Přejít na výpis diskuzí
Sony si patentovala technologii na blokování bazarových her
3.1.2013 | Petr Poláček
281 příspěvků
-
Jedna licence u filmu - jedno promitnuti, v kine zaplaceno. Jedna hra - jeden majitel licence si ju muze hrat kdy chce, jedna licence zaplacena.
Bazar nic nesiri, bazar je misto kde si majitele licenci tyhle licence prodavaji mezi sebou. Stejne jak obchod atd. Takze cobol, plz. Uz stacilo. *3*
rofl a: "a moja logika ze ked niekto niekomu nezaplati tak ten niekto o nieco pride je spravna. " v tom pripade jsi me okradl o milion, nekoupil sis moje ho*no. *7* -
ty si fakt id*ot. filmy v kine sa licencuju na jedno premietnutie. ak by chcely premietat dookola ako to hovoris ty museli by kupit ten film cely alebo povolenie na to. bazary nemaju povolenie od vydavatelov na sirenie tej hry. ak to myslis s tymto rozhovorom vazne skus sa najprv zamysliet az potom nieco napis.
-
A to je presne ta tvoje demence. Tobe prijde strasne spatny, kdyz nekdo bazaruje hru, a ten kdo ju udelal dostane kopii zaplacenou, zatimco spravny reseni je hru nekupovat. Tim asi dostane vydavatel zaplaceny vic. *5*
-
A zase to samy dokola. Ta jedna kopie co putuje bazarem mezi 3ma lidma je koupena originalka. Zaplacena stejne jak ten film v kine. A prijmy sly te spolecnosti co ju vytvorila, tak nevim co tu meles, je to presne to samy.
-
no tvoja logika je uz len bezchybna. vies ty vobec o tom ze v obycajnom legalnom kine sa licencuje na jedno prehranie filmu. a ano prijmi idu spolocnosti ktora film vytvorila. bazar sa len prizivuje.
a moja logika ze ked niekto niekomu nezaplati tak ten niekto o nieco pride je spravna. jediny kto je tu retardovany si ty (+ to stado oviec co tu je) -
ano bazar je desne nefer. okrem toho ak by ten vas bazar bol uplne legalny a spravny, tak by mohol prist o omnoho viac ludi. *7* *7* *7* a uz som to niekolko krat pisal: ak je hra draha nekupujte ju! nebudete ju hrat a hotovo. mozno neskor zlacnie.
-
Jasny, takze obchod taky nic netvori. Ani kino nic netvori, jenom pousti cizi film a bere za to provizi... *7*
Mysli hlavou hnupe, bazar tvori misto kde si ti dva, tri lidi vymenili tu hru. Kdyby nechteli pouzit bazar, tak se najdou na netu, zadarmo.
A ta provize je placena navic. Neni odectena z ceny puvodniho originalu, takze autor o nic neprisel, jenom ti 3 zaplatili poplatek bazaru.
To je ta vase retardovana logika, ze nekdo o neco prijde kdyz mu nedam prachy a nic si nekoupim. Stejne jak s warezem. -
Dutej jsi sam, protoze zapominas na bazar a jeho provizi.
Takze prvni hrac koupi original za 1500 a proda v bazaru za 1000. Bazar proda za 1200 druhemu hraci a ten ji proda do bazaru za 800, bazar ji proda za 1000 tretimu hraci.
Takze hraci utrati celkem 1900 Kc, vyrobce dostane 1500 a bazar 400. Vyrobce si z toho odecte naklady 1300 Kc a ma zisk 200 Kc, bazar si odecte naklady 100 Kc a ma zisk 300 Kc, pritom nic nevytvoril a jen se na hernim prumyslu prizivuje. -
Aha, takze on prisel o 3 lidi, protoze prodava nesmyslne predrazenou hru, ale bazar je nefer. *7*
-
Aha, takze kdyz vydavatel proda 3 lidem hru za 500,- po sleve tak je to dobre, ale kdyz ju prvni den nekdo koupi za 1500,- a prostridaji si to 3 lidi (tzn. 500,- od kazdyho) tak je to blbe. Povez mi, jak muzes byt tak dutej.
-
Mimochodem, krome toho, ze u pc skyrimu musi mit hrac internet, muze ho vubec prodat v bazaru, nebo je na pevno svazan se steam uctem? Nedela se tu velky humbuk kvuli necemu, co by mozna jednou na konzolich mohlo byt, pricemz na pc se to uz davno praktikuje?
-
To neni tak docela pravda. Omezeni bazaru, podobne jako omezeni piratstvi, je vyhodne pro vsechny vydavatele her. Ti tak neprestanou mit duvod prestat delat pro konzole hry, spis prave naopak. Takze zalezet bude na ekonomickych dopadech takoveho opatreni. Pokud to zvysi prijmy, bude se to vyuzivat, pokud by je to snizovalo, vydavatele toho jednoduse nebudou vyuzivat. PC platforma na tom skrz steam je podobne, takze nepredstavuje zadnou vyhru. Dnes si na pc kvuli steamu nezahraju spoustu her, treba skyrim, aniz bych mel internet, kdezto na konzoli si ho zahraju. Vede toto debilni opatreni pc hrace k preferenci konzoli? Minimalne. Lide se s omezenim snadno smiri a neradi meni sve zvyky.
-
Z hllediska zakaznika je to na prvni pohled vyhodne. Na druhou stranu to muze vest ke krachu tvurcu hry popr. k tvorbe horsich her z duvodu omezeneho rozpoctu. Bazar, ktery spolyka znacnou cast prostredku, nic nevytvori. Jeden z duvodu, proc se na pc vytvari hry, ktere naplno nevyuzivaji potencialu pc je prave ten, ze z pc platformy plynou prilás male prijmy. I kdyz tam hlavni roli hraje predevsim piratstvi.
-
Plnou cenu nedaji, ale mohli by ji koupit po slevneni.
-
prisiel o troch za cenu jedneho. nepocitam zle. aspon si priznal ze o tych zakaznikov prisiel, tym padom je bazar pekne nefair. pokial ludia pocitaju s tym ze hru neskor mozu predat tak ju budu kupovat aj za vyssiu cenu. keby nekupovali vydavatelia hru zlacnia. takto to iba cele ide do hajzlu
-
Dodatek: přinejmenším u nás tomu tak bude na tuty !
-
Pánové podle diskuze je tu hodně nasra*ých lidí, ale podívejte se na to pozitivně. Pokud toto zavedou u Sony a posléze i u konkurence čekejte velký návrat PC scény! Hry portované a především vyvíjené pro konzole budou minulostí. Všechno zlé je k něčemu dobré !!! *1* *1*
-
Jako já nevim jestli si to četl celý, ale ten patent váže jednu hru ke konkrétnímu účtu což u PC samozřejmě je jenže taky k jednomu storji (konzoli) a to jejím číslem ale i otagováním, máš pocit že by se tohlo mohlo vyskytnout i u PC? Zív a nashledanou Sony...
-
Dzizs, porad nechapes ze ti tvoji 3 zakaznici na tu hru tezce kaslou a plnou cenu za ni proste nedaji. Tim padem ma vydavatel velky houno. S bazarem ma prachy za aspon jednu kopii. A aspon u nas je 1>0.
Navic ve sve uvaze spatne pocitas. Kdyz 3 lidi hraji jednu hru, tak vydavatel prisel o 2 zakazniky, jedna je koupena. -
ok takze pouzime sedliacky rozum . hru hrali traja ludia . kupena bola hra jedna . vydavatel prisiel o TROCH (3 !!!) potencionalnych zakaznikov