes už nízké marže .
    Dárky k nákupu v podobě speciálních edicí jako to dělá Xzone člověka kolikrát nahlodají , JRC se snaží o exkluzivitu ... no v každém případě jsou asi na hranici rentability .
    Ostatně kamenné prodejny se dávno ukazují jako přebytečný článek v řetězi distribuce - už dnes internetové obchody fungují stylem skladiště - od plen po golfové vozíky , hry přitom nevyjímaje (např . Mall) .
    Kupodivu stále je místo ke slevňování - takové elektronické knihy či digitální audio si drží až nehoráznou cenu . A kupříkladu digitální knihy se odprostily od 80% skutečných výrobních nákladů , ale ceny fyzické knihy a té elektronické jsou mnohdy srovnatelné . Náklady na digitalizaci a zabezpečení tak dorovnávají cenu fyzického média ... no věřtte tomu , když nakladatelství jsou právě tím kdo měl z fyzické distribuce největší vývar a rozhodně si pod sebou nechtějí uřezat větev .
    Digitální distribuce je obzvlášť u nás plná paradoxů . Autorské svazy, právo i regulátoři ve jménu zisku zatím všemožně hází klacky pod nohy skutečným výhodám , které digitální distribuce skýtá ....
    • Viz vejs, pokud prijdu ke kamenikovi, ocekavam, ze si domu prinesu placku (nebo jiny medium, celkem fuk), kterou vrazim do mechaniky, a ve velmi kratke dobe hraju. Zadny registrace, zadny vopruzovani s hodinama aktualizaci, zadne celodenni instalace. Samozrejme ocekavam, ze dostanu zaroven krom ty bezcenny placky i neco, co ma nejakou nedigitalni hodnotu = knizku, cojavim privesek na klice, figurku, ... ale opet, solidne zpracovano, ne nejaky odpad z ciny.

      Neumime? Tak proc bych mel kupovat plastovy podtacek + neco papiru a dalsich plastu kolem?

      A samo, ocekavam, ze pokud dorazim, ze ma placka je necitelna/poskrabana/... klidne i za par let, tak mi prodejce, za manipulacni poplatek, doda nahradu. Alternativne mi primo na miste po nakupu nabidne vytvoreni zalozni placky, ...

      Neumime? Nechceme? No tak zkrachujte, dobre vam tak. Kdyz chci dostat lidi do hospody, tak jim taky musim nabidnout bud cenu nebo sluzby.
  • Chim
    Budoucnost patří aluminiu!
  • na steamu skoro dvě stě her, neumím si představit se při stěhování s tím tahat a potom ještě ty krabice někde skladovat, ty co jsem ještě měl jsem vyhodil před léty a spoustu her jsem znovu stejně koupil i na gogu, abych nemusel manipulovat s CD, ty krabice už jen zabíraly místo a překážely, na druhou stranu škoda, dnes by se daly dobře střelit na internetu, ale krabici si už nikdy žádnou nekoupím
  • Nevim, ale dokud aspon u nas budou krabice tak predrazeny, tak at nikdo nepocita s tim, ze bych si nejakou koupil. To radsi koupim klic nekde na netu za vyrazne nizsi cenu a nemusim se s nicim otravovat. Navic dnesni hry jsou pri vydani v takovem stavu, ze stejne uz mesic po vydani clovek postahuje pomalu celou hru znova v opravnych updatech. Celej herni byznys je premlsanej z predrazenych her, ktery vetsinou stojej za exkrement ... takze je pak stejne nikdo nekoupi ani z druhy ruky, protoze na ne neuslysi dobryho slova. Kde jsou ty doby, kdy se kolem hry tvorila komunita a hrala si i nekolik let. Dneska, kdyz se novinka hraje tri mesice, je to uspech.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit