Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tohle jestli udelaj na ps4.tak ac jsem velky fanda playstation.tak ps4 nekoupim.preci nebudu skladovat hry,ktere me uz nebavi,nebo uz je nemohu hrat ponevadz vypnou servery(online podporu)jako EA po dvouch letech a co ja stou hrou.jako to udelali s motorstorm 1,2.a jeste at vypnou MAG.a muzu se na ty hry koukat ve vytrince.pritom nekdo by si ji koupil za par kacek.kdyz hraje offline.a ja si muzu prisetrit na novou.kdyz uz to udelaj tak at ty servery jsou aktivni porad.u motorstorm to rozhodilo dost lidi.nikdo a nikde v manualu nepisou ze ty servery po dvou letech ukonci.koupil jsem si hru s online hranim tak to chci za ty prachy hrat kdy se mi zamane!kdykoliv!pokud je online podpora aktivni ps store,ps plus.tak maji byt porad aktivni i hry!az ukonci podporu ps3 tak to pochopim.ale zatim je aktivni tak chci aktivni i online hrani!chudaci co jsi koupi z esecials nabytky motorstorm a potom zjisti ze servery jsou vypnute.to je pak bomba!
    • po dvou letech uz se jim to nevyplatilo kvuli par nadsencum podporovat, a jak z toho nekoukaj $$, tak ses loupeznikum, jako je sony, u zadele
  • Není nad to řešit problém stylem represe *10*
  • eeeee: prestan tu sirit ty svoje BLUDY bazar totiz NAOPAK pumpuje do herniho prumyslu penize navic tim ze ti co si kupuji novinky maji penize na dalsi novinky !!! Logicky kdyz si clovek kupujici hry koupi hned pri vydani a za mesic proda dostane penize na dalsi hry tedy misto 2 si koupi 3 a to jen diky penezum NAVIC v celem to baliku penez CO JSOU LIDI OCHOTNI/MUZOU si vubec dovolit DAT ZA HRY! Navic kdyz si nekdo koupi pro nej neznamou hru v bazaru xxx dil 1 protoze je to levne tak je VELICE pravdepodobne ze pokud ho hra chytne koupi xxx 2 hned po vydani!!!! Ovsem neplati to pokud je xxx 1 smejd *1* a jsme u toho co na bazaru vydavatelum nejvic vadi lidi nakupujou podle kvality a nejen podle marketingoveho oddeleni....
    • A kde se ty penize berou, ze vzduchu, nebo je bazary snad tisknou? Snazis se vymyslet perpetum mobile :-). Nedivim se, ze tolik lidi skoci na kampelicky a hry typu letadlo, kdyz dovedou zcela vazne myslet to, co jsi napsal ty :-).
      • no prave penezenka neni nekonecna a balik penez ktere jsou lidi ochotni utratit za hry je konecny bazar ten balik napumpuje navic penezma od lidi co by nikdy plnou cenu za hru nedali (ikdyz ne vsichni co nakoupi v bazaru rekne me treba 50%) porad se diky bazaru ten balik penez co jsou lidi ochotni utratit za zabavu diky bazaru navisuje! a Sony si klidne muze taky udelat bazar jestli je to tak super vydelacna vec ze se s tim tak zabiva! a druhak neznam bazar kde by neprodavali i original hry ale vim jiste ze v pripade zruseni moznosti bazarovky prodavat ubude spousta prave takovych mist kde se NOVE hry prodavaji at uz v kamenych prodejnach ci online to se samozrejmne rovna mene prodejni plochy mene zakazniku!!!
        • eeeee
          Penezenka neni nekonecna a balik penez, ktery jsou lide ochotni vrazit do her je konecny a zhruba stejny. Potud se shodneme. Ale bazar nic navic neprinasi, nemotivuje nikoho utracet vic. Naopak, nizke ceny spise demotivuji vice nakupovat, protoze spousta hracu resi problem, ze ma vice her, nez kolik jich staci hrat. Kdyz nebudou bazary, hraci si pockaji na slevy a jejich penize se dostanou k tvurcum her. Kdyz jsou bazary, spousta penez konci v bazarech, ktere tak finance z herniho prumyslu vyznamne odcerpavaji.
    • Hezká myšlenka, která bohužel stojí a padá na tom, že co člověk X utrží za prodej her v bazaru opět investuje do her. Další věc je, jak by se změnil postoj lidí, co v současnosti kupují hry jen z bazaru. Jestli by se na hraní her vykašlali úplně, nebo jestli by je neexistence bazaru donutila jít a koupit si hru i tak. Ono je dost často rozdíl mezi tím, co člověk X říká že si může dovolit, a na co skutečně má. Pak by se teprve ukázalo, samozřejmě jen do chvíle, než by někdo přišel na to, jak celou ochranu obejít.

Podle mě se zas budou diskuze plnit siláckými výrazy jako "Sony už nikdy", ale prodeje nakonec ukážou, která priorita zvítězí.

Navíc je celá tahle situace zbytečně vyhrocená, protože patent sám o sobě nic neznamená. Spousta z nich se nikdy nenasadí a vůbec je kolem toho zbytečnej humbuk.
      • Na tom, co tvrdíte, myšlenka nestojí a nepadá, protože to není podstatné. Vůbec nezáleží na tom, jestli ten člověk investuje X nebo třeba X/2 z ušetřeného, podstatný je princip, že se tyto peníze do kolotoče vrací. Nebo vy si myslíte, že v bazaru prodávají hry většinou lidé, kteří nakupují jednu hru za cca 3 roky? To asi těžko. Lidé, kteří si hodně vybírají a kupují málo si většinou hry nechávají. Bazar je ideální pro ty, u kterých se hry protáčí - ti zaprvé mají dost peněz, aby si to mohli dovolit, zadruhé k nim většinou nemají vztah a nechtějí si je nechat a zatřetí samotné hry nejsou dlouhé ani tak zábavné (spíše se hernéí doba ještě zkracuje). Proto bazary fungují zhruba tak, jak napsal Dredd, a nikoliv jak naznačujete vy. To, co naznacujete, ze se zvysi pocet lidi ochotnych dat vyssi cenu, bude fungovat pouze u nekolika nejvic vyhypovanych titulu, vetsina herniho prumyslu na tom ztrati.

V principu pokud omezíte možnost dalšího přeprodávání her, část zákazníků se z kolonky "kupuje za plnou cenu" přesune do kolonky "kupuje až po slevě nebo z druhé ruky". Z toho je jasne, jaka je to v globalu pitomost, i kdyz uznavam, ze blazni v nejvetsich korporacich mohou kalkulovat s tim, ze cast zakazniku se presune opacnym smerem.
  • *1* nemam slov ...
  • Je to na hlavu, kdyby raději přišli s nějakou zajímavou cenovou politikou. Nechápu, že když třeba vyjde novinka, tak je na PS Store o hodně dražší než krabicovka, jsou k tomu možná nějaké bonusy a kraviny, které málokoho zajímají. Co třeba vydat hru, digitální distribucí za rozumnou cenu s možností jednoho zahrání a pak se hra deaktivuje nebo něco podobného, stejně jsou ty hry málokdy znovuhratelné.
    • eeeee
      Kupíval jsem na store far cry 3 a hitmana ve sleve a bylo to za dobre ceny.
    • Podle mě je to úmysl, v ČR nechtějí prodávat hry přes digitální distribuci (ceny v zahraničí jsou úplně jiné). Má to svoji logiku, protože digitální distribuce by ohrozila už tak mizerné výsledky krabicového prodeje u nás (trh je malý). V zájmu udržení trhu tedy podle mě schválně přestřelili ceny na PSN. Což neznamená že mě to neštve... jenom chápu proč to asi dělají.
      • eeeee
        To je hloupost, vetsi hraci krabicovky kupuji v obchodech jako thehut.com nebo zavvi.com a ti laicti hraci digitalni distribuci stejne nepreferuji. Jediny zpusob jak pritahnout ceske konzolisty do ceskych obchodu jsou lokalizace.
  • Pokud toto bude nějaká konzole opravdu používat, tak s hraním na konzoli definitivně končím
  • vlastik.plaminek
    *zvoní telefon, oznámení na FB, ICQ...*
    A: "Zdar, nezahrajem Tekkena XYZ nebo nějakou jinou rubačku?"
    B: "To vůbec není špatnej nápad, ale mám zlomenou haksnu, takže budeš muset dojít ty ke
    mě."
    A: "Do psí řiti, se zas budu sr*t přes půl města s plejákem a pak to zase přiožralej tahat v noci
    domů."
  • Idea je to hloupá. Nejenže to plno lidí odradí od koupi konzole samotné(zvlášť pokud to konkurence mít nebude) nebo her na ni, ale je to tvrdé omezení toho jak hru můžete využívat. Pamatuji si jak ve Score tvrdě kritizovali omezení 5ti instalací na Bioshock a byla z toho taková aférka, že to nakonec zrušili. A teď by chtěli aplikovat něco ještě horšího.
  • bazar s hrama vetsinou prodava i hry nove. Funguje to nasledovne. Clovek si koupi hru za 1200 korun , dohraje ji treba za mesic a pak ji za 700 proda . Prida si 500 korun a koupi si novinku. Provozovatel obchodu proda vykoupenou hru za 1000 korun , takhle to udela 5x a muze koupit jednu novou hru atd atd. Samo se tam pak toci bazarovky porad dokola , ale velka cast vydelku putuje opet na nakup novych her nebo konzoli. Takze i bazar muze podporovat vydavatele jako je Sony , protoze cast zisku z prodeje bazarovek putuje na nakup noveho zbozi.
    • super . este vysvetli ako sa tie peniaze dostanu tym ktori na tej hre makali. a netrep blbosti typu "aj tak to pojde na hry" lebo to nefunguje
      • treba tak ze ten co si koupil levnou bazarovku si hru oblibi pozna a dalsi dil jiz nevydrzi cekat. Co ja si uz predobjednal her jen jeste pred vydanim jen diky tomu ze jsem hral predchozi dil a libil se mi...
        • suhlasim pre vydavatelov by to bola dobra reklama vydavat hry zadarmo. ale to by asi malo zavisiet len na nich.
          • zrovna tak jen na zakaznikovi by melo byt zda si koupenou hru zahra jen 1x 10x nebo ji ani nedohranou proda, pujci ci daruje!
            • eeeee
              Catie: mylis se, bazary z herniho prumyslu odcerpavaji finance. Znacna cast penez, ktera by mohla jit do rukou lidem produkujici hry, skonci neproduktivne v bazarech. Neprekvapilo by me, kdyby bazary na hrach meli vetsi zisk, nez tvurci vetsiny titulu, protoze t urci maji daleko vetsi naklady nez bazary.
            • len mi to pekne vysvetli ! lebo to co si napisal nedava zmysel.
            • nema smysl se s tebou dohadovat , mluvis uplne o necem jinem nez ja..a nemam cas vysvetlovat veci ktere kazdy pri trose snahy pochopi..
            • to sa akoze kopia hry moze predavat milion krat. uz to pochopte, nemoze. tak to nefunguje.
              ak sa peniaze knim dostali to neznamena ze sa k nim dalsie uz dostat nemaju. a vobe co si napisal je blbost . napriek tomu ze tam pracujes desat rokov.
            • Penize se k tem ,,co na hre makali,, dostali uz davno predtim nez hru provozovatel bazaru koupil. Vyrobce/distributor proda hru treba Ceneze a od te hru pak kupuji lokalni prodejci. takze Cenega vlastni treba 500 kusu hry Uncharted ktere koupila od Sony , takze Sony uz za tech 500 kusu penize davno ma..pak uz je na Ceneze jestli se ji tech 500 kusu podari prodat prodejcum. A blbosti ,,trepes ty,, delal jsem v tom asi 10 let:)
            • ano je na nom ci si ju zahra 1x alebo 10x lebo pravo ju hrat ma navzdy. ale ostatny na nu pravo nemaju ak si ju nekupili
    • presne nehlede na to ze i sony si muze otevrit bazar a vydelavat na tom!!!
  • No hlupaci,co rict :) nerikam,ze jsem nikdy nic neupiratil a neupiratím,ale z 65 % si to pak koupim,hlavne,co se tyce her .
    Jako koupit si hru (krabicovku) a pak ji vyhodit :D to radsi do bazaru nez,aby se na ni prasilo.
    Kdyz vezmu kolik penez jsem utratil nad hrama tak,uz jsem mohl mit slusny ojety auto.

A to nemluva o knihach,ktery kdyz schanite tak jsou bud drahy a nebo pri stejny cene jako pri vydaní a nebo v desnem stavu z aukra(chyby stranky,roztrzeny stranky fake vazba) ...
    • ak by si ju dal naspät vývojárom tak ok . ak ju dáš do bazaru ,tak im ukradneš zákazníka.
      hry by možno neboli také drahé ak by sa nepirátilo, nepožičiavalo a nepredávalo ich dalej
      • proč bych ji dával zpátky vývojářům, když sem za ni zaplatil? Tomu se říká reklamace a to by mi museli vrátit peníze *7* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit