Přejít na výpis diskuzí
Sony pravděpodobně oznámí PlayStation 4 tento měsíc
1.2.2013 | Adam Homola
169 příspěvků
-
Ano pochopitelně že je to o obou věcech. Ono jako to že to bude osmijádro řadě studiím krapet znepříjemní život protože budou muset překopat polovinu kodu jen proto že dříve řešili kdy povětšinou platilo že jedno jádro vždy využívala AI (teď neberu předskriptované hry typu COD) ale hry typu Arma a spol kde i ta "v potažmo" celkem hloupá AI byla schopna vyžrat celé jádro na frekvenci 2.6GHZ teď si představ že na tu AI bude jen 1.6GHZ.
Myslíš si že AI bude ve hrách chytřeší? A jestli máš představu že Ai hodí vývojář na dvě jádra tak teda hodně štěstí protože já si ani v nejmenším nedovedu představit jak by to ty týpci udělali :-) Divím se že chlapci z Dice nezuří :-) -
Rozdil neni jen v te frekvenci, ale i poctu jader. Jak uz jsem psal, podle me o uspechu nextgenu nebude rozhodovat vykon, ten uz je i dnes vysoky az az.
-
No ale pochop, ze ta konzole je na tom (ohledne chlazeni) stejne jako ten notebook. Pritom tech jader ma byt 8, bude to technologie od amd a pozadovana je bezhlucnost a nizka cena. Nemyslim si, ze je rozumne se vysmivat te frekvenci, je to technicky orisek.
-
Ještě ti doplním jednu poslední věc pamatuješ na výjádření 4A Games ohledně nového Metro Last light když se jich zeptali proč hru nebudou portovat na WII U?
Problém byl procesor 3x 1.24 to jest o 360mhz na jádro méně než bude u nové generace. Tady není problém grafika ta by to v pohodě utáhla a možná ještě lépe než současné konzole ale problém a důvod pohřební samotného WII U je procesor prostě nemůžu nasadit do konzole v r 2012 procák o výkonu tabletu :-D
Si představ že v roce 2015-2016 budou tablety téměř výkonné (po stránce CPU) jako next gen konzole. Hele jestli se chce MS a Sony nechat převálcovat na tomhle trhu Applem no mě je to jedno :-) -
To asi nebude vykonnejsi nez ps4, ne? A asi ti ten pc nevydrzel az do dnes, ne? Ja stavel o neco pozdeji, E8400+GTX260 a presto jsem dva roky na to poridil ps3 zhruba za petinovou cenu a hrat na ni budu jeste nekolik let.
-
Jak můžeš srovnávat konzoli s PC, když je to úplně něco jiného, hry na tom běží jinak a nepotřebuješ tak nabušený HW aby jsi rozjel hry co ty rozjedeš na tom svém
-
To je právě tou cenou kde kdo si říká proč je intel tak předražený ve srovnání s konkurencí ale vem si HT technologie je tu už asi cca 3 roky a já snad ani dneska nevím jestli už něco takového má i AMD? Jejich super levné křemíkové jádro je ten paskvil proč AMD tak topí.
Prostě tady stejnak bude docházet k problémům ono bezstarostný chod u AMD je něco čemu já říkám osobně "velice nádherný sen" který se ovšem jen tak nestane realitou -
Přečti si moje příspěvky znova nikdo netvrdí že má mít 3GHZ ale 2.2 GHZ už jsou v notebookach i 6 jádra (pravda jiná cenová relace). Ovšem od AMD se asi jen tak á jádra na notasu nedočkáš protože prostě jejich technologie znamená nosit sebou dusík :-D
-
Pravda.
Já měl poslední procesor od Intelu P4, kterej byl super, potom intel začal tvořit nehorázné sr@čky (Pentium D a Pentium DualCore... další dobrý procák byl až Core2Duo), tak jsem přešel na AMD, ale to byl děs... měl jsem 2 jádrové AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition a bylo naprosto normální, že jsem měl teploty 90 C... Toto se mi s 4 jádrovou i7 ivy brige nikdy nestalo. A to mám na NB ještě GeForce 650M, takže by to mělo u her topit ještě víc. -
Přesně má slova vem si že Xbox do dneška netrpí extrémě na CPU jako spíš na GPU a malou paměť. Výkon CPU byl na tu dobu výborný přesně jak tvrdíš však xbox snad vyšel 2005? 3 Jádra všechny na 3.2GHZ a L2 1MB. Já sem pořizoval C2D E6700 2 jádra a 4MB L2 za šílené peníze (něco kolem 16 tisíc) a bylo jen o cca 30- 40% výkonější než Xeon v xboxu.
Když si vemeš že tehdy xbox vycházel na 12-15 tisíc (odhad) tak vlastně konzole tehdy stála celý muj procesor. Ať se o Intelu říká cokoliv je to pro mě firma které dám přednost měl jsem 4 roky noťas s AMD Turionem a schořel mi celý nforce čipset díky debilnímu křemíkovému procesoru který topil jak zběsilí. Teď mám noťase s intelem a jede to v pohodě vůbec se to nepřehřívá.
Prostě já nebudu nikdy asi AMD milovat na druhou stranu sem rád že tu je pač má intel konkurenci a aspoń se tak trošičku mírní v cenách (ikdyž by mohl ještě více) -
To jo, ale poukazoval jsem na to proč by nemuseli být tyto procesory dražší jak od AMD.
Navíc AMD tam určo narve komerční výrobek pro PC, ale Intel by si vytvořil speciální procák pro to... přecejen, 70% procesoru je grafické jádro. Co takhle kdyby udělali do konzolí místo toho 16 jádrové monstra? Tohle je přesně věc, kterou bych od intelu čekal :D -
Jsem zvědavý, jestli i v dnešní době se jim podaří prosadit zpětnou nekompatibilitu s PS3.
-
Tak to nejhlavnejsi je zaruceny odber stejneho procesoru v desitkach milionu kusu.
-
A ktery notebook ma 8 jadrovy amd na 3GHz? Ja myslim, ze vysoky vykon je u konzole zbytecny, ma to spatne provozni vlastnosti a zbytecne velkou spotrebu. Pritom na televizoru nepotrebujes tak detailni grafiku jako na monitoru pro stejny vizualni vjem. Dale cim je technologie narocnejsi, tim jsou naklady na hru vyssi, coz s sebou nese spoustu dalsich negativ. Takze ja myslim, ze nova generace konzoli nebude o co nejvyssim vykonu, ten ostatne neumi vyuzit ani pc platforma. O budoucnosti novych konzoli budou rozhodovat ekonomicko-provozni naklady, snadnosti (levnosti) vyvoje her, propojeni s ostatni domaci zabavou (streamovaná filmu, nakup hudby) a podobne. Dneska uz jsou technologie a vykon tak pokrocile, ze i vyrazny pokrok se na hrach projevuje malo a vetsina lidi bude vybirat podle jinych vlastnosti.
-
Hlavně intel by si dal záležet a udělal by pro MS a Sony silný a levný procák přesně pro konzoli... Proč?
Protože marketing. Prostě jen si představit, že intelovský CPU pohání 2 nejznámější konzole na trhu musí být marketingový tah jak sviňa. A ještě říct, že WiiU pohání procák od AMD... To by AMD muselo dobře potopit. -
Já sem v r. 2006 stavěl pro sebe Intel C2D E6700 2x 2.66GHZ (chlazení Thermaltake) Operační paměti 2GB Corsair DDR2 800MHZ později sem v roce 2009 v lednu koupil set 4x 2GB Kongston za 1800kč. Grafická karta Geforce EN8800GTX od společnosti Asus (stejně takovou sem měl i desku) u grafiky sem odmontoval referenční chlazení (těch skoro 80 stupňu celsia bylo tragických) a dokoupil na ni masivní chlazení se třemi tichými ventilátory (takže v zátěži nešla přes 45 stupňů) k tomu byl ještě disk mechanika a tv karta. Po vydání PS3 sem se smál že moje PC je vlastně asi tak 4x rychlejší po stránce grafické karty a asi o polovinu rychlejší na propustnost dat přes CPU. Stavěl jsem to jinak na vánoce 2006 :-)
-
a ikdyby tak jen na tom co clovek usetri na cene za kazde 4 hry si muze koupit novou grafiku
-
Tady je jedno o to co kdo vlastní. Nejde tu ani o hate druhé konzole, ale nemůžeš o někom říct, že je socka, nebo ovce jen proto, že má xbox a ne PS3...
Já si kupoval X360 v době kdy PS3 stálo stejně a nejsem žádnej MS lover... do té doby dokud jsem si ho nekoupil jsem o konzole moc zájem neměl.
Podle tvojí teorie jsem si ale měl koupit PS3, protože nejsem ani socka (mohl sem si klidně za stejnou cenu koupit PS3) a nejsem ani ovce (nekupuju každej MS shit, snad kromě windowsů, protože hry jinde nerozjedu)
I přes to všecko jsem si koupil x360... proč? Protože jsem chtěl. Vybral jsem si to protože mi ta konzole víc vyhovovala. Ať už pohodlnějším ovladačem, nebo lepším (pro mě) výběrem her. Přes internet stejnak nehraju, tak multiplayer nehrál roli.
Tak nepiš tady ty své debilní ignorantské kecy. Každý volí podle svého uvážení, a né podle nějaké vlastnosti.
To samé se tu na diskuzích objevuje o PC a konzolích. Pokud máš PC si elitistický kok0t, co si o sobě myslí bůhví co, a když máš konzoli, tak jsi tupá ovce a produkt konzumní společnosti... A co když má člověk obě a na obou aktivně hraje... To jsem tu pak asi jediný normální. -
Na to je jednoducha odpoved http://www.youtube.com/watch?v=NFQCYpIHLNQ
-
Tedy ta nade mnou, sry *3*