Přejít na výpis diskuzí
Spector: s přehnaným násilím ve hrách se musí přestat
15.6.2012 | Adam Homola
110 příspěvků
-
http://youtu.be/aGhC3gcThbY <3
-
tam je problém čistě v tom, že malé děti to nemaj co hrát a rodiče to maj hlídat stejně jako hlídaj na co koukaj v telce.
-
Jo mam podobnej názor. Naco nějaká cenzura. Je to způsob jak se i někdo agresivní může odreagovat a normální člověk to bere s nadhledem. Navíc to pak bude působit i věrohodnějš.
-
Ano, ja napriklad ignorujem filmovu seriu SAW , ja tento spôsob nasilia nemusim, aj ked horrory mam rad, a oddsudzovať ich vštky je jednoducho hluposť.
-
Pokud ono násilí není samoůčelné, ale slouží k tomu, aby přiblížilo atmosféru, tak s tím nemám sebemenší problém. Např. k takovému GTA to prostě patří spolu se všemi sprostými slovy a bizarními postavami. Naopak mi přijde, že by vývojáři mohli přitvrdit a ve hrách, kde se to hodí, nechat hráče vidět opravdová svinstva. -_- Oproti takovým filmům a především seriálům (True Blood, Sons of Anarchy) jsou hry, co se týče násilí, dosti slabé.
-
Ja vidim problem v tom, že všetci hraju všetko, prečo by nemohol byť sex a brutalita v hrach pre dospelych, ked pri filmoch je to normalne, a niekto povie nooo tie hry su zle, lebo je tam brutalita a hraju to male deti, to je smiešne...
-
Proč? Je to na každém co si chce zahrát. Co mě ale překvapilo je když jsem slyšel 8-10 letého kluka povídat jak mu rodič koupil Fallout 3 a on tam ustřeluje ruce a nohy a povídá to své babičce. Je to asi měsíc co se mi tohle stalo v autobuse *7*
-
No jistě, ale kdy je násilí ve hře samoúčelné? Pokud jde o hry, ve kterých je primárním motivem transformovat organické v anorganické, pak hra plní redukující účel > redukuje agresivitu, působí jako odreagovavací činitel. Nevidím důvod, proč by se fetišizace násilí měla pranýřovat, pokud ho společnost chce a ve své podstatě vyžaduje. V herním (a koneckonců i filmovém) sektoru působí věkové hranice a dospělý, svéprávný člověk by měl mít právo vybrat si, co bude chtít hrát a co nikoliv.
-
To víš, v Americe (kde většina her vzniká) je sex nepřirozená záležitost a dělá z lidí devianty, ale nosit zbraň jak na divokém západě je v pořádku :)
-
I pro tebe je tu skvělá nabídka her jako například Traktor Zetor Simulátor, Popeláří a z těch novějších ta hovadinka na PS move s tou magickou knihou.
-
Ty jsi vážně nečetl ani jednu knížku, že? Tam jsou mnohem horší popisy, od mučení až po upálení (Sesterstvo např.)
-
Zkus si znovu precist, co jsem napsal.
-
Ano, primitivum kteri jsou nadseni z neustale opakovanych zpomalenych zaberu na potoky krve, trhani tkani, lamani kosti a podobne hlouposti.
-
Primitivům? Sám jsi primitiv.....
P.S: Jenom by mě zajímalo, jak by jsi zpracoval hru, kde hlavní hrdia je Ultramariňák:)Jenom dotaz. Oni jsou bezduché stroje na zabíjení. Nic víc, nic míň. Hra byla špatná z jiných důvodů, ale zobrazilo to, co je v knihách. Malinká skupina SpaceMarine proráží tisíce nepřátel s naprostou brutalitou a lhostejností. -
Co je zcestne na tom, ze nechci hrat hru, ktera se podbizi primitivum. Pracovnu mam, ale za prve na konzoli hraju v obyvaku, za druhe schovavat se s hranim pred manzelkou by bylo jeste trapnejsi :-), to jsou napady. Poznamenany jsi akorat ty neustalou snahou vsechny ve svem okoli napadat.
-
a jen tak mimochodem chybou her neni ze mladez je agresivni hyperaktivni apod. hra jen podpori danou agresi (ale to muze byt i tvrda droga typu kokain chlast TV knizka sport) tady uz by mel fungovat rodic - bohuzel vetsina takovych vam rekne "ja ho nezvldam uz v peti letech " cest vyjimkam ale hazet vse na hry ne (doporucuju se podivat na reportaz z RE-PLAY tam je to hezky receno)
-
Je hlavne dulezite kde a pri jakem typu hry se nasili pouzije - to ze spousta her je precpana to je uz druha vec i tady vsak plati vseho s mirou ted jsem dohral MP 3 a hodne jsem si to uzil byla to moje prvni brutalnejsi hra po pul roce a je fakt ze nektere scenky uz byly moc ale byl to hlavne thriler takze se neda ocekavat ruzova barva s kytickami .... proste at i zde funguje stredni cesta (a to se muzeme vratit k TV poadum ktere jsou 100krat horsi ale to uz je jiny pribeh)
-
Mickey Mous me se.e jeste vice nez Mario.
Samoucelne vyhrezle streva jsou nejlepsi a Spector by je mel zakomponovat i do Epic Mickey 2, lidi to chtej a prodeje budou vetsi, tyhle clanky budou zbytecne a vsichni budou spokojeni. -
vsak to taky nehraju, ale mrzi me to, protoze mam warhammer rad. Zbytecne pokazena hra snahou podbizet se primitivum. Nedela to ani dobre jmeno hram ve spolecnosti.
-
Tak to s prominutím nemáš načteno. W40k je všech všech knížkách brutální a jasně ukazuje, co jsou lidé zač a jak málo lidství zůstalo v lidech a mnohdy cizí rasy jsou na tom lépe.