-
Tak vetsinu her mas na PC, kde to je hezci :) Gamepad k PC funguje tez, pokud uz chci s nim hrat nektere porty. Navic dnes ta hra je ve stylu rychle mackej A, A, X, ted RB delej, packa nahoru, sup Y. Kamarad na to jeden taky nadaval, jsem mu tehdy vnutil Rise of Tomb Raider a vecne se vztekal ze mu ta Lara spadne ze skaly :D
-
Pozor. Nelze všechno dát tak úplně do jednoho pytle. :) V Xbox týmu dělá mnoho velmi inteligentních lidí, kteří pracují na nových nápadech a technologiích. Způsobech jak ještě více konzoli zrychlit či co nejlépe uchladit. Jejich znalosti využívá také Surface tým pro notebooky a konvertibilní přístroje řady Surface.
Pokud Microsoft chce, tak umí. Oni dokáží udělat velmi dobrý software, výborný hardware. Ale z toho, vždy jakoby zcela náhle a nečekaně spadne laťka určující kvalitu a vydají nějaký polotovar a to ještě doprovázeno jakýmsi prazvláštním představením. Když se podíváme na představení původního Xboxu One a toho, jak se od další konzole změnil celý tým okolo Xboxu a celkový přístup, musím se až podivit, že dělají chyby znova. Co mohu pochválit je celková nálada Xbox komunity, ten hype a ta epičnost, která od té doby sršela z každého Xbox eventu. Člověk si říká, je to na dobré cestě. Od koupi studií jsem trochu čekal, ale ne zas moc. Zatím se nic moc neděje a je to dost špatně. Přístup společností je také sám o sobě kapitolkou. Sony mi přijde takový chladný , nekomunikativní. Což potvrzuje dokonce zakázané hodnocení na Youtube včetně komentářů. Oproti tomu Microsoft vesele komunikuje a vtipkuje denně s hráči na sociálních sítích. Tohle mě na Sony trochu mrzí a mohla by zde také být podobná nálada komunity. Co se týče konzolí samotných. Po hardwarové stránce obě super. Xbox je na tom lépe výkonostně, včetně chlazení. Co se týče designu, jsou kontroverzní oba. Xbox je jakýsi komín a PS5 ... to dělal nějaký architekt budovy z Dubaie? No v obývacích pokojích to bude přinejmenším malinko pěst na oko. Ať už designově minimalistický komín, nebo extravagantní věž. Chybí mi jednoduchost a elegance designu. Co rozhoduje, jsou hry. Je sice krásné, že Microsoft nabízí hry i na PC a mnohdy i za jednu cenu hra na Xbox i PC, ale o to nu nyní nejde. Osobně opravdu nemám rád exkluzivity. Ani ve streamovacích službách, ani u konzolí. To aby si člověk pořídil všechny streamovací služby a konzole, aby se mohl podívat na to či ono? A ještě nejlépe, když si to někdo odkoupí a z té vaší streamovací služby to zmizí. Nic dobrého to pro uživatele nedává. Ten na tom akorát tratí. Ale co to dává je výhoda v konkurenčním boji pro výrobce samotné. A to Microsoft nemá. Ano, Xbox je v mnohém excelentní i co se funkcí týče, kdy funguje jako nějaký smart box, ale je to herní konzole a rozhodují hry. Ty Microsoft sice má, ale jak chcete soupeřit s Horizonem, Spidermanem a dalšími peckami? Člověk by čekal, že něco za tu dobu chystali a vymýšleli, že přijdou s nějakým revealem.
Takže:
Hardware: Xbox vede, PSku bude ale jeho hardware bohatě stačit. Chlazení: Xbox lepší a bude tišší. Design: oba jsou zvláštní, ač si dovedu lépe v minimalistické moderní místnosti na poličce představit Xbox. Ovladače: Oba skvělé, Xboxu se však controllery velmi zdařily už od 360, a od One je to paráda a v podstatě do dnes je tvar nezměněn, což chápu. Kus pevného ergonomického ovladače s ideální vahou, takže máte pocit, že něco skutečně držíte. Ne každému ale sednou. Funkce: Xbox vždy exceloval ve funkcích mediálního boxu, propojení s domácností, PC a telefonem. A spousta Windowsích aplikací. Podpora myši, klávesnice. PS5 jej v tomto možná v určitých věcech dožene. Hry: Xbox má z her, co nabídnout, ale v porovnání s Playstationem je velmi velmi pozadu. Hlavně kvůli těm exkluzivitám. Z výše vyčteného je vidět, že Microsoft má, co nabídnout. Chtějí-li uspět, je třeba zapracovat na hrách. Zajímavých hrách. Hardware už mají. A dobrý hardware. Nyní dpdejte hry, udělejte okolo hype a máte hráče.
-
Poslední Gears je i na Steamu. Sice s přirážkou ale je.
-
To je pecka, jak to Sony i Microsoftu vychází s tím lakováním hráčů, že jejich SSD je jaksi doposud nevídaně integrováno do systému a změní snad něco jiného, než budou nahrávací časy.
Abych to shrnul - paměti sytému a grafiky byly dražší než to jejich tajuplné SSD a tak raději vsadili na průběžné donačítání z disku místo pořádné kapacity paměti. Rozhodně krok zpět a hráči jim za to ještě zatleskají.
-
Tam jsem myslel spíš exkluzivity pro Xbox, které jsou i na PC. Forzu nebo Gears na steamu nekoupíš (pokud vím).
-
Takže pokud mám v konzoli mechaniku, tak se s těmi krabičkami musím otravovat a nebo je to spíš vítaná náhrada za další přehrávač pod televizí?
Jinak já si třeba koupím tu konzoli, kde bude Cyberpunk vypadat líp. Btw. zpětná kompatibilita je pro mě důležitější než pár exkluzivit.
-
Přes Steam link se dá hrát? Já tam měl neskutečný delay.
-
Jenže PS5 SSD není jen o disku.. už to pochopte 😀 je to o celkove integraci SSD tak aby vůbec byla ta rychlost využitelná. To že na kompu kopirujes soubor na SSD vlemi rychle ještě neznamená že stejně rychle se to nahrává do paměti, ať už grafické nebo systémové..
-
Když si koupím hru na Steamu má z toho Microsoft pendrek. Když si ji koupím na PS4 má z toho Sony bakšiš. Je mylné říkat že je to Microsoftu jedno, oni chcou aby to lidi kupovali přes ten jejich Windows store nebo Xbox store ci jaky store. Kolik znáš lidí kteří tam kupují hry? Podle mě tahle strategie Microsoftu těžce nevychází.
-
Tak je to názor/komentář jednoho ze členů redakce. Zítra, za měsíc nebo za rok se může objevit komentář někoho jiného, který bude vyzdvihovat přednosti PC, Xboxu nebo třeba Stadie.
-
Další urážky duševního mrzáka.
-
Tak když nevíš co je v konzolích za hardware tak o čem se tu bavíme?
-
Já na MS nadával spoustu let (GFWL, zabíjení skvělých studií) a za některý věci je kritizuju stále (UWP a encryption na souborech her v gamepassu). To že nedokážeš akceptovat jinej názor a argument je smutný, ale z nikoho to tu nedělá mluvčího MS.
-
Na PS konferenci jsem se díval a bylo to fajn , ale ne nic úžasného. Hry se mi líbily.
Autor si v článku stěžuje že hry na Xbox vyjdou na PC a to je podle něj jeden z důvodů, že je Xbox k ničemu. Vubec si ale neuvědomuje že to je přesně ta strategie. Protože ty peníze půjdou i tak Microsoftu. Microsoft ty hry přitáhne na Xbox, na PC na mobil a třeba i na ledničku. Vypadá to že bude dokonce smazavat rozdily mezi generacemi. Prostě přešel na jiný přístup nez PS a to je dobře, protože to přináší nové skvělé věci ( game pass, zpětná kompatibilita, cross-platform, streamování atd. ). Neznamená to ale že kvůli tomu prohrává.
Tohle článek vůbec nebere a pohlíží na nové konzole pohledem jak před deseti lety, kdy to možná mělo nějaký vyznam.
-
Předpokládám, že stejně módy nejdou nainstalovat. Kam se hrabe PC/LAPTOP NA PS/XBOX? SSD a jede se.
-
Mne jsou ty nekonecny konzolovy "valky" k smichu....
Mam rad minimalismus a libi se mi kvadr od xboxu.
Mam rad architekturu a libi se mi moderni mrakodrap od sony.
Sony ma super exluzivity a Forza Horizon je pro me nejlepsi hra vsech dob (a na PC ji hrat nemuzu, protoze mam Mac)
Nemam potrebu hejtovat ani jedno, ale redakcni hlasky typu: Ja bych si xbox nikdy nekoupila / Je objektivne lepsi vlastnit Playstation / Sony si microsoft namazala na chleba / ...
....ty mi vzdy protoci oci. Ale co uz, aspon ze ty gamesplaye delate celkem dobre. (protoze ukazujete hru, vsude jinde ukazuji jen prvni hodinu ze hry)
PCckari se smejou konzolistum, PSkari se smejou xboxarum, a me jen bavi jejich omezenost, haha)
-
Nedá mi to a zareaguji, po pravdě, možná jsem už jen na to příliš starý, ale osobně jsem z toho nebyl nijak extra vyplácaný.. Konzoli jako takovou nehodnotím, byť mi vzhled Xboxu tentokrát přijde univerzálnější a tedy vhodnější.. Takže jediné co se dá hodnotit jsou vlastně jen představené hry, ano, z tohoto hlediska jich tam skutečně pár zaujalo.. Ale nebylo to tak drastické, jak by se z komentáře pana Homoly mohlo zdát. A ano, uvědomuji si, že jde o osobní názor redaktora, takže mu ho nechci vyvracet, ale celé to působí jako kdyby to psal zastydlý fanboy. V podstatě zkritizoval vše co má Xbox, a vychválil do nebes vše co má PS. Osobně říkám, takhle tedy ne.. Já si počkám na další průběh.
-
A ty tu fanaticky pořád jedeš dokola to svoje. Všichni víme, že máš doma v pokojíčku modlitební koutek Sony, ale nedělej to tak okatě.
-
Však současné "redakce" už defacto s původním složení Games nemá skoro nic společného.
-
Jaké argumenty? Ty jsi naprosto mimo, o tématu víš naprosto kulové a to, že si mimoň je prostě fakt.