-
Asi jsme každý sledovali jinou konferenci...Sony si nikoho nenamazala na chleba. Mimochodem MS teď naprosto smázl Sony ve formě služeb, co poskytuje. PS Now prakticky neexistuje, za to Game Pass od MS je úplně někde jinde. Ještě ani nevyšly konzole a Homola už ví, že si Sony namazalo něco na chleba.
-
Na PS konferenci jsem se díval a bylo to fajn , ale ne nic úžasného. Hry se mi líbily.
Autor si v článku stěžuje že hry na Xbox vyjdou na PC a to je podle něj jeden z důvodů, že je Xbox k ničemu. Vubec si ale neuvědomuje že to je přesně ta strategie. Protože ty peníze půjdou i tak Microsoftu. Microsoft ty hry přitáhne na Xbox, na PC na mobil a třeba i na ledničku. Vypadá to že bude dokonce smazavat rozdily mezi generacemi. Prostě přešel na jiný přístup nez PS a to je dobře, protože to přináší nové skvělé věci ( game pass, zpětná kompatibilita, cross-platform, streamování atd. ). Neznamená to ale že kvůli tomu prohrává.
Tohle článek vůbec nebere a pohlíží na nové konzole pohledem jak před deseti lety, kdy to možná mělo nějaký vyznam.
-
-
Mam rad xbox a jsem primarne pc hrac. Ale presne kvuli tomuhle co tady pises si koupim playstation. Proc si kupovat xbox kdyz ty hry vyjdou i na PC? To pro me nedava absolutne zadnej smysl.
-
Když si koupím hru na Steamu má z toho Microsoft pendrek. Když si ji koupím na PS4 má z toho Sony bakšiš. Je mylné říkat že je to Microsoftu jedno, oni chcou aby to lidi kupovali přes ten jejich Windows store nebo Xbox store ci jaky store. Kolik znáš lidí kteří tam kupují hry? Podle mě tahle strategie Microsoftu těžce nevychází.
-
-
Ehm, kde myslis, ze ta prirazka cen her na Steamu oproti Windows Store putuje?
-
Tam jsem myslel spíš exkluzivity pro Xbox, které jsou i na PC. Forzu nebo Gears na steamu nekoupíš (pokud vím).
-
-
Poslední Gears je i na Steamu. Sice s přirážkou ale je.
-
-
-
-
Pan Homola evidentně nepochopil strategii MS. Jim je úplně jedno, jestli si koupíte xbox nebo ne. Z toho žádnej profit nemají a nebo úplně minimální. Jim jde o to, ať si pořídíte subscription na Game Pass. To jim generuje miliony dolarů měsíčně a následně si to hrejte klidně na mobilu. Series X je jen způsob jak dostat lidi k SW ale pokud máte PC a Game Pass tak taky máte vlastně Xbox.
-
-
můžeš prosím někde odkaz na výdělky Game Passu? Pořád jsem v hlavě měl za to, že je to spíše prodělečné.
-
-
V současné chvíli máš 10 miliónů předplatitelů (duben 2020). Ale není rozlišeno, kdo má čistý Game Pass PC (119 Kč) a Game Pass Konzole (259 Kč) a kdo má Game Pass Ultimate (339 Kč). Ale když uděláme, že nejlevnější má 50 % a obě dražší 25 %, tak ti vychází, že měsíčně teď MS vydělá (neplést se ziskem:))
595 000 000 za PC, 647 500 000 za konzole a 847 500 000 za kombinaci. Takže teoreticky měsíčně vydělá něco k necelým 89 miliónům dollarů:)
-
-
nesmyslné počítaní. Takhle to nefunguje, to snad víš, ne? Můžeme si dát příklad na Netflixu, který se obrací do plusu až poslední měsíce.
-
-
Však ano. Není započítána počáteční investice, investice do her, infrastruktury atd. Ale měsíčně je aktivních 10 miliónů předplatitelů a do konce roku se očekává 20.
-
-
samozřejmě to mi nemusíš psát. Je mi jasné, že příspěvek Guntra je naprostý nesmysl a celý jeho příspěvek je postaven na vodě. Jinak Netflix byl prodělečný i se 100 miliony předplatiteli a to mají nastavenou mnohem vyšší cenu předplatného. Jak někoho může vlastně napadnout, že MS vydělává miliony dolarů nad předplatném, které stoji 125 Kč? Tohle neni Spotifiy ani Apple Music. Trošku rozumu do hrsti lidi.
-
-
-
-
-
No ale ide o to že Microsoft nemá žiadne zaujímavé hry ani v tandeme PC+xbox, snáď jediná kvalitná vec čo sa tam dá čakať je forza, PS5 už teraz má plno hier, len tento rok vyjdu killer tituly ako Last of us 2 a ghost of tsushima ktoré pôjdu aj na PS5, Microsoft sa proste nechytá, a pre Sony bude skôr konkurencia nintendo
-
-
pro každého jsou zajímavé hry něco jiného. Já dávám přednost třeba Factoriu, hrám od Paradoxu, Mashinky už taky vypadjí k světu a Workers&Resources od kolegů z Košic je taky zajímavý projekt. Jenže tohle si nezahrajete ani na PS ani na Xboxu.
-
-
Ak niekto hráva len stratégie tak mu stačí priemerný notebook a konzoly vôbec nepotrebuje, o tom sa nikto hádať nebude
-
-
Tak i strategie ti dokážou zatopit s HW, zejména pokud toho postavíš hodně. Transport Fever nebo Cities Skylines. Ale je pravda, že teď díky konzolím spustím na průměrném ntb (výkonostně mezi Xbox S a X - blíž xku) taky všechno, protože všechno se dělá s ohledem na to, aby to současné konzole udýchaly. Je jasné, že teď to zase chvíli budu mít horší s další generací konzolí, ale už plánuju upgrade výhledově za rok až 2.
-
-
-
-
Krásně napsané, MS už závod vyhrál a to ani nezačal.
-
Děkuji za tento příspěvek. Má mnohem větší váhu, než celý článek pod kterým je.
-
Homolovi doteď nedošlo, že MS naprosto rozdrtil PS, co se týče služeb. PS+ je občas fajn, ale kombo u MS je naprosto brutální. Navíc PS Now jim moc v Evropě nefunguje. A to, že udělaly digitál? Proč asi, aby jim neutíkaly peníze z bazarů a půjčování her. A Homola ještě z toho pomalu teče, jak to udělalo Sony pro "zákazníky". Kromě ceny nebude mít pouze online PS5 žádnou výhodu.
-
-
Jo no, a hlavně ten "výčet her" v těch službách 😂😛
-
-
Co myslíš Jacku? V Game Pass máš v současné chvíli více než dost kvalitních titulů za mizernou cenu. Ale ty o tom opět víš naprosté kulové, jak je u tebe zvykem a klasikou.
-
-
M$ těma hrama fakt přetejká jinak nic 🙂
-
-
Co si tím chtěl říct?
-
-
Reakce na příspěvek:
Jediné s čím souhlasím zahrát si nové M$ "pecky" takřka zadarmo no spíše vyzkoušet ale jinak M$ bude vždy spíše Windows a nic víc možná Microsoft FLight simulator ale i to už je docela utopie.
-
-
Reakce na příspěvek:
Naprosto netušíš, která bije, tak si jdi zase hačnout. Mimochodem na Game Pass nejsou jenom hry od MS, to jenom tak na okraj, ale myslíš, že je zbytečné ti cokoliv říkat.
-
-
Reakce na příspěvek:
Jsou to hlavně hry od M$ a těch fakt moc není. PS+ je obdoba ale nejsou tam nové hry... všechno má svý no...
Nicméně Gamepass taková peka není, jak se tu snažíš vehementně prosadit. Tak hlavně že něco z tebe mají aspon🙂Uplay+ a Origin a všechno je lepší než M$ už kvůli hrám... Jednou nastane doba kdy i EPIC příjde s troškou... ale chápu že něčím Xbone a a ten novej box nakrmit musej aby si obhájili nákup a vlastně i to že ta konzole vůbec spatřila světlo světa.
-
-
Reakce na příspěvek:
PS+ a Game Pass jsou naprosto odlišné věci proboha....Ten zbytek ani nemá cenu řešit, protože jako obvykle meleš z cesty. První si zjisti, co a jaké hry jsou v Game Pass a pak se můžeme bavit....Mimochodem obdoba nebo chceš dvojče pro PS+ je na Xboxu Xbox Live Gold.
-
-
Reakce na příspěvek:
Možná kdybys neměl omezený pohled věděl bys že se nezastávám PS ale prostě M$ game pass je slabota kvůli hrám který nabízí. Já vím co je tam za hry každý nová i stará, ale exkluzivně od Mrkvostu.
-
-
Reakce na příspěvek:
Metro je exkluzivita od Microsoftu například Jacku? Nebo Mech Warrior poslední?
-
-
Reakce na příspěvek:
No jasně protože to tam vyšlo dříve než Na Stýmu, nicméně opravdu hamepass není tak parádní... ale neberu ti to pro fandy M$ her se to vyplatí no.
Já bych si z jejich portfolia moc nezahrál. Abych to ukončil Uplay+ se jeví kvůli Ubisoftím her lépe třeba;)
-
-
Reakce na příspěvek:
Metro vyšlo nejprve na Epicu a následně v Microsoft Store a pak v Game Pass, mnohem dříve než vyšel na Steamu například. Takže jak říkám, jsi mimoň a tím i zůstaneš....
-
-
Reakce na příspěvek:
Ledaže bys chtěl hrát hry dříve a ještě za měsíc takovéhle tlačení na čas by mě nebavilo. Dojdou argumenty a jedeme urážením. Tak jo it was Great while it lasted... 😉
-
-
Reakce na příspěvek:
Jaké argumenty? Ty jsi naprosto mimo, o tématu víš naprosto kulové a to, že si mimoň je prostě fakt.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Upřímně jsem měl Games za seriózní web, ale koho napadlo schválit tenhle komentář mi jasné není.
Jakoby nestačilo, že se hádají hráči, teď do toho ještě budou takhle blbě rejt redakce? To snad ne...
Navíc pan autor moc neví, která bije, zákulisních informací ohledně toho co MS chystá taky moc nemá, ale už teď je mu jasné, kde všude ujel MS vlak.
Hlavně ta digitální verze konzolí, to snad nemůže ani myslet vážně. MS ji netlačí, protože lidi chtějí zatím placky a co jsem koukal na reakce na PS webech, i tam lidi chtějí klasickou s mechanikou, i když údajně není tak hezká.
A pak je tady ta věc, že na PS jsou lepší hry. Proč hráči na PS nemůžou pochopit, že ne každého baví TLOU nebo God of War a Uncharted? Proč nechápou, že nás baví Halo, Gearsy a Forza? Navíc žánry těch PS exkluzivit jsou pořád dokola a třeba super Killzone už asi nikdy nebude? Ale to se nehodí do krámu, chápu řekl bych, že tenhle článek je placené PR pro Sony, akorát to tu není nikde napsané...
-
-
Naprostý souhlas, mluvíte mi z duše. Zatím nejlepší komentář 😉
-
-
Sony včera stejnej fail jak MS. Samé kreslené blbosti, GT vypadá jak minulej díl a nic neříkající tender trailer na HZD, kterej vyjde kdo ví kdy. Pak ještě 8 let starý remasterovany GTA a DLC do Spidermana. Wau. Snad bude PC gaming show příští čtvrtek lepší.
-
Otázka na pána šéfredaktora Smutného. Je vhodné zveřejňovat takovéto
články s osobnímy názory pána Homoly, které jsou navíc vytržené z
kontextu nebo jsou zavádějící? Příklady:Sony se navíc Microsoftu mezi řádky hezky vysmála, když se nebála ukázat ani „nudnou“ gameplay, například záběry z hlavního menu Gran Turismo 7.
Ale to je přesně ono! Pak se totiž nedivím, že někteří hráči se mohou
cítit Microsoftem oklamáni, zatímco Sony se nebojí jít s kůží na trh a
ukázat nejen hezké trailery, ale i opravdu autentickou hratelnost. - Microsoft ještě novou Forzu neukázal ale podle pana Homoly se mu už Sony vysmála a hráči už prý byli Microsoftem podvedeni.Microsoft si s myšlenkou Xboxu bez mechaniky pohrával nějakou dobu a
dnes si můžete pořídit Xbox One (S All-Digital) bez mechaniky a kupovat
si tam hry pouze digitálně. Jenže tenhle Xbox přišel výrazně později a
čistě subjektivně mi přijde, že ho Microsoft ani nějak zvlášť
nepropaguje, nijak moc o něm nemluví a že to působí jen jako
alternativní doplněk portfolia. - Proč by Microsoft měl investovat
peníze do propagace v podstatě končící generace konzole, nehledě na to,
že pokud vím tak Xbox One S All-Digital byl o Vánocích u nás
nejprodávanější konzolí.Uznávám, že je to trochu slovíčkaření, jenže to nic nemění
na tom, že pokud jsem to správně pochopil, nebude mít Xbox Series X
minimálně rok/dva žádnou exkluzivní hru. Alespoň tedy od first party studií. Jestliže tedy další
Forza Horizon vyjde na PC, Xbox One (X/S) i Xbox Series X, tak je to
sice sympatický krok, ale v takovém případě si může MS strčit XSX za
klobouk – raději sáhnu po PC verzi. Na rozdíl od Sony pro
Microsoft exkluzivní hra neznamená hra pouze pro jeho konzoli, ale pro
jeho platformy zahrnující Xbox, Windows 10 a jeho streamovací platformu.
Což je pro hráče samozřejmě mnohem výhodnější.Těch věcí vytržených z kontextu nebo dokonce záměrně zavadějících je v tomto
článku více. Viz hodnocení nedávné akce Xbox Inside u které bylo jasně
předem řečeno, že budou ukázány pouze některé third párty hry a že hry
od Microsoftu budou představeny později. Mě to prostě připadá tak, že
většina redakce games se už předem rozhodla, že Playstation je prostě
lepší, nehledě na to co Microsoft představí. Což je podle mě u profesionálního novináře zásadní chyba. U
youtubera nebo streamera se to dá pochopit, ale ne u profesionálního
novináře, který by měl především hodnoti podle získaných faktů. A faktem
podle mě je, že je na takováto hodnocení ještě příliš brzy. -
-
Promiň, ale máme tu 7 let konferencí, kde slibují nové hry, nové IP, nové světy, nové spolupráce a pak tu máme výsledek Gears of War, Forza a Halo už přes deset let dokola. Tohle jsou fakta. Když pak mají další konferenci k nové generaci a je to zase fiasko, tak snad už můžeš objektivně zhodnotit, že jsou úplně v prdeli, ne?
Na co měli Xbox One X? Na to nevyšla jediná slušná hra od nich. Ten výkon úplně zabili. Ani jedna hra. Ani jedna hra.
Pak tu máme Game Pass. Ok. Lidi asi mají čas hrát x her. Gratuluji Vám. Já stihnu dohrát pět her ročně, nepotřebuji, aby mně někdo něco předhazoval. Raději si vezmu ten remake Demon Souls než 50 her, co mě nezajímají.
-
-
Když pak mají další konferenci k nové generaci a je to zase fiasko, tak
snad už můžeš objektivně zhodnotit, že jsou úplně v prdeli, ne?Ale o to tu jde. Oni tu konferenci ještě neměli.
-
-
konferenci ne, ale měli představení her pro Xko - ANI JEDNA nejela na xku (všude bylo napsáno, že je to PC a pouze adekvátní výkonu) a co se gameplayů samotných týče, ty tam v podstatě nebyly .. když pominu, že se jednalo o multiplatformy a hry, který budou všechny na PC .. Sony ukázala mimo jiné i věci, který jsou pouze PS5, takový Xko nemělo zatím ani jednu ... promarněná šance jak blázen, sony tak dlouho byla ticho a MS to totálně nevyužil ..
..a to píšu jako majitel XOX a budoucí kupujíxí XSX
-
-
Ano, byla to promarnena sance, ale nastesti tam povetsinou byly indie tituly, od kterych opravdu next gen zalezitosti zas tak necekam (i kdyz tady se Microsoft strelil do nohy tak trochu sam, protoze vsechny jeho hry budou par let designovany s omezenimi xbox one). Proto si pockame, az nam Microsoft novou produkci tech svych zakoupenych studii predvede, ted aspon vi, cemu se vyvarovat.
-
-
-
-
-
Půl roku do vydání nových konzolí a spousta lidí zde (včetně autora článku) má úplně jasno, jak to dopadlo 😂
- čeká nás ještě spousta odhalení, včetně ceny, která je určitě důležitá z dlouhodobého hlediska.
Jsem zvědavý jak MS odpoví. Stejně budu mít konzole obě, takže se můžu jen smát 😃
-
-
hitorie se casto opakuje, jen pracujici lid zapomina :) Takze jasno je, ze to 4K pri 60FPS, na plny detail, vcetne stinovani neda to jedno je jasne :D A za druhe je jasno ze PS5 vyjde za 3 roky znova jako PS5 Pro Ultra :D
a tak zase lidi budou prodavat slabsi konzole a poleti koupit tu silnejsi :D Navic je to jasne, clovek dela hru, ma vyvoj a pozadavek je udelej to na tenhle HW tam to musi behat! Takze vyvojar povi, dobre, co ted? To uz nezvladne, tak to serizneme vic tady a tady a je to :)
-
-
Jaj, to je tak debilni, fanatický a zaujatý článek. A to jsem Xbox nikdy neměl. Doma mám PS4 a PC. Netušil bych, že tu najdu tak zaujatý, amatérský a vlastními spekulacemi podpořený názor. Přitom co se týče třeba těch online služeb, tak to si Microsoft maže na chleba Sony. Ale to se nehodí do krámu. Ale ono je to tady stejně jedno. Nevěřím, že by se nad tím redakce pozastavila.
-
-
Tak je to názor/komentář jednoho ze členů redakce. Zítra, za měsíc nebo za rok se může objevit komentář někoho jiného, který bude vyzdvihovat přednosti PC, Xboxu nebo třeba Stadie.
-
-
hodne je za tim marketing a kde mi zaruci kdo, ze redaktor co to pise je skutecne objektivni? Kdyz vidim jinde jak vytahnou fotku od neceho, zamaskuji to a napisou ze je to tohle! Proste napsat jde lecost, otazka je jak to potom zaujme a bavi hrace. V dobe ale nastupu konzole PS5, bude asi vice clanku typu ze ta dana exkulzivni hra pro PS4 a PS5 je NEJ TOP TOP a ma 11/10! Otazkou je kolik realne lidi pobezi to nakoupit :)
-
-
Však současné "redakce" už defacto s původním složení Games nemá skoro nic společného.
-
-
-
Nedá mi to a zareaguji, po pravdě, možná jsem už jen na to příliš starý, ale osobně jsem z toho nebyl nijak extra vyplácaný.. Konzoli jako takovou nehodnotím, byť mi vzhled Xboxu tentokrát přijde univerzálnější a tedy vhodnější.. Takže jediné co se dá hodnotit jsou vlastně jen představené hry, ano, z tohoto hlediska jich tam skutečně pár zaujalo.. Ale nebylo to tak drastické, jak by se z komentáře pana Homoly mohlo zdát. A ano, uvědomuji si, že jde o osobní názor redaktora, takže mu ho nechci vyvracet, ale celé to působí jako kdyby to psal zastydlý fanboy. V podstatě zkritizoval vše co má Xbox, a vychválil do nebes vše co má PS. Osobně říkám, takhle tedy ne.. Já si počkám na další průběh.
-
Mne jsou ty nekonecny konzolovy "valky" k smichu....
Mam rad minimalismus a libi se mi kvadr od xboxu.
Mam rad architekturu a libi se mi moderni mrakodrap od sony.
Sony ma super exluzivity a Forza Horizon je pro me nejlepsi hra vsech dob (a na PC ji hrat nemuzu, protoze mam Mac)
Nemam potrebu hejtovat ani jedno, ale redakcni hlasky typu: Ja bych si xbox nikdy nekoupila / Je objektivne lepsi vlastnit Playstation / Sony si microsoft namazala na chleba / ...
....ty mi vzdy protoci oci. Ale co uz, aspon ze ty gamesplaye delate celkem dobre. (protoze ukazujete hru, vsude jinde ukazuji jen prvni hodinu ze hry)
PCckari se smejou konzolistum, PSkari se smejou xboxarum, a me jen bavi jejich omezenost, haha)
-