Přejít na výpis diskuzí
Star Citizen od února v Evropě zdraží kvůli dani z přidané hodnoty
20.1.2015 | Aleš Smutný
133 příspěvků
-
oh v zahranici se dan neplati? BTW mam rad vyzirky, co jdou za lepsim do zahranici, a kdyz se to nepodari, tak zebraj tu o pomoc, protoze presne podle modelu tu nic nezaplatili ale hnatu natahujou...
-
jj pak to dava smysl, preci nechceme aby pc warez mrdky okrádali stat nakupem nejake hry z vesmiru bez dane
-
Tak to ti DPH a Clo vyměří při přechodu hranic pokud vím.
-
jakubc: amen...
-
Aspon že čechy nedostanou žádné dotace, oni si to beztak vyberou jinde. Státní chudák pokladna jen pláče. Jak je prázdná, děravá a ještě v ní jsou dluhy dob minulých -zapomenutých - téměř.
-
Ted je to s dollarem taky na prd, spíš než daně ty tam jsou menší než ty naše (DPH) tak bych se zaobíral se clem. ( Není to taky výdobytek dnešní EU, ne já zapoměl to je vlastně bolševická skulptura). CLO se platí bohužel není nízké... takže se to spíše nevyplatí.
-
ne kdybych si treba v USA koupil televizor jak se platí dane pak
-
Jako že odjedeš třeba do US a tam si to koupíš?
-
mne zajima jak to funguje, takže když firma v UK proda digitálne zboží nekomu v ČR, tak mu to prodá s českou DPH, prodej musí zaevidovat a pak odvést tu daň českému danovemu uradu?
A doted to bylo tak že když nakupoval čech u firmy v UK, platil anglickou DPH a firma tu dan platila doma?
taky by mne zajimalo srovnani jak je to s touhle dani pri fyzickem nakupu zboží v zahraničí, jen mne to zajima ze zvedavosti ja v zahraničí nenakupuju -
Protože když otevřeš dveře svýho domu, je tam silnice a ty si po ní můžeš jezdit. A tvoje máma učitelka dostává zaplaceno. A chodil jsi do školy a nikomu si za to neplatil peníze.
-
Jo, byl tam přesný přepočet... Takže doteď se DPH na nákupy u RSI nijak neplatilo.
-
A kolikrat myslis ze jsem u toho doktora byl? Btw, neco jsem o zdravotnim pojisteni psal.
Kdybych platil dan za silnice zvlast, nebyla by spotrebka na phm a nestaly by 30 kc za litr, ze?
Kazdopadne nikde netvrdim, ze tohle platit nechci, tvrdim ze to nechci platit za lidi co nikdy nedelali a delat nebudou. A jsou zdravi.
Mimochodem, za cca litr se muzu dostat kamkoliv na zapad a delat tam brigady za stejny plat jak normalni prace tady, nebo normalni praci za dvojnasobek a vic. A nezaplatit tomuhle statu ani korunu. Cili jaka je ta vyhoda zustat tady? -
Protože bagr *1*
-
Neměl bys našetřený na rok chození do práce... Protože by si musel platit veškeré návštěvy u lékaře, děti by platili za školu, musel by si platit za používání silnic... Prakticky všechno co se teď platí z daní by si musel platit sám. Takže jak by ti potom zbylo na rok bez práce?
Nevím, jak by bylo efektivní tohle páčit od každého jednoho člověka, který by se snažil vyzrát na to jak to neplatit, ale korupce by asi byla úplně stejná... jen by se přesunula od politiků k poskytovatelům veškerých služeb.
Ten systém co máme určitě není dokonalý... Ale bez daní by se nic nezlepšilo. -
WAT?...totiž VAT?? Tak nějak to z článku nechápu. € = $ tu bylo dávno i když to moc logické není a ve všech hrách na steamu je cena včetně VAT (Daň z Přidané Hodnoty) která by cca kompenzovala to € = $. Proč ale chtějí za ....
Teď mě tak napadá...že ono doteď na Cloud Imperium stránkách nebylo € = $ , že? To se pak ale není čemu divit.
P.S.: Už jsem tam dlouho nic nenakupoval, ale myslim že to tak bylo. -
zetko tvl....obhajujes to zpusobem, jako by u nas bylo nastaveno vsechno tim nejlepsim moznym zpusobem jakeho jde dosahnout, pritom je to jeden prussser za druhym a uz jenom skutecnost, ze jsme nebyli schopni ziskat 10mld z EU by mela stat nekoho misto...a misto toho to ministerstvo financi oznaci za USPECH. A takovych pruseru je tuna a neni k tomu zadna omluva typu...jsme jen lini lidi, kteri chybuji a delaji veci nedokonale ... H.O.V..NN.O !
-
Já vidím problém jinde - politici hospodaří neefektivně i z důvodu, že vědí, že po prohraných volbách se zase za 4 roky vrátí na své předchozí pozice, protože lidi umí volit jen známé strany a profláklá jména, byť negativně.
Problém je tedy, zcela nepřekvapivě, pouze v lidech, kteří nejsou schopní dát u voleb najevo svou nespokojenost a volí radši, "aby nevyhrál modrej", "aby nevyhrál růžovej",... Pokud by lidé střízlivě zhodnotili fungování státu za poslední roky a před volbami dali hlas někomu úplně novému, tak by se politici museli hodně snažit, aby byli zvoleni kdy znovu, tudíž by museli pracovat kvalitněji a snad i s o něco menšími "odklony" peněz. -
A co budu delat ted kdyz prijdu o praci? Pribehne hodny strycek socialka a zacne mi davat podporu? A kolik? Min nez pul platu? Jak dlouho? 6 nebo kolik mesicu? Stacilo by mi pracovat rok a mel bych nasetreny na rok byti bez prace.
Nak nechapu kde beres tu iluzi ze se o tebe nekdo bude starat. -
Jak by řekl Karel Drda: Zku*vystát
-
EU *15*
Hlavně, že tam pan kníže vše vychvaluje.