Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dotovanou konzoli budu moct prodat a hru ne? ..divne
    Hlavne ze hlasaji uz od psx jak jsou spokojeni s prodeji a jak vedou kdejake zebricky prodejnosti a nakonec se ukaze ze jim tece do bot kvuli bazarum. Ono to tak nebude , ze , spis jsou nenazrani . Ze je konzole dotovana , no a , to je jejich problem..at ji teda neprodavaj kdyz s tim pak maji financni potize a musi omezovat zakaznika.
    za chvili to dopadne tak ze si clovek koupi konzoli ,za mesic mu prijde mail od sony ze ji musi vratit pac dalsi zakaznik ceka..nebo tak neco..je to trapny:)
  • Hory85
    Pánové podle diskuze je tu hodně nasra*ých lidí, ale podívejte se na to pozitivně. Pokud toto zavedou u Sony a posléze i u konkurence čekejte velký návrat PC scény! Hry portované a především vyvíjené pro konzole budou minulostí. Všechno zlé je k něčemu dobré !!! *1* *1*
    • eeeee
      To neni tak docela pravda. Omezeni bazaru, podobne jako omezeni piratstvi, je vyhodne pro vsechny vydavatele her. Ti tak neprestanou mit duvod prestat delat pro konzole hry, spis prave naopak. Takze zalezet bude na ekonomickych dopadech takoveho opatreni. Pokud to zvysi prijmy, bude se to vyuzivat, pokud by je to snizovalo, vydavatele toho jednoduse nebudou vyuzivat. PC platforma na tom skrz steam je podobne, takze nepredstavuje zadnou vyhru. Dnes si na pc kvuli steamu nezahraju spoustu her, treba skyrim, aniz bych mel internet, kdezto na konzoli si ho zahraju. Vede toto debilni opatreni pc hrace k preferenci konzoli? Minimalne. Lide se s omezenim snadno smiri a neradi meni sve zvyky.
      • Ano ano, prodat nic je vyhodnejsi nez prodat jednu. *15* Protoze vlastne spravne mel prodat tri, ale ti haj*lovsky lidi ne a ne koupit. Asi bys je mel zazalovat o usly zisk. *1*
        • eeeee
          Opet jsi to nepochopil. Prodat jednu za plnou je horsi, nez prodat jednu za plnou a treba jednu dalsi se slevou.
    • Hory85
      Dodatek: přinejmenším u nás tomu tak bude na tuty !
  • A má snad automobilka něco z toho když si někdo koupí auto z bazaru a ne nový? NE! stejně jako vývojáři když si někdo koupí bazarovou hru. Pokud si někdo myslí že je v tom rozdíl, tak mi to napište. A s nějakou dotační politikou vy vytřete zadek, o to se je nikdo neprosil!!!!
    • u hier si kupuješ právo na hranie tej hry a nie obsah s ktorým si možeš robit čo chceš, narozdiel od auta.
      • walltar
        Právo na užívání pokud vím není problém převést na jinou osobu.
        • eeeee
          Podle AZ je licencovani produktu vyhradnim pravem vlastnika majetkovych prav a jim poverenych osob. Takze problem to je.
        • no potom by sa mohla postupne vystriedat cela planeta :)

ja si myslim ze tak by to fungovat nemalo
    • Automobilka je uplne jiny obchodni model, ktery funguje na jinem principu. U automobilky nevyrobis jedno super drahe auto, kde naklady na jeho vyrobu rozprostres na miliony lidi jeho levnym rozkopirovanim. Neni to srovnatelne. Stejne tak si auto nekupujes na par hodin, aby ses projel.

A pokud ses neprosil o dotovanou konzoli, pak se te netyka omezeni bazaru na teto dotovane konzoli a nemusi te to zajimat.
    • primo nema - ale neprimo ano...protoze clovek, ktery ho do bazaru da, si diky teto moznosti radeji koupi nove auto.Kdyby nemel moznost prodat ho za nizsi cenu, tak si nove auto koupi pozdeji (stejna analogie hry) je jen na vyrobcich a distributorech her, aby se ujali tohoto prodejniho kanalu a zbytecne nenechavali zisky nekomu jinemu
    • walltar
      Myslím, že u aut se berou v potaz prodeje náhradních dílů.
      • Ano dobry priklad ale neslysel jsem ze by automobilky chteli nejak omezovat prodej nahradnich dilu z vrakovist ci od druhovyrobcu NAOPAK jeste mi chodi pozvanky do originalniho servisu s vyhodnou nabidkou ze pro starsi vozy nabizi levne neoriginalni dily!!!
        • No ale jen pro ty starsi, existuje vyhlaska, ktera brani prodeji tech "kopii"
      • na to se nedá spoléhat. neni to samozřejmost, já mam auto 9 let a krom oleje, filtru atd sem neměnil nic, a nekupoval sem origo takže...
  • Že by ta konkurence pro Sony v současnosti byla už problematická? Pokud by to nakonec takhle dopadlo a konkurence neučinila obdobné opatření, mohl by to být pořádný gól do vlastní branky.
  • Veskoslav
    Osobně jsem neměl nikdy hru z bazaru, vždy jsem si ji kupoval zcela novou. Ano kromě 7 her za plnou cenu (oba Zaklínači, Stalker SoCH, ME 3, Sc II, Diablo III a GW 2) jsem vždy hy kupoval v akci. Na Xbox zásadně nakupuji hry v Tescu, protože občas tam mají takové slevy, že člověku přechází zrak a na pc nakupuji většinou Steam+GoG, když chci skutečně nějakou hru, tak kupuji krabicovku. Ale osobně nemám důvěru k bazarovým hrám:(

P.S: Tím nechci obhajovat to svinstvo od Sony:)
    • eeeee
      Od kdy je podani si patentu svinstvo?
      • Veskoslav
        Jejdásku, prosím Tě. Chápu, že Sony je tvoje modla. Ale umíš pochopit psaný text? Já psal něco o tom, že svinsto je podávání patentů? Nebo jsem napsal, že svinstvo je to, co dělá Sony, tedy že patentuje svinstva;)
        • Ano, umim. Pod clankem o tom, ze Sony si podala patent jsi napsal, ze je to svinstvo. I obe tve varianty, ktere predkladas, se nedokazi vyhnout tomu, ze jde o podani patentu. Tudiz dotaz trva, od kdy je podani patentu svinstvo?
  • Jestli neco takoveho zavedou, tak prodavam konzoli a kupuju novej komp.. Penize radeji budu cpat do nej a stahovat si hry, nez si porad kupovat nove hry za 1-1,5tis...
    • eeeee
      A kdyz to udelaji vsichni, kdo a za co ty hry bude vyvíjet?
      • walltar
        To je tak blbej argument až to bolí.
        • eeeee
          Ten je naopak chytrej, miri primo k podstate veci. Je potreba si uvedomit, ze vyvoj komercnich her neco stoji a penize se k vyvojarum musi nejak dostat. To jest za hry je potreba nejakym zpusobem platit. Bud primo nebo neprimo.
          • Hry je v prvé řadě potřeba dělat kvalitní ty šul*ne. A pak za ně chtít peníze.
            • To zní jak někde na poradě v EA
            • Omyl hulvate, v prvni rade je potreba komercni hry delat ekonomicky prijatelne. A teprve v ramci ekonomickych mantinelu se muzes zabyvat jejich kvalitou, rozsahem a zamerenim. A dovolim si tvrdit, ze vznika dost kvalitnich her.
  • Kazdy kto si kupi akykolvek produkt od sony je idi*t. A za tym si stojim. Ak niekto svojimi peniazmi idepodporovat toto tak je nic viac nez idi*t. *6*
    • eeeee
      Ja jsem s velmi levnou a pritom kvalitni ps3 spokojen, stejne jako s kvalitni nabidkou her v ramci ps plus za nizky pausalni poplatek. Idi*t je spis clovek, ktery nechape, ze lide maji ruzne potreby a existuji pro ne ruzne nabidky. Tobe nabidka sony nevyhovuje, cíz je ok, ale milionum jinych lidi nopak vyhovuje.
      • Milion lidi sou idi*ti. To neni jen o nabidce, ale i o tom ze kdyz si od nekoho neco koupis tak rikas ze ti vyhovuje jak se ta firma chova.
        • eeeee
          Me to ale vyhovuje, ja jsem s pristupem Sony spokojeny. To je presne ta vyhovujici nabidka. Nemam s jejim chovanim zadny problem a nijak me nepostihuje, naopak me tesi vyhody, ktere to prinasi.
  • motorstorm se hraje porad.mag tam je porad narvano.at v6 h rano,nebo v9 vecer.niky jsem nemel problem ze by bylo prazdno.killzone2,3 porad narvano.mag je mazec,doporucuji vsem.mam 56 level a porad me to bavi.moje id akta9.motorstorm odpojili bezduvodne.prave tyto hry maj byt zapnute,kazdy si je ted koupi,kdyz ps3 stoji par slupek a esentials hry taky.a nektere davaji do baleni.
  • by me zajimalo, jestli se jouda eeeee@tiscali.cz a jemu podobni zamysleli napriklad nad tim, co se asi tak stane, kdyz vam po case odejde ta vase dotovana konsole, ano, budete si muset ty hry koupit/aktivovat znova, protoze uz byly aktivovany na jinem hw

presne to samy dela microsoft, dnes uz pomalu desitky let, na pc s aktivaci jejich "produktu", a jen proto jeste existuje prehistoricka vec jako BIOS, aby ten software dobre videl, na jakym hw jede (jinak by tu uz davno vsude bylo nejaky rozhrani jako napr. EFI)
    • Prenesu si ucet s hrami na novy hardware, stejne jako dosud.
  • Sony? NA*RAT !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit