Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zayl
    Co mají společného Adeptus Astartes a hvězdná pěchota? Hvězdná pěchota jsou normální vojáci v budoucnosti. Imperiální garda je prostě velký blob normálních vojáků. S Wehrmachtem nemají společného skoro nic, se sovětama něco málo.

To popisuješ jak kdyby autoři W40K furt jen do něčeho naráželi :p ... je z toho musí bolet hlava.

Anyway, měli by z toho univerza udělat víc PC her. Deskovky jsou cool, ale nějak mimo mě a je to škoda, protože kombinují snad všechno zajímavé co si umím představit.
  • obcas se hraje fraghammer, coz je vice mene deathmatch s 40k figurkou :)
  • Téměř rok a půl staré, ne dva roky. A zrovna Space Hulk bych řekl, že vybrali, protože je to klasika - hra má jednoduchá, ale zároveň dostatečně komplexní a modifikovatelná pravidla, velkou fanouškovskou základnu...
  • Já mám doma verzi na PSX, a i na 32 LCD se to hraje krásně, stačí to hrát ve 4:3 (což na televizi není problém) a vypadá to dobře.
  • Genestealeři jsou děláni podle Alienů (zbytek Tyranidů ne), Space Marines jsou podle knihy Hvězdná pěchota (její české vydání má na obalu dokonce Dark Angels z WH40K), Imperiální Garda je sovětská a nacistická armáda, Tau je celé narážka na japonské technologie, Eldaři jsou Elfové, Dark Eldaři Temní Elfové... Každá rasa je narážka na něco...
  • imperialna garda su obycajny ludia, space marines su ti nabuchany marinaci, ktory maju aj svoje protiklady v podobe chaosu, nj designovo su trocha podobne
  • Samozrejme, zaklad je jejich ale tyranidi=alieni a imperialni garda= nabušený kolonialní mariňáci z téhož filmu/povídky. Starcraft/warcraft= predelavka, s nestastnou historií (mozna je to i dobře). Mimochodem vsimli ste si ze gardovni tanky sou znacne podobné ruským tankům MS-1? Tedy aspon do designu :-D
  • Samozrejme, zaklad je jejich ale tyranidi=alieni a imoerialni garda= nabušený kolonialní mariňáci z téhož filmu/povídky. Starcraft/warcraft= predelavka, s nestastnou historií (mozna je to i dobře). Mimochodem vsimli ste si ze gardovni tanky sou znacne podobné ruským tankům MS-1? Tedy aspon do designu :-D
  • Taky mam doma jeste origos ,ale na dnesni obrazovce :(( ,kdyby tak udelali remake . A jmena treba Nathaniel mam v hlave dodnes . Jooo kdysi jsem to mel jeste na 3DO ...zlaty casy.
  • tj, skratka WH rules ^^
  • Morderon
    no mrknu na to když říkáš :)
  • Pravej_PipMan
    Už nevim jak se to jmenuje, ale hráli sme i něco jako "commandos" s pěti figurkama, taky srandy kopec.
  • Podle čeho vybíráte hry? Tohle je asi dva roky starý. U počítačovejch her chápu že máte určitý preference nebo co, ale deskovky co vím tak tohle je snad druhá co se tu objevila...
  • Ano, máš pravdu, je potřeba zmínit, že v této board game je použito Terminátorů, což jsou pouze určité squady Space Marines, to samé jako Genestealeři jsou pouze určité squady Tyranidů, jinak v tom mají laikové bordel *2* . Jinak musím říct poté, co jsem zabředl do W40k, že je to skutečně nejlepší a (druhá) nejstarší moderní desková hra s miniaturami na světě a má nejpropracovanější systémy a historii; kodexy, povídky atd. jsou už jen třešeň na dortu. A je možné, že Tyranidi byli GW vytvořeni po inspiraci Aliens, ale nelze opomenout, že spousta PC games měla inspiraci právě ve světě W a W40k, např. takový Starcraft, že, co si budeme povídat. *1*
  • space hulk: votba mám ještě doma originálku :D dost mě ale naštvalo že v recenzi v tehdejším score nenapsali podstatnou informaci o tom že hra je pro windows 95 to byl tehdy pro mě šok když mi hra dorazila domů :D
  • Jop, myslel jsem VotBA. Priznam se ze diky kombinaci maniakalni obtiznosti a opravdu desive atmosfery jsem hru nikdy nedohral ale ty mise co jsem absolvoval ve me zanechaly opravdu hluboky dojem :). Uzasne jak z Cisarovych elitnich valecniku v nejlepsi zbroji co ve vesmiru 40k existuje udelali chodici zradlo pro genestealery. Snad v zadne jine hre jsem nezazil pocit tak akutniho smrtelneho nebezpeci cihajiciho na kazdem kroku a zivot vsech clenu tymu vysici neustale na vlasku :)
  • Space Hulk 2 - tím myslíš Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels? Pokud ano, tak musím souhlasit, výtečná hra.
  • oproti fantasy verzi (WFB) jsou pravidla pro 40k celkem jednoducha, zaklad se naucite po par hrach.. a figurek je sice potreba vic, ale na mensi formaty (750 bodu) a s elitnejsi armadou to take neni tak strasne :)
  • a taktiez je potreba aj vacej figur, aby sa to dalo hrat
  • ale zahrat si normalny WH 40k (teda nemyslim SH ani nic podobne, myslim normalne pravidla) je este lepsie, ale pravidla aj vsetko je este tazsie

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit