Přejít na výpis diskuzí
Spuštění bety a další informace z fanstránky The Elder Scrolls Online
8.2.2014 | Redakce Games.cz
472 příspěvků
-
ja se na to tak tesil a strasne me to zklamalo...nedodelany, prazdny... *13*
-
Tak naštěstí jsem stihl se dostat do hry včera večer. Během dneška se mi to nepodařilo ani jednou, ale nijak zvlášť mě to nemrzí.
Jinak pocity ze hry jsou zatím spíš negativní. Chápu, že začínat s novým mmorpg je dnes velmi těžké, ale obávám se, že na klasickou měsíčně placenou metodu provozu tahle hra prostě nemá. Konkurece je velká a dnes má člověk možnost si zahrát mnohem lepší mmorpg a v podstatě zdarma. -
-
Pokud si už všechny konkurenty po 2-3 měsících nedohrál. Potom je celkem problém si nějaké zahrát. Themeparky prostě dýl jak půl roku nevydrží. A pořádnej sandbox prostě nikde není.
-
-
Tak dohrát mmorpg se mi zatím ještě nikdy nepodařilo, vždy se našla ve hře nějaká zábavná činnost a vyvojáří se samozřejmě snáží zásobovat hráče novým obsahem. I když chápu, že pro lidi, co hrají od rána do večera a živí je rodiče je časem problém najít na hře něco, co ještě nezkusili a hra se stává nudnou.
-
-
to je sice pěkný, ale aspon par tech mnohem lepsich mmorpg by si vyjmenotvat mohl, staci 5, když dáš deset, nikdo se zlobit nebude, díky
-
-
-
prosím jmenuj jich aspon pár, rád je vyzkouším, díky
-
-
mě se to líbí, je to prostě supr, asi nejsem správnej nerd... ale samo počkám na F2P :)
-
Mě se ta hra zatím líbí, rozohodně ji řadím mezi ty lepší MMO, ale nějak mě moc nechytla nevím čím to - Hratelnost dobrá, grafika mi přijde taky pěkná, questy jsou zajímavé, rozhodně nesouhlasím s tím, že to jsou questy jako v jiných mmo, jak tady někdo naspal a bugy tomu opravdu vyčítat nehodlám v tomto stádiu vývoje. Ale i přes to všechno mě to nebavilo natolik abych u toho vydržel celý víkend před chvílí jsem to odinstaloval a měsíční poplatky pro mě osobně tu hru uzavírají. Kdyby to bylo F2P možná bych to ještě zkusil, potenciál to má.
-
Co se mi zatim libí je, že classa neomezuje. Ve většine MMO když je člověk mage, tak může nosit jenom saténové hadříky a meč by neunesl. Tady teďka zkoušim battlemage v heavy armor a s obouručákem.
-
Já už tu v podstatě skoro-hatuju, uznávám. *2* K těm questům mi to nedá a občas mám pocit, že hráči fakt nehrajou pozorně, nebo jsou jim ty nedostatky úplně jedno.
Ale musím dodat. První hodinu jsem questy poslouchal a četl. Pak už jsem jen rychle všechno odklikal a světe div se, bylo to úplně jedno. Já bych čekal u takové hry, že nebudu moct klikat na cokoli jako opice a že jaksi dialog k něčemu povede - pouhé informace jaksi nestačí. Čekal bych, že když se ukliknu, když nebudu číst dialogy, tak prostě můžu quest pokazit. Na takový quest jsem ani jednou nenarazil a stačilo naslepo odklikávat - dialogy tedy kromě čistě informativního charakteru neměly jiný účel.
Jsou takové questy i na vyšších levelech (nad 15)? Fakt nezáleží, jak ten dialog vedu?
Dostala mě ještě jedna věc. Šel jsem do skupiny s kolegou. Měli jsme za úkol zabít xy mobů. Byli jsme u sebe. Já moby zabil, kolega ovšem jednoho opomněl. Já měl úkol splněn, kolega ne. Jak je to možné? Copak skupinové úkoly se neplní jako skupina? Tj., že máme z úkol zabít 5 mobů, já zabiju 3, kolega ve skupině 2 = hotovo. Zkoušel někdo?
Ještě jedna drobnost. V tomhle MMOčku je příliš zjevný, že na mě někde čeká nějaký quest. Jdu po pláži a vidím předmět a hned vím, že ten předmět vyvolá quest. Já nevím, ale mě tohle nepříjde dizajnérsky úplně vyspělé. Je to i v regionech pro vyšší levely? -
-
Postupne se doberes k hatu uplnemu ze... *15*
Hru omlouva ze to je stale betaverze?? takze vetsina veci asi nebude fungovat. No co tu ctu a nejen od tebe vidim ze vetsina lidi nato hlavne nadava... ne ono si to sve permanentne platici priznivce prece jen najde. *3* -
-
Zalez zpátky do díry a vylez, až začneš psát jako člověk.
-
-
Byli takové questy ve Skyrimu, nebo Oblivionu? Pokud jo, tak já si žádné takové nepamatuju. Semtam je tam nějaký quest, který ti dá na výběr několik možností co udělat, ale nemá to moc velkou váhu. Hromadu questů tě nemůžou nechat selhat, protože je to MMO. A to nejde reloadnout.
To s těma skupinovýmy questama už někdy bylo v nějaké MMO? Pokud vím, tak sem zatím vždy měl quest pro sebe. Pokud takový quest nebyl přímo označený jako skupinový. -
-
Ale prdlajs ... proste nesplneni Qstu = taky volba. Trebas dostanes za ukol vrazdu ... a ty se rozhodnes, ze vrah byt nechces => qst nesplnis, a dotycnymu pripadne reknes, ze te chteli najmout na jeho vrazdu ... staci u toho ponekud pouzivat mozek. Navic neexistuje ani jedinej duvod, proc bys v MMO mel mit moznost splnit vse. Proste se nejak rozhodujes => k nekterym uloham/frakcim se vubec nedostanes.
-
Dokonce i prastarý LOTRO má všechny questy bez výjimky řešeny tak, že když jsem ve skupině a jeden člen skupiny splní daný quest, splní ho všichni. *3*
Tak k čemu se dělat s dialogy, když to není nic jiného než pár informací, proč jsem ten quest dělal? Podle mě je škoda, že neexistuje nějaké rozhodování a že lze klikat zcela naslepo. -
-
Pár questů je rozhodování, rozhodně od 5. levelu do 15. levelu jsou minimálně 4, co jsem našel. A jsou to spíš rozhodnutí, komu pomoct, jak pomoct, zabít či nezabít. Zase nic světoborného.
-
-
Skupinovy quest je v snad v kazde MMO (z tech nekolika, ktere jsem hral). Jde o to, ze v zadne MMO neni zadny quest vyslovene solovy, skoro vzdy si muzes vzit do party kamarada a delat questy spolecne a pak je zvykem, ze pokud jeden z tech dvou zabije moba, ktery je na splneni questu potreba, tak se kill zapocitava obema, to je to co mel na mysli.
Co se tyce selhavani v MMO questech tak reseni je jednoduchy, kdyz selzes, tak ten quest naberes znova od toho NPC, ktere ti ho dalo, nepotrebuijes zadny reload. -
pokud snad mají oba stejny ukol a jsou ve skupině tak se snad killi atd.. počítají dohromady ne ? vždyt tohle umělo kdejaky mmo už před 15 lety *7*
-
-
Tady to funguje jinak. Skupina=5 zabití=/=2+3.
-
-
-
-
Do půlnoci má čas na co? Jako stáhnout 30 GB a podívat se na titulní obrazovku?
To je víceméně to, co se podařilo mně za 12 hodin. Hru sjem neviděl, ani do chracter creation mě to nepustilo, jen jsem si zasvinil 30 GB harddisku *2* -
Tesil jsem se docela hodne ale po tom co jsem videl combat video kde zbesile behala postavicka kolem "bosse" a z meho pohledu jakoby neustale mackala jedno tlacitko tzn neustale nejake firebol nebo co to bylo a pak po deseti zmena na blesk, zase deset boltu a blesk... strasne me to zklamalo tohle by me opravdu nebavilo:/ comb at je hodne dulezity o mmo preci jen ho je tam hodne, bohuizel tech par videos kde combatje me hru znechutilo . pritom prvni videa sveta a priser me celkem navnadila. asi zkusim letmo betu jak to doopravdy je ale at nepocitaji stim ze si koupim hru s mesicem, na to to podle me bohuzel pri release nema. rad bych se pletl kvalitnich mmo je jak safranu, jedine co to drzi nad vodou je snad eve kde je pristup vyvojaru neuveritelny, aktivni podobne jako v omnoho vetsim wow. btw vcera bylo v eve pres 50k lidi online nevim co to bylo ale docela solidni cislo tusim rekord byl nekde tesne pod 70kou
-
-
Celkem by mě zajímalo co si představuješ pod pojmem kvalitní MMO, když píšeš, že jich je jako šafránu, já bych spíše napsal, že kvalitních MMO se vůbec nedostává ... ale drtina většina je kopie ala wowko, které už je také v prde..
-
-
MMO hry obecne me moc nezajimaji. I kdyz i ty urcite maji sve hvezdy. Me zajimaji jen MMORPG hry,coz je obcas hodne velky rozdil a ty kvalitni jsou. Vyjmenovavat ti je nebudu,protoze kazdy ma jiny vkus a jen by jsi mi tu napsal proc se ti nelibi. MMORPG her je dost i originalnich,ale po tech lide ve skutecnosti netouzi(prestoze o tom porad zvani na forech) ,takze je hraje jen minorita hracu(za sebe muzu rict-nastesti).
A WoW neni zadna originalni hra. Je to normalni kopie hitu jako Asheron Call nebo Dark Age of Camelot.
-
-
Dovolil bych si oponovat jedno EVE a dost není kvalitních MMO jak šafránu *1* Hlavně EVE je trochu jiného žánru. Jinak ten kombat system není až tak špatný jak to vypadá z videa. Rozhodně se dají skilly nakombinovat z několika stromů. Což zajišťuje trochu variabilitu skillu. Určitě zkus betu. Není to špatná hra *3*
-
-
Tak po zahrani bety (2 chary, jeden level 15, druhy 8) musim rict, ze tohle vydavat v P2P modelu hranici az s drzosti. Hlavni problem je, ze ta hra je proste nuda... nudne questy a spousta chozeni po graficky nezajimave krajine, ktera vypada neuveritelne prazdne a nezazivne. Uz dlouho se mi nestalo, ze bych se do hrani nejake onlinovky musel nutit. Tohle jste mohli v blede modrem hrat uz X krat v ruznych F2P titulech a kolikrat v zabavnejsim provedeni. Soubojovy system to diky chybejicim kolizim nijak nezachranuje a v kombinaci s opravdu prisernymi animacemi pohybu a boje to pusobi az smesne. Graficky to je prumer, na rok 2014 spis podprumer a jsou tu lepsi F2P tituly i po teto strance (obzvlast ty, co maji letos vyjit). PvP je zabavne, ale uz tu mame delsi dobu GW2 se svym WvW a bez mesicnich poplatku...
Nijak nehodnotim bugy ani rychlost loadu lokaci, je to beta a navic se jednalo o stress test (nicmene se da rozhodne cekat, ze loading bude utrpeni prvni tydny po vydani stejne).
Kdyz k tomu pridame "paradni" imperialni edici, ktera pridava bonus na expeni a mounta, musi byt kazdemu jasne, ze autori chteji jen nahrabat maximum penez, nez se jim hraci po dvou mesicich rozutecou. Bonusy za priplatek jsou bezne v F2P hrach, ale tady to beru jako dalsi obrovske minus.
Jedinou zachranou by mohl byt kvalitni end-game - ale to, jak vypada zacatek tomu opravdu nenasvedcuje.
Z pohledu PC hrace se tedy jedna o naprosty prumer, za ktery se absolutne nevyplati platit. Zajimave to bude pouze pro vlastniky konzoli, kde se bude jednat o bezkonkurencni hru.
Osobne nemam problem s P2P a v pripade kvalitniho titulu bych si klidne hru platil - jenze toto je nudne a po vsech stranach prumerne MMO, ktere by maximalne mohlo souperit na F2P scene (kde se po par mesicich ocitne, nebo zanikne uplne). -
-
ale pokud já vím tak u mnoho MMO chodíme po grafice nevím co čekáš .)
za 1. musím uznat co sem dělal questy vubec mne to nepřišlo nudné u hodně questu si musel číst co tam je napsane protože se tam musíš rozhodovat .) hra nabízí také frakce jako si potkával v Singleplayer
za 2. v tu komentuješ grafiku v betě je hra po grafické stránce low a roztáhne to i low pc .)
za 3. animace boje sou dobré nevím jak si to hrál ja to hrál z pohledu té postavy a bylo to jak když bych hrál singl
za.4 každej druhej Pre order ti na každou MMo hru něco dá
bonus na Expení sou prsteny jeden dáš svemu parťakovy a pak spolu hrajete a sou zvíšené expy jak tobě tak i jemu a hlavně se to dá získat i ve hře z questu
phe mount kterej stojí kolikrat i z prd je pomalej a hned ho někdo sundá neni moc win
za 5. GW2 dobrá hra ale pvp WvW ale v Elderu je více možností jak to tam dobýt :) ve WvW je jen jedna možnost jak dobývat pevnost .) to si zapoměl dodat
-
-
jedu do Tamrielu, nacitava mi to 10 minut a pak: Unknown Error *8*
-
-
tak jsi betatester ne? takze chodis na beta forum ne? a jsi v obraze ne? a testujes to co autori potrebuji testovat ne? :D
-