Přejít na výpis diskuzí
Soundtrack Mass Effectu 3 vytvoří Clint Mansell
10.2.2011 | Aleš Smutný
67 příspěvků
-
Clint Mansel je neuvěřitelný atmosferický skladatel a jeho styl je mi nejbližší.
V době, kdy hra vydělá mnohem víc jak film není vůbec problém takového skladatele zaplatit.
Jsem velice zvědav, jaký styl to do hry přinese. -
Můj neoblíbenější hudební skladatel se dal dohromady s nejlepší hrou posledních pár let? To nám 2011 hezky začíná.
-
Tak to bude parada, hlavne se nemuzu dockat na posledni ME2 DLC ktery ma byt na tema prichod Reaperu skoda ale je ze jakmile se tohle posledni dlc dohraje hra konci, uz se dal hrat neda. Jako tomu bylo u ME1
-
-
A tieto informácie máš akože odkiaľ? :)
-
-
Parada, je treba zmenit to co funguje?
Chapu ze pokud Wall odmitnul praci na tretim dilu, ze museli nekoho najit, ale pokud naopak dali Wallovi "vale" , tak me to spise mrzi. -
Tohle je naprosto uzasna zprava! Puste si Lux Aeterna.. http://www.youtube.com/watch?v=hKLpJtvzlEI Jestli byla nekdy hudba "epic", tak tohle je ono.. :) A dokazu si predstavit, ze to hru posune jeste o stupinek vys..
-
Jednoznačně palec nahoru! Mistr Mansell umí a je záruka kvality. *5*
-
Jakožto obrovský fanda OST k ME2 mě tahle zpráva vůbec netěší. Mansell sice umí, ale zatím dělal jen na filmech a navíc v dost odlišné kategorii. Nevěřím, že překoná Walla.
-
-
Neni to o tom, kdo to dělá, ale jak to udělá?
-
-
ano, ale z toho kdo to dělá, lze s úspěchem předvídat i jak to udělá...
-
-
no treba moon zas tak odlisna kategorie neni. co si tak matne vzpominam tak atmosfera filmu i nektere drobnosti mi mass effect dost pripominaly. A soundtrack byl samozrejme za 1 :)
-
-
Skvěle! Přestože soundtracky na první dva Mass Effecty zbožňuju, tak mi tato zpráva udělala neuvěřitelnou radost, Mansell je totiž famózní skladatel. Osobně od něj mám nejradši hudbu k filmu Moon (podle mě nejlepší science fiction posledních několika let), viz. trailer http://www.youtube.com/watch?v=twuScTcDP_Q kde je hudba přímo ze soundtracku. Navíc jak už zde bylo zmíněno, tak Mansell nebude určitě moc drahej, např. Moon je totiž docela nízkorozpočtová záležitost.
-
epické momenty v hudbě byly v ME 1 i 2.. ale řekl bych, že Mansell tomu dá takovou tu melancholii a beznaděj.. uplně vidim ten souboj o Zemi a přitom tu jeho hudbu :)
-
-
Hlavne ta hudba snad konecne bude "nadcasova"
Je asi hezky, ze ME hudba odkazuje na osmdesatkovy klasiky, ale myslim ze vetsinu lidi tohle uz dneska fakt irituje.
I sami reziseri uz se poucili a ani do scifi filmu se konecne nesnazi cpat "moderni" hudbu - za dvacet let je k smichu...
Nedavno jsem si zopakoval Blade Runner a s kazdym se pak shodnul, ze klasicka, prevazne orchestralni hudba by tomu prospela daleko vic, nez tehdy-radoby-futuristicka "cool" speaker patlanina :-/ -
-
Tak to jste asi dobrá banda homotrotlů. *11*
-
-
Jestli si pri spojeni "(prevazne) orchestralni soundtrack" vybavis jen teatralni frkanice typu Star Wars theme... ..tak je tva reakce porad dost hloupa.
V zajmu zachovani "80's scifi" atmosfery bych kazdopadne dal prednost oznaceni Homotron.
-
-
Musím zareagovat na tvůj komentář ohledně Blade Runnera. "Tehdy-radoby-futuristicka 'cool' speaker patlanina" myslíš Vangelisův podle mě úžasný elektronický soundtack? Podle lidí s kterými sem se bavil já by ten film nebyl zdaleka tak dobrý právě bez takové hudby a podle komentářů na csfd nejsemou sami.
-
-
Jsem si ted prokliknul par momentu a ten Blade Runner asi fakt nebyl nejlepsi priklad - jako prvni mi asi vyplul na povrch spis proto, ze jsem ho videl nedavno.
Teda ne ze by se mi ten soundtrack nejak libil, ale urcite ma svoje momenty, a celkove az tak (pejorativne) osmdesatkovej nastesti fakt neni. -
-
ty "osmdesátá" léta to dělají zajimavé právě, Mass Effect 1 a 2 byl přesně takový ten typ ala Blade Runner nebo TRON.. něco podobnýho bude předvádět Michael McCann v Deus Ex: Human Revolution.. a ono to místama může znít vtipně takový to jakože elektro/orchestr.. ale to k tomu prostě patří a ta atmosféra je o to hutnější.. Mansell bych řekl, že to má podobný ale jede spíš dost tu hloubku a melancholii.. nevim jak to napsat :)
-
-
Nojo - asi jsem to prehnal. Teda... mne to tak fakt pripada, ale chapu ze se to nekomu i dneska libit muze. Sam urcite neni.
Osmdesatkova (tehdy a/nebo radoby) futuristicka hudba ale vazne NENI nadcasova - zestarla fakt rychle.
Myslim ze pan Mansell ukaze, jak ma vypadat hudba, ktera potesi kazdyho. Ktera ty "scifi prvky" ponese, ale zaroven nebude poplatna pochybnejm soucasnejm trendum...
-
-
Je to tvůj názor a nevyvracím ho, ale BLADE RUNNER má i teď velmi dobrou hudbu a ta tvoje cool speaker patlanina je momentálně používaná do nejnovějšího DEUS EX, a lidi si to chválí, protože jim to připomíná odkaz BLADE RUNNERA a takové to futuristické pojetí, které je i na tuto dobu dobré, i když bez extra velkých efektů.
-
-
-
Tak Jack Wall patří k elitě taky a soundtrack k ME2 je jeden z nejlepších co sem kdy slyšel.
Ale Bioware vždycky věděli jak ke hře obstarat skvělou hudbu a ani u Clinta Mansella nesahnou vedle. -
-
přesně tak, všechny hry od BioWare měly dobrý audio doprovod. Ale dejme si ruku na srdce, že jen v mass effect 2 byla hudba až kolosální! Hlavně posledních 20minut hry (finální nalodění na loď) jsem byl doslova přikován k židly a doslova mi šel mráz po zádech :-)
-