Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gonzi
    Well - já ten lets play viděl a ten hráč to hrál naprosto normálně, sem tam zemřel a opakoval, střílel se normální rychlostí (žádný superhero styl), obíhal mrtvoly a sbíral náboje atd. atp. a za těch 6 hodin měl projeto. Je strašně hezké, že článek se snaží polemizovat nad tématem délka vs kvalita, ale ta herní doba je objektivně 6ti hodinová, s tím že z toho je ještě asi třetina až polovina času neinteraktivní. To jak si ten fakt každý vyloží je jeho věc (zrovna mě podobný "filmový zážitek" na jedno odpoledne nijak neuráží), pročež bych ocenil, kdyby tvůrci řekli skutečnou herní dobu a stáli si za tím, že je to "intenzivních" 6 hodin apod. místo aktuálního mlžení, které tady na Games ještě autor kryje a snaží se zahrát do ztracena.
  • Hru jsem na YT viděl předtím, než ji stáhli. Bylo to 5.5 hodiny na normální (ne easy, jak mnoho apologetů uvádí) obtížnost. Hráč se nikam nehnal, očividně hrál hru poprvé. Neprozkoumával úplně všechno, ale zase také párkrát zařval, takže tak těch 6 hodin max bude odpovídat (pokud neberete lov každé trofeje zapadlé za závěs za kvalitní gameplay). Poměr hry/qte/cutscén byl tak 55/5/40.
    To by samozřejmě nevadilo, kdyby se jednalo o kvalitní příběh, že ano. Jenže příběh je tak někde na úrovni Van Helsinga s Hughem Jackmanem. Hlavní hrdina je postava mdlá a zbytek to též zrovna nevytrhává. A závěr, to je vskutku jalové klišé.
    Celkem nechápu název článku - o "Spor" se v žádném případě nejedná - délka hry byla empiricky doložena a viděna desítkami tisíc lidí. V rozhovoru pro EG je navíc jasně uvedeno, že proběhl už před týdnem a tudíž vůbec není reakcí na ono 5.5h video, nýbrž na dřívější tvrzení o pouhých třech a čtyřech hodinách. Užití příspěvků ze "Sonygafu", kde se to jen hěmží prodejci a astroturfery, pouze poukazuje na slabotu omluvačné pozice zaujaté redakcí. Čekání na recenze není potřeba.
    Nelibost zákazníků je snadno pochopitelná - jen málo lidí si může dovolit vyhodit 60 dolarů za pětihodinovou hru (zvlášť pokud se nejedná zrovna o magnum opus jako je dejme tomu nějaké to Uncharted) s 2 hodinami cutscén. Pro mnoho hráčů je hraní primárním koníčkem a kdyby peníze vyhazovali pouze za jednohubky, moc by toho nenahráli. Ze stejného důvodu si většina lidí nedá v pondělí k večeři steak za 800,- v Argentinský, protože by po zbytek týdne musel žřát akorát chleba se solí.
  • a neni to jedno jestli 5h nebo 8h ? oboji je neuveritelne malo
  • XorxoxTalarius
    Redakcni Hipsterismus v plne krase ... pokud neco stoji 1600 a cisty gameplay ma pod pet hodin, tak to je pro mne velmi zasadni ukazatel kvality daneho produktu.
    Neco co dohraju za odpoledne?
    Jen tim ze tenhle produkt nekdo koupi tak podporuje skazu herniho prumyslu
    • Keyz
      Copak necítíš ten zážitek? Ten nával emocí které není možné ani popsat?
      Argumenty které se opírají o něco co lze změřit jsou zde nepřípustné! *3*

      Jak píšeš. Řešíš cenu a ten zážitek ze hry. To je přeci normální argument a nemusí se tomu vysmívat jako v článku... V minulosti taky stáli hry více a všechny nebyly dlouhé. Klidně bych si koupil něco za tuhle cenu i kdyby to mělo třeba těch 5 hodin.

      Ale dnes je tolik her, že by to muselo být sakra neskutečné a technologicky zcela jinde. Protože technologie je drahá a tam bych chápal tu cenu i přes kratší herní dobu. U super příběhu stačí zamyšlení jednoho člověka a nemusí hra stát 150 USD.... Není to Crysis, není to Doom 3. Osekali to podle filmů a prohlašují to za pokrok ve hrách? WTF? *11*
      • XorxoxTalarius
        Tak datadisk k prvnimu Crysis jsem dohral jednim dechem a penez jsem nelitoval. Nestalo to moc a vytecne jsem se bavil, ovsem pri predstave ze bych za dvojnasobnou cenu dostal to same by mi tu hru i vzpominku na ni tezce znechutily
  • Nevidím problém v délce hry. 5 hodin může být kolikrát lepší než 15 hodin. Jen kvůli hodinám navíc se kolikrát hry zbytečně natahují nesmyslnou omáčkou, která nakonec nikoho nebaví. V čem vidím problém jsou ceny za takové tituly. Takové hry si nemohou už ze zásady říct o podobné peníze jako platíme za tituly typu Skyrim, GTA apod. Takže pouze případná cena je mi proti srsti. Přesně takové tituly kupuju na Steamu za 5 Euro. *3*
    • Proc by si nemohly rict o takovou cenu? Mohou. Cena se stanovuje tak, aby zbozi co nejvice vydelalo a je primarne veci poptavky. Nikoliv herni doby.
      • To je samozřejmě pravda. Ale je naprosto v pořádku vyjádřit (kultivovaně) nesouhlas s nastavenou cenou...
    • Souhlasím a podepisuji.

      (Možná kdyby si recenzenti museli hry kupovat, tak by to taky pochopili...)
  • species
    Prestavam mit games.cz rad cimdaltim vic. Misto toho aby teda taky pockali, kdyz hlasi Angryjoa, a napsali pravdive udaje o delce hry z vlastni zkusenosti, tak tu mame clanek ktery v podstate dava do role "tech zlych" hrace kteri maji strach ze za sve penize dostanou zabavu na par hodin.

    Demo verze neexistuji, herni zurnaliste(bohuzel vcetne games.cz) jsou budto podplaceni nebo lzou jen tak z principu a pokud vim tak pouzit warez jako "demo" neni na konzolich tak jednoduche jako na PC.

    Co ma teda prumerny uzivatel delat? Nakoupit za plne penize a pak utrit nos jako v pripade WatchDogs?

    Premyslejte hosi v games trochu nekdy. *16*
    • Oni nepřemýšlí, je jim to jedno, oni za hry neplatí. Normální člověk se, pokud nechce pirátit, musí sakra rozmyslet, jestli vyplázne 1500 za jednu hru. To je ten důvod, proč se tolik řeší délka The Order. Hráči se bojí, že dostanou nedostačující hru vzhledem k její ceně.
  • Aha takže hysterie, možná je to tím, že lidé chtějí za svých 1500 Kč trochu víc, než jen 3h hraní a 3h čumění na videa...
  • Keyz
    "Každopádně je ale celá pseudokauza bizarním dokladem toho, jak se pro některé nestává měřítkem kvality hry zábavnost titulu, ale spíše sekundární vlastnosti jako je právě délka, která snad by měla dle hesla "víc proužků, víc Adidas" s větší trvanlivostí přidávat na celkové kvalitě a zábavě.

    Přitom mnoho titulů ukazuje, že intenzivní zážitek vás může strhnout a zapsat se do paměti navzdory kratší herní době. Ta naopak může někdy být zdrojem stereotypu a postupem času nudy, pokud je děj a herní obsah natahovaný. Opět záleží na konkrétních titulech."

    To je opět zjednodušování a snižování váhy určitého prvku hry. Něco jako výrok Olejníka který napsal větu ve smyslu "copak delší hra je automaticky lepší"?

    Jistěže není. Jde o obsah a nějaký poměr kde je výkon, cena, délka atd.. Tohle je neskutečná zpráva. Naprosto se vysmívá, lidem pro které je cena hry a délka hry společně s nějakým zážitkem platný argument pro koupi hry. Tohle bych zde nečekal. Označovat určitou skupinou lidí za méně cennou protože mají jiné hodnoty než někdo jiný. Pořád lepší jak nejasné formulace o zážitku, který je asi podle redakce modlou všeho a komu na tom záleží méně, tak zde nemá co dělat...

    Uvidíme jakmile budou videa atd. Cenu známe, délku zhruba taky a ještě chybí ten super zážitek a pokrok. Je jasné, že se odpustí filmové pruhy a další neduhy i když to zasahuje do toho co hráč vidí a filmová hra s filmovými standardy je nesmysl. I kdyby to bylo v 1920x100, tak to bude snad super!
    - Lze i očekávat výsledné hodnocení a v jakém duchu se recenze asi ponese, když se předem říká, jaké argumente se neberou a vysmívá se tomu.. *16*
  • da se souhlasit, ze delka hry neni vse, pokud je ale hra linearni qte tunel prolozenej cutscenami, je pribeh, vizual a delka to jediny, co se da hodnotit pozitivne, kdyz se pribeh nedostavil a delka je smesna, tak uz zbejva jenom ten vizual...
    • Omg 5h, kdo to ma hrat ?? film trva 1,5h a je to tak akorat a muzu si to kdykoli zopaknout...lepsi kvalitni 1,5h trvajici hra nez umele natahovana 5h nuda. Klidne bych to stlacil i na 1h pokud za to dostanu kvalitu, a je mi lito hracu, kteri davaji prednost kvantite pred kvalitou....

      HL2 cca 20h, Doom3 cca 20h, ....
  • to je super: jednohubka za 1600,- bravo redakce :)
    • nechapu, jak takovej totalni upadek videoher muze nekdo obhajovat, snad jedine ritni alpinismus, protoze podobnej clanek v tomhle duchu se objevil temer po celym internetu - sony tece do bot

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit