Přejít na výpis diskuzí
Space Hulk: Third Edition - atmosférická deskovka
22.1.2011 | Martin Kaller
59 příspěvků
-
Výborná klasika, která mi bohužel zatím chybí ve sbírce, ale to se snad časem spraví.
-
Jo jo, jeste ze jsem nevahal a koupil hned jak to vyslo, a i pres vyssi cenu toho vubec nelituju *4* akorat nevim, jaky nepovedeny scenare mel autor na mysli... vsechny jsme je odehrali a je to supr...
-
Tak to opravdu nehrozí. Těch informací je tolik, že by pouze překlad zabral hodně času. Druhá věc je, že je to vcelku zbytečné, protože většina fanoušků Wahammeru anglicky umí - v podstatě musí umět...
-
O těch posledních dvou vím a spolu s WH40k Lexicanem je pravidelně sleduju. Ptal jsem se spíš z důvodu, že jako zarytý fanoušek čtyřicítky bych uvítal web, který by kolem sebe sbíral podobně naladěnou komunitu a hlavně který by tenhle fantastický svět popisoval a popularizoval českým nadšencům. A teď nemyslím jen z pohledu deskovek, WH40k je dneska i o počítačovejch hrách, novelách a po dlouhých letech konečně i o filmu. *4*
-
Ale existuje.
Např. www.chaotit.cz je občanské sdružení, které se zabývá všemožnými deskovkami.
Dále Hofyland, tam se soustředí naše nejvýraznější komunita. A z kamenných obchodů je nejlepší Ogří doupě - má to tam tu pravou atmosféru wargamingu. -
Už 22 let ;).
-
Původní SH je starý 21 let :-) *3*
-
Nebo Battlelore příp. teď co valí tak SmallWorld. To je tak jednoduché že to musí jít každému :)
-
Je rozdíl mezi tím, nechat se inspirovat a okopírovat vzhled, když je známo, že Blizzfuck chtěl udělat WH a WH40K, ale nedostal licenci. Hvězdná pěchota (doufám, že si uvědomuješ, že myslím knihu z roku 1959 a ne film, který vyšel 10 let po WH40K) proslavila Space Marinu, WH40K s tím pokračoval, stejně jako poté Doom, ale nic neokopírovali, což Blizzfuck dělá. A také je velký rozdíl inspirovat se z x zdrojů (ať už skutečných či smyšlených) a okopírovat jeden - všechny rasy ze Starcraftu jsou pouze okopírované z WH40K.
-
Přijde mi od tebe poměrně pokrytecké že v jedné větě napíšeš jak je ten nápad převzatý ... a v druhé haníš jinou firmu za to, že něco převzala. Nejsem Blizz fanboy, ale respektuju jejich výsledky.
-
Ne. Jedině weby pořádající turnaje, jako Ogří doupě - www.fantasy.cz - či Černý rytíř - www.cernyrytir.cz - oba dva jsou i prodejci WH40K figurek, stejně jako www.trhon.cz
Jiný český web věnující se WH40K najdeš těžko. Nic, co by se byť malinko věnovalo WH40K jako wh40k.lexicanum.com u nás neexistuje. -
o zadne poradne ceske strance nevim, ale nejrozsirenejsi komunita "na pokec" u nas o 40k bude asi na Hofylandu, jinak bych doporucil svatou ctverici Warseer, Dakkadakka, Bell of lost souls a Bolter and Chainsword, tam najdes snad vse co potrebujes ale jen v anglictine
-
K Chaos Rising se stále nemohu dokopat, ačkoli se mi tu válí (a ve Steamu také) již od vydání. Zrovna jsem začal číst Blood Ravens Omnibus, tak jsem si říkal, že bych ho dočetl, zahrál si původní DoW a pak se pustil do DoW2 (+ knihy) s Chaos Rising... Díky Tobě dám DoW2 s Chaos Risingem přednost :).
-
Přesně tak. Trefil jsi to krásně. Jediný rozdíl je v tom, že v téhle hře se zlobit naopak musíš. A soupeřovy figurky místo vyšprtávání z hrací plochy pálíš plamenometem a trháš na kusy terminátořími lightning claws. Ale byl jsi blízko!
-
Existuje na českém webu stránka, která by se WH40k pravidelně a podrobně věnovala?
-
Do koridorů space hulku Judgement of Carrion (DoWII:Chaos Rising) se vlezl i venerable dreadnought. *5*
-
Space Hulk není místo pro Dreadnoughty, ale pro Terminator squad či klasické Space Marines.
-
Přesně tak, a to samé se dá říci o klasickém Warhammeru.
-
Autoři WH40k opravdu "pořád jen do něčeho naráží". Celé to univerzum je jedna velká síť referencí a odkazů na desítky různých prvků naší kultury. Od jednotlivých ras a Astartes legií, až po silácké citáty uváděné v kodexech.
To ale není vůbec ke škodě a svět WH40k považuji za jeden z nejlépe zpracovaných sci-fi světů s bohatou historií a neuvěřitelnou mírou propracovanosti a detailu. -
Adeptus Astartes jsou převzatí z Hvězdné pěchoty (což jsou v podstatě i Tyranidi), tím se Games Workshop netají - nejde o vzhled ale základní pointu, vzhled od nich poté okopíroval Blizzfuck.
Pokud by si se o Imperiální Gardu zajímal, tak by si netvrdil, že nemají se sovětama a wehrmachtem nic (či téměř nic) společného... Přečti si pár knih, kodex a další literaturu týkající se Gardy a pochopíš tu inspiraci.
GW pouze spojil obrovské množství kultur, fantasy, sci-fi a udělal z toho úžasné universum plné odkazů na skutečné i smyšlené věci a také jedinečných nápadů tvůrců.