Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Právníci Activision totiž byli schopni prokázat následující: doména ModernWarfare3.com je až příliš (zaměnitelně) podobná registrované značce Modern Warfare"

No tak moment, takže když si vymyslím doménu, dostanu na ni povolení a za tři roky mi nějaký jeliman řekne abych mu ji dal že on s ní má business záměry a jméno MOJÍ domény se podobá JEHO registorvané značce, tak mu to soud ještě schválí? A co takhle že se JEHO značka podobá MOJÍ doméně a tak chci odškodnění, he? To jsou v USA buď padlí na hlavu nebo tak dobře promazávají...a myslím, si, že to bude to druhé.

"současný vlastník (Abraham) neměl s doménou žádný konkrétní a legitimní záměr; současný vlastník (Abraham) užíval doménu se zjevným úmyslem škodit (Activison)."

To je snad jeho věcí jak si zachází s VLASTNÍM majetkem, pokud tím neohrožuje své okolí nebo nepohoršuje společnost. Že to byla hatestránka? No tak smůla, příště víc myslet dopředu milý Activisione, financí na to máte dost ^_^.
    • Ale on svým "majetkem" poškozoval Activision (což bych za jisté ohrožení považoval). Něco jiného je hater stránka a něco jiného stránka, která má očividný záměr někoho poškodit, v tomto případě přesměrovávali na přímou konkurenci.
      • Mně tady nejde o týpka co si dělal legraci až mu sebrali hračku. Mně jde o princip že dostatečně zazobaná firma si v U.S. prostě koupí právo. Ne nejsem idealista, ale kde tohle skončí? Co takhle zažalovat tvůrce hry Mafia II, protože je v ní tento obrázek:

http://www.loc.gov/exhibits/odyssey/archive/08/0810001r.jpg

On je to sice autentický starý válečný plakát, ale pozor - v demu Mafie II byl velmi zřetelně umístěn a vzhledem k tomu, že je na něm čitelná registrovaná značka "call of duty" v jasné relaci k válečné tematice a v souvislosti s akční povahou hry Mafia II tak je evidentní, že 2K Czech se snažilo bezdůvodně obohatit na dobrém jméně úspěšné série Activisionu.

Tento příklad je pakárna to ano, ale je na stejné úrovni jako tahanice o doménu.
        • studna261
          Vždyť je i hra, která má Call of Duty v názvu: Commandos: Beyond the Call of Duty.

Tak nevim co Activision řeší.
        • Líbit se nám to nemusí, ale jelikož si to lidi nechaj líbit a očividně jim to je jedno, tak si každej zazobanec může dovolit cokoliv. Tak to prostě je a aby to tak nebylo, jo to by chtělo hodně velký změny ve společnosti... V tvém příkladě je ale použito "call of duty" ve větě a myslim, že v těhle případech by Activison těžko dokazoval, že se jedná o porušení ochrany jejich značky, což se ale v případě domény, která jasně a zřetelně obsahuje ochranou značku a vlastně jen a pouze ochranou značku, ten záměr je jasně vidět. A to nemluvíme o tom obsahu.
          • Já si myslím, že TM na sousloví třeba mají, ale musí to být pro podobné použití. Tzn. že nemůže vyjít hra, Modern Warfare. Nevím jak film, ale myslím, že si klidně mohu založit internetový obchod Modern Warfare s prodejem PC HW, zbraní nebo energetických nápojů. Jiný obor, jiný svět.

Sice svět do takových pekel spěje, ale snad se tam ještě nedostat. Až se dostane až takhle daleko, bude třeba udělat revoluci (ne, nejsem žádnej komouš :-) ).
    • Nejak si zapomel, ze Activision vlastni na "Modern Warfare" TM, minimalne od roku 2006?, kdy oznamili CoD4 prave s timto podtitulkem. Jelikoz jim ted vychazi hra Modern Warfare 3 a v tu dobu zacal svou anti-propagnadu ten jaryn, meli plne pravo ten spor vyhrat. Nevim co se ti na tom nezda, taky nemam rad tuto spolecnost ale pro jednou musim(e) uznat ze maji pravdu...
      To ze si davno predem nezaregistrovali podobne domeny, je jejich stupidita. A urcite to bude nekoho u Activisionu stat hlavu...
  • Cajk
    Moment a dostal prachy, nebo ne? Já bych jim tu doménu za hroznej ranec střelil..
    • Sem taky čekal, že se pěkně nabalíkuje. Kdoví, třeba si to u něj EA zapalatilo. *1*
    • Zatím o odměně nepíše nikde nikdo nic. A osobně tipuji že dostane možná tak na krk obvinění od Activisionu za "způsobenou morální újmu na duševním vlastnictví firmy".
  • Ten s nima tak vy.j.ebal, že Koticka ještě teď z toho musí bolet řiť.
  • byl to frajer. poslu mu deset tisic dolaru aby mohl domenu ziskat zpatky
    • dvacet tisic? ok dvacet tisic. premluvili jste me
  • Mno, byla to sranda to cist, tuplem kdyz se clovek pak dozvi ze za tim nestoji nikdo z EA ale obycejnej typek tamhle zvenku... Skoda ze to dopadlo takhle, mohl ji prodat za nejaky susne zpet Activisionu, a jeste si vydelat...
    • myslím,že kdyby to activison od začátku kkoupil za 5-10 tisíc dolarů, tak by se to možná vyplatilo víc, než x měsíců platit právníky atd.
      • tak ja si myslim ze ty pravniky maj najaty jako staly zamestnance firmy... a platej jim tim padem porad, aspon je mohli vyuzit naplno ted uz...
    • Na což ovšem neměl právo, protože je to registrovaná značka... A i když Activision fakt nesnášim (spoulu s EA), tak přece jenom zpravedlnost musí bejt. Navíc využít to ještě k propagaci BF3... Tyhle hry jsou prostě jiný, každá nabídne něco a vůbec nechápu, proč je lidi srovnávaj... Srovnat se do dá možná tak po technologický stránce, kde BF3 jasně vede, ale jinak nemaj nic moc společnýho.
      • Myslim ze by Activisionu vadilo min zaplatit par tisic eur za odkoupeni domeny zpet, nez se s tim cpat k soudu... zase ale na druhou stranu, spatna reklama taky reklama, vzdyt oni by meli bejt jeste radi, zase se o nich pise, a tentokrat prozmenu jako o tech chudaccich co jim ublizujou...
  • Škoda. *1*
  • mal im to odpredat
  • Korunu tomu ovšem nasadila reklama pod článkem:
    Na Shop.Games.cz si až do vydání hry můžete předobjednat limitovanou edici Battlefield 3 pro PC (999 Kč), Xbox 360 (1399 Kč) nebo PlayStation 3 (1399 Kč). Limitovaná edice obsahuje navíc zdarma obsahový in-game balíček Battlefield 3 Back to Karkand se čtyřmi mapami z Battlefield 2. V edici jsou i další bonusy v podobě zbraní, psích známek apod.
    • Nechápu ten trend "limitovaných edic" dneska. Neobsahujou prakticky nic a jen zřídka kdy se objeví nějaká klasická, pravá limitovka. Stejně je na tom BF3 jak koukám...
      • "Battlefield 3 Back to Karkand" nic říkáš? Já si docela rád zahraju předělané mapy z BF2.
        • To sice ano, ale je dost napováženou, že maji připravené DLC, které buď dostaneš pokud předobjednáš a nebo si ho budeš muset koupit zvlášť. Už jen fakt, že je ta věc hotová a oni to prostě vydávaj jako DLC je hnus, kterej se průmyslem šíří jak mor a dost mě to vytáčí. Já prostě jako zákazník chci, aby to, co maji k téhle hře hotový vydali jako celek a ne mě takhle natahovat a nebo nutit do předobjednávky. Teď sem naposledy předobjednal Dead Island a od této chvíle podobné hry budu prostě bojkotovat. DLC má vycházet po vydání hry a na tohle si zvykat nechci.
          • Bohuzel tohle je trend,ktery se asi jen tak nezmeni.Je to smutne,ale je to tak.
            • Kdyby to lidi nekupovali, tak se asi změní, což je ale dost utopistická myšlenka :P. Horší je, že časem si zvyknem a oni zase vymyslí něco horšího a tak to pude dál a dál... :/
  • Já jsem mu docela fandil, škoda *2*
    • Piggsy
      Chápu.. V dnešní době je naprosto normální, že si lidi dělají naschvály, škodí si navzájem, snaží se vydělat peníze bez práce a ještě sklízí obdiv od ostatních. Nedivím se ničemu.
      • Cajk
        ? Tomu se říká "investice" víš. A co jsem se naposled díval, v kapitalismu je to věc poměrně hojně schvalovaná.
        • Piggsy
          Kapitalismus = vykořistování člověka člověkem
  • Piggsy
    Nekteří lidé se v dnešní době baví opravdu zvláštním způsobem..
    • Souhlasím
    • Spis to bude loutka najata EA... *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit