-
Jaj, to je tak debilni, fanatický a zaujatý článek. A to jsem Xbox nikdy neměl. Doma mám PS4 a PC. Netušil bych, že tu najdu tak zaujatý, amatérský a vlastními spekulacemi podpořený názor. Přitom co se týče třeba těch online služeb, tak to si Microsoft maže na chleba Sony. Ale to se nehodí do krámu. Ale ono je to tady stejně jedno. Nevěřím, že by se nad tím redakce pozastavila.
-
článek je o aktuální a budoucí situaci. MS nemá vytvořená IP, nemá základnu hráčů. Ty studia co koupil ,jsou studia, která negenerovala obrovské zisky a nemají silné základny. Hellblade je např. skvělá hra, ale prostě v prodejích to rozhodně nebyla žádná hitparáda. Než vytvoří nějaké nové, silné IP, jsou třeba i tři roky. Budou do toho musel nalít x milionů a pak to dají do gamepassu za 120kč. Tohle je absolutně prodělečný model, proto teď jsou zase poraženi.
-
Půl roku do vydání nových konzolí a spousta lidí zde (včetně autora článku) má úplně jasno, jak to dopadlo 😂
- čeká nás ještě spousta odhalení, včetně ceny, která je určitě důležitá z dlouhodobého hlediska.
Jsem zvědavý jak MS odpoví. Stejně budu mít konzole obě, takže se můžu jen smát 😃
-
ty jsi až fanatický tupý. Vývoj her jde do desítek milionů dolarů a gamepass se nejeví jako věc, která by mohla generovat peníze na vývoj nových IP. Pochop jedno, kdyby MS prodal 100 milionů konzolí jako konkurence, měl na tom 50 milionů předplatitelů Xbox Live jako konkurence, své hry by prodával po desítkách milionů, tak Gamepass neexistuje. Gamepass je myšlenka poraženého.
-
Taky mám pouze PC, Xbox má synovec a domů bych to něchtěl. Hry daleko dražší a v porovnání s PC jich není moc, navíc nemožnost si cokoliv nastavit nebo editovat je hodně omezující. A ohledně lenosti - ten gamepad - klidně Xboxový můžeš úplně bez problémů připojit k PC i přes BT. Nová TV umí nativně Steam link, tak jsem kvůli tomu pořídil Xbox ovladač a funguje to dobře - prakticky to zabíjí jedinou výhodu konzole - gamepad + gauč, jinak má konzole samá - ; málo her, musím je kupovat znovu na další platformu, nutnost poplatků kvůli online multiplayeru, ve výsledku je pak konzole +/- stejně drahá jako PC, ale velmi omezená. Jinak s Gamepadem taky hodně bojuju, ale zase jsem si po letech konečně zahrál pár nepovedených portů (dead space, abzu), které se s myší a klávesnicí hrát nedaly. U synovce navíc vidím problém, že Xbox nemá hry lokalizované, i když na PC mají oficiální lokalizaci, takže v jeho věku by z příběhové hry v angličtině nic neměl.
-
Jako musím se fakt smát. Zdejší pcboys jako Paul jsou vlastně mluvčí MS. MS vyrábí konzole, ale je jim úplně jedno, kolik jich prodá. Důležité jsou služby jako gamepass, který vydělá miliony dolarů. Tohle samozřejmě ničím nepodloží. Asi jim je i jedno, kolik prodají Xbox Live, když mají gamepass..
-
Ledaže bys chtěl hrát hry dříve a ještě za měsíc takovéhle tlačení na čas by mě nebavilo. Dojdou argumenty a jedeme urážením. Tak jo it was Great while it lasted... 😉
-
Hmm nevím kdes vzal tu 2070, ty hry tam nepojedou ve 4K a když jo tak sotva 30fps a jen ty méně náročné.
-
Hahhah tos pobavil 😛 prej vyhazov.
-
PS5 bude mít ten podobnej ovladač, Xbox nevidím jako důvod vůbec to by musel bejt někdo dobrej zoufalec co by chtěl kupovat na místo pc tu mrazničku :D ( nebo možná VHs rekordér nebo menší hifivěž)
-
Steam link atd. ti nic neříká?
-
Karty se neotočí právě kvůli těm exkluzivitám. MS má v plánu vydávat své exkluzivity i na PC. Takže pokud má někdo PC a plánuje mít herní PC, je větší pravděpodobnost, že si k němu pořídí PSko. To samozřejmě platí z pohledu České republiky. V Americe to může být malinko jiné kvůli tomu, že tam ty herní PC nemusí být tak rozšířené, a někdo si pořizuje prostě herní konzoli. Tam může být v pohodě alternativa i Xbox. V našich končinách ale logicky musí mít navrch PSko.
Zajímavější bude sledovat, jak vývojáři využijí to rychlejší načítání dat. Tam má PS navrch, ale MS tam má rovněž slušný výkon. Problém je u PC, kde není ta rychlost zaručena u všech sestav. Ve hrách tak bývají hluchá místa, která skrývají načítání. Typicky Tomb Raider a prolízání krátkého úseku bahnem/průlezem, prostě aby se stihla načíst další lokace. Nový Ratchet jasně ukazuje (a i jiné ukázky z prezentace PS), že toho vývojáři využít chtějí. U Ratcheta to bylo to prolítání různými dimenzemi, kdy se bleskově střídaly lokace. Tohle už z principu na PC převést moc jednoduše nepůjde, protože samotná hra už využívá jisté vlastnosti hardwaru. A vzhledem k tomu, že má v tomhle PS5 opravdu navrch, má zde navíc možnost ukázat něco, co jinde k vidění prostě nebude.
-
Není nic snažšího než PC připojit k televizi a gamepadu. Sám to tak mám, best of both worlds. Konzoli taky, ale jen na exkluze.
-
Radši mám xbox ale koupím PS5. Asi tak.
-
Exkluzivky má x-let lepší Sony, není o čem. Jak píšu níže HW bude mít určitě lepší nový Xbox, otázka je jak se povede optimalizace HW pro hry. PC je skutečně nejlepší stroj na hry, ale většina hráčů (jako já) jde do konzole kvůli lenosti. Je pohodlnější mít v ruce jenom gamepad než myš + klávesnici a kdoví co ještě. Na druhou stranu když člověk dobře zainvestuje do PC nemusí kupovat pořád znova po pár letech novou konzoli, případně když HW u PC trochu zestárne vždy se dají dokoupit nové komponenty HW. Toť vše.
-
Clanek ktery mel rozjet flame ucel splnil jak vidno.
Jinak me staci PC, s gamepadem nebudu bohuzel nikdy kamarad. Ikdyz sem se snazil dat sanci obema.
Pokud se na to podivam nezaujate, co kdo predvedl nebo rekl, tak bych se rozhodoval podle techto veci:
Kdybych chtel hlavne tahly pribehovky - jdu do PS, kdyz akcnijsi rezby - jdu do Xboxu. Ovladac mi proste pri kazdym vyzkouseni sedel vic od MS. Vzhled konzole me pripadne hezci od MS, vykon maji taky vyssi. Exklusivni hry nemuzu soudit pro novou generaci - nejak sem si nevsiml oznameni neceho specialniho pro jednu nebo druhou stranu. Avsak v teto generaci vyhralo jasne PS. Na druhou stranu MS chysta kompatibilitu s Windows coz ma obri potencial.
Nevim co bych si vybral, urcite nic ze startu a pockal bych si rok dva klidne az bude vse vyladeno a hry venku nebo pred vydanim...
Stejne ten souboj vyhraje ten, kdo vyda konzoli driv a stahne cenu co nejniz. Bylo to tak v teto i minule generaci.
To jest pohled nekonzolisty...
-
Metro vyšlo nejprve na Epicu a následně v Microsoft Store a pak v Game Pass, mnohem dříve než vyšel na Steamu například. Takže jak říkám, jsi mimoň a tím i zůstaneš....
-
Tím bych si nebyl úplně jist. Pokud v XBX bude 12TFLOPS GPU a 16thread ryzen a 1TB SSD a 16GBRAM, což bude, tak si zkus podobný PC sestavit. Jen RTX2070 stojí minimálně desítku a to je 8TFLOP karta.
Já jsem dlouholetej PC gamer (i když Playstation taky mám, čistě na exkluzivity), ale realita je jaká je.
Samozřejmě, PC hardware se vyvíjí a ceny klesaj, takže časem se to obrátí. Na druhou stranu, konzole budou na ceně klesat taky.
-
Tak i strategie ti dokážou zatopit s HW, zejména pokud toho postavíš hodně. Transport Fever nebo Cities Skylines. Ale je pravda, že teď díky konzolím spustím na průměrném ntb (výkonostně mezi Xbox S a X - blíž xku) taky všechno, protože všechno se dělá s ohledem na to, aby to současné konzole udýchaly. Je jasné, že teď to zase chvíli budu mít horší s další generací konzolí, ale už plánuju upgrade výhledově za rok až 2.
-
Já měl jasno ještě před tímto zbytečně urážlivým článkem. Za mě PS5, Microsoft možná bude mít lepší hw, ono je to ale celkem jedno - důležité je kdo bude mít lépe hw optimalizovaný pro hry (myslím že Sony se s tím popere lépe). Další věc kterou všichni vědí jsou exkluzivní hry, netřeba rozebírat. Xbox jsem koupil pouze jednou jedinkrát (ještě 360ku) a žádnej zázrak (tehdejší PS3 byla IMHO daleko lepší alternativa). Třeba se časem karty otočí, to se uvidí. O novém Xboxu jsem přemýšlel hlavně kvůli Cyberpunk 2077, ale jak jsem říkal pro PS5 nejspíš bude líp optimalizovaný.