Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra pouziva dost mechanik z jinych her, ale libi se mi, ze v mnoha vecech jde svym smerem. Neni to pecka, ale ani to neni propadak. Bude to trosku nadprumerne MMO v TES svete. Uvidime jak dopadne end-game, ale ja od neho ocekavam hodne :D Snad se z toho nestane chaoticke pobihani ala Guild wars 2 :) Jedine co mi v bete vadi jsou nahravaci casy, jinak s nicim nemam problem. Questy funguji, combat taky, nekdy je to opravdu vyzva napr. questy pro Mages guild nebo Fighters guild, fakt dost nastavena obtiznost :D
  • Lp http://www.youtube.com/watch?v=tWvnDkx5FWc
  • Jason_dinAlt
    Po předchozích špatných zkušennostech již záměrně nesleduji vývoj nových (ne jen) mmo her. Takže se zeptám přítomných na jednoduchou otázku, abych měl aspoň základní představu. Co tato hra prezentuje jako svoji silnou stránku? Co si autoři myslí, že mají lepší než konkurence? Doufám že to není pouze jméno "Elder scrolls", protože to by bylo sakra málo.
    • 1. Značka TES. Doslova říkají, že si konečně budou moci hráči zahrát TES s kamarády.
      2. Pvp. Největší region je pvp (i s pve prvky, ale pvp je naprosto zásadní). Celé lore bylo upraveno ve prospěch pvp.
      3. Bojový systém. Vyzdvihují, že je bojový systém velmi podobný tomu ze Skyrimu.
      4. Vývoj postavy. Často zdůrazňují, že hráč může nosit jakoukoli zbraň a jakýkoli typ brnění nehledě na třídě. Také připomínají větší volnost ve vývoji postavy.

Pro ostatní: Ten člověk se normálně zeptal a vy mu tu idiocky odpovíte, ať se jde podívat na ofic. stránky. To je fakt rada nad konečník. Podle mě je lepší mu normálně odpovědět...*7*
    • Je to presne jak pises - proste znacka prodava ... navic kdyz se podivas na celou historii serie, zjistis, ze Oblivion a skyrim sly s kvalitou (a predevsim RPG prvky) poradne do ... ... tak to asi tak 100x zhorsi, a mas TES online.
    • Jason_dinAlt
      Díky za základní info. Takže nic převratnýho v plánu není jestli jsem to dobře pochopil. Takže si teď jen počkám na recenze hratelnosti. Ale bojím se, že pokud zavedou měsíční poplataky, tak to bohužel už nebude pro mě. Času na hraní už není tolik, co bývalo, takže pro mne je vhodnější model mikrotransakcí.
    • Lawliet
      Největší výhoda této hry je, že to je to dělaný na konzoli a na konzoli to také výjde. Tam je obrovská mezera v trhu a na konzolový trh bylo TES miřeny už od Skyrimu, kde si konzolová populace pískala s gamepadem v ruce. Takže teď mají to samé, podobné spojene s MMO, kde se mohou poměřovat s ostatními hráči a hrát si konečně taky nějaké MMOčko... Takže nehledě na to, kolik hráčů to odradilo, na konzoli to bude pořád téměř jediná MMORPG, takže megaserver by neměl být prázdný.
      • Kozolisti ovsem nebudou hrat s PC hracema dohromady - viz oficielni FAQ.
      • Jason_dinAlt
        Tak jestli je to (i) pro konzole, tak to chápu. "megaserver"? Tam bude jeden server jen? A lidi s myší budou hrát s/proti lidma s gamepadem?
        • walltar
          U téhle hry ti neposkytne klávesnice a myš nějakou výhodu. Jestli budou hrát všichni si nejsem jistej, ale pokud by hráli, tak si nemyslím, že nějak poznáš člověka co hraje na konzoli.
    • Ty jsi ale provokatér *1* Jestli se chceš něco dozvědět o TES a jejich silných stránkách co prezentují autoři, běž si to přečíst na officiální stránky. Tady se jako odpovědi totiž dají kopírovat předchozí reakce *2*. Pořád tu narůstájí dva názory. Jeden jak je to strašně špatný ( Haters ) a druhý jak je to slušný a hratelný ( Funboys ). A to se tu mele už několik stránek a ve finále jsou odpovědi pořád stejný, skoro už kopírovatelný *1* Takže jestli se chceš o hře něco dozvědět, nesmíš chodit na předškolácký a školácký fóra games.cz
      • Veskoslav
        Mnohdy je lepší se ptát přímo než to hledat;)
        • Jason_dinAlt
          Každopádně je to pohodlnější. A pokud se najde někdo, kdo je ochoten odpovědět, tak není problém. Pokud někomu vadí, že se opakuje jedno pořád dokola, tak toto je nešvar hodně častý jakéhokoli diskuzního fóra. Ale pořád lepší diskutovat stále dokola k tématu než třeba takové "diskuse" jako na některých zpravodajských serverech. To je panečku pěkná žumpa lidskýho myšlenkovýho odpadu ty jejich diskuse.
      • Jason_dinAlt
        Ano mám možnost jít na ofiko stránky a dohledávat informace tam. Ale také mám možnost se zde slušně zeptat přátelských a hodných lidí, co sem chodí. Zvolil jsem druhou variantu a potřebné info jsem dostal.
        A ano. Pohybují se zde lidé mdlého rozumu, ale také normální pohodoví jedinci. Ovšem tak jako v skoro každé komunitě.
    • Trafil si.
      Tak je to hlavne pre fanuškov The elder scolls, čiže je to MMO z tohto sveta, ani menej, ani viac...skušam hrať Betu a vyzera to ako Oblivion, samozrejme môjmu nahypovanemu a namodovanemu Skyrimu sa to nevyrovna, ale pači sa mi to, myslim že grafika je dostatočna, na MMO velmi slušna, trošku mam problemi s angličtinou, inak by som do toho určite šiel...
      Mňa ostatne MMO vôbec neoslovili-stačilo par obrazkov a mal som dosť...PandasMutas... ale tento svet mi proste chuti...
      • ...pametam sa, ako sme pri Oblivione slintali nad grafikou a musel som uberať rozlišenie, aby som mohol mať krajšie detaili a grafika mi to nestihala, ako som čakal na to, že ked si kupim lepšiu, aby som si nepokazil dojem-a teraz je tu MMO...
        • Tj, sak taky grafika bylo na Oblivionu to jediny, co stalo za hovor, ale hrat se to moc nedalo ... jako RPGcko, ktery dohrajes na lv1 ... A ta uzasna motivace plnit qsty ... abys ziskal zbroj ... kterou po tom co se vyspis ... a zvedne se ti lv .. nosi kazdej bezdomovec.
    • Mam takovej pocit, ze nejvic vyzdvihuji prave to, ze je to TES :/. Ale me osobne na tom zaujalo asi nejvic z toho co jsem mel moznost videt je pekna krajina a relativni rozlehlost lokaci a sveta. Jinak to na me pusobi jako tuctovy MMO.
  • Mám jeden dotaz. To procházení enemy mobů jako by tam nebyly je i v pvp? Nebo v plné hře to být nemá? Tohle je pro mě jeden z největších problémů v combat systému a hodně mě to odrazuje od koupě. Samozřejmě mimo pár dalších věcí.
    • Ano, kolize zapnuté nebudou - minimálně kolize u hráčů určitě ne. U mobů si nejsem jistý, ale zatím jsou mobové jen vzduch a asi i vzduchem zůstanou.
  • ...akorát to klasicky vubec nemotivuje hrát to v partě, prostě to de podle mě prolitnout celý solo, nevim jak to bude na vyšších levelech, to tam asi par dungu tezsich bude... tohle mě na tech mmorpg co sem hrál fakt štve, je to jakoby SP akorat tam pobiha X lidí a něco furt melou v chatu... Pro mě je nejlepší hra tohodle typu stále Anarchy online, ale to je bohužel v tyhle době už prakticky nehratelný...
    • no dungy chodime v parte a pvp taky :) ostatni se da solo..
    • walltar
      Tak po lvl 50 je myslím content dělaný pro skupiny ... takže tam nevím jak to půjde sólo.
      • ok aspoň tak, ale solovat to do 50tky... měli by zapracovat na tý teamový složce, ted to od toho hrát to veskupině spíš i odrazuje (neni quest share, vlezete do dungu a ste každej v jiný instanci, je to dost easy i solo atd..)
        • Hele, ono prvnich par dnu/tejdnu ... kdyz to stihnes, to skupinove hrat budes ... u kazdyho bose v ramci testu (a samo nefunkcnosti ...) cekala hromada lidi, stacilo do nej jednou strelit, a kill si dostal. Blby je, ze de k zemi tak rychle, ze nekdy ani strelit nestihnes. Kdepa sou bosove jako trebas v riftu, kde muzes klido pri invazi pres celou mapu ... a porad jeste zije ... a to i v pripade, ze pujdes na ty uplne low a ucastnit se bude 50+lv ... i kdyz ma100x vetsi DPS ... tak ty bosove sou staveny na to, ze je bude nejakou chvilu ubijet i nekolik desitek hracu.
  • Já nemám k ES séri vůbec žádnej vztah, takže tohle na mě působí jako další AAA MMO (samo sebou s nějkými unikátními prvky).
    Jistě to budou tisíce lidí hrát celý roky, ale pro mě to není.
    • Ja zse nemel vubec zadny vztah k vesmiru Warhammeru. Nikdy jsem o tom nic necet,nehral deskovu ani jedinou SP hru. Presto me Warhammer online pohltil na cele 4 roky:-)
  • Omlouvám se za Off topic. Milý Honzíku. Toto je jedno z mála témat, kde není vyložený hate, lidé prostě konstatují co se jim na hře líbí a co ne. Je jasné, že většina spokojených hráčů si tam užívá a není na fórech. Bohužel největším trolem v tomto tématu si ty. Jakmile někdo nesouhlasí s tvým názorem, tak dokážeš jen urážet :-).
    • Honza je ještě v pohodě. Zkuste nějaký trochu negativní názor hodit na nejlepší českou stránku o TESO a to teprve uvidíte. *3*
      • To je ta,na kterou tu porad nefunguje ten odkaz?:)
        • ano, nejlepší česká stránka o TESO je přesně ta. Ale neboj, stačí napsat do google elder a hned vyjede jedna z předních stránek právě nejlepší česko (vlastně i slovenská) stránka o TESO. Určitě se na tu nejlepší českou stránku podívej. *3*
          • Me ten nefunkcni odkaz vadi z principu. Googlovat umim *4*
            • Uz i me. Dekuji za opravu
            • walltar
              Kterej odkaz ti nefunguje? Mě v článku fungují všechny.
    • Mas pravdu. Omlouvam se za urazky. Nema smysl nekomu neco vysvetlovat,kdyz to nechce slyset. Diky bohu za betu. Plnou hru budou hrat evidentne jen nadsenci,kteri se nejakou betou nenechaji odradit.
      • Lawliet
        No vem si prosím tě prášek, protože co ty tu předvádíš hraničí s dítětem, co na Vánoce dostalo místo xboxu teploměr.
        • Taky názor:-)
        • kennyB
          Tak alespoň se dokáže omluvit.
  • protoze za 2 mesice budes muset za hru zaplatit a pokud za ni zaplatis,bude to jen signal k tomu,aby takovyhle srance vydavali jako na bezicim pase,podivej se treba na call of duty,jak to funguje...
  • protoze za 2 mesice budes muset za hru zaplatit a pokud za ni zaplatis,bude to jen signal k tomu,aby takovyhle srance vydavali jako na bezicim pase,podivej se treba na call of duty,jak to funguje... (to nahore se spatne postnulo *10* )
    • tak masivni online rpg to asi nebude, ale když se na to koukneš jako na další rpg z tes serie, akorát s možností multiplayeru, hned je to jiné kafe a svoje fanoušky si jiste najde.
      • Akorat ze ten MP jim na tom funguje ze vseho nejhur ... ve skupine sme se ani na nekolik pokusu nedostali do dungu, respektive ... kazdej do svy instance ...

Stejne tak kdyz vlezes do zony - rekneme vesnice, a nemas tam splnino, vidis jiny veci (a jiny hrace) nez kdyz uz neco splnino mas, takze pokud bys chtel hrat s kamosem, musite spolu chodit furt. Jakmile by nekdo z vas udelal q sam ... uz si spolu nezahrajete.
  • kaermorhen
    Pokud betu ESO mohu srovnat s betou GW2 a Tera, kde jsem hrál closed i open dlouhé víkendy, musím říct, že tohle mě do děje nevtáhlo. Sliby byly větší než skutečnost. To, že dva měsíce před vydáním ve hře nefungují základní věci, je samozřejmě problém, ale nejhorší je chybějící atmosféra a zábavnost. V GW2 při event NPC postavy spolupracují spolu s PC postavami, máte pocit, že jste součástí světa, hra je svižnější. Tera je efektní, pohádková, postavy větší a živější, souboje jsou akční (musí se zaměřovat), někdy až adrenalinové, když jdete v partě na "titány".

ESO má podobně jako Neverwinter jednu velkou nevýhodu - podvědomé srovnávání s původními SP hrami. Na tom jednoznačně ztrácí, což je velmi nespravedlivé. Kdo chce hrát ESO, musí se od toho oprostit.

Po opravách a oživení prostředí může být ESO dobrou online hrou.
    • Na GW2 bylo jasne videt,ze je zadarmo. Pocit ze hry byl takovy,ze hraju spis instancovane diablo3. Absence mountu a na kazdych deseti metrech portal. V pvp jsem nesnasel nutnost hrace dorazit. Po tydnu sla hra do kose. Tera spada do kategorie japonskych manga mmo,z cehoz se mi zveda kufr a otevira kudla v kapse. V Teso beta jsou mozna bugy a po graficke strance se nejedna o buh vi jake orgie,ale bojovy system funguje,nejedna se jen o nejaky klik fest a sipy a kouzla se museji zamerovat. Questy jsou na urovni jinych mmo,takze nic,za co by se hra mela stydet. Ano neni to nic prelomove inovatyvniho,ale kdo neco takoveho cekal?
      • Nic se zamerovat nemusi ... sipy a kouzla spolehlive zasahujou i kdyz mirirs uplne jinam ... musis mit jen cil v zornym poli. Maximalne vystrel (cokoli) zasahne moba kterej je bliz kurzoru, pokud jeji vic. Cely to zamrovani je jen virtualni ... ostatne, ono by se to jinak nedalo za vetsinu postav ani hrat, pkud by totiz lucisnik mel mirit, tak musi stat ... a nechat se pri tom sezrat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit