Přejít na výpis diskuzí
Špatně zpracovaný easy mód může zničit jakoukoli hru
4.9.2012 | Petr Poláček
187 příspěvků
-
Nj, spis me mrzi, proc hodne her ma easy mod nazvany normal...
-
-
Protoze prumerne schopnosti hracu se snizuji?
-
-
A proč se snižují? protože je easy mod skryty pod obtiznosti normal.
-
-
Protoze je snaha zpristupnit hru co nejvice hracum. Zamenujes pricinu s dusledkem.
-
-
Spíš je to tim, že se vydavatelé snažej prodat hry co nejširšímu publiku.
-
-
-
Pyromancer level 1 dohrano
-
-
To není nic světoborného...
-
-
jasne ze neni tim sem chtel rict ze hra neni zas tak teska jak se o ni basni kdys se vi kde a co
-
-
Když víš kde a co. To je hodně důležité. A většina hráčů se do tohoto stavu nikdy nedostane...
-
-
-
Tos hodně investoval do pyromancy flame, ne? Pyro má výhodu že sám o sobě nemusí moc levelit...
-
-
taky + lightning zbran +5 samozrejme armor set na max a favor ring
-
-
-
jsou lidi, co nemaji radi kdyz se vetsi obtiznosti dociluje jen posilenim zivota nepratel atp. moje reakce typicky je, ze to neni problem, pokud to hrace nuti pouzivat zajimavejsi strategie. coz v podstate znamena to ze mate tu "satisfakci". tesi me, za mam alespon nejake zastance.
par prikladu:
saints row muze byt jednoduche, protoze je o blbnuti, prakticky vsechny herni mechaniky funguji dokonce zabavneji, kdyz mate toleranci na damage.
prince of persia warrior within je priklad opacneho problemu. i kdyz je vetsinu casu obtiznostne velmi dobre postaveny a vyssi obtiznost nuti k lepsimu provedeni a poskytuje tak lepsi satisfakci, tak souboje s bossy (hlavne shahdee a cisarovnou) byly velmi spatne udelane. slecny maji hodne zivota, a ublizuji jak tank. coz by nebyl problem, kdyby se pouzitelne taktiky nesmrskly na par otravne zakladnich pohybu a pouziti komba typicky znamenalo to ze vas trefi. -
-
Tohle je přesně muj případ na easy teda nehraju nikdy většinou medium, ale co mě štve na vyšších a nejvyšších obtížnostech je právě zvyšování zdraví vojáků kdyby jich třeba přidali nebo jim dali těžší zbraně tak je to ok ale když člověk musí v nějaký střílečcezabíjet nepřátelského vojáka tim že do něj vyprázdní dva zásobníky ze samopalu tak už mi to docela kazí zážitek ze hry.
-
-
jo, ve strileckach to casto vede na ty "nezajimavy strategie". nicmene kazda strilecka ma svuj "sweet spot" na zdravi nepratelskych vojaku a negeneralizoval bych tak moc. dokazu si predstavit, ze bych ve strilecce napr. upravil spawny dle obtiznosti. z urcitych mist se na jina mista strili daleko lepe, nez z jinych. chce to ale v tomdle smeru chytry level design.
rpg todle zvladaji typicky lepe. treba v dragon age vyssi obtiznost tlacila na lepsi pozicni hru, lepsi pouzivani AOE kouzel atd. i kdyz take melo sve nedostatky v tomto smeru, o tom zadna :).
-
-
Mně se líbilo jak to bylo uděláno v Unreal Tournament 2004.Kde prostě každý obtížnost zlepšovala chování nepřátel.Pak hráč byl nucen se také zlepšovat.A bylo to super,nebylo že by to prostě nešlo udělat ale potřeba být dobrý.
-
-
parametrizovana AI je super, ale na kazdy ma odvahu to s ni zkusit, protoze je to na vyvazeni daleko tezsi, nez jen upravit zivoty.
-
-
-
Svatá pravda. Dark souls má jedno z nejlepších řešení obtížnosti. Nepřátelé tupí, levely poměrně snadné (z většiny), bossové až na ale jakmile to po*ereš, jedeš pěkně od znova.
Jinak easy mód jsem snad nikdy nepoužil, někomu to sice přijde fajn, že projde hrou jako nůž máslem, ale pak z toho není žádná radost. To v Dark souls, každý pokořený boss je na malou oslavu. *1* -
-
Přesně!
Pokud má hráč po ruce quick save, jakákoliv obtížnost jde okamžitě k šípkům.
Když ale musí hráč pěkně běhat ke každému bossovi, začne nad tím, co, kdy a jak ten či onen boss dělá, jak se u toho chová a jak nejlépe se tomu vyhnout.
Pak ti ani ta cesta od checkpointu nevadí, protože o tom můžeš přemejšlet. A hráči se tak naučí alespoň hrát. -
-
Naopak, quicksave je skvělá věc, každej si tak může určit obtížnost podle sebe, jseš trdlo, savuj si každých pár sekund, chceš výzvu, savuj jednou za 15 minut, jseš turbomagor, savuj jen když vypínáš hru. *2*
Bohužel kdysi dávno nějakýho zvrhlíka napadlo přenést nešťastný systém checkpointů z konzolí na PC. Tedy on to v zásadě není špatnej nápad v případě, že má hra nějak rozumně vyváženou obtížnost po celou dobu hraní. Bohužel to tak mnohdy není, člověk čtyři hodiny hraje naprostov klidu a najednou přijde ultratuhý místo na který musí do zblbnutí běhat třeba i třicetkrát jak magor z posledního checkpointu. *9*
Ale k tématu,
asi nejlepší řešení easy obtížnosti by bylo stanovit hodně vysoký počet možných uložení, na vyšších obtížnostech naopak co nejmenší.
Takhle měl systém obtížností vyřešenej slovenskej Spellcross (po opatchování), na easy můžeš 12x savenout během mise, na normal 8x, na hard 4x, a to v kterýmkoliv okamžiku kdy to uznáš za vhodný = naprosto ideální řešení obtížnosti; divím se, že se to neobjevilo i v jiných hrách. -
-
Co je na tom ideálního? Mnohem lepší je neomezenej počet savů a každej ať si to používá dle libosti. Nechápu, proč by ti to měl určovat vývojář hry.
-
-
Vyvojar hry by to mel urcovat, protoze je to soucasti gameplaye. Protoze ti to umozni se porovnavat s ostatnimi. Nedovedu si predstavit, ze by mel dark souls na misto rest pointu qucksave, vzdyt by to tu hru uplne zmenilo. A rict, tak ten quicksave nepouzivej rovnez nelze. V dark souls se v podstate pozice vubec neuklada, presneji vubec se neobnovuje, i kdyz chcipnes, hrajes dal, neni to navrat v case k nejake pozici a ulozenemu stavu. Jede se dal a dal, smrt postavy neni konec gameplaye, ale jeho soucast.
U klasicteji pojatych her by to slo, ale porad lze jen tezko pozadovat, aby nekdo nevyuzival takove funkce, pokud tam bude. Navic lidi si navzajem radi porovnavaji vysledky, to je treba hlavni smysl oblibenych trofeji. Aby sis mohl s nekym smysluplne porovnat vysledky a mit dobry pocit z toho, ze jsi lepsi, potrebujes mit srovnatelne podminky. Takze tvrzeni, kdyz chces vyzvu, nepouzivej quicksave, take neobstoji. Ten kdo by ho nepouzival by byl proti ostatnim znevyhodnen, coz by se mu odrazelo treba na tech trofejich, nebo celosvetovych zebriccich hracu. Takze pokud chces mit dobre vysledky, budes ho muset pouzivat, ale tim si zase muzes pokazit zabavu ze samotneho hrani.
Z techto duvodu je koncept checkpointu mnohem vhodnejsi nez koncept qicksave. Dela hru zajimavejsi, alespon pro (hard)core hrace. Casual s takovou hru mozna neprojde. Chapu ze ne vsem se to libi. -
Mne trend automatickych sqvov na jednom mieste naozaj vadi. Nie kvoli obtiaznosti ale vzdy som mal rad ulozit si niektore vydarene pasaze hry a vratit sa k nim kedykolvek. Teraz dam povedzme bossa v takom Batmanovi, Darksiders 2, Demon Souls a aby som si ten zaujimavy fight kohol dat znovu musim to hrat odznova. Otrasne.
-
Původně bylo 4x, ale pozdější patch to změnil.
-
-
Aha, tak to mě paměť neklame. S patchem jsem to nehrál. Spellcross jsem tehdá kupoval když to byla "novinka" za asi 900 Kč. Byla to moje první hra, na kterou jsem si dukátky vydřel na brigošce. S internetem jsem se tehdá ještě moc nekamarádil, takže vůbec netuším, že vyšel nějaký patch *15*
-
-
Protože s quicksavem, ač je to jinak pěkná věc, přicházíš o pocit výzvy, hra není až tak napínavá jak by mohla být! Když počet savů pro danou obtížnost autoři správně odhadnou vytvoří tím vyvážený kompromis mezi quicsavem a checkponty a spokojení pak budou všichni.
-
-
Mea culpa, mea maxima culpa. Já jsem vycházel z příspěvku na který jsem reagoval, jak píšeš o ztrátě výzvy kvůli quicksavu - z toho jsem si odvodil, že quicksave (a tím vzato možnost save využívat libovolně) nevítáš. Ten předchozí příspěvek jsem nějako minul *8*.
Ve Spellcrossu to bylo dobré maso. Přemýšlet jestli uložit, nebo ještě popojet s průzkůmným autíkem o kousek dál... Zlaté to časy. Akorát mě asi paměť klame, protože jsem měl pocit, za na normal to bylo 4x -
Ehm, a kdo si tu stěžuje na quicksave? Já ne. Přečti si ještě jednou co jsem napsal a nevymýšlej si. *1*
Jen říkám, že řešení ze Spellcrossu je lepší, nic víc, nic míň. *7* -
Promiň, ale stěžovat si na existenci quicksave nebo neomezeného savu jako takového mi přijde mimo. To už by si člověk mohl stěžovat na existenci cheatů nebo exploitů. Jak píše Thor - používat to nemusíš. Nevidím důvod, proč by to měli nějak rešit autoři hry. Osobně tím pocit výzvy nijak neztrácím. Naopak to vítám v situacích, když si chci natrénovat určitou část hry.
V dnešních hrách máš kolikrát checkpointy/autosave, normální save a ještě quicksave. Troufám si tvrdit, že s tímto řešením je spokojeno mnohem více lidí, než by bylo spokojeno s tím tvým. -
Však ti to nenutím, jen vysvětluju. *15*
-
To je furt dokola. Tak ten quicksave nevyužívej *7*
Nebo ho využívej jen tolikrát, aby ti ta hra přišla jako výzva. Vždyť tě nikdo nenutí.
Nechápu, proč potřebuješ, aby ti to určovali autoři.
-
-
-
-
A proč ty chceš někomu určovat, jak má hrát? Ty si quick save nepoužívej, ale nech mě, ať si o tom rozhodnu sám.
-
-
Me vzdycky dojima, jak si pc hraci stezuji ze kvuli konzolim se zlehcuji hry a druhym dechem breci, ze konzolove hry nemaji quick save, coz je to nevetsi zlehceni hry jake muze existovat s vyjimkou chatu typu nesmrtelnost.
-
-
mňa zase dojíma fakt, že mnohé staršie hry s quicksave sú obtiažnejšie ako niektoré dnešné konzolovky kde prakticky ani nejde zdochnúť vďaka bleskového autohealu, nízkemu dmg zbraní a instantnému krytiu...
osobne mám najradšej systém s omezených počtom quicksave... hlavne nech má hráč možnosť voľby. -
-
Takovou konzolovku neznam. Mozna na easy, ale tyhle mody nehraju. Nicmene checkpointy jsou daleko vetsi vyzva, nez quicksave za kazdym druhym krokem :-).
-
-
-
-
-
Nejvíc nejlepší je, když máte brnění něco kolem 200+100 štít a cca 900 Hp a boss vás sejme na jednu ránu - paráda. *14* A šup pěkně od znova, hra je super, pro mne jediné mínus je brutálně vysoký DMG bossů ( přes 1000 DMG ??? - Seriously ???? ), skoro až trapné... jinak bych nic na hře neměnil ( kromě DMG bossů ), za poslední dobu opravdu skvělá hra. *3*
-
-
Boss na jednu ránu? Tak to je potom chyba, že tě trefil :) Na jednu ránu by tě asi dal i Asylum Deamon, kdybys ho nechal...
-
-
Tak ono je docela už trapný, když po xtý po několikaminutovim fightu udělá boss prásk a YOU DIED... Asylum Deamon je lehkej, nedá tě na jednu ránu, možná tak 1/2 hp a to samý Taurus na hradbách, to jsou hodně lehký bossové... Jo takže já mám vztyčenej štít, boss provede attack ( libovolnej ) a stamina v háji, prorazí brnění+štít a sebere všecny hp, opradu chyba bude na mojí straně... *6*
-
-
malo staminy a blbej stit u stitu se divej na stabilitu cim vic tim min ti to zebere staminy pri bloku a vylepsovanim se stabilita zveda pokud ho nemodifikujes na fire,magic,lightning to se pak zveda jen resist u postavy vylepsovat endurance a nasadit favor ring a ses v pohode a ani silf s jeho dvojitou otockou me stit nerozrazi
-
Vyhovuje, protoze ranam radsi uhybam a sam rozdavam poradne rany a z vetsiho odstupu, lepe se tak uhyba. A ta moje halapartna zas tak pomala neni, umi i bodat, coz je rychly utok.
-
-
ve hre neni zadna zbran na nic jde pouze o herni styl ja hraju s bandit knife,rapirem a painting guardian swordem i blbej broken sword ze zacatku po tuningu muzes premenit na artorias sword a jak rika jejdanasek obtiznost konzole a pc verze je stejna jen pc verze ma novy obsah
-
-
Jo, chyba je na tve strane. Mas malo staminy a utoku ses postavil na misto tomu, aby ses mu vyhnul. Tj. mas spatne vytrenovanou a vybavenou postavu, resp. jsi zvolil spatnou taktiku s ohledem na svoji postavu.
-
-
Těžká pomalá zbraň + maximální rychlost ? No pokud ti to vyhovuje...
-
Ty hry jsou stejne, rozdil je jen v novych lokacich a na statistikach zalezi. Halapartna je pomalejsi, ale ma jine vyhody, navic mam halapartnu s rychlejsim specialnim utokem. Co je lepsi pro tebe nemusi vyhovovat nekomu jinemu. Me postave by treba ten stit byl na nic, udrzuji ji na maximalni rychlosti.
-
Prej uplně stejná... si o tý hře něco přečti, se tady oháníš vědomostma, a víš kulový... *6*
Halapartna je sh1t pomalej, daleko lepší volba je ze začátku si vylepšit to kopí co najdeš na hřitově + tower shield. Už na mě prosim tě radši nereaguj, nebaví mě číst ty tvý komentáře. -
Blbost a velká. Staty postavy ti zvyšují tunu věcí. Jak už jsi zmínil, tak zvyšují obranu, život, ale i staminu, čili jak silné útoky dokážeš vykrýt - příklad: s nalevleným rytířem mě ani nejsilnější útok Capra démona/Taurus démona nerozhodí. A pak je tu scaling zbraní, což je úplně jiná pohádka. A halapartna je výborná zbraň...
Btw nevím proč se furt oháníš Prepare to die, když je to úplně stejné jako původní verze, akorát pár věcí přidali a pár ubrali... -
V Prepare to Die Edition ( u konzolí je to DLC ) na statistikách nezáleží, jak píši výše jsou to jen minimální požadavky na předměty a jen něco málo pak přidají do útoku, obrany apod. Mimochodem halapartna je pěkně pomalá zbraň, už ze začátku jsou tam o dost lepší zbraně.
-
-
-
-
Ále prosítě. Ve hře je HODNĚ málo bossů, kteří tě dají na jednu ránu a žádný z nich není na začátku hry. A krom toho snad jediný jejich útok ti dá dolů celý život. Já bych ve hře neměl vůbec nic, damage bossů je v pořádku.
-
-
Hraješ Prepare to Die Edition ?
-
-
1) Se to v obtiznosti nijak nelisi. Ta hra je jen rozsirena o nove lokace, jinak stejna :-).
2) Odkaz jsem dal proto, ze jsou lidi, napriklad ty, kteri zapominaji jmena bosu, tak aby vedeli o cem je rec. -
-
Jo, tak to mi bylo zahadou, proc mi pred tim z kostlivcu nepadalo nic a potom jo. Myslel jsem, ze to bylo tom, ze jsem je pred tim neumel smrtelne sejmout a potom jo. A ono to bylo patchem :-). Diky za vysvetleni.
-
to darth šoust- 1000 souls bylo za gargoyla ve verzy 1.00 ve verzy 1.05 je za nej 15000 na pc je verze 1.06 vubec prvni verze byla nejtessi malo soulu z kostlivcu a duchu zadny 1.05 to trochu zlehcila a 1.06 na pc je jeste lehci hned na zacatku u studny 3 humanity(wtf) na konzolich dostanes 1 to ze nekdo dostane bossa na par ran chlape to je rpg nevis jak ma ten borec vytunenou zbran s nevytunenou zbrani ho pizlas taky dlouho
-
Ano, kdyz si nepamatujes jmena bosu a ja mluvim o nejakem bosovi, dal jsem na nej odkaz, aby bylo zrejme o kom je rec. Mas problem pochopit pomerne jednoduche souvislosti, bez se nechat vysetrit sam.
Jasne, takze jsi videl video, jak nekomu neco na konzoli slo a tobe to na pc tak dobre neslo, to je jasny dukaz, ze ds na konzoli je easy balast :-). To mi pripoina, ze jsem na videu jednou videl speedrun jedne pc hry, to me to na konzoli tak rychle neslo, to ta pc verze asi taky byla nejaky easy balast, ne?
Ty hry jsou az na rozsireny obsah stejne, jestli je nejaka jednodussi, tak pc verze, protoze je plynulejsi. -
No jistě, viděl jsem gameplay na konzoli - boss bell gargoyles a maník si je dal na pár ran a dostal 1000 souls, pak jsem to hrál já na pc, zabil jsem je po delší bitce a dostal jsem 15 000 souls? On ten název Prepare to Die Edition bude mít nejspíše nějaký význam... Ne, ja nevim o čem je řeč, protože neznám jméno bosse, jdi se nechat vyšetřit... *6*
-
-
Áno. Kterej boss tě dal na první ránu?
-
-
to Jejdásek : Jsi opět mimo, jako v jiných diskuzích. Píšu tady o Prepare to Die Edition, ty sem dáš odkaz na konzolovej easy balast. Nemá cenu dále rozvádět...
-
To ze te boss muze dat na jednu ranu nevadi, kdyz ta hra proti tomu nabizi prostredky. Muzes jet na oddolnou postavu a pak te proste na jednu ranu neda. Nebo muzes jet na hbitou postavu, pak zase snadno uhnes. Nebo muzes jet na postavu bojujici z dalky, pak te ten bos vubec neohrozuje. Spousta lidi si stezuje treba na vysokou obtiznost Gaping Dragona: http://www.youtube.com/watch?v=ILN2HgYIdPw Ja jsem ho dal na poprve, bez pripravy, proste jsem na nej narazil a sejmul ho, vubec pro me nepredstavoval problem. Dostal jsem ho magii a to nemam postavu primarne trenovanou jako maga, specializuji se na rychlou postavu s halapartnou, magii mam jen jako sekundarni povolani na minimalnich parametrech, ktere mi umoznuji pouzivat heavy strely. Vzdycky je to o tom odpozorovat nepritele a najit jeho slabiny.
A nesouhlasim s tebou, ze na statistikach nezalezi. -
Ok někoho baví 30x chcípat na jednom bossovi, někdo si nechá za peníze šlapat po genitáliích, někdo se nechá bičovat od ženský a ještě jí za to poděkuje... nevidím v tom rozdíl, a ani jedno nepotřebuju. *15* u Capra jsem byl level 27, nebudu běhat ty samý lokace abych si naleveloval postavu, já chci nějakej progress a ne fur to samý dokolečka...
-
Capra démon tě na pořádném levlu a s pořádnou zbraní jen tak nepoloží. I jeho ultimátní útok (skok s oběma zbraněma) tě se zvednutým štítem nezabije na první ránu. Nalevlenej rytíř to ustojí. A na NG+ ti každý boss dá one-shot, to je jeho smysl. Damage zprasený není, naopak, dělá tu hru trochu obtížnější a zábavnější...
-
Capra Demon a pak ten drak, když jdeš přes ty stoky ( jméno nevím ), každej jejich útok mě dal na jednu ránu, každej, nebejt toho sprasenýho DMG, tak jsem to už dávno dohrál. Mimochodem v DS je skvělý levelování, jsem viděl týpka na netu s trainerem, nacheatoval si do statistik všechno 80-99 ( strenght, faith apod. ) a hádej co, přišel k bossovi a ten ho dal na jednu ránu a to žádnej super attack neudělal. Tudíž záleží pouze na itemech/equipu, ty staistiky plní účel minimálních požadavků na předměty, jo a přidají 1 nebo 2 body do útoku, obrany apod.
-
-
-
Neměnil vůbec nic, sakra!
A ještě bych přidal, že je to jedna z nejlepších her všech dob, ne za poslední dobu. *1*
-
-
-
-
Podle me to jsou zbytecne reci. Ano, spatne udelany easy mod muze hru pokazit. Spatne udelany hard mod ovsem taky. A obecne kazdy spatne udelany mod muze hru pokazit. Dobre udelany Easy mod ma smysl stejne jako dobre udelany Hard mod. Osobne se snazim hrat hru na nejvyssi obtiznost, vetsina her i na nejvyssi obtiznost je lehka. Ted hraju Rage na nightmare a zadny problem, U doomu by to bylo neco nemyslitelneho. Vadi mi hry, kde po jejim dohrani se odemkne jeste vyssi obtiznost, protoze dvekrat jednu hru po sobe hrat nechci.
-
-
Musím souhlasit s tím, že otvírání nejvyšší obtížnosti po prvním dohrání mě taky moc nevoní. Hlavně u koridorovky např. moje poslední zkušenost s Maxem trojkou.
-
-
zatim se o to snazim, ale jedna lastovka jaro nedela, konzonulo *5*
-
-
To má být na mě?
Každopádně. DS a DaS jsou DVĚ vlaštovky, takže se nauč počítat. Zadruhé, zkus třeba dohrát God of war 3 na nejtěžší obtížnost, shořel bys jak papír. Nebo Killzone 2 na nejtěžší obtížnost (ta hra je sra*ka, ale lehká není).
Jo, a nauč se psát. -
-
konzole uplne znicily rpg a zavody, jedno sou prochazky a to druhy projizdky na konec
sem tam nakej wow efekt, jinak nuda -
-
Jooo staré dobré Wowko, na to nic nemá, to konkuruje všem hrám. Kdyby všechny hry byli jako wowko asi bych se oběsil. A co se týče toho že konzole zničí Rpg a závodní hry nemáš pravdu. Jediné včem jsou konzole horší než PC je ta omezenost výkonu. Jediné co ničí RPG jsou něměčtí vývojáři. A závody? Zkus si u něakýho kamaráda zahrát Forzu 4 skvélá hra, jediná chyba že není na PC, nebo Grand turismo 4 na PS3. Obě hry jsou dobré.
-
víš o tom ho*no čů*akuu
-
-
jedna lastovka, jedna firma, pocitat umim, navic prislovi se daj volne interpretovat
god of war (darsksiders) a podobny sratchky ani zkouset nebudu, v tom mas pravdu -
-
Hm děláš obrovskou chybu (lastovko!?) protože darksiders 2(ale i jednicka) je dobrá hra. Dohráno na PC normal obtížnost, a musím říct že někdy jsem se zapotil(klávesa+maus).
-
Evidentně s tebou nemá smysl nějak rozumněji argumentovat, protože tvé "názory" jsou pouze "sratchky". Furt nevím, co je SAKRA lastovka.
A s tou jednou firmou: Ano, všechny ty hry vyšly na PS3, což dělá Sony. Ale ta nedělá hry.
Kurňa i ty Gears of War na xbox nejsou zrovna procházka růžovým sadem. Nebo nová Zelda, například...
Takže poučení? Z trolla NIKDY nevypadne nic rozumného (ale to víme)... *15* -
-
gears of war? to me bavilo asi 10 minut, dekuji, nebrat (5 minut singl a 5 minut s brachou coop)
to radim mezi nejvyhypovanejsi omyly herniho prumyslu
-
-
-
-
-
Tak volba obtížnosti ve hře je asi z důvodu aby si to mohlo lehce zahrát to nejvíce lidí.Většinou ta hra je dělaná na nějakou obtížnost a další volby to například zlehčí,že všem protivníkům uberou část zdraví.Pak si může zahrát více lidí.Zkušený hráči to budou na tu obtížnost pro kterou to je standardně děláno...Nevím v tom problém.
-
-
Problém je v tom, že každá hra má jinou představu o tom, co je easy, co normal a hard. Takové Uncharted je na hard procházka růžovým sadem, a když jsem hrál na ps3 Dragon Age 2, tak to bylo tak těžké, že jsem musel postupně ubírat z hard na normal a ke konci na easy, jinak bych to nebyl vůbec schopný dohrát (předpokládám, že na PC je to asi díky myši a klávesnici lehčí). A jak pak vím, kterou obtížnost si ze začátku dát? Jasně, většinou hrát na normal, jenže to nechci, protože chci mít výzvu, ale pak se setkávám s tím, že některé hry jsou na hard stále lehké a jiné na hard prakticky nehratelné. Je v tom zmatek.
-
-
Asi jsem ze staré školy, ale myslím si, že by hry měly být nastaveny tak, aby obtížnost normal představovala výzvu, ale ne frustraci.
U těžších obtížností mi vadí, že se to většinou řeší tak, aby hráč byl znevýhodněn - nepříteli se zvýší rezisty, životy apod. a hráči naopak sníží (jako třeba v Oblu, kde jsem jak deb!l zdrhal před pitomou krysou) nebo počítač cheatuje. Kdyby se to řešilo třeba zvýšením UI (nepřátelé budou lépe kooperovat) nebo větší relističností (takové blbé slovo - myslím tím, že nevydržím deset zásahů, ale třeba jenom dva - tolik by však měl vydržet i nepřítel), tak bych si vůbec nestěžoval. -
-
To z praktickych duvodu nelze, protoze kazdy hrac ma jinou dovednost. Co je pro jednoho lehke, to uz muze byt pro dalsiho neprekonatelna vyzva. Ja treba Dark Souls povazuji za jednoduche i kdyz sposta lidi je frustrovana jeji obtiznosti. Naopak nemam talent treba na zavody nebo bojovky. A i kdyz se mi treba ta bojovka libi, tak to proste hrat neumim a nikam se nedostanu.
-
-
Dark souls není jednoduché. Po více dohrání se obtížnost stíží, ale to nemění nic na tom, že ta hra bude vždy těžká, ať jsi noob, nebo skill...
-
-
Také bych to rak viděl,bohužel když si tvůrce řekne,že na HARD to bude lehké anebo naopak tak to blbě vypadá jak psal Robotron3.
To řešení stížení pomocí znevýhodnění je také na prd.Pak opravdu tak krysa nakope hráči zadek.V Mechcommanderu 2 jsem si dal těžkou obtížnost (nebo jaká to bylo) a mnoha tunového robota zničilo papírové vozítko na dvě rány...
Kdyby upravily A.I to by bylo super.To je asi moc složité.
Zrovna v tom Mechcommanderu 2 upravily schopnosti protivníků ale tak šíleným způsobem,že v popisu mise byla řeč o slabých protivnících a byla to elitní skupina 5 tunových vozidel.Si pamatují jak jsem se smál když jsem to potkal.Pak to dvakrát vystřelilo slabý laser přesně do kabiny pilota a bylo hotovo. *16*
-
-
jo, tohle je asi nejvetsi problem obtiznosti, hlavne u her, kde neni moc chut ani duvod hrat je vickrat
-
-
-
Primární funkce jakékoliv hry (stolní, digitální, společenské...)? Pobavit *5*.
-
A co kdybyste nam, panove z UBIsoftu a dalsi, radeji vratili stare dobre cheaty?
-
-
ti nestačí, že máš dnes v hrách cheaty ako štandartnú výbavu ? napr. wallhack je už asi v každej hre.
-
iddqd
-
-
Thereisnotry
-
-
There is no cow level.
-
-
Kasíno v první Mafii. =)
-
-
Kdo tam byl ten ví *5*
-
-
rock on
-
-
-
Sranda byla jak tenkrát nebyl internet naprosto všude a často se mnoho lidí dozvědělo cheaty od kámošů anebo od někoho kdo to znal pak je doma zkoušeli.
Pak ty borci co to znali si dělali srandu z těch co to neznali a nakecali jím naprosté hovadiny *1*
-
-
-
Já mám zas lehkou obtížnost docela rád, protože nebýt jí tak bych si asi nezahrál Mass Effect ani Stalkera (poslední akční předtím byl Wolf 3D a Doom). Na první zahrání to bylo super ale teď už taky většinou hraju na normal sem tam zkusím hard. Ale nemožnost nastavení dokáže občas dost iritovat. Třeba takový Gothic 2:Notr zvedl obtížnost hned několika způsoby (souboje a vývoj postavy) a ačkoli nové prostředí bylo super, tak mě ta hra spíš iritovala než abych si to užíval (v první fázi to že mne sejme každý bandita na 1 kritickou ránu, zatímco já jeho asi na 4 a na konci zase zjištění, že na nejsilnější sekeru získám sílu až těsně před koncem, kdy už si ji ani moc neužiju)