Přejít na výpis diskuzí
Sony si patentovala technologii na blokování bazarových her
3.1.2013 | Petr Poláček
281 příspěvků
-
vtip sice dobry ale to na co odkazuje je skor smutne. v buducnosti sa bude pri kazdom hrani vyzadovat sken očí. ale no tak to naozaj chcete zruinovat cely herny priemysel.
-
este si zabodol na to ze pre hracov je bude vyhodnejsie ak hru kupia v zlave lebo tym padom vydavatelia pochopia ze lacne hry sa predavaju.to by ich viedlo k predavaniu lacnych hier tym padom by si kazdy kupil vlastnu hru . a vsetci by boli stastny.
-
Je pravda, ze naznacit hlupakovi ze je hloupy je spolecensky nekorektni, ale je-li arogantni, vulgarne napada sve okoli a opakovane prokazuje nechapavost zakladnich skutecnosti, pak je to podle me opravnene a spravne. V zadnem pripade to neni hrani si na neco, naopak je to uprimne vyjadreni mych pocitu vuci tobe. Zprvu jsem si myslel, ze si na hlupaka jen hrajes, protoze to co jsi predvadel bylo neu eritelne, ted uz je mi jasne, ze jsi to myslel vazne. S takovou to budes mit v zivote tezke, proto ti tvuj zivot nezavidim. Asi za to nemuzes (pokud nejsi nejaka smazka, ktera se sebeposkodila), takze to ber jako vyjadreni litosti nad tebou samym.
-
Ano, dovolim si tvrdit, ze uzivatele steamu v ruzne velke mire jeho jednotlive funkce vyuzivaji a ze o ne stoji. Proto je hry vyuzivaji, proto je steam nejuspesnejsi sluzba a hraci ve velke mire velebi valve, prestoze si s tim steam nese i vyrazna negativa.
-
A zas, naprosto debilni teorie zalozena na tom, ze o tu fukcionalitu nekdo stoji. *7*
-
Ano, takhle pouzivat steam je hloupost, protoze prijdes o jeho funkcionalitu i cast funkcionality her. Steam neni designovany na to, abys mel desitky jeho uctu. Neni to proto, ze jsem tak pravil, pravil jsem tak, protoze to tak je. Mas ve svem tvrzeni obracenou kauzalitu. A to jsem se jeste nedival, zda by to bylo v souladu s podminkami, nebo duvod k banu. Dale je jeste mozno pripomenout, ze ke kazdemu steam uctu budes potrebovat novy email a tak dale a tak dale. Tyto ruzne negativni dusledky me vedou ke konstatovani, ze takto pouzivat steam je pekna hloupost. Je to nejen neprakticke a nepohodlne, ale znemoznuje ti pouzivat steam tak jak byl zamyslen a jeho funkce.
-
Ty si fakt tak mimo ze nevidis jak fraze typu "nezavidim ti tvuj zivot" a "nemuzes diskutovat" atd. pises jenom ty? Cili minimalne v bodu c) kecas, na chytryho si hrajes. Proste jsi diskuzni sasek, nic jinyho. Jen by me zajimalo jestli to myslis vazne a nebo je to trololo. *5*
A nulu si nech pro sebe, nemas od nikoho mandat na posuzovani kdo je kdo. A nikdy mit nebudes. -
a) nezacal
b) ja taky ne
c) ja taky ne
d) ja taky ne
Jsi hloupy, ne proto, ze nerozumis a nechapes spoustu veci, ale proto,ze na zaklade toho se dopoustis povrchnách hodnoceni, jsi liny nebo neschopny o tom poctive premyslet a radsi misto toho sahas k napadani a urazkam lidi s kterymi nesouhlasis a kteri jsou natolik na vyssi, ze vubec nechapes, co ti rikaji a chybi ti schopnost jakkoli vecne argumentovat, na misto abyses jich zeptal, jak to mysli a nechal si to vysvetlit. Chovas se jako naprosta nula a pro tohle sve chovani nulou zustanes. Zamysli se nad tim. Zamysli se nad tim, proti cemu, jak a proc se vymezujes.
A jinak tedy musim smutne konstatovat, ze jsi ani nepochopil, ze nerozhoduji a dal si meles svou hloupost, prestoze je na prvni pohled tak nelogicka, ze ses nad tim pozastavil i ty sam. To je fakt tragedie, nezavidim ti tvuj zivot. -
A zas, naprosto debilni teorie zalozena na tom, ze o ty tvoje statistiky nekdo stoji. A dokonale sebevedome tvrzeni, ze takhle pouzivat steam je blbost. Protoze steam se ma pouzivat tak jak mocny jejdasulin pravil. *7*
-
Ne, ja jsem tezce mentalne postizeny. Ale porad chytrejsi jak ty, protoze
a) si neuvedomujes ze ty jsi zacal urazet
b) netvrdim, ze bazar je kradez
c) nehraju si na chytryho
d) nelezu do prd*le sony a spol.
Takze si uzivej svuj pocit ze jsi uzasne chytry a rozhodujes kdo co muze, ale je ti celkem k hovnu. *3* *4* -
Zase jsi to nepochopil. Opakovane ukazujes, jak moc jsi nevzdelany. Ted jsi treba ukazal, ze nechapes vyznam slov a rozdil mezi slovy "nemuzes" a "nesmis".
Takze abys to snad pochopil. Ja nerozhoduji o tom, jestli smis diskutovat nebo ne, ja pouze konstatuji, ze nemuzes. Je to stejne, jako kdyz konstatuji, ze nemuzes dychat vodu. To neni me rozhodnuti. A jak je videt, muzes sice pindat blbosti, ale nemuzes diskutovat o zalezitostech, ktere nechapes.
Ale obavam se, ze ty ani nevis, co je to diskuse. Tudiz neni divu, ze ti naprosto unika smysl vety "nemuzes diskutovat o vecech, ktere nechapes", kdyz nechapes smysl klicovych pojmu v teto vete pouzite. A tak je to s tebou po celou tuto debatu s tebou. Ale hlavne ze znas vulgarity a nevahas s nimi kde koho napadat. Hadam, ze jsi dite (nebo lehce mentalne postizeny) z nizsiho socialniho prostredi, je to tak? -
Vydavateli muze byt teoreticky jedno, zda si jedu hru koupi na pul dva hraci nebo zda si ji kazdy koupi sam po sleve za polovicni cenu. Pro hrace bude vyhodnejsi spis ta druha moznost - kazdy bude mit svou, mohou hrat spolu online atd. Ale tento pripad nelze srovnavat s bazarem, ktery si za to bere provizi. A prave proti temto bazarum vydavatele bojuji. Tudiz tvuj priklad miri mimo.
Mohl bys svuj druhy prikladpausalizovat na to, ze kazda pisnicka, ktera je uvolnena zdarma, je nejprodavanejsi? Asi ne, spus tobude naopak, protoze jen malokdy se najde dost lidi, kteri budou platit za neco, co si muzou stahnout zdarma. A na vyjimce z pravidla v hudebnim prumyslu preci nemuzes stavet byznys model v hernim prumyslu. Mimochodem, aplikujes toto pravidlo i pri svevlastni obzive, davas svou praci zdarma a cekas, ze se najde nekdo, kdo ti zaplati jen tak? -
Ano, prilis male prijmy, ktere znemoznuji vyuzivat potencial pc naplno, jako tomu bylo driv, kdy naklady na hry jeste nebyly tak vysoke.
Konzole jsou rozsirene proto, ze jsou zabavne. Nejde o slozitost instalace hry, ktera je i na windows primitivni, jako spise dalsi aspekty. Ja treba preferuji hrani na ps3 i pres to, ze pc jsem mel doma uz od XTecek a leta jsem hral jen na PC, umim dobre obslouzit windows i linux a umim programovat v nekolika programovacich jazycich, vcetne systemoveho Cecka. Tudiz si dovolim se domnivat, ze mam vetsi znalosti pc platformy nez vetsina pc hracu a nelze me tak obvinit z neznalosti a neschopnosti pouzivat pc. Presto na hrani preferuji ps3 a na pc toho hraju cim dal mene. Neni to tak zabavne, jako na te konzoli a rad si proto priplatim za vyssi cenu konzolovych her, ktere bych si mohl klidne koupit i na sve herni pc.
Co se tyce vysoke miry piratstvi na pc, je vskutku naivni si myslet, ze nijak neovlivnuje ekonomickou situaci pc platformy. Mame na to takove prislovi - prilezitost dela zlodeje. Piratstvi je i na konzolich, ale v mnohem mensi mire, tudiz i ekonomicke dopady jsou v mnohem mensi mire. -
No, proste si to priznejme. Jsi kokot, protoze normalni clovek nerozhoduje o tom kdo muze a nemuze diskutovat. Navic je to akorat tvoje zbozne prani, protoze jak sam vidis mi to v nicem nebrani. *15*
-
lol + lolnub: je mi lito panove, ale je to prosne mimo moznost vaseho chapani a tudiz o tom nemuzete ani diskutovat. V hernim prumyslu se toci urcity objem penez, ktery jsou hraci ochotni investovat do hrani. Bazar vyznamnou cast techto prostredku odcerpava, coz poskozuje herni prumysl a v dusledku toho i hrace. Zcestny je argument, ze hrac koupi hru za plnou cenu nebo nic, kdyz hrac nekoupi za plnou cenu, koupi po sleve. Vyhodou nakupu slevnene hry je ten, ze tyto prostredky nemizi v cerne bazarove dire, ale dostavaji se k lidem, kteri produkuji hry, tedy k tomu, bez ceho by herni prumysl neexistoval.
-
Spis zkus do bazaru prodat auto, ktere ti nepatri a mas k nemu jen opravneni ho pouzivat :-).
-
Opet jsi to nepochopil. Prodat jednu za plnou je horsi, nez prodat jednu za plnou a treba jednu dalsi se slevou.
-
Tak ja mam desitky az stovky her (souhrne za vsechny platformy), neprodavam je, ale teoreticky, kdybych blbe koupil a chtel obcas nejakou prodat, by u me vedlo k tomu, ze bych musel mit desitky az stovky uctu. To povazuji za nepohodlne. Jsem zvykly hrat podle nalady nekolik her soucasne, musel bych se neustale prehlasovat. Ted mas v uctu navedene kamarady a zname, abyste se mohli spojit a treba si neco online zahrat. Kdybych si je mel zadavat ke kazdemu uctu zvlast, byl by to nehorazny opruz, zvlaste i kdyby ti kamaradi a znami meli kazdy desitky uctu, pricemz online by meli jen jeden. Ano, to je hrozne nepohodlne a to je slabe slovo. Dale mas k uctu vazane treba trofeje a chtel bych videt, jak das dohromady treba sve globalni statistiky, kdyz budes mit desitky uctu nebo se porovnat s kamaradem,ktery bude mit rovnez desitky uctu. Nehlede na to, ze kdyz hru prodas, tak ti ty statistiky bude nekdo prznit a naopak, kdyz takovou hru koupis, tak uz ude v tomto smeru poskozena. A tak by slo pokracovat. Snad uzje zrejme, jaka je blbost steam taktopouzivat a tim zcela degradovat jeho hrackou funkcionalitu.
-
"nechapu jaky to co si myslim ma vliv na cenu her." myslenie ludi ma zasadny vplyv na vselico.
"A tak me napadlo, kazdej kdo doma nema PC vysava penize vyrobcum kompu, protoze si od nich nic nekoupil a timpadem je pripravil o zisk" ty si to asi zle pochopil. ano je veeelky rozdiel medzi tym ked si nieco kupis a ked si nieco nekupis. ja som pisal o tom, ze ak niekomu predas svoju hru
pripravis vydavatela o moznost predaja hry tomu niekomu. (ak si to zase nepochopil: KTO BY SI KUPOVAL HRU DVAKRAT???)
"btw: rikal jsi, ze kdo na ty hry nema tak si je nema kupovat. Tak si je nekupuj" ano presne to som hovoril, len neviem kde si zobral ze na hry nemam a nechapem co to ma s tymto spolocne -
na konzolach sa pirati omnoho menej. myslim si ze to je z podobneho dovod ako ten tvoj. je to zlozitejsie. a pokial konzolaci nedokazu nainstalovat hru na PC pochybujem ze dokazu vytvarat kopie hier.