Přejít na výpis diskuzí
Spor o délku kampaně The Order: 1886 ukazuje hysterii v plné kráse
17.2.2015 | Redakce Games.cz
203 příspěvků
-
nebo ne? *4*
-
Hru jsem na YT viděl předtím, než ji stáhli. Bylo to 5.5 hodiny na normální (ne easy, jak mnoho apologetů uvádí) obtížnost. Hráč se nikam nehnal, očividně hrál hru poprvé. Neprozkoumával úplně všechno, ale zase také párkrát zařval, takže tak těch 6 hodin max bude odpovídat (pokud neberete lov každé trofeje zapadlé za závěs za kvalitní gameplay). Poměr hry/qte/cutscén byl tak 55/5/40.
To by samozřejmě nevadilo, kdyby se jednalo o kvalitní příběh, že ano. Jenže příběh je tak někde na úrovni Van Helsinga s Hughem Jackmanem. Hlavní hrdina je postava mdlá a zbytek to též zrovna nevytrhává. A závěr, to je vskutku jalové klišé.
Celkem nechápu název článku - o "Spor" se v žádném případě nejedná - délka hry byla empiricky doložena a viděna desítkami tisíc lidí. V rozhovoru pro EG je navíc jasně uvedeno, že proběhl už před týdnem a tudíž vůbec není reakcí na ono 5.5h video, nýbrž na dřívější tvrzení o pouhých třech a čtyřech hodinách. Užití příspěvků ze "Sonygafu", kde se to jen hěmží prodejci a astroturfery, pouze poukazuje na slabotu omluvačné pozice zaujaté redakcí. Čekání na recenze není potřeba.
Nelibost zákazníků je snadno pochopitelná - jen málo lidí si může dovolit vyhodit 60 dolarů za pětihodinovou hru (zvlášť pokud se nejedná zrovna o magnum opus jako je dejme tomu nějaké to Uncharted) s 2 hodinami cutscén. Pro mnoho hráčů je hraní primárním koníčkem a kdyby peníze vyhazovali pouze za jednohubky, moc by toho nenahráli. Ze stejného důvodu si většina lidí nedá v pondělí k večeři steak za 800,- v Argentinský, protože by po zbytek týdne musel žřát akorát chleba se solí. -
Dva tisíce a patnáctset... a kdo neni úplný jelito, tak si to za 1100 koupí a pak to za litr prodá a nemusí mektat že přijde o 2 klacky *1*
-
Prostě to je s odřenýma učima sotva těch 9hodin, já řikám to není tak hrozné zároven se to trochu odklání od těch avizovaných minimálně 12hodin. Neřešil bych délku kampaně u hry která je postavena na akci ale tady to holt řešit se jinak nedá... i tak je to krátké oproti např GOW kdy by to byla anmi ne polovina hry... jasný když ten zážitek bude za to stát tak se to zkousnout dá ale jestli to je prošpikované QTE a jsou tam i videoanimace (které zabírají kolem 2hodin) není to nic světoborného.
Pak tu máme i zohlednit cenu která zas asi úplně nemusí odpovídat tomu reálnému výsledku, ano jsme na PS4 a konzoli obecně ceny jsou vyšší, i tak to ale je dražší. To že tam výjdou DLC která byt prodlouží herní zážitek by byla taková jaksi výmluva. Maximálně to brát o pár stovek levnějc někdy později.
No, ale nejvíce mne osobně mrzí a dost že ta hra odzačátku nevypadala nic moc, třeba že měla ok grafiku.FPS a prihy dejme tomu jsme na konzoli ale hratelnost nevypadala už od začátku nějak extra, skepce a nedůvěra narůstala a až postupně jsme došli tam kam by jsme dojít museli? no nevím. Podle mne potenciál jistý byl a takhle se to trochu utopilo. -
A co je tobě po tom, jakou hru dělají ? Nelíbí se ti ? Si ji nekupuj a je to. Problem solved. Jediní kdo by zasloužili nakopat, jsou tobě podobní.
-
Za chvíli nám budou distributoři servírovat "tituly" s hodinovou hrací dobou za 70 doláčů a lidi to asi vážně budou stále kupovat :D Lol, to už si dám raději teda to WoTko nebo DCS. To se dá hrát pořád. A nebo, pokud chci pořádnej příběh, tak dám nějakou klasiku. Tohle je až absurdní, jak se tu stále snižuje náročnost na hráče, herní doba, i celková kvalita produktu...
-
Co te vlastně jebe, blbe? Že za to někdo dá vůbec peníze? Že za to vůbec někdo zaplatí vlastníma penězma? Že se to někdo rozhodně hrát a bavit se u toho? Jdi do pr*ele s těma svýma pochodama a potřebou druhým diktovat, co by měli, gumo...
-
a neni to jedno jestli 5h nebo 8h ? oboji je neuveritelne malo
-
Procpak bys jim nakopal? Chces jim nakazovat co muzou delat a co ne? Trochu totalita, ne?
Nestacilo by proste si tu hru nekoupit a nechat na ostatnich at se rozhodnou sami? -
Ano teď si to všem nandal a ukázal všem svou inteligenci...
-
Ano přece bys nepřiznal, že si vyhodil tolik peněz za něco, co za ty prachy vůbec nestálo že?
-
Well - já ten lets play viděl a ten hráč to hrál naprosto normálně, sem tam zemřel a opakoval, střílel se normální rychlostí (žádný superhero styl), obíhal mrtvoly a sbíral náboje atd. atp. a za těch 6 hodin měl projeto. Je strašně hezké, že článek se snaží polemizovat nad tématem délka vs kvalita, ale ta herní doba je objektivně 6ti hodinová, s tím že z toho je ještě asi třetina až polovina času neinteraktivní. To jak si ten fakt každý vyloží je jeho věc (zrovna mě podobný "filmový zážitek" na jedno odpoledne nijak neuráží), pročež bych ocenil, kdyby tvůrci řekli skutečnou herní dobu a stáli si za tím, že je to "intenzivních" 6 hodin apod. místo aktuálního mlžení, které tady na Games ještě autor kryje a snaží se zahrát do ztracena.
-
Herní mechaniky včetně toho, kolik ran vystřílím do nepřítele a s tím související třeba management nábojů, samozřejmě s herní dobou souvisejí. To samé AI, která by teoreticky mohla s vyšší obtížností víc zavařit (a třeba i víc pobavit).
-
aby ste si vytahly ty vase umasteny vymasteny palice z prdeli a nepsali tu kraviny... pic xboti a pc nerdi;)
-
Třeba proto, že do vydání je spousta času a recenze žádné nevyšly. Až vyjdou a uvedou víc názorů na délku/kvalitu, tak se můžeme bavit. Hysterie spočívá v tom, že nikdo nic neví, ale už každej křičí a kritizuje.
-
Opravdu nevím o co Vám všem jde. Pokud se Vám ta hra nelíbí, tak ji nekupujte. Momentálně jsem teď ve 4 kapitole a hra mi přijde OK. Vy si ani neuvědomujete, že tyhle Vaše rádoby flame komenty dělají té hře větší reklamu, než kdyby dali video reklamu na YT.
-
Myslim, ze tahle apologetika je trochu mimo misu.
Ano, v jadru je pravda, ze je tu dost mista na ruzne (a ruzne dlouhe) hry. A ze i kratky titul muze poskytnout intenzivni a zajimavy zazitek.
Ale myslim, ze je dobre to zasadit do kontextu minimalne dvou skutecnosti - pokud pristoupime na stebetani zlych jazyku, mame tu par (takrka doslova) hodin zabavy za temer dva tisice korun. Pokud popustime uzdu domnenkam, muzeme navic zaspekulovat, ze rozhodne ne tak bombasticke a uchvatne, ze zrovna v tomhle pripade by za to stalo.
No a s tim je take spojena ta druha skutecnost. Ackove hry s velkym rozpoctem a bozskou prezentaci a takovymi temi vecmi, ktere vsechno, co Order slibuje nebo teoreticky muze nabidnout - tedy tu potencialni paradne spickovou zabavu a uchvatny zazitek, ktery by vynahradil ta zminovana zklamani - uz proste existuji a dokazou takove byt, aniz by to byly trapne, kraticke, qte prospikovane jednohubky (ackoliv i takove samozrejme jsou).
Takze nemam moc sympatii k nejake prehnane obrane tohohle pocinani tvurcu. "Hra prece nemusi byt dlouha a muze byt super i tak!" - no jasne, ale jak ji ale clovek muze s vaznou tvari branit, kdyz jsou za stejnych podminek dostupne hry, ktere jsou v tech zcela objektivne pomeritelnych vecech vetsi/delsi/rozsahlejsi/zajimavejsi/proste lepsi... -
Tohle je hrůza.
Je mi jedno jak je ta hra dlouhá. To hrozný na celé kauze je toto
na easy vám dohrání bude trvat x hodin
na medium xx hodin
na hard xxx hodin
Ale to nemá s herní dobou nic společného. To že ve hře budu častěji umírat neprodlouží herní dobu. Prodlouží to loading.
To že ustřelím jednoho nepřítele místo jedné vteřiny za minutu není herní doba.
Vyšší obtížnost nepřidá dodatečný obsah.
Mimochodem herní doba není podružná vlastnost. Tedy z mého pohledu ne. U opravdu skvělých her jsem litoval že už je konec. A to třeba mluvím o věcech které jsem hrál desítky hodin.Jistě i kratší hry nám mohou dát dobrý zážitek. Ale pokud mne něco baví. Jsem jen rád když mě to může bavit desítky hodin místo jednoho dne. -
Já Vám říkal, že to bude jako interaktivní film *1* *1* A co teprve ty hnusně vyblitý textury, který museli vývojáři schovat za tunou DoF *14* *14* Console POWA *15* *15*
-
Teď sem konečně dohrál Tomb Raider, poskytnul mi 14 hod. zábavy a stál mě 399,- takže naprostá spokojenost. Z mého pohledu naprosto odpovídající poměr hodnota vs. cena. Takže asi tolik k tématu. *6*