Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pitizvik 'btw přidám svou trošku do mlýna k věčnýmu boji pc vs konzole. můj názor je ten, že pc je robustnější, složitější a taky dražší řešení. kdo ho zvládne zapojit, obsluhovat, nainstalovat, spustit si hru a případně přepnout zobrazení z monitoru na tv, pro toho nemá konzole žádný přínos'

Názor to je mylný. Třeba já osobně jsem pc skládal už v devadesátých letech a dodnes programuju, do herních pc jsem pravidelně investoval neuvěřitelné prachy, kupoval jsem třeba 4 MB ram za 16 kKč, to byly tehdy tak 2 až 3 průměrné platy. Do posledního herního PC jsem investoval 50 kKč, to bylo v roce 2009. V roce 2010 jsem si koupil PS3, ne na hraní, ale jako kvalitní levný BluRay přehravač. K tomu jsem dostal dvě hry, killzone 2, nezaujalo, a infamous, zaujalo velmi. Pak jsem si koupil demon's souls a bylo vymalogano. Dalši herni pc jsem si uz nikdy nekoupil, začal jsem hrát na konzoli. Konzole má pro mě velký přínos. S ní mě zase začalo hraní bavit na rozdíl od stagnující pc platformy, která byla v úpadku a byla to čím dál větší nuda. Myslel jsem si, že stárnu a nebaví mě hraní obecně, konzole mi otevřela oči. Mohl jsem se také přesunout čistě na linux a dát sbohem čím dál horším windows, které jsem s nechutí měl kvůli hrám. Na konzoli hraju proto, že mě na ní baví hrát, na rozdíl od pc. Koupil jsem si ještě pár her pro linux, ale nikdy je pořádně nehrál, nevydržím u toho sedět, nebaví mě to. V době přechodu na konzoli jsem měl řadu her pro obě platformy, třeba fallouty 3 a nv, borderlands, oblivion a další. Na té konzoli mě to bavilo podstatně víc, než na pc a to to pc bylo výrazně výkonnější než PS3. Není za tím ani nedostatek financí (ostatně, podívej se na cenu her) ani nedostatečná technická erudovanost. Je za tím právě to, co se tu mnozí snaží popřít, nebo to nechápou, je za tím to, jak je konzole designovaná a orientovaná, do obýváku, pro společné hraní, pohodlí a relaxaci, pro zábavu. Ad příměr s restaurací. Může být, ale jde o restauraci luxusní, kde jídlo připravuje mistr šéfkuchař a kde jsi s kamarády. Proti tomu stojí jídlo, které sis ukuchtil sám doma, a kamarády máš tak maximálně na skype.
    • Pekny pribeh , moj je uplne opacny. Po podobnych nadsenych "vylevoch" o uzasnych hrach na konzole som si ako PC hrac tu PS3 kupil. Prvy sok bol skutocne ubohy technicky stav hier...potacanie sa na ledva 30 fps u cloveka co si preferuje plynulost nad grafickymi efektami len tazko stravitelne. Druhy absolutna neprivetivost...neskutocne dlhe loadingy, nepreskocitelne cutsceny prave kvoli loadingom na pozadi, nemoznost stahovat updaty na pozadi, pocas hrania inej hry, nulove moznosti nastavovania..vsetky graficke efekty, ktore mi vadia som si nemohol vypnut.
      A hry...asi mesiac trvalo to "nadsenie" z noveho, prechadzal som cez vsetky tie Infamousy, Killzone, Gow, Rachetov, Motorstormy, LBP, Uncharted...nieco sa mi pacilo viac (Infamous 2, GT5, GOW, DS) nieco menej (Rachet, Motorstorm) a nieco vobec (Uncharted, Killzone). Nebol jediny titul , kde by som si povedal, ze by kvoli nemu som tu konzolu naozaj musel mat. No a postupne na milu ps3 zacal sadat prach, ktory len obcas oprasili decka v LBP a ja som ju uz nepouzival vobec , protoze hranie na niecom tak obmedzenom vo vsetkych ohladoch ma vobec ale vobec nebavilo. Castlevaniu 2 som na PS3 nedokazal hrat, ako mi ten ubohy framerate a loadingy liezli na nervy, dohral som ju az na ked vysla na PC. A to ani nespominam absolutne slabucku ponuku strategii, ktore su jednym z mojich hlavnych zanrov , ktore hravam.
      PS3 sluzila uz len ako BD player pre deti, a obcas velmi vynimocne si sadli k custom levelom v LBP. Teraz asi mesiac dozadu konzola umrela. Decka zvyknute uz na PC hranie, kde im rovnake hry idu na roznych PC, nedokazu pochopit, ze aj keby som rovno kupil PS4, tak tu svoju LBP si uz na nej proste nezahraju a mozem vsetky tie hry rovno hodit do kosa alebo kupovat znovu PS3 co teda nehodlam. Cize za mna je konzola uplna zbytocnost, kde ma hranie len obmedzuje a ak ju kupim tak ako nahradu za umretu PS3 ako BD player s moznostou si nieco zahrat, ale v ziadnom pripade ako primarne herne zariadenie.
      • Bla,bla ,bla.V dobe vydani ps3 byli hry trikrat hezci nez na pc ty tunto.Me zas nebavej strategie typu star craft,uplne tu hru nesnasim,nesnasim ani ten vas overwatch, a podobny srrr.Killzone 2 a3 maj supr multak,bavil me vic nez cod. *16*
    • Tady už jsme trochu zabrousili od faktické debaty k životním příběhům, subjektivním zážitkům a dojmům, ale to je jedno. :] Hodně mě baví to přirování s restaurací. Konzole je luxusní jídlo uvařené mistrem šéfkuchařem, ale PC je pouze domácí strava. Velmi nezaujaté a nefanatické. :] Holt je přece jasné, že konzolové hry a hraní je OBJEKTIVNĚ lepší, než cokoliv na PC. Konzolové hry jsou etalonem hratelnosti a zábavy. *7*

Nejvíc mě ale pobavilo to s tím skládáním PC a programováním. Tomu těžko věřit. Od člověka, který je schopný tvrdit, že full HD televize má stejně jemný obraz jako 4K monitor na blízko, fakt ne. *15*
      • Jo, malý monitor do kterého koukáš zblízka je fakt zážitek. Z toho už jsem vyrostl, minimum je uhlopříčka 124. Už vidím jak si k závodní sedačce při hraní Cars zapojím monitor, když tak už 3 monitory, to by ještě šlo. Do kina chodíš proč ?
      • Osobni priklad je nejlepsi odpoved na predsudky typu konzole je jen pro chudy a ty, kdo nerozumi pc/it.

Prirovnani s restauraci jsem neprinesl ja a nevim co se ti na nem nelibi. Konzole je luxusni zarizeni, je to naprosto zbytne, je to jednoucelove zarizeni pro zabavu. I cena her je na konzoli luxusni, domaci pc strava te vyjde levneji. Nevim proc pises pouze domaci strava, to mas zase nejake predsudky proti domaci strave, ja proti nic nemam. V mem prirovnani je to predevsim symbol toho, co si musis udelat sam a i ten pc hrac, ktery s tim prirovnanim prisel povazuje pc za domaci stravu, konzole za restauraci. Fanaticka je spis tva snaha vsemu odpírovat, vsadim se, ze kdybych ti napsal naopak, budes s tim mitzase problem, v tvem pripade je jedni co clovek napise, vzdycky je to spatne, kdyz tak se to prekrouti, ze jsem to myslel jinak, nebo se vynecha nejake to slovicko, ty to proste chces videt spatne a tvuj mozek ti to uz prislusne spravne prefiltruje :-).

Jako třeba v další větě, já napíšu, že mě baví víc hrát na konzoli, což je čistě subjektivní tvrzení, ale chudák Yupík v tom vidí tvrzení, že hraní na konzoli je objektivně lepší. Co na to říct. Snad jen to, že žiješ ve vlastní virtuální realitě, dokazuješ to každým svým příspěvkem.

Já ale netvrdím, že hd televizor má stejně jemný obraz jako 4K monitor, to už zase nechápeš psaný text a jsi obětí své vlastní virtuální reality.
        • "Jako třeba v další větě, já napíšu, že mě baví víc hrát na konzoli, což je čistě subjektivní tvrzení, ale chudák Yupík v tom vidí tvrzení, že hraní na konzoli je objektivně lepší."

Musím říct, že máš skutečně talent na překrucování a reagování naprosto mimo. Moje reakce o objektivně lepším se netýkala tvého výroku "baví mě to víc na konzoli", ale toho, že si dal konzoli na úroveň luxusního jídla od mistra šéfkuchaře a PC na úroveň jídla, co sem si uvařil doma. Další věc (už jen takový detail), která krásně dokazuje tvoje mimoňství, je to, že řešíš, čí to byl příklad, nicméně já reagoval na tvojí úpravu toho příkladu. *15*

"Fanaticka je spis tva snaha vsemu odpírovat."

Nelži prosím. Já odporuju jen tobě a tvým podle mého názoru bábolům, ne všemu. *15*
        • prosím nepřekrucuj můj příměr. ten byl v duchu zcela opačném. konzole je jednoduché a levné zařízení na rychlou domácí zábavu, možná jsem měl místo levné restaurace napsat fast food :-)

realita je taková, že pro běžného člověka je vybírat pc složité. konzole je jen jedna a když chce běžný člověk hrát, sáhne po konzoli, protože pak nemusí přemýšlet. vrazí tam placku, protože je to jednoduché, zapojí jeden kabel do tv, protože je to jednoduché. kvalita hraní jde na druhou kolej, a není rozhodujícím faktorem ve výběru konzole vs pc.
          uznávám, že na té jednoduchosti celého konceptu hraní na konzoli něco je a velkou spoustu lidí to oslovuje. ovšem nemusíme si tu hrát na to, že technická stránka hraní na konzoli, je v něčem lepší. není a je naopak horší. hlavní body, ve kterých hraní na konzoli proti pc ztrácí, jsou pak cena hry samotné, nemožnost nastavení nadstandardního vzhledu, nebo naopak snížení detailů pro lepší fps, v němž konzole značně pokulhávají a nemožnost modování.

koncept hraní na konzoli mě jako pc hráče v ničem nevzrušuje. žij a nech žít. co mi ale vadí je tvůj až fanatický projev, kdy skutečně věříš tomu, že hry na konzoli jsou lepší.

já mám třeba kolegu, který je velmi šikovný ajťák a na konzole nedá dopustit.. sbírá je všechny, od uplně starých až po nejnovější. konzole jsou pro něj jakási srdcovka a sběratelský koníček v jednom. nicméně i on uznává technickou nadřazenost pc a her na něj. a víš proč? protože má nadhled. on si dokáže připustit realitu. nesnaží se z konzolí dělat něco co nejsou - highendová herní platforma. a světe div se, i s tímto uvědoměním si konzole náramně užívá. možná by to chtělo trošku uklidnit ten pitbulí mód a pustit to zarputilé sevření konečníku. garantuju ti, že tě hraní na konzolích bude bavit i pak *15*
    • ale je milé, jak si pod sebou vždycky podřízneš větev vlastními argumenty *4*
      • Jak jsi na to přišel?KY
    • Fallout 3, NV, Oblivion mají tu správnou šťávu až s mody, holé konzolové verze jsou mnohem nudnější, navíc horší ovládání a grafika.. Borderlands jsou (opět) nejzábavnější s partou kamarádů v multiplayeru, single jsem vydržel hrát asi 20 minut.. PC opět poráží konzole na hlavu
      • Nezapomeň, že hrát v obýváku je objektivně zábavnější, když to říká mistr faktu, Jejdásek. Hlavně hraní proti sobě je cool - když vidíš na společné obrazovce, kde je soupeř... *15*
        • Yupiku, yupiku, perlíš. Já napíšu, že mě Oblivion baví víc na konzoli, Hunter že Oblivion je lepší na pc. Které to tvrzení je subjektivní a které objektivní? Pleteš si to už po několikáté, zdá se mi, že těm pojmům nerozumíš :-).
          • Jejdásku, jejdásku, ty si solidní trollík. Já se bavím o tvém výroku, že hraní v obýváku je zábavnější a ty sem pleteš Oblivion. Ty to prostě jinak neumíš, než reagovat mimo. *15*
          • to je takový obecný konsenzus, že hry od Bethesdy co běží na Gamebryu jsou zábavnější s mody, ačkoliv věřím, že se najde i pár puristů, co hrají raději bez, já osobně tyto hry dohrávám 2x, napoprvé čisté bez modů a podruhé omodované jak se mi zlíbí, problém je, že na konzolích lze jen tu první možnost.. jiná věc je, že jsem měl tu smůlu hrát například Skyrim na PS3 a neustálé problémy s pamětí a sekání hry po hodině hraní mě skutečně otrávily
        • Jj takhle jsme kdysi hráli Call of Duty 4 ve splitscreenu na jedné televizi, v obýváku, kam se hrabe PC verze *1*
    • já třeba nemám ani televizi, a s plánovanou změnou frekvenčních pásem si ji ani pořizovat nebudu. (a znám spoustu lidí, co dnes TV nemají)
      na kvalitním monitoru máš taky hezký zážitek
      https://www.alza.cz/24-benq-xl2411z-d601841.htm?catid=18853364
      můžeš tam pouštět filmy, hry v pěkném rozlišení atd
      • Jo, jestli hraješ a koukáš na filmy sám, proč ne. .Konzole není vhodná pro každého, ale platí to i naopak. Nás je doma 5 a že bychom se sesedli kolem monitoru mi přijde jako pěkný úlet. Když přijde návštěva tak je nás klidně i dvakrát tolik, na tv se ukazují fotky a záběry, prostě společenská záležitost.
      • Ty do kina nechodíš viď ?
      • to samozrejme muzes delat i na notebooku, ale rozdil mezi poradnou televizi, lepe jeste projektorem a tvym 24 palcovym monitorem je proste brutalni. To se jednoduse pri sledovani filmu a hrani her pro zabavu neda vubec srovnavat. *3*
        • Ten celkem slušnej monitor stojí 7500,-. Kolik že stojí "pořádná" TV / projektor?
          • Projektor ,tak kolem 25tis herni epson 5500.Tv tak od 21 a vise ,ja preferuji sony kvuli moution flow 1000hz,tato funkce je genialni.Zadny zaskuby ci trhani obrazu. *14*
            • A pak na tom hraješ lowres konzololovky ve 30 fps? To se vyplatí *1*
          • Záleží na tom, mám několik televizorů, ten nejdražší byl za 35 kKc, ten nejlevnější mohl stát kolem 7 litrů. Projektory mohou stát tak 40+ litrů. Co z toho vyplývá?
            • Nic, protože si neodpověděl na otázku. Ptal sem se kolik podle něho stojí POŘÁDNÁ TV, ne kolik stojí tvoje nejlevnější a nejdražší televize, to mi fakt nic neřeklo. Jako vždy, mimo. Vem si prášek a spi dál. *15*
        • Paulcz
          Jo, vraťte se do éry 8-bitů a hraje na TV :)
  • Vysoke prodeje ps4 jsou ziskany nizkou cenou. Dusledkem imho bude vyrazne nizsi zivotnost. Na rozdil od ps2 se pídle me ps4 nebude prodavat 16 let a myslim, ze to nikdo ani neocekava a nechce. Pokud by konzole presly na 4 az 5 lety cyklus pri zachovani nizke ceny, myslim ze vetsina hracu bude spokojena. Zvlast pokud architektura x86 zajisti zpetnou kompatibilitu.
  • PS4 je rozhodně mnohem levnější než herní PC. Pokud by šlo jen o hry, tak je to otázka toho, co člověk chce. Na PS4 je pár exkluzivit jako Uncharted, většina her z PS4 vychází i na PC. Na PC je mnohem víc strategií, indie her, možnost hrát staré hry a spouštět emulátory.

Myslím si, že budoucnost bude hodně ovlivněna i VR. Je jasné, že Sony si uvědomuje nadcházející revoluci, a tak investuje do PlayStation VR. Otázka je, jestli na to PS4 hardware bude stačit. Přece jen high end herní PC je harwarově jinde než PS4 a hardware z PS4 se nemůže rovnat s kartám jako GTX 1080.

Za solidní herní PC s VR setem (Oculus Rift) dá člověk 70 000 Czk, 50 za PC a 20 za Oculus.
    • Za solidni herni PC das 30 s prstem v nose
      • Sorry, ale asi mame jine predstavy o solidnim PC. Za 30litru lze poridit solidni grafiku a tomu mozna jakz takz slusny procesor a budget je vycerpan. Co tam mas dal. Vzdy me bavi, kdyz PCkari frajeri nejakym tezce prumernym suntem, ve kterem neni solidniho vubec nic.
        • a teď zpátky do reality.. průměrný pc se cenově pohybuje hluboce pod 30k, stačí se podívat na steam. solidní pc skutečně od těch 30 postavíš.

to cos popsal ty je naopak hovadina, kterou si snad ani nadšenec do pc nepořídí, protože ví, že to nemá žádný smysl. tohle si kupujou max lidi, kteří chtějí mít prostě vše nej a ničemu nerozumí, popř. mají tolik peněz, že žádná cena nehraje roli.

proč bys na hraní kupoval nejvýkonější i7, když stojí dvojnásobek nejlepší i5 a výkonu ve hrách má o 5% víc. proč bys kupoval cokoliv silnějšího než gtx970, když dle steamu 95% lidí nehraje v rozlišení větším než fhd?

jistě, pokud prostě musíš mít to nejdražší aby sis nepřipadal jako že máš težce průměrnej šunt, tak si těch 80k za pc dej. ale nedělej, že to má nějakej hlubší smysl a prosimtě nehraj si tu na velkýho bosse co poučuje plebs jak vypadá správný pc.

ps: působíš jako někdo, kdo právě utratil svý životní úspory za pc, tak to sem přiběhl alespoň všem vnutit :-) a jestli to tak není, mohlo by ti to alespoň posloužit k sebereflexi, jak trapně se vyjadřuješ.
      • Draken69CZ
        Bez monitoru myši, klávesni, repra a budeš sedět na škotrli od jídeláku *15*
        • a cenu za barák si zapoměl, nebo si tu židli má dát snad na pole a pc pohánět diesel agregátem, kterej nemá? *15*
  • wow, mazalo se tu slušně. No úspěch je to mimořádný, ale nemyslím si, že se jim podaří překonat prodeje nejúspěšněji prodávané konzole všech dob - Playstation 2, když se to nepovedlo ani trojce po zařazení blu ray mechaniky, i když uvidíme dle prodejů neo, nebo 4k nebo jak tomu teď říkají. Hlavní úspěch minulých generací tkvěl převážně v tom, že skutečně zvládaly alespoň v době vydání opravdu úžasně zpracovat grafiku her lépe než PC, nejvíc to bylo znát asi na ps3, ps4 paradoxně prodává rychle mašinu, která i v době vydání byla výkonově na úrovni středně výkonného PC, no být markeťákem v sony, mnu si ruce *4*
  • Jsem ortodoxní Pcčkář ale PS4 jsem prostě nějak tak chtěl mít.A proto že sony teď pár let nechce nic nového v konzolích dělat myslím že prodej ps4 v pohodě dožene tu předešlou.
    • Tak to moc ortodoxní PCčkář nejsi tedy. Kdyžtak mrkni do slovníku cizích slov, když už nějaké hodláš použít.
    • Ja to taky chtel mit, rikal jsem si ze si koupim konzoli a budu hrat. No ale pak jsem patral po eksklusivnich titulech a nic nebylo. Tak by se na to je prasilo na policce. (Mam pc vyssi mainstream) high end pc nekupuju protoze dat dva litry € je moc a na grafice stejne neujizdim
    • Draken69CZ
      Jak nic nechce dělat?!? Vždyť je na cestě PS4,5/4K, jak se to bude jmenovat je jedno, ale nahradí to PS4 de facto je to (PS4,5/4K) nextgen, tak jakýpak pár let nic nebude dělat na Vánoce tu máš novou konzoli od Sony.
      • Nic takového nebude přečti si prohlášení sony.
        • "Never nicemu, co nebylo oficialne dementovano." ... :-)
        • Draken69CZ
          Neke *8* to mi něco uniklo.

/můžeš hodit link?
  • Femto
    yupík alias Del0 zase perlí. Hoch zase dostává pěkný nátěr, tam kde nemá argumenty, vytáhne naprosto větu z kontextu a napíše pod to sračku a hodí si plus, na další příspěvek už buď raději nereaguje nebo napíše něco o trollících. Bože to je ale smutná existence.
    • "na další příspěvek už buď raději nereaguje"

Femtíkova logika. Když člověk neodpoví na jeho bláboly, tak jakože prohrál a dostal nátěr. Pak mi chodí za zadkem jak otravná masařka a musí mi tyto jeho chorobné iluze furt cpát, místo aby reagoval k tématu. Učebnicový příklad komplexu méněcennosti. *15* Aneb chlapec na to prostě nemá, ale přesto soupeří. Divím se, že tenhle otravný weebo fanatik ještě nedostal permaban. Za primitvní trolling a hloupost.
      • Femto
        Nechceš vytáhnout raději digitalní kytary. To byl opravdu mistrný argument. Jinak Del0 chce abych dostal permaban za trolling a hloupost. Bože ty si ale vrchovatě serešš do držky deb*le *15*
    • Hele, duševní mrzák Femto se přišel podělit o své perly moudrosti. Nevadí, že nemá co říct k tématu, hlavně pořádně zatrollit a naklikat. Ty musíš mít hodně smutný život. *15*
  • BOJUJTE kluci, sežerte se! Do toho ! *1*
    • je dobojováno, PC zvítězilo, jen se obávám, že o výsledku bylo rozhodnuto dlouho před začátkem této diskuse *5*
      • Škoda, že dlouho nevítězí zdravý rozum a hráčský duch. Snad je přesto ještě dost těch, kteří si hrají na čem chtějí nebo jsou schopní hrát na čemkoliv a rádi se především zajímají a těší z her, nikoliv o řešení toho, co a na čem kdo má co vítězit nebo si dokonce jako níže vynucovat uznání nějaké dominance ke své potěše.
        • Co taky mužeš čekat od dětí, že ... *3*
          • Jj, děti většinou neumí argumentovat, opakují jeden a ten samý nesmysl dokola, i když jim dospělí vysvětlí, proč nemají pravdu, trochu v tom vzorci vidim chování zdejších sony fanboys *1*
  • spíš mně udivuje kolik se prodalo xbox one , počítal jsem že se jich prodá maximálně 5mil. a oni jich 26mil cca myslím , popřípadě mě opravte
  • Mart9
    Mám jeden z nich. Je to skvělá hračka. Vadí mi pouze menší výběr her. Teď má PS Plus akci 3 měsíce zdarma při koupi ročního předplatného, počkám na nový měsíc a jdu do toho.
    • Neboj se SONY to zabije PS4 NEO...
      • Mart9
        Toho se bojim no *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit