Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mam rad xbox a jsem primarne pc hrac. Ale presne kvuli tomuhle co tady pises si koupim playstation. Proc si kupovat xbox kdyz ty hry vyjdou i na PC? To pro me nedava absolutne zadnej smysl.

• Kissino81

Já příští generaci vyzkouším xbox. A 2 argumenty: 1.) Japan style íčoviny, kterých na PS výchází mraky a tvoří velkou část produkce her, 2.)Forza.

• No to měl být jen takový nástin, včetně toho jak lze nahlížet na jejich PR... A podobné problémy vidíme všude. Hry, sw, hw, kdyby to dělal někdo v garáži tak to chápu, ale většinou je praxe taková, že prachy na testování nedáme a ať si to otestují sami zákazníci.

Bohužel to vidím i v práci, design je velký hnědý, nákup ti obstará polovinu věci co potřebuješ, když si objednáš zbytek, začne vyšetřování na co to jako potřebuješ?

A pak chudáci v Intelu nemají na čem vyrábět 🤔🤔🤔 

• Ano, ale je třeba si uvědomit, že grafický tým, který má na starosti ikonky opravdu nedělá na stabilitě systému. Pokud Microsoft, Google, Apple ... přidá smajlíky nebo upraví ikonky, je poněkud populární si v poslední myslet, že se všechny týmy zvednou, ať je to vývojář, grafik, tester a jdou všichni kreslit ikonky. 😄

Jinak to mazání dat, to je velmi nešťastné a výsledek špatného testování pomocí programu Insider. Nutno podotknout, že tyto chyby se ale nedějí pravidelně a všem. Ono se o tom píše a pak to vypadá, že je to každý strašný update, který prostě smaže data všem. Což není pravda. :) Potřeba lépe testovat ale je. A to opravdu lépe. Nicméně. Operační systém pro miliony strojů a snažit se to odladit na všechny je taky umění, takže to taky beru malinko s rezervou. Nicméně kvalitu testování zlepšit třeba.

• Lidi v MŠ mají určité dobré nápady, ale jelikož se dostaly do toho moloch stadia, tak většinou jsou implementovány zcela šíleně... Po aktualizaci se uživatelům ztratí data/nenaběhne systém? Jooo asi budeme muset předělat ikonky...

• Tak co se týče disku... 825/1000 zase takový rozdíl není. 

Co se týče krabiček, to by musela Greta přepočítat ale možná i ta krabička a medium vyjde lépe, než když budeš hru několikrát stahovat na horším připojení...

A u těch starých konzoli, když už je jednou koupil, je asi jedno jestli je stále používá nebo hodil do konťáku, optimální samozřejmě bude, pokud ji prodá někomu méně náročnému, kdo ji bude dále provozovat, dokud to neumře. Takto já to dělám s PC hw ...

• momentálně mám notebook okolo 25k a HW je silnější než Xbox S a o fous horší grafická karta než Xbox X. Na hraní ve FHD to bohatě stačí. U PC není jen high-end za 50+.

• Tak konzole je předně pro nás co už nechceme dávat 50 za PC a za cenu 15 tis nám nová konzole nabídne o trochu větší výkon než PC za stejnou cenu. Jasně, je to vyvážené tím, že hry na konzole jsou o trochu dražší než na PC, ale to už je jen takové pozvolné krvácení a to tolik nebolí. A když člověk hraje 5 her za rok, tak to je vlastně jedno. A jak píše spousta lidí co si je nemusí pořád poměřovat, je jedno co to bude za značku konsole, jde o hry který máš rád a chceš si zahrát. Já taky kupoval PS4 hlavně kvůli TLOUS, protože ta hra je fakt skvělá.

• a paušál za online služby. Je pravda že konzole vs PC vyjde v dlouhodobém horizontu cenově prakticky nastejno. Konzole má sice dotovaný HW, takže je naoko levnější, ale pak to dohání cenou her a služeb. K TV jsem si pořizoval Xbox ovladač a fascinovalo mne, že rýžují i na adaptéru - v ovladači byl jen pár klasických baterek a to za jeden chtějí 1500,-. A v dlouhodobějším horizontu mi přijde PC ještě výhodnější, protože na starou konzoli už nebudou nové hry, takže, pokud chceš nové hry, musíš koupit nový HW, ale staré PC má ještě šanci spustit nové hry za cenu nižších detailů, případně na indie hry, které většinou nemají takové HW nároky.

• Souhlasím, že je to obrovitánský, pomalý, neohrabaný kolos. Jako problémy nějaké jako firma nemá, ale mohl by na to jít mnohdy lépe. Na druhou stranu má velmi často skvělé nápady. Některé z nich dokonce realizuje, ale svou neohrabaností často také pohřbí. Nicméně má také spoustu skvělých a fungujících projektů. Microsoft funguje jako velká firma skládající se z menších dílčích firem. Některá je více úspěšná, některá méně. Třeba Surface je skvělý. Ale hardwarové problémy Surface nebyly v nějaké abnormální vyšší míře, než je u konkurence přeci zaznamenány. Nekazí se jim klávesnice, ani neodpojují displeje... Nevím, to se mi nějak nezdá, že by Surface trpěly na kazovost.

O nespolehlivosti Azure také slyším poprvé. Ne, že by byl dokonalý, ale řešení na Azure zatím fungovalo perfektně. To samé Office. Že by byl náročný Office a potřeboval 6 jader, to jsem v životě neslyšel. MS Teams nezradil ani jednou a tak by se dalo pokračovat. Tohle jste trošku vyhnal do extrémů. :) Microsoft má chyby, ale pojďme to říct realisticky a nechme to na těch hodnotách, jak to reálně je. :)

Ale naprosto chápu to rozhořčení. Však lze cítit, alespoň si myslím, i z mého příspěvku, ačkoliv se snažím to nedát tak znát. :D

Jinak souhlas. :)

• a ted jeste pokud se to vydam koupit tak PS5 zapojim kam? Jedine jen do monitoru,, protoze TV televizi jako takovou nemam :D Tudiz nakup TV ci neceho 15 000kc, ted konzole ta bude za 18 000kc a jsme na cene PC :D Plus jeste ty drahe hry :D

• Presne tak, resit krabicky zase pac jak pisou nejaka hra typu Last of US 2 se bud prodavat o pulnoci a tak lidi maji prijit do kramu na pulnocni prodej :D

Hucici konzole co potom musi treba na reklamaci a jeste ma malinkej disk 850GB SSD :D 

• Po kabelu bez problémů, ani bych nepoznal, že je to streamované, ale na wi-fi to je ale velký špatný.

• Dneska už není problém mít PC a sednout si s gamepadem k TV. Moderní TV už mají steam link přímo jako aplikaci a TV už dneska stejně v síti máš, takže není potřeba ani nic extra kabelovat nebo nastavovat. Navíc přes to běží i non-Steam hry, pokud si je přidáš do Steam (dokud jsem nepoužíval Steam link, tak jsem nechápal, k čemu to může být dobré). Xbox ovladč to detekuje a přenastaví to samo ovládání pro jako na konzoli. Ještě to má výhodu, že PC ti může hučet v jiné místnosti a neruší u hraní. Dneska už stačí jen PC. Konzole je oproti tomu velmi omezená.

• konzole mají většinou auto-aim nebo alespoň nějakou formu asistence

• Microsoft si myslím má docela dost problémy. Za což si ale může sám, jelikož je to strašný kolos. Ať už to jsou hw problémy surface, stále beta Windows 10,nespolehlivy azure nebo Office, které potřebuji pomalu 6 jader, aby slušně běžely, nebo příšerný systém xboxu, špatně fungující MS teams na telefonu (ios, android) atd... atd... A to ani nezmiňuji katastrofy při každém větším update Win10 a nutnost preinstalace každý rok... Ale fandím jim. Věřím, že xbox divize si pohlída svoje a nebude moc ovlivněna minelami ostatních divizi. Chlazení xsx bude určitě parádní. Akorát škoda, že má xsx 15cm,uz se mi nevejde pod TV. To ps5 vypadá, že se svými cca 40cm a doufám do 12cm na šířku se mi pod TV vejde krásně. Uvidíme. 

Jsem zvědav, kam to MS posune směrem ke hrám. Game pass je super, xcloud vypadá nadějně. Ještě mít co hrát a vypadá to jako herni ráj. Ps5 je nicméně zatím jasná volba vzhledem k tomu, co nás čeká za hry. 

• Ehm, kde myslis, ze ta prirazka cen her na Steamu oproti Windows Store putuje?

• To urcite za 800 USD lze jedine doporucit, to bude tak realna cena :) Ziskas alespon UHD mechaniku, kde ti pujdou 4K UHD filmy ktere objednas... jen pozor na region aby sli i ty z ebay :D

A budes mit doma zase vice plastu, vic krabicek, zase plast. Ano muzes mit tu Digi Edici, ale ten disk 850GB nebo kolik, nebude casem koser :D  Greta se pak nastve, jelikoz konzole bude zase u lidi v domacnostech zanechavat vetsi uhlikovou stopu, sklenikove plyny a dalsi plastovi odpad :D A jelikoz ti je lito urcite vyhodit starsi konzole, tak uz doma jich bude za ty roky.... ze az umres abyse hasici vubec dostali do bytu - ci domu :D 

• hitorie se casto opakuje, jen pracujici lid zapomina :) Takze jasno je, ze to 4K pri 60FPS, na plny detail, vcetne stinovani neda to jedno je jasne :D A za druhe je jasno ze PS5 vyjde za 3 roky znova jako PS5 Pro Ultra :D

a tak zase lidi budou prodavat slabsi konzole a poleti koupit tu silnejsi :D Navic je to jasne, clovek dela hru, ma vyvoj a pozadavek je udelej to na tenhle HW tam to musi behat! Takze vyvojar povi, dobre, co ted? To uz nezvladne, tak to serizneme vic tady a tady a je to :)

• hodne je za tim marketing a kde mi zaruci kdo, ze redaktor co to pise je skutecne objektivni? Kdyz vidim jinde jak vytahnou fotku od neceho, zamaskuji to a napisou ze je to tohle! Proste napsat jde lecost, otazka je jak to potom zaujme a bavi hrace. V dobe ale nastupu konzole PS5, bude asi vice clanku typu ze ta dana exkulzivni hra pro PS4 a PS5 je NEJ TOP TOP a ma 11/10!  Otazkou je kolik realne lidi pobezi to nakoupit :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit