Přejít na výpis diskuzí
Sony si patentovala technologii na blokování bazarových her
3.1.2013 | Petr Poláček
281 příspěvků
-
Takže je aj konec půjčování? Toto asi v PS4 nebude (((:
-
Herní průmysl zažívá velkou proměnu, stále větší část casual hráčů se přesunuje na mobily/tablety a herní scéna přešlapuje X let na místě až to není hezké. Už teď na mě působí plastová konzole v obýváku jak neatraktivní přežitek z doby minulé. Trochu jsem doufal v nějakou herní INOVACI, nikoliv v tenhle průšvih. K PSN bych dodal, že pokud mám účet CZ, tak nabídka je doslova tragická, demo verze téměř nejsou a jediné co SONY zajímá je boj proti bazarovkám. Doufám, že tato firma tvrdě zaplatí nezájmem uživatelů za své činy.
-
no tak nintendo todle u svy novy konzole zavedlo taky.....a jestli todle zavede i microsoft na xboxu, tak sem z hraním asi nadobro skončil.....
-
hlavně že ve článku je napsaný, že "jde o spekulace a navíc nelze automaticky předpokládat, že taková technologie bude v praxi použita"
firmy si dneska patentují každou kravinu -
me bohate bude stacit pokud se budou o PS+ starat jako ted a uz si nikdy zadnou hru nemusim koupit, protoze kdyz tam ted hazeji minimalne 2 slusny tituly mesicne tak to ani nestacim hrat :) diky ps+ jsem si uz rok zadnou hru nekoupil a stale mam co hrat :)
-
Tak ja mám za sebe jednoduché řešení konzoli od Sony si prostě nepořídím, a nebu asi jedinej takhle uvažující !!! Trh nabízí možnost Xbox, Nintendo, ale hlavně PC na kterém tento patent shoří. Nakonec ještě Sony ostrouhá a půjde do kopru *15*
-
-
Nic proti, ale na PC je tenhle systém zavedený už dlouhá léta :). Akorát místo automatiky tu musíme opisovat klíče, v některých případech až brutálně dlouhé (Spellforce 2 mě myslím 42 znaků plus pomlčky).
-
-
Jako já nevim jestli si to četl celý, ale ten patent váže jednu hru ke konkrétnímu účtu což u PC samozřejmě je jenže taky k jednomu storji (konzoli) a to jejím číslem ale i otagováním, máš pocit že by se tohlo mohlo vyskytnout i u PC? Zív a nashledanou Sony...
-
-
-
Jen zkoušejte mou trpělivost platícího zákazníka, ale nedivte se, až se jednou ucho utrhne, a pujdu tam, kde se dá pirátit. Hardwarový lock konzole na hry je strašná hovadina, co když mi konzole odejde a budu si muset kupovat novou? Online aktivace na jedno zařízení je s pověstí Sony jako z bláta do louže, příšerná věc, protože cokoli spojeného s online u Sony nikdy nefunguje tak jak má a v takovém případě by tu byly zástupy lidí, kteří si legálně koupí hru a pak jim nepůjde hrát.
-
Pokud si tu nekdo maluje, ze to pouzije jen Sony a MS na novem Xku nic obdobneho nepouzije, tak zjevne zere seno.Bud to udelaji obe firmy a nebo ani jedna.Ja verim v to druhe.
-
-
Taky povazuji za vyhodnejsi na bazaru vydelavat (online pass, dlc) nez se mu branit. Tohle by mohlo fungovat spise jako protipiratska ochrana. Ostatne, z patentu nijak neplyne, jak bude v praxi vyuzit.
-
-
No jestli zavedou tu ochranu tak přejdu ke konkurenci. A jestli zavedou aktivaci přes PSN tak taky jdu jinam. PS3 jsem nikdy neměl připojenou k internetu a ani to nikdy neudělám a pokud tohle bude další konzole vyžadovat tak mají smůlu. I když má sony dobré hry tak za tohle mi to nestojí.
-
genialni lidi si rozmysli jestli si tu hru zaplnou cenu koupit, kdyz ji nebudou moct prodat....