Přejít na výpis diskuzí
Star Wars: The Old Republic - Pašerákův zápisník, díl 2.
30.12.2011 | Aleš Smutný
169 příspěvků
-
osobne jsem jel betu za jedi ale mozna by se hodila i prewiew (nebo co to je vlastne.) z imperialni strany a ne Republika a nebo to vazne nikdo nehraje za ty zle?
-
-
v redakcich to asi bude fungovat tak ze se zvoli jedna strana aby pripadne mohli hrat vsichni spolu, na jinych webech treba nekdo za imperium hraje
-
-
Tak přesně pro tohle onlinovky nehraju :D protože některý lidi už přestávají chápat že tohle jenom hra a ne reálnej svět! Článek o ekonomice ve hře? Nevím možná jsem divnej ale to mi přijde už trochu moc! Hry jsou aby se člověk odreagoval a ne aby v nich žil druhej život !!!
-
-
Presne jak je psano vyse. Ekonomika hry je jeden z nejdulezitejsich bodu v MMORPG(a vubec kazde RPG). Bez spravne nastavene ekonomiky ve hre neudelas nic. Vlastne kdyz tak nad tim uvazuji,ty nemuzes hrat nai offline RPG *1* Ale pokud tobe o ekonomiku nejde,proste necti herni fora. Hraj si jak chces ty.
Za sebe muzu rict,ze cteni hernich for te ktere MMORPG mi VZDY kazi zazitek ze hry. Nekdy dokonce natolik,ze jsem hru prestal hrat. Proto na fora her ktere hraji nikdy nelozim.
Neco jineho jsou takovehle obecne jako toto. -
-
ale tak to neni pravda, muzes si projit pribeh a na nejaky kupceni a craft a ekonomiku se vykaslat...samozrejme pokud je clovek napr. nezamestnany nebo neschopny, tak krafti aspon v onlinovce *1*
-
-
Prosim? Bez fungujici ekonomiky muzes rovnou zrusit vsechny vendory,protoze nebude mit smysl cokoliv prodavat/nakupovat. Bez fungujici ekonomiky(v ramci hry-nikoliv realna napodobenina sveta) neni RPG RPG.
Jestli te bavi jen prochazet,zabijet a obcas si pokecat,pak si muzes hrat akcni hry. K tomu nepotrebujes RPG zanr. A je uplne jedno jestli je to MMORPG nebo klasicke RPG.
-
-
-
Hry jsou aby se člověk odreagoval a ne aby v nich žil druhej život-Dovolím si nesouhlasit(RPG=ROLE PLAY) a bylo by hezký kdyby si nekázal ostatním co maj dělat páč nato seš moc malej pán *3*
-
-
jojo vzdycky zustane par zoufalcu bez realnyho zivota a ti se pak chopi alkoholu, nebo mmo her... ale nebudume z toho delat neco beznyho ani normalniho, ze ne?
-
-
hraju mmo hry a mam dokonce i praci a realne kamarady..psycho ze?urcite jsem jeden z milionu:)
-
vlastní skušenost, co? *1*
-
Ty máš hodně omezenej pohled na věc, ty asi budeš velkej primitiv vid?
-
-
-
A to si představ, že nějaký ztroskotanci dokonce hrajou hry, kde jde jenom o ekonomiku. Různý tycoony, simcity, civilizace,…
Někdy je těžký poznat, jestli lidi píšou příspěvky, aby si zaflamovali nebo to myslí vážně. Nikdy jsem žádný MMO nehrál, ale rád si o nich přečtu. Bohužel diskuze je vždycky plná těch, který mají potřebu sdělit ostatním, že marní svuj čas u her. Což na herním serveru tak úplně nechápu. -
-
On spis proste nechape, ze ekonomika je v podobny hre ohromne dulezita.
Pokud je pro nekoho nejslozitejsi zkusenost nejaka ta "spravna rychta", tezko si predstavi zpusob jakym tady penize proudi...
Kubiku... vyvazenej model je pro MMO RPG skutecne dulezita vec *1*
Mimochodem mi v TOR zatim prijde uplne akorat. Na dvacatym levelu mi porad kasicka bobtna spis pomalinku, akorat na obcasnej upgrade vybaveni, leceni, opravy, skilly, apod., abych mel co delat, abych nasetril na ten zatracenej speeder *1*
-
-
vidno ze si ziadnu MMO nikdy nehral.. inak by si vedel ze obchodovanie v MMO svete je tiez jedna z foriem zabavy...
-
-
myslel som foriem zabavy v ramci nejakej MMO
-
-
-
Tlustý nerdííí, fůůůj :))))
-
-
Copak? Pohled do zrcadla? Zvykej si *2*
-
-
špekatý upocený onanisti
-
-
Tlustej nejsem jen sem trošku oplácanej a nestydim se za to
a občas onanujou i zadaný chlapy *3* -
ja špeky nemam :D
-
-
-
-
Pls ty příběhové můžu dělat hned za sebou nebo musím počkat na určity level ?
-
-
Ne, nemusis, muzes jet jen pribeh. Ja delam i vedlejsi a sem tam skupinove (ted u ne, na Hothu je vseho vsudy 5 lidi, to moc dobre nejde) a jsem vzdycky tak 2 levely nad doporucenim. Tedy Corruscant je 10-16, ja na jen prisel na 13 a odesel na 19 atd.
-
vetšinu příběhových misí máš v oblastech, kde děláš i normální questy. Ještě se mi nestalo abych měl na příběhovou misi nedostatečný level, jsem spíš nad
-
nehral jsem, ale odpoved je dle meho jasna.....musis pockat na level...jelikoz v tom tkvi MMORPG, grindovat a delat veci okolo, nejen probehnout pribehovou linku...dalsi bod je to, ze vetsinou dostavas za pribehove questy vybaveni, ktere by ztracelo smysl, pokud bys dostaval LOW vybaveni.....a doufal jen v dobre padani veci z mrtvol.
-
-
Chci se zeptat je tam náká aura či karma ?Jako to bylo u předchozích Kotorů?
-
-
Samozřejmě. Za odpovědi v rozhovorech dostáváš světlé nebo temné body a jejich počet ovlivňuje tvoji postavu. Když třeba Jedi páchá zlo a naskakují mu temné body, jeho obličej se začne vrásčit a přetvářet a má možnost dostat červený krystal do měče..
-
-
A krom vizuálních věcí něco?
-
-
Jsou tam i spešl věci pro Light/Dark/Neutral side
-
-
A krom jinak vypadajících itemů ještě něco?
-
-
avp8:a co bys cekal??ze kazda postava bude mit svuj vlastni pribeh ktery se bude menit podle tvych rozhodnuti?udelat neco takoveho pro miliony online hracu je docela problem bych rekl.)jinak ty penize co do toho investovali jdou videt na kazdem kroku a neni to v CGI videich(ktera tam jsou jen jako intro)
-
Dík, čekal bych víc. Ale to by nesmělo jít 90% financí místo do vývoje do PR a užasně krásných CGI videí.
-
Ne, jen te to omezuje na pouzivani itemu (a co jsem narazil tak takovych, u kterych je to stejne sumak). Nemeni to nic na chovani lidi k tobe, pribeh to neoblivnuje, proste nic. Muzes byt Jedi s maximem dark side a nikomu to neprijde divne. Je to tam jen aby to tam bylo. Ba ne, vlastne si pak muzes zmenit titul, ja jsem light 3 a muzu mit za jmenem Honorable. Opravdu desne dulezite...
-
-
-
-
-
-
Nebudu nejak qqovat nad nerfem slicingu, ALE... Ted dava 0,7-1 credit za sekundu, 5 companionu na misi = vsichni !! a mas necelych 20k cr za hodinu. Tzn asi tolik ze se mi ani nevyplati kazdych 10-30 minut 5x kliknout. Takze tak
-
-
20k je malo?? To mam za cele hrani na urovni 20. Ja myslim ze je dobre ze to nerfnuli. Aspon se tak brzo nedockame sto milionovych cen v aukci i my kteri zrovna slicing nedelame. O to jim asi slo. Daleko lepsi mi prijde eonomika postavena na vyrobe neceho a to neco pak musis umet prodat - cili na craftingu. Vyrabet penize je nesmysl ktery by podle mne vedl k velke infalcni spirale - hraci se stamiliony kredity vs. newbiky s par nasmudenymi tisicovkami a aukcemi jen pro par vyvolenych..
-
-
Ano, 20k za hodinu neni nic. Jedna abilita 45+ u trenera stoji 13k, speeder r2 a r3 stoji 250 a 330k, druha banka stoji 400k. Vyndat epickej upgrade z armoru stoji 29k. Lootovanim mrtvych mobu vydelam za 15 minut vic jak slicingem za hodinu a to mluvim o 5 companionech naraz. Hrac totiz muze chtit delat i jiny profese. Tzn v tomhle stavu je 20k za hodinu nic. Je to ekvivalent ne vic jak 5-10 goldu na wowku.
-
-
-
To je ta hra tak nudná že tu musíte psát esej o nerfnuti jedné profese? Vzhledem k tomu že hra nedávno vyšla by se spíš hodil ten článek o PVP, než článek o tom jak Biowar nerfuje a vůbec nepřemýšlí o důsledcích.
-
Tohle tema muze rozebirat jakykoli ekonom, ale faktem je, ze je to hra, tudiz jde hlavne o balance (obzvlast v takoveto casual hre). Poslat pres mobil prikaz na splincing a pak sklidit maximalni penezni vytezek, je obtiznostne hodne jinde nez naucit se kvalitne obchodovat na aukci.
-
Můžeš být temný jedi, prý se ti zvrásní xicht, můžeš mít červený meč apod. - no bohužel budeš stále "ve službách"" republiky. Datadisky by však mohli příběhové linie rozšiřovat a třeba se v nich podobných přechodů dočkáme.
EDIT: Reakce na Morpheus. -
Ekonomie? Uživit se? Osobní bankrot? Aukce? Ehm... bavíme se ještě pořád o Star Wars hře? Možná by neškodil nějaký článek pro MMO neznalé...
-
-
Ekonomie je podstatna slozka kazde mmo hry-bez ni by povolani a craftovani stracelo smysl.Ekonomie v takove hre ohodnocuje cas a usili straveny craftovanim ci behanim po instancich kde padaji ty nejvzacnejsi predmety
-
lamo, neplet se do debaty profíků a hrej si svuj tetris
-