Přejít na výpis diskuzí
Sony odhalila PlayStation 4 - bude vycházet z PC architektury
21.2.2013 | Petr Poláček
304 příspěvků
-
Měl jsem za to, že x86 cpu neumí obsloužit více než 3GB ram, takže z tohoto pohledu zajímavé, dobré je i zmíněná možnost připojit sluchátka z dualshocku, paráda. Na co jsem byl hodně zvědavý je samotný vzhled konzole...škoda. Dohromady neřekli a hlavně neukázali vůbec nic zajímavého.
-
-
Lol, pleties dohromady hrusky s jablkami a samozrejme ze to je x86_64, kriste sak je to jedna z poslednych rad od AMD. Aspon vidno priemernu uroven konzumenta konzoli.
-
-
Prumerny konzument konzoli netusi, ze by x86 mohlo mit omezeni ram na 3GB. Tohle je pc uzivatel, ktery se s tim setkal na 32 bit. windows.
-
Jó, pořadně ho dojebej ty šu1ine, je to úplný k0kot, že zrovna tohle nevi, že? Takoví p1čus0vé jako ty jsou v diskusích nejlepší. Hlavně si nezapomeň vyh0n1t nad tím jakej seš frajer, že víš vše o alokaci paměti a znáš specifikace CPU v PS4 - aspoň to bude mít tu správnou úroveň...
-
-
-
Co jsem četl tak na aplikace a 3D programy jsou nové procesory od AMD lepší. Ve hrách je Intel o dost lepší to je fakt.
-
-
nic neříkající údaj. Strašně se mi líbí testy kdy u jedný karty nebo procesoru zjistí, že tamten je o 10% výkonější ( a to jsem hodně přidal, většinou to bejvá 5% apod ) když vemu náročnou hru a bude mít na rychlejší kartě stabilně 40fps a bude o 10% výkonější než druhá, poznám ty 4fps ? ani omylem, jsou to žabomyší války. Důležitá je spotřeba, spolehlivost, stabilní teplota. Zbytek bežný uživatel nemá vůbec šanci postřehnout / nemusí ho trápit. Takže je jedno jestli koupí tuhle nebo tuhle z dvou soupeřících karet / procesorů...
-
-
Jedno to určitě není ... většinou je jeden procesor/karta lepší na něco a ten druhý na něco jiného ... uživatel si tak musí uvědomit na co bude to zařízení používat a podle toho určit co je pro něj důležité. Já když sem kupoval CPU a GPU tak spotřeba a cena byli pro mě okrajové údaje. Hlavním byl výkon, přetaktování a to jestli se na ni bude vyrábět vodní blok. Stejně tak u procesoru byl důležitý výkon ve hrách a výkon na jedno jádro a zase přetaktování.
Spotřeba je imho poslední věc co mě zajímá, spolehlivost je určitě důležitá a teploty taky nějak neřeším (pokud se mě HW nevaří) -
-
psal jsem běžný uživatel, lépe příště číst, ušetří to plno času :) Dále, pokud někdo nekouká na cenu, samozřejmě že veme tu nejvýkonější pro dané užívání které potřebuje. A tak se také běžný uživatel nechová...
-
-
ještě cena je důležitá, pardon...
-
-
Ak program alebo hra dokáže využiť 6-8 jadier, tak sú amd 83xx a 63xx veľmi dobré a v pohode sa vyrovnajú intelom. Ak nie, ako niektoré staršie (alebo aj novšie) hry, tak i5-i7 vedú, lebo majú lepší výkon na mhz (ipc).
V Crysis 3 napríklad fx8350 poráža aj o 100€ drahší i7 3770k. -
-
Myslis tady? http://www.pcgameshardware.de/Crysis-3-PC-235317/Tests/Crysis-3-Test-CPU-Benchmark-1056578/
Jj, kdyz ho nataktujes o 500 Mhz vejs ty oDDborniku *15* -
-
Ty si jasný *1*
-
Neviem, čo fetuješ, ale musí to byť fakt dobrý matroš. Všetky cpu v teste sú "stock."
-
-
Ty jsi fakt takovy kkt ze to nechapes? *15* Kdyby ten fx nemel o 500mhz vic tak by ten intel neporazil, tim diskuze konci.
Ps: srovnavat cpu v fps je fail, staci se podivat hry co vyuzijou cpu, nebo nezvladaj multithread. Ale to oDDbornici nikdy nepochopi. -
-
@ehehe: fajn, diky za oDDebila, ale pořád nechapu tvuj kyd jmenem 500mhz sem tam
-
Jasny, ja verim ze ta uroven optimalizace bude uplne jinde nez u PC, ostatne jak jsem psal to s BF3 - konzole 256mb v ram, u PC asi 3 giga + 2 giga op. system atd.
Ale znacne pochybuju o tom, ze se najednou vynori hry kde stolni pc za 1000E bude mit nejaky problem. (ve stejnym rozliseni a fps). Mozna po x letech to pc zastara driv. -
Ne to způsobí, že ta konzole bude mít mnohem vyšší relativní výkon a nebude problém při jejím uvedení na trh udělat takový skok, že PC za 25K by mělo problém hru pro takovou konzoli rozjet. Samozřejmě je to čistě teoretické a bude nějakou dobu trvat než se využije potenciál konzole.
-
A to zpusobi aby PC za 1000E tu hru nerozjelo?
-
To není magie ... to je bare-metal programming.
-
Jj, ty o tom rozhodujes, ty odbornik na testovani cpu v fps mas mandat na rozhodovani o tom kdo ma pravdu a kdo je magor.
Ze dycky maji plnou hubu techto veci ti, co pisou nejvetsi pitchoviny.
Treba ze PC za 1000E se nebude chytat na grafiku PS4. *15*
PC za 1000E dneska rozjede vsechno ve fhd na vysoky detaily, ale v moment kdy vyjde PS4 tak zacnou zazrakem existovat hry ktery budou daleko vic narocny. A PS4 s notebookovym cpu a gpu to rozjede, asi magie. *15* -
Ty si magor ehehe. "Fanboye?" To nemá cenu, tebe by nepomohla ani lobotómia.
zzz
- ako som povedal, ak program dokáže viac jadier využiť, amd je na tom lepšie, ak nie, tak je na tom lepšie intel
http://www.youtube.com/watch?v=eu8Sekdb-IE -
zZz: Amd melo vzdycky nejubrecenejsi fanboye. 6970 vs 580... amd fanboy tvrdil ze 580tka je diky o 30-50W vetsi spotrebe neprodejna. 7970 vs 680... amd fanboy tvrdi ze 256 bit sbernice je spatna. gtx titan... amd zatim nema odpoved, amd pr tvrdi ze ares ii jakozto dvoucipovka je silnejsi (titan je jednocip trololo).
bulldozer vs i5/i7... amd fanboy stach tvrdi, ze bulldozer je cpu budoucnosti a ze jeho slaby vykon je chyba toho, jak se na cpu divame
lugal vs ehehe... lugal tvrdi ze test cpu v fps hrach ma vypovidajici hodnotu *15* -
Hezká diskuze, ale zastánci AMD se pořád opírají o testy jedné hry.Ale celkově vzato nové FX není co se HERNÍCH testu vykonější než o půl roku starší Ivy Bridge i5-3570, který je mimochodem jen o 100,- dražší.
-
lugal: Jo pockej, pokud hra vyuzije 6-8 jader tak je amd souper intelu? Tak mi ukaz na kterym procesoru to nekdo testoval, ktery procesor od amd ma 6-8 jader?.
bans: Tim ze intel je o 500mhz niz, ma vetsi rezervu na OC, tzn na frekvenci s jakou vyjde z fabriky zalezi. Jestli OC neumis a muzes mit jenom stock, neni muj problem.
Ashlalak: ne, oDDbornik je ten kdo testuje cpu v singleplayer fps a dela z toho zavery. *12*
Jinak hosi dobrej pokus, ale chce to snazit se vic. -
Kdyby neměl CO? TAkt který mu dal výrobce v základu? A to něco znamená jo? Ty si teda oDDborník, ti povím.
Když bude mít někdo 125IQ, druhý 100IQ, tak pokud snížíme prvnímu IQ na 100IQ může být na tom hůř než druhý, že? Tak když na to není stavěný, tak určitě by ta změna něco znamenala. Resp. tu nejde o frekvenci ty joudo.
A btw, jdi si do *** nadavat radši svojim kámošům, ty hrdino. -
Ty si asi úplne zadubený Ehehe.
Jasne som napísal, že AK dokáže program alebo hra využiť 6-8 jadier, tak amd procesory sú viac ako vyrovnaným súperom intelov - a uviedol som aj priklad. Takže si skús dať dohromady to, že si v threade o konzole, ktorá bude využívať x86 8-jadrové cpu a že pc hry sú vo veľkej miere konzolové porty a porozmýšľaj nad tým, čo ti z toho vyplynie...
Btw. "fail" je porovnávať dve úplne rozdielne architektúry na základe taktu a myslieť si, že hra nevyťažuje procesor, aj keď je z testu jasné, že opak je pravdou. *7* -
Co to tu meles? Nikdo netvrdi, ze je FX rychlejsi ve vsech hrach, je tu rec o tomhle konkretnim testu. A tady je FX-8300 rychlejsi jak 3570/3770. Vzhledem k tomu, ze jsou vsechny CPU na zakladnim taktu z fabriky, tak je to relevantni srovnani. Nejaky tastovani takt na takt co by sis predstavoval je uplnej nesmysl, kdyz se CPU prodavaji s ruznyma taktama. Podstatnej je vykon CPU v tom stav, co ho koupis - a jestli jede na 1 nebo 10GHz nehraje roli.
-
Aha, takze budeme procesory srovnavat v fps hrach a vesele ignorovat ze ve strategiich nebo mmo muzou mit aji o 30% mensi vykon. A budeme rikat jak procesor co ma o 500 mhz vic suverene drti jiny procesor. Na zaklade jednoho testu z fps her.
Mozna se to tak u vas na slovensku a na DDworldu dela, netusim. Ale necpi to sem, je to trapny a k nicemu. -
Ty si mimo chlape, prestaň s tým riedidlom, lebo zle skončíš.
Všetky procesory v teste sú na základných taktoch, tak ako ich kúpiš v obchode. A porovnávať úplne rozdielne architektúry na základe taktov, ach jaj...
-
-
-
-
Jenom škoda, že většina her nevyužije tolik jader. Doufám, že se to s příchodem next gen konzolí změní. Já mám osobně I5 na 4,6GHz a zatím mě nikde neomezil, ale do HTPC co si teď stavím budu dávat AMD. Pokud by hry začali konečně využíva plný potenciál CPU tak si hodně rozmyslím co dát do příštího PC. Imho tyhle hádky AMD vs Intel sou celkem zbytečné ... stejně to zase bude při vydání PS4 úplně jinak *1*
-
-
Veď o to ide . Kvôli vydaniu next gen konzol, ktoré budú mať obe x86 8-jadro, sa zvýši počet hier, ktoré budú vedieť využiť 8 jadier.
A čo sa týka samých konzol, tak tam je to využitie všetkých 8 jadier isté, takže sa rozhodne nedá hovoriť o slobom cpu. -
-
Jo, vykon mezi Atomem a athlonem x2. Ale rozhodne se neda hovorit o slabem cpu. *15*
-
-
-
-
Pardon. to jsem psal jinam.
-