Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Radši mám xbox ale koupím PS5. Asi tak.

• To urcite za 800 USD lze jedine doporucit, to bude tak realna cena :) Ziskas alespon UHD mechaniku, kde ti pujdou 4K UHD filmy ktere objednas... jen pozor na region aby sli i ty z ebay :D

A budes mit doma zase vice plastu, vic krabicek, zase plast. Ano muzes mit tu Digi Edici, ale ten disk 850GB nebo kolik, nebude casem koser :D  Greta se pak nastve, jelikoz konzole bude zase u lidi v domacnostech zanechavat vetsi uhlikovou stopu, sklenikove plyny a dalsi plastovi odpad :D A jelikoz ti je lito urcite vyhodit starsi konzole, tak uz doma jich bude za ty roky.... ze az umres abyse hasici vubec dostali do bytu - ci domu :D 

• Tak co se týče disku... 825/1000 zase takový rozdíl není. 

Co se týče krabiček, to by musela Greta přepočítat ale možná i ta krabička a medium vyjde lépe, než když budeš hru několikrát stahovat na horším připojení...

A u těch starých konzoli, když už je jednou koupil, je asi jedno jestli je stále používá nebo hodil do konťáku, optimální samozřejmě bude, pokud ji prodá někomu méně náročnému, kdo ji bude dále provozovat, dokud to neumře. Takto já to dělám s PC hw ...

• jack

Byl jsem zklamaný z obojího.  Mám XB1, PS3, PS4 a stejně nejvíce hraji na PC. Žádná WOW grafika s fyzikou a raytracingem.  Žádné super hry.  

GT7 vypadá jako všechny ostatní závodní hry, kde auta jen kloužou po silnici bez jakýchkoli realných deformací či fyziky. 

Sony má asi opravdu větší počet hezčích exkluzivit, ale hodně z nich se s odstupem času stejně ukáží na PC a pak si je opravdu člověk zahraje ve 4K se 60fps.

Play Anywhere od MS nefunguje zdaleka u všech her. Naštval mě nedávno Minecraft Dungeon, kde by to člověk čekal, že to bude. Hry z Xbox Live Gold Vám zmizí, když to přestanete platit. 

Těším se na NVIDIA Ampere a Cyberpunk.

• Jack1947

Nebudeš k tomu mít přístup ale nezmizí :D

• Veskoslav

To ti zmizí i z PS+.

• iSpirit

Jako musím se fakt smát. Zdejší pcboys jako Paul jsou vlastně mluvčí MS. MS vyrábí konzole, ale je jim úplně jedno, kolik jich prodá. Důležité jsou služby jako gamepass, který vydělá miliony dolarů. Tohle samozřejmě ničím nepodloží. Asi jim je i jedno, kolik prodají Xbox Live, když mají gamepass.. 

• Paul_cz

Já na MS nadával spoustu let (GFWL, zabíjení skvělých studií) a za některý věci je kritizuju stále (UWP a encryption na souborech her v gamepassu). To že nedokážeš akceptovat jinej názor a argument je smutný, ale z nikoho to tu nedělá mluvčího MS.

• Veskoslav

A ty tu fanaticky pořád jedeš dokola to svoje. Všichni víme, že máš doma v pokojíčku modlitební koutek Sony, ale nedělej to tak okatě.

• Thanquol

Dobrej nadpis (Y) 😁 i ta ps5 pak vypadá, jak toustovač. 

• Za mě skvělý článek 👌

• Já měl jasno ještě před tímto zbytečně urážlivým článkem. Za mě PS5, Microsoft možná bude mít lepší hw, ono je to ale celkem jedno - důležité je kdo bude mít lépe hw optimalizovaný pro hry (myslím že Sony se s tím popere lépe). Další věc kterou všichni vědí jsou exkluzivní hry, netřeba rozebírat. Xbox jsem koupil pouze jednou jedinkrát (ještě 360ku) a žádnej zázrak (tehdejší PS3 byla IMHO daleko lepší alternativa). Třeba se časem karty otočí, to se uvidí. O novém Xboxu jsem přemýšlel hlavně kvůli Cyberpunk 2077, ale jak jsem říkal pro PS5 nejspíš bude líp optimalizovaný.

• Cvicme_v_rytme

Karty se neotočí právě kvůli těm exkluzivitám. MS má v plánu vydávat své exkluzivity i na PC. Takže pokud má někdo PC a plánuje mít herní PC, je větší pravděpodobnost, že si k němu pořídí PSko. To samozřejmě platí z pohledu České republiky. V Americe to může být malinko jiné kvůli tomu, že tam ty herní PC nemusí být tak rozšířené, a někdo si pořizuje prostě herní konzoli. Tam může být v pohodě alternativa i Xbox. V našich končinách ale logicky musí mít navrch PSko.

Zajímavější bude sledovat, jak vývojáři využijí to rychlejší načítání dat. Tam má PS navrch, ale MS tam má rovněž slušný výkon. Problém je u PC, kde není ta rychlost zaručena u všech sestav. Ve hrách tak bývají hluchá místa, která skrývají načítání. Typicky Tomb Raider a prolízání krátkého úseku bahnem/průlezem, prostě aby se stihla načíst další lokace. Nový Ratchet jasně ukazuje (a i jiné ukázky z prezentace PS), že toho vývojáři využít chtějí. U Ratcheta to bylo to prolítání různými dimenzemi, kdy se bleskově střídaly lokace. Tohle už z principu na PC převést moc jednoduše nepůjde, protože samotná hra už využívá jisté vlastnosti hardwaru. A vzhledem k tomu, že má v tomhle PS5 opravdu navrch, má zde navíc možnost ukázat něco, co jinde k vidění prostě nebude.

• Tyjo tady je nadšenců Game passu. 😀

Já jsem teď dostal k základní desce 3 měsíce zdarma a upřímně 260 měsíčně bych za to nedal. 

Asi kdybych se zajímal o Microsoft hry typu Halo, Gears a Forza, tak je to fajn služba, ale jinak nic moc. 

• iSpirit

neumím si představit využívat herní předplatné. Už ta myšlenka je ubíjející pro mě. 

• Mě to také nevyhovuje, být v hraní závislý na tom co je aktuálně v nabídce. Mám mnohem raději ty staré hry a svobodu si je kdykoliv budu chtít, zahrát.

Jsem ale také dosti povrchní, dám hodně na vzhled, takže kdybych vybíral konzoli, vezmu PS5. Černou kostku už doma mám 😉

Bohužel hraní je pro mě jen tak 5% strojového času, takže budu nucen zůstat na PC platformě...

• Paul_cz

Mít za 90 eur všechny MS hry day 1 na dva roky dopředu je dost dobrá nabídka. Cena jedný a půl hry. Vzhledem k tomu kolik studií pod sebou MS teď má..dost dobrá nabídka.

• Já neříkám že to je špatná nabídka, spoustě lidí to vyhovuje. Někdo zase ocení PS exclusivive.

Já  nejvíce "hraju hry" od siemensu , ty mi zaberou tak 40% strojového času, pak nějaký ten film a různé xcasty o deskových hrách.

Co se týče PC her, hodně se vracím do minulosti a nejnovější pecky mě většinou nechávají chladným. To je asi hlavní důvod proč se mi game pass nevyplatí. Ale určitě bych ho nikomu nerozlmlouval, pro velkou  skupinu hráčů to je určitě dobrý Kauf...

• Veskoslav

Taky proč by si za to dával tolik, když na pc to stojí 119...Jinak já jsem kromě těch tvých her dohrál díku tomu i Metro nebo A Plague Tale.

• Ale dočasně... 

• Já si platím Game pass nějakých 6 měsíců (714 Kč) a za tu dobu jsem si tam zahrál nového Oriho, Gears 5, Forza Horizon 4, Shadow Tactics, Kingdom Come: Deliverance a teď se chystám na Gears tactics.

Když bych měl všechny tyhle hry kupovat tak by mě to vyšlo na pěkných pár tisíc oproti těm 714 korunám, které jsem zaplatil dotěď.

• Kingdom come i Shadow Tactics se dokonce rozdávaly zadarmo, ale na ty Microsoft hry je to dobrá služba, to musím uznat. 

Jenom ty hry prostě nejsou nic pro mě. Zkusil jsem Halo a Forzu a nevydržel jsem. 

Na druhou stranu jsem díky tomu zkusil pár malých her jako My friend Pedro nebo Superhot, který bych si asi sám nekoupil. 

• Veskoslav

A? Kdybych si obě hry koupil je to jako dvouleté předplatné. A ani jednu z nich nějak nebudu hrát podruhé. Metro pak koupím v akci na Steamu až bude do sbírky.

• Vážně jsi upravil svůj komentář po tom, co jsem na něj reagoval a pak mi odepišeš jako bych reagoval na ten upravený komentář? 😀

Jinak v pořádku, že jsi se službou spokojen, ale přijde mi, že to tu zbytečně hrotíš a nejsi teda jediný. 

• Veskoslav

Nic jsem neupravoval:)

• Reakce na příspěvek:

Proč lžeš? Víš že máš pod komentářem napsáno "upraveno"? 

• Veskoslav

Reakce na příspěvek:

Ten jsem upravil asi tak 2 vteřiny po tom, co jsem ho dopsal, protože pak nejde upravit. A toho hned prvního jsem si nevšiml, že ho myslíš, já myslel ten, na který reaguješ.

• Kissino81

Já příští generaci vyzkouším xbox. A 2 argumenty: 1.) Japan style íčoviny, kterých na PS výchází mraky a tvoří velkou část produkce her, 2.)Forza.

• Phillios191

Zrovna jsem ze zvědavosti koukal kolik, že exkluzivit na Xbox One zůstalo po tom, co jich většina byla přeportována na PC, no světe div se, je jich celých 12 a ještě žádná z nich nená zajímavá :D A to se vyplatí

• Paul_cz

Ano, to se vyplatí, protože kupodivu Microsoftu je jedno, jestli si jejich hry kupuje člověk na konzoli nebo na PC. Prachy jsou prachy. Fakt divný.

• Jack1947

Xbox to projel naplno s tím že "Multimediální centrum" do každé rodiny, takže je mu to jedno pár poslušných to vždy koupí. Zase konkurence je ok ale vydávat jen konzoli proto aby PLaystation nebyl monopol mi příjde trochu na hlavu ale jejich věc.

• Cvicme_v_rytme

Ty jsi mluvčí Microsoftu, že víš, že je jim to jedno? Prachy jsou prachy a tak je samozřejmě logický, že čím víc konzolí se prodá, tím víc z toho budou mít prachů. Protože když má někdo konzoli, lije peníze i do dalších her na konzoli.

Takže to, že by jim mělo být jedno, že si to někdo koupí na PC a na konzoli kašle, nebude zřejmě ideální obchodní strategie k vydělávání peněz. A Microsoft si tohle podle mě už dávno uvědomuje a jistě bude chtít něčím zaujmout v podobném duchu jako Sony  a věřím, že ještě překvapí.

Tohle celý není tak triviální věc a exkluzivity ten zisk ovlivňují. Sony na to jde kupodivu chytře, viz třeba některé exkluzivity, které po dá se říct "letech" pouští na PC. Vydělá prodejem softwaru a zároveň propaguje svou konzoli. Lidi si budou moct zahrát například Horizon na PC a pak vyjde druhý díl na PS5? Takhle se vydělávají peníze a jestli chce Microsoft vydělávat peníze, jedno mu to být nemůže. V jeho zájmu je, aby svou konzoli dostal mezi co nejvíc lidí. Ty se vlastně snažíš tvrdit, že tím prodejem konzole MS a Sony prodělávají. Hmm, ne.

• Paul_cz

Čím víc her se prodá a čím víc gamepass předplatitelů bude, tím víc prachů bude. Konzole jsou taky způsob jak prodávat hry, proto je dělaj, ne každej chce mít herní PC. Ale MS si uvědomuje že je lepší vydělávat na softwaru než na hardwaru. To je naprosto legitimní a logickej přístup. Jen musí začít dělat kvalitní software (hry). To se jim tuhle generaci nedařilo, tak uvidíme co ta další.

• iSpirit

ty jsi až fanatický tupý. Vývoj her jde do desítek milionů dolarů a gamepass se nejeví jako věc, která by mohla generovat peníze na vývoj nových IP. Pochop jedno, kdyby MS prodal 100 milionů konzolí jako konkurence, měl na tom 50 milionů předplatitelů Xbox Live jako konkurence, své hry by prodával po desítkách milionů, tak Gamepass neexistuje. Gamepass je myšlenka poraženého. 

• Paul_cz

Další urážky duševního mrzáka.

• iSpirit

hele jantare. On to skoro nikdo nekupuje na PC ani na Xboxu. To je ten problém. 

• Paul_cz

Když se šmoula snaží urážet jiného. Na tohle jsem ti odpověděl výše. Bavíme se o tom co bude do budoucna. Nekvič jak PS fanboy.

• iSpirit

V tom případě nechápu, proč sem vůbec něco píšeš. Možná někdy něco bude, pokud osud dovolí. 7 let bídy se nedá otočit jen tak mávnutím kouzelné hůlky. 

• Paul_cz

Článek je o nadcházející generaci. Zkus se držet tématu. Opět, nikdo nerozporuje že MS Xbone generaci projeli.

• iSpirit

Reakce na příspěvek:

článek je o aktuální a budoucí situaci. MS nemá vytvořená IP, nemá základnu hráčů. Ty studia co koupil ,jsou studia, která negenerovala obrovské zisky a nemají silné základny. Hellblade je např. skvělá hra, ale prostě v prodejích to rozhodně nebyla žádná hitparáda. Než vytvoří nějaké nové, silné IP, jsou třeba i tři roky. Budou do toho musel nalít x milionů a pak to dají do gamepassu za 120kč. Tohle je absolutně prodělečný model, proto teď jsou zase poraženi. 

• redicius

Njn, proto je všechno na Xku a Gamepassu v rámci směšnýho měsíčního poplatku .. to ti nějak ty počty nesedí ..

Ale co, takovej vývoj Crackdown 3 se určitě zaplatil .. :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit