Přejít na výpis diskuzí
Špatně zpracovaný easy mód může zničit jakoukoli hru
4.9.2012 | Petr Poláček
187 příspěvků
-
Ostatně jsem nikdy neměl pocit, že hraní na easy mód by mně nějak zkazilo zážitek ze hry. A to hraj asi 16 let zásadně na easy obtížnost, abych si hru pořádně užil.
A pokud bych mněl vzít slova ze článku, tak většina hráčů si nejspíš nevybírá hru podle toho kde maj kvalitní krycí systém, ale že je hra celkově zaujala. -
Když je řeč o obtížnosti, zkuste si Fieldrunners, první hra kde jsem musel šáhnout po easy obtížnosti.
-
som zvedavy, kedy zacnu tito pani rozmyslat o tom, ze pod easy modom bude mod walktrough *1*
-
-
Jen se nesměj, něco takovýho mají už léta letoucí všechny díly Serious Sama, tzv. turistickou obtížnost. Spočívá to v tom, že jseš téměř nesmrtelnej, nepřátelé ti nemůžou nic udělat, zabít tě může jen past nebo když někam spadneš. Na druhou stranu nejvyšší Serious obtížnost je opačnej extrém. *5*
-
-
EASY snad nikdo nehraje ne? *2*
-
-
Naopak, drtivá většina hráčů na nejnižší obtížnost hraje. Jak nám ostatně dokazují statistiky (achievementy apod.)
-
-
Smutne je, ze si potom vetsina hracu stezuje na kratky gameplay. Treba u SOCOM 4, ze je na 4 hodiny. Ja tu hru hral nekolik hodin denne cely tyden. Ale na nejvyssi obtiznost.
-
-
very easy je chléb můj *15*
-
Já jo, ale až na konec, podohrání jen tak pro p*del.. když už není proč to hrát znova..
-
Proč by nehrál? Ne každý je profi hráč, věnující se hraní x hodin denně. Někdo se chce jen pobavit a opakovat nějakou těžkou pasáž třeba 30x za sebou není žádná zábava.
-
-
to ne, ale zabava je, kdyz tu pasaz po 31 clovek prekona
-
-
Filosofie Dark souls! *5*
-
-
-
-
No u mňa jednoznačne. Buď hra musí byť dostatočne obtiažna, alebo dostatočne zložitá a komplexná. Inak to pre mňa nie je zábava. Z fps ma už dokážu zabaviť len MP hry typu Red Orchestra, Insurgency a pod.
Ale aj tak už na hry nie je moc času... -
Poradil by mi nekdo jak dam Divine Bastard Sword na +6 ? Respektive kde.
-
-
Ještě jedna věc by mi moc pomohla. Pokud si zbran upgraduju at uz na Fire/Crystal/Lightning/..... a zbran se poskodi, tak uz nejde opravit?
-
-
Pouze Crystal zbraně se nedají opravit..
-
-
Tady je vše http://darksoulswiki.wikispaces.com/Upgrades
http://darksoulswiki.wikispaces.com/Bastard+Sword
Docela se to hodí když nevíš jako já jak to funguje. -
-
nekoukat aspon ne pri prvni hre zkazite si hru
-
Jo a taky tim prijdes o radost z objevovani sveta. Tuhle chybu jsem udelal u demon's souls.
-
-
Pokud se dobře pamatuju, tak zbraně na +6 musíš upgradovat u obřího kováře v Anor Londo. A nebo u toho kostlivce v katakombách.
-
-
Aha, díky !
-
-
Špatně. Musíš najít Large divine ember. Pak ji dej Andrému pod nos a můžeš upgradovat až do +10... *3*
-
-
No tak koukam, že ta Large Divine Ember neni jen tak =D to budu mit nachvili o zabavu postarano, každopádně díky za rady.
-
-
kdyz si ve fortress koupis black fire bomby tak se ti velci kostaci daj vymlatit zvrsku nebo pyromancy
-
Jop. Bez smrti se prakticky nedá sehnat, prostě musíš vlítnout do místnosti a co nejrychleji to sebrat a pak umřeš.
-
-
-
-
-
-
Příjde mi, že většina dnešních her a to zejména MMO, svou obtížností směřuje k ideálu typu "Progress Quest MMO (http://progressquest.com/)" s systémem pay-to -play.
-
Darth Šoust:kulovy vis ty hrajes to 14 dni a uz ses chytrej jak radio kolik buildu si skusil co?ja vsechny hraju to uz 3/4 roku a az budes mit ng+10 muzes neco povidat
-
-
Však ho nechej. Dohrál jsem normální Dark souls, Prepare to die edition, ale o hře nic nevím *1*
-
-
Epicu ty se z tý hry taky neposser, je to jenom hra, většího honiče v diskuzi jsem tu nezažil...
-
-
Lol, no comment *1*
-
-
Tak jak múžeš napsat takovej balast, jako že normální verze a prepare to die edition je stejná?
( konzoloidní verze bez dlc - originál vs prepare to die edition na pc )
to Radar : Běž si prosim tě dělat dobře někam jinam, jseš mi ukradenej a chytrýho jak rádio ze sebe nědělám, tak radši pomlč... -
-
Zahraj si konzolovou verzi a pak to porovnej. Psal jsem, že verze jsou skoro identické, jen poupravili pár věcí a přidali nový obsah...
V té tvé konzoloidí verzi jsem strávil víc jak 400 hodin a v Prepare to die edition asi 50, což je asi dost na to, abych ty verze mohl porovnat. Za tím, že jsou prakticky stejné si stojím, zkus mi to nějak vyvrátit...
-
-
-
-
Omezit se v článku zejména na FPS mi přijde trošku málo, ale budiž. Za sebe klidně přiznávám, že rád easy obtížnost občas využiju. Například Batman: Arkham City - chtěl sem se co nejdřív dozvědět co nejvíc z příběhu. Teď sem to dohrál po čase znovu na vyšší obtížnost. Starej dobrej Neverwinter nights - rozhodně spodní polovina obtížnosti, abych si fireballama nesmažil společníky a miniony. Skyrim, sem postupně během hraní zvyšoval, když bylo evidentní že ta nízká je fakt moc nízká (měl sem obavy z Fallout 3, kde mi otevřenej svět dělal poněkud problém - zatoulal sem se vždycky moc daleko špatnym směrem a obklíčila mě smečka mutantů s bazukoidama *1* ). Ale třeba u novejch HoMaM si pořád nedokážu určit kam to hodit, hodil by se nějakej mezistupeň..
-
s nastupem soucasny konzolovy vlny sla obtiznost her do haje
tezsi jak easy prestala existovat uplne, maximalne se jeste nekde objevi navic very easy a pro uplny bezmozky (nebo-li, udrzis joypad? = dohrajes) -
-
Hahaha. Dark souls a Demon's souls se ti smějí do ksichtu. Tyhle hry bys nedohrál, ty pc trolle. *2* *1*
-
-
Ty mas hodne divne predstavy o narocnosti na kyoru su zvyknuty pc hraci ;-) MMORPG progress raidy su daleko narocnejsie ako DS, hc simy ako A10 Warthog ani netreba komentovat. Osobne sa mi stalo v King's Bounty na najvyssej obtiaznosti, ze po 2 tyzdnoch hrania som dospel do stadia, ze uz som nemal sancu uhrat ani jeden suboj a mohol som ist znovu. Oproto tomu su nejake opakovania checkpointov ci strata par dusi cajicek. Tvoje podcenovanie pc komunity, na zaklade existencie jednej trocha tazsej hry je trosku smiesne.
-
-
Ztráta pár duší je čajíček? Tady jde o smrt a opakování úrovní. Zažil jsem třídenní zákys (a to jsem hrál předchůdce) v Dark souls, kdy jsem se musel vrátit z5 a farmit, protože jsem neměl v dané lokaci šanci. Hromada lidí má s hrou problémy, jen pár ji dokázalo pořádně zvládnout. Méně schopní hráči ji prostě nedohrají.
Tvoje podceňovaní DS je HODNĚ směšné... -
-
DS je v rade veci jiny, v necem jednodussi v necem slozitejsi. Tebou zminene leceni je napr. oproti predchudci omezene.
-
3 denny zakys? Uzasne, hned sa mi tie 1 mesacne wipe festy z MMORPG zdaju take lahucke. Dark Souls som este nehral, najprv pockam kym zlacneju , Demon Souls som hral. Nie naozaj sa ta obtiaznost s tym co som menoval neda ani len porovnavat. Ono je to proste HC v konzolovom svete, zmier sa s tym.
-
-
Ten isty hype o tom aka je hra super tazka ma viedol ku kupe Demon Souls...a realita, hc sa nekonalo, jednoduchy system, full heal licenia ak si clovek da pozor tak ani duse nestrati, kedze hra poslusne umiestnuje duse na misto 10 sec pred smrtou. Mam predpokladat, ze Dark Souls je iny alebo len rovnake hype? ;-)
-
A je to doma. Dohraj Dark souls a pak se budeme o něčem bavit. Tahle hra je hardcore i v pc světě, nebo si myslíš, že ten hate co čtu v diskuzích (jak je hra moc těžká) je jen ze srandy? *1*
-
-
-
Ale prosimtě. Dohraj Dark souls (všechny lokace a bosse) na NG+, udělej ENB challenge a pak se teprve budeme bavit o tom, že je Dark souls lehká hra. Těžší hru nenajdeš, to mi věř...
-
-
A kromě těch dvou?
-
-
Mne dalo treba zabrat SOCOM 4 na nejvetsi obtiznost. Docela vyzva je i 007 golden eye, kde se ti na nejvyssi obtiznost prestane obnovovat zdravi a nejsou tam lekarnicky (trosku to nahrazuje opotrebovavajici se neprustrelna vesta, ale ty jsou velmi vzacne, nekdy najdu jen jednu za cely level), takze cely level musis projit na jeden zatah. Coz vede treba k adrenalinovym situacim, ze uz mas na krajicku, kazdy zasah je smrt a jeste musis projit nekolik tezkych checkpointu.
-
-
-