Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechceš se tedy dobrovolně vzdát občanství? Budu hádat. Určitě jsi mladý, zdravý, podnikavý člověk, který "tvrdě dře" a za to se topí ve vatě. Topil by se, kdyby ho pořád neokrádal stát, což? Ona už tu diskuze na tohle téma proběhla, ale co bys dělal bez výdobytků sociálního státu třeba v důchodu? Že během roku ani jednou nenavštívíš lékaře? Gratuluji! Jak dlouho ti to vydrží? Pokud bude dobře, tak do padesáti. Nedejbože abys pak onemocněl nějakou vážnou chorobou a musel si léčbu platit sám. Anebo razíš heslo: "live fast, die young"?
  • Hrady a zamky klidne at spadnou. Vazne nevim, proc bych mel financovat neco, co si 80% obyvatel nemuze dovolit navstivit. Jako kluk sem chodil trebas do technickyho. Vlezny stalo bura, pro dospelyho petku. Dneska bych tam nesel, natoz s rodinou. A to nemam prumerny prijem. Ale nejsem blazen, abych daval litr za vlezny.

V GB kdyz se neco plati z dani, tak to taky danovy poplatnik ma pravo za sve dane navstivit a podivat se.
  • Průměrný plat není žádný socio-ekonomický ukazatel. Důležité je to, co si za množství peněz můžeš pořídit.
  • A příklad o nedokonalosti jsi chtěl zdůraznit nedokonalým psaným projevem?
  • Mas to porande vymazany, presne odpovidas vetsinovemu volici ....

Stat zadne nemocnice neplati, nemocnice plati zdravotni pojistovny. V normalnim state je na tve volbe, zda se pojistis nebo ne. V normalnim state kdyz pojisten jsi, tak pojistovna zaplati tvoji lecbu a nemusis na ni poradat sbirky.

V tomto state je MILION darmozroutu, ktere ten stat zamestnava. Na kazdeho tedy vychazi zhruba 3 dny mesicne prace jednoho takovyho budizknicemu. Nevsiml jsem si, ze bych takovy rozsah sluzeb na neco potreboval, natoz, ze by se ke mne dotycny byrokrat podle toho, ze si ho predplacim, choval.
  • Dnes se odvadi 3/4, jen to spousta lidi nevidi a dalsi ani videt nechce. Kolik myslis ze stoji litr benzinu? Bez dani? Na JEDNOM litru mas spotrebni dan 13Kc. Vem si, ze aktualne se da koupit litr za rekneme 26Kc. Odectemez 21% DPH - 26/1,21 = 21,5 odectemez 13Kc ... 8,5Kc.

Odecti od toho jeste marzi pumpy, rekneme 4Kc ... 4,5Kc/l TOTO je SKUTECNA cena benzinu. A to vse vejs neplatis jen kdyz si nalejes do vlastni nadrze, platis to pochopitelne v naprosto vsem co si koupis, protoze se to vse nejak dopravuje.

A ano, chapes to dobre, stat dani svoji vlastni dan.
  • ... a taky jsem slyšel, že tam mají opravdu kvalitní zdravotní a sociální péči.
  • T nevim, ale jiste mam odpor k lidem co mi tvrdi, ze muj nazor je takovy a takovy, a ze to vlastne vi lip jak ja. *5*
  • Uplne jednoduse, u online distr. tomu brani sam distributor a bere to podle IP. A kdyz ho ochcijes tak ti tu hru sebere nebo rovnou da banana. A u posty ti to pekne procli.

A u naky distribuce klicu asi smula, ale moralfagoti ti budou vyhrozovat prstikem, jak jsi okradl svuj stat. *15*
  • anarchokapitalista a.k.a. neoliberál s odporem ke státu *7* ...
  • Je to easy ...

Tahle kkotina se vztahuje jen na nefyzicky zbozi. Kdyz si v EU obhednas neco, co ti prijde postou, zaplatis DPH zeme, ze ktery to kupujes.

Kdyz si totez koupis v US a nechas si to poslat postou, tak ti u nas douctujou nasi DPH, pripadne clo a poplatek za byrokracii. Pochopitelne muzes mit kliku, a balicek ti dorazi i bez toho. DPH se dopocitava za veci na 15Eur, clo(pokud je stanoveno) nad 300Eur.

Pokud si koupis hru/film/muziku v podobe "ke stazeni", a budes to kupovat jako cech (tedy aktualne s 21% prirazkou), tak ses jednoduse v…ul.
  • walltar
    Tak to je jak s jakýmkoliv krácením daní... vždycky to jde. Ale drtivá většina lidí je zaplatí.
  • By me zajimalo, jak chtej zabranit tomu, aby si naprosto kdokoli koupil naprosto cokoli (nejen SC) "jako z US" (nebo pripadne z Gibraltaru, tam je DPH 0). Pri tyhle silenosti to naopak budou delat naprosto vsichni.
  • walltar
    Tak já kupuju většinu her kolem 700 - 900,-

A moje značkový bory stály 2500,-

Ale zase už je nosím třetím rokem. *2*
  • Prostě když je hra dražší než třeba značkové boty a třeba 2 hry za 2500 kč :))) tak je něco špatně
  • I kdyby nebyly dražší, tak si porovnej výdělky třeba Berlín,Londýn,Praha :))) já už hry jenom stahuju a i kdybych na pár her měsíčně i měl, postě nedám 1300 kč za pc hru,,,
  • Jako kdyby ty hry nebyly tady už tak o hodně dražší než ve Státech. *13* Nejen že byl steam sale v době historicky nejnižší hodnoty koruny oproti euru, ale teď ještě tohle. *16*
  • nj, v rusku je lepsie...alebo kde? :)
  • A nejlepsi jsou tluchubove co nemaji nic cim by svoje teorie podlozili, ale hned vi kdo je vyzirka a bude zebrat.
    Mas cim podlozit ze jsem nic nezaplatil a natahuju hnatu? Ne? Tak pal dopci. *3*

V zahranici se samozrejme dan plati, ale kdyz vydelam za daleko jednodussi praci 2,5x tolik, nema to pro me jaksi nevyhody.
  • kdyz ono volit nekoho, o kom nevim vubec nic, neni zadna vyhra, zatim se vzdy ukazalo, ze se zaradi ke stejnymu korytku a po case chrochta stejne, nebo i hur.....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit