Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Porad tu nekdo plete dusevni vlastnictvi. Ano autor ma dusevni vlastnictvi na kod te hry, na audio video atd. Ale tady je rec o licenci. Licenci na uzivani jedne kopie jednim clovekem a tu si zaplatil a plne vlastni zakaznik. A neni duvod proc by ju nemohl prodat nekomu jinymu, stejne jak muzu prodat neco uplne jinyho.
    A to ze si nekdo mezi sebou prodal licenci opravdu dusevni vlastnictvi autora nijak neposkozuje. To poskozuje jenom iluzi ze autorovi zaplati kazdej clovek za kazdej jeho prd.
    Navic nechapu tu snahu si sr*t na hlavu. Z ekonomickyho hlediska je daleko lepsi kdyz si koupi 3 lidi jednu hru nez 3 lidi zadnou hru. Protoze vzdycky bude jina varianta jak muze autor ostrouhat. A je jedno jestli si to ty 3 lidi nekoupi nebo zwarezi, vysledek je pro autora uplne stejnej.
  • ked kupujes auto kupujes snad recept na jeho vyrobu. samozrejme ze ich nesmies kopirovat . to ale neznamena ze ich nemozu ostatny pouzivat lebo to je uplne o inom.
  • ak by sa hry predavaly ako produkt tak by mali stat ako cely vyvoj. nemusi to platit pre vsetko .
    nie vsade si kupujes len pravo na precitanie, hranie, pozeranie atd. ano mozu z toho mat reklamu, to vsak neznamena ze to tak budu robit. a nekupujes si produkt ale pravo na hranie, citanie pozeranie atd. (samozrejme to nemusi platit u vsetkeho) a nemas pravo to kopirovat, predavat alebo inak sirit bez povolenia. a ano maju pravo to ovplivnovat ako len chcu je to ich dusevne vlastnictvo
  • hluposť, hra je také isté dielo ako je npr film, alebo kniha. Prečo by si si nemohol film požičať vo video požičovni, čo s toho potom ty vývojari majú? No keby aj nič, nič ma do toho, ja som si kupil produkt a ten je moj a nie ich, tu je produkt právo užívať danu hru a ja s nim možem naložiť ako uznám za vhodné.

predstav si implikáciu toho čo obhajuješ na knihy, žiadnu knihu si nemôžeš požičať, nemožeš ju po prečítaní ani nikomu darovať, všetky skriptá a knihy do školy si musíš kupiť nové, lebo čo by ten čo ich písal z toho mal ak by si ich kupil od niekoho kto ich už čítal. no nič, alebo nič a reklamu, pretože čím viac ludí ich číta o to je známejší a o to viac ludí si ju kúpi lebo o tom niečo počuli, a najme predal mi produkt ktorý je už moj a teda on moje práva ho dalej predať nemá nárok ovplivnovať
  • vyvojari dostanu zaplatene ak bude o hru zaujem. cenu nastavia podla odhadov a poptavky. tak to chodi. a ano presne tak moze im to zarobit omnoho viac nez do toho naliali . to zalezi od kvality a od ludi. ako som uz pisal ak je nieco prilis drahe: nekupuj to! nehraj to! a nepodporuj to!(myslim tu cenu)
  • len mi to pekne vysvetli ! lebo to co si napisal nedava zmysel.
  • a chces to delat jako mirek dusin kazdy co hru zahraje at zaplati autorum OK pak je treba stanovit cenu hro podle poctu kopii tedy kdyz hra stala 1.000.000€ a bude ji rozkopirovano 1.000.000. kusu tak at stoji 1 kopite 1€!!! Pak to bude spravedlive, ale tak to neni kazdy dnes chce na "bezcenou" kopii za 1€ prodavat za 100€ a mit nekonecne zisky za jednou vykonanou praci
  • nema smysl se s tebou dohadovat , mluvis uplne o necem jinem nez ja..a nemam cas vysvetlovat veci ktere kazdy pri trose snahy pochopi..
  • to sa akoze kopia hry moze predavat milion krat. uz to pochopte, nemoze. tak to nefunguje.
    ak sa peniaze knim dostali to neznamena ze sa k nim dalsie uz dostat nemaju. a vobe co si napisal je blbost . napriek tomu ze tam pracujes desat rokov.
  • motorstorm se hraje porad.mag tam je porad narvano.at v6 h rano,nebo v9 vecer.niky jsem nemel problem ze by bylo prazdno.killzone2,3 porad narvano.mag je mazec,doporucuji vsem.mam 56 level a porad me to bavi.moje id akta9.motorstorm odpojili bezduvodne.prave tyto hry maj byt zapnute,kazdy si je ted koupi,kdyz ps3 stoji par slupek a esentials hry taky.a nektere davaji do baleni.
  • nie vobec neni dovod aby to bolo inak. (sarkazmus) pozri moje komenty nizsie!
  • to vobec nie. ak by niekto kupil jednu kopiu hry. a potom urobil kopii milion a predaval ich alebo inak umoznil inym tu hru hrat tak ta hra nebude mat ziadne predaje. keby to fungovalo takto tak by kazdy musel platit za hru plnu cenu . tym myslim ze kupuje vsetky prava na nu a mal by zaplatit za cely vyvoj
  • Penize se k tem ,,co na hre makali,, dostali uz davno predtim nez hru provozovatel bazaru koupil. Vyrobce/distributor proda hru treba Ceneze a od te hru pak kupuji lokalni prodejci. takze Cenega vlastni treba 500 kusu hry Uncharted ktere koupila od Sony , takze Sony uz za tech 500 kusu penize davno ma..pak uz je na Ceneze jestli se ji tech 500 kusu podari prodat prodejcum. A blbosti ,,trepes ty,, delal jsem v tom asi 10 let:)
  • ano je na nom ci si ju zahra 1x alebo 10x lebo pravo ju hrat ma navzdy. ale ostatny na nu pravo nemaju ak si ju nekupili
  • V principu je to uplne to samy, i kdyz jedna vec je hmotna a druha ne.
  • po dvou letech uz se jim to nevyplatilo kvuli par nadsencum podporovat, a jak z toho nekoukaj $$, tak ses loupeznikum, jako je sony, u zadele
  • zrovna tak jen na zakaznikovi by melo byt zda si koupenou hru zahra jen 1x 10x nebo ji ani nedohranou proda, pujci ci daruje!
  • To zní jak někde na poradě v EA
  • presne tak
  • obraz to vse muzes prodavat v bazaru kolikrat chces a stejne jeto u sw neni duvod aby to bylo jinak!!! tedy krom nenazranych vydavatelu, ale ti maji z vysiho principu smolika!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší