Přejít na výpis diskuzí
SSD versus HDD na hry. Vyplatí se připlatit? - test
6.9.2018 | Jiří Svák
24 příspěvků
-
No já jsem z toho testu hlavně pochopil to, že Kingdom Come je z těch her zřejmě nejhůře optimalizovaná.
-
Vzorek her je dostačující. YT je plnej testů hdd vs ssd a ve všech je to víceméně stejné, ssd má většinou výrazně rychlejší spouštění a následný load, jakmile hra pak běží, tak jsou FPS téměř stejné /rozdíl v rámci chyby měření/. Myslím si, že pořizovat ssd na hry /především kvůli obrovské ceně oproti hdd/ jsou naprosto vyhozené peníze.
-
Proč jste proti SSD nenasadili disk s 7200 ot/s? Jednoduchá matematika říká, že sekvenční čtení bude při stejném počtu ploten o třetinu rychlejší.
-
V principu fajn test a diky za nej, nicmene testovani co se tyce poctu her mi prijde nedostatecne a vzorek prilis maly, nez aby se dal delat jednoznacny zaver, zejmena co se tyce open world nebo MMO her, kde by se vliv mel projevit predevsim. Co treba AC: Origins, Black Desert Online, GTA a dalsi? Jaky maji oba druhy disku vliv na stuttering pri nacitani dat, dotahovani LODu (tedy mozne vizualni nedokonalosti a doskakovani objektu behem hrani) a podobne?