Přejít na výpis diskuzí
Star Wars: The Old Republic - příhody otylého Jedie #2
29.12.2011 | Karel Drda
136 příspěvků
-
docela mě fascinuje jak někteří "správní hoši" kteří nesnáší MMO a berou ho jako ztrátu času čtou na Games články o mmo a házej ty svý moudra do diskuze. *11*
A to, že si musí na diskuzi honit triko jak oni vedou žít normální život svedčí asi i o tom že to u nich zase taková sláva nebude. -
-
možná a možná to jsou bývalí hráči, kteří se chtějí podělit o své zkušenosti, stejně jako třeba bývalí kuřáci..
-
-
Rvat do nekoho sva moudra se vyplati jen tehdy,kdyz ma ten naslouchajici zajem o zmenu. Jinak je to jen jako hazeni hrachu do zdi.
Ze byl nekdo zavislak,neznamena ze jsou vsichni zavislaci. Podobne ''rozdavani zkusenosti'' musi nutne vyznet jen trapne. -
možná :-)
-
-
-
Tak nevim mam Armstech, investigaci a scavenging a videlavam prachy hodne :D tudíž se mi prachy za mise vratěj bez problemu. Mozna to bude ze jedinej prodavam epicky verze zbrani na marketu :D
-
-
Souhlas. Ja sice craftingem nevydelavam,ale rozhodne mi to neprijde jako ztrata casu(coz je u her vubec divne prirovnani) nebo penez. Proc taky kdyz za me craftuje spolecnik? Jednou za 15 minut mu dam prikazy a mam klid. A penize? Nasledne vsechny vyrobene veci rozebiram,cimz jednak muze clovek ziskat filaovy recept a jednak tim ziska cast materialu zpet.
Me crafting bavi a jestli se na fialovych vecech da vydelat,to zjistim az na max lvl. Na me urovni mi to nestoji za to porad letat k aukci,to to radeji rozeberu. -
Kurna to mela bejt reakce na Trololo že se to nevyplati.
-
-
No nenazval by som ju zrovna gathering profesiou, kedze slicing ides 99% iba na lockboxy, ale mas pravdu, nie je to crafting. Stale je oproti inym prof nevyrovnane. Ked crafting, tak co taky armstech alebo cybertech? Prakticky vsetko okrem biochemu je waste of time and money. Precitaj si ofic fora, kolko threadov je tam o tom, ze sa nic neoplati vyrabat, pretoze misie su drahe a matsy si musis aj tak kupovat, pretoze ich nie je dost. Veci sa nedaju de naspat a predavaju sa za par sto kreditov, zatial co vyrobna cena je podstatne vyssia. Stale to podla mna nie je vybalancovane.
-
-
fffuuuu to malo byt na pana EHM :P a este link na jeden whine thread :) http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=96459
-
-
no takto mas pravdu ale ja to nestavim do role ze na tom musim vzdy vydetla a vzdy to neco prinese. Prinese to malo 1-2 veci za celou hru jako to bylo ve wowku. Kdyz vytahneme wowko tak drive craft profese byly skoro uplne k nicemu treba takovej BS . Az pozdeji co pridali cuting gemu a podobne veci se to rozjelo. Ja koncil ve wow z kombem BS a JW jako tank myslim ze horko tezko sem mohl mit lepsi kombo. JW bylo jestli se nepletu az z datacem takze pokud to poresi do prvniho datace tak budu spokojen. Jeslti nekdo ocekaval ze ta hra bude 100% a dotazen do konce je naivni blazen a zije ve svem svete:}.
-
-
Eh praveze vo wowku boli profesie vzdy celkom pouzitelne, ci uz vanilla, tbc, wotlk alebo cata. Napr. uz spominane bs zbrane boli napriklad v tbc top velmi dlhu dobu. Neber to tak, ze som WOWfanboi prosim ta, len davam priklad, hram oboje :)
Jasne, necakal som 100% profesie, ktore budu od zaciatku v najlepsej moznej podobe, no stavat 1 nad vsetky ostatne si tiez mohli odpustit. Hra ako taka je dobra, SW svet je spracovany moc pekne (napr. space battles zerem :D ) no core hry, teda rozhovory pri questoch ma prestali bavit uz na lvl 20. Nechcem si predstavit, ked si budem lvlit nejakeho alta a budem to musiet pocuvat znova, brrrr.
Dufam, ze zmenia nejako armory, teda okrem troopera, pretoze niektore itemy na mojom jedi shadow vyzeraju, jak keby bol tancovat v modrej ustrici. -
-
tak nejak sem tusil ze vytahnes ragnarosovo kladivko ci neco podobneho :}.. A kde v tomhle smyslu neni pouzitelny treba artifice? ktery se svym snoplakem mam. Krystaly se hodi porad mas lehci pristup k upgradum zbroje i mece tak nevim.
Co se tyka zvhledu z modre ustrice na to mam radu:}. Ja tohle vyresil salamounsky a odmitam se divat na nejaky teply zadek od kluka a proto mam jedi consularku ale sem shadow jako ty ale spis tank nez "assasin" :} tohle kombo me se priznam uplne rozbilo tank aby si sam sapoval targety tak to ma bejt:}}} -
-
s tim pvp si me trosku zklamal docela sem se na to tesil ze by mi to mohlo jit. Ve wowku sem hral prvne paladina to me s nim pvp nebralo vubec pak shamana to mi zase neslo az pak s warem a misty me to bavilo dost. A co sem koukal tak ten consular shadow je do pvp tak na zbezny pohled minimalne zajimavy.
-
Heh to kladivko bolo v classic WOW :) Ked nie zbrane, tak napr. zase v tbc to boli craftovatelne tailoring veci, ktore sa pouzivali este velmi dlho po zaciatku. Ano, aj v SWtore sa daju pouzit niektore itemy, no je ich velmi malo, staci ist flashpoint a dropne ti lepsia, vid problem armstechu. Sam mam artifice, a necham si ho, ale skor preto, pretoze som lazy phuck a nechce sa mi robit inu profesiu :)
Osobne nemam rad hranie za female chary, fml. Jediny set, ktory sa mi naozaj paci za shadow je pvp, ktory si uz farmim, aj ked pvp je uplne ina kapitola, ktoru radsej nechcem ani rozoberat.
-
-
-
Nikdo kdo se nad tím zamyslí takové věci nečeká, ale takových hráčů moc není. Proto nové MMO zanikají tak rychle jak vznikají. Když hráči přijdou z odladěných MMO a začnou hrát něco co se tomu z větší části podobá akorát to není vyladěné a dotažené do konce, řeknou si dřív nebo později proč by to mělo hrát, když se můžou vrátit ke své doladěné hře. (A případně se vrátit o rok déle až to doladí a dotáhnou do konce -- z vlastní zkušenosti, tohle nefunguje. K takové hře se už nikdy nevrátí a když tak jen na skok.)
-
-
-
-
No-lifers
-
Pere do obou hrdinů sladkou šťávu.
Konečně jsem pochopil kdo je typickým hráčem této hry *1* *6* *1* -
-
jojo, fekalista Karel Vojtíšek. 36 let, dvě děti *15*
-
-
Apeluji na váš zdraví rozum. Nehrajte tyto zabijáky času, bo skončíte jak tito
http://www.youtube.com/watch?v=VY7vZTh_QLI -
-
Věci, keté se dají dělat místo nadměrného hraní: posilování,různé sporty, cestování : za půroční poplatky za hru si v pohodě koupíte kamkoliv letenku(nízkonákladovky), svádění opačného pohlaví, věnování se rodině, veřejněprospěšná činnost, koncerty, divadla, opery. Atd. apod. všechno z těchto činností vám dá mnohem víc než hraní mmo zabíjáků času.
-
-
Pěkné vyjmenování zabijáků času .....
V čem sou ty věci lepší pokud mě nebaví? Stějně jednou zdechneš a bude ti jedno jestli si hrál hry nebo chodil do opery .... budeš ležet v hlíně a budou tě žrát červy ... jedinej rozdíl mezi náme že tebe bavilo chodit do opery ( pokud tam teda nechodíš z donucení to by byl super zabiják času ) a mě bavilo hrát hry ... Už by lidi mohli pochopit že zabiják času je jenom to co je nebaví a dělají to i tak ... když se u něčeho bavím ať už je to opera, hry, nebo vyšívání tak to nemůže být zabiják času protože sem se u té činnosti bavil. A pokud někdo dojde z práce a po zbytek dne dělaá zase věci proto že musí, nebo proto že se to od něcho očekává tak ho lituju ... volný čas je od toho aby si ho člověk užil tak jak on chce a né aby mu druzí říkali jak si ho má užívat ...
-
-
lol, ti wowkři na tom videu už mají i svůj vlastní jazyk
sou to sice češi ale člověk stejně každému druhému slovu nerozumí :D -
Jo to je pravda .... nedělejte co vás baví. Děte se radši nudit do hospody protože se potom můžete líp zapojit do davu. A taky hlavně nepracujte ... každý den v práci zabijete osm a půl hodiny času a taky spánek šest hodin denně zabitého času spánkem ... lidi pořád jenom zabíjí čas ... přitom nudit se, bydlet pod mostem bez peněz a nespat je o tolik víc cool .... By mě zajímala nějaká činnost kterou provádí většina lidí co není zabíjení času.
-
-
mně to přijde smutné
žiješ online, skončíš offline (jak zpívají Iné kafe)
timhle způsobem života lidstvo stagnuje u padá. Zahrát si hru na 2-3 hodinky. No to je zábava. Strávit u ní všechen volný čas? Prakticky izolovaný. V hospodě se alespon setkáš s realnym světem a realnými důsledky toho, jak se země točí... -
-
Co ti proboha pripada smutne? To video ukazuje lidi jak se setkavaji v hospode,tzn presne to o cem ty mluvis jako o te 'dobre'alternative. Kde je napsano ze se hry hraji 12 hodin denne? ano i takovi zavislaci existuji,stejne jako existuji alkoholici. Ale o extremech to snad neni ne>?
-
Reálná důsledek toho jak se země točí je střídaní dne a noci ... s tím se setkám i když hraju. Protože po noci příde den a musím zase jít makat. *1* ... a potom se v práci 8 a půl hodiny setkávám s reálným světem což mě tak dostane že už potom večer mám toho reálného světa až po krk. Já osobně dneska už MMO moc nehraju radši si vemu knížku ale i to je svým způsobem ztráta času. Volný čas používám na to abych si právě od toho reálného světa odpočinul. Navíc kdyz si spočítám práce + cesta + různé zařizování tak zjistím že stejně o moc víc jak ty 2-3h by mě na to hraní nezbylo ... když sem chodil do školy tak sem hrával klidně 8h denně a vůbec toho nelituji .... naučil sem se obstojně anglicky, byl sem s kamarádama celou dobu, i když "jen" přes internet a ještě sem se u toho bavil. O té izolaci nevím sem se seznámil s lidma z ruska, anglie, koreje, japonska, lotyšska, španělska ..... a když nebylo co dělat tak sme debatovali o životě. Bych řekl že to se většině lidí co sedí v hospodě u baráku nestane.
-
-
š*kání třeba *1*
-
Ale on má v zásadě pravdu. Hrát po osmi devíti hodinách v práci ještě šest hodin nějakou online hru, potom spát a druhý den znova, to není život.
-
-
Bla,bla. Tohle zazite klise,ze hry se hraji sest hodin v kuse kazdy den,to snad muze myslet vazne jenom totalni hlupak.
Priznal jsme v praci ze hraji hry. Po cast lidi jsem byl okamzite zavislak. Co na tom ze casem z nich vylezlo,ze oni u TV stravi vic casu nez ja u her. Ja jsem ten zavislak,oni jsou ti ''normalni''.
Pokrytectvi je bohuzel bezna vec. *7* -
-
No dobře, tak sis svoji frustraci ze zážitku z práce vybil na mně. *4* Je mi tě líto, u nás v práci lidi vědí, že hraju hry, a za závisláka ani za divnou osobu mě nepovažují. Máš asi nějaké divné kolegy. Anyway. Znám lidi, kteří do wowka buší denně skutečně pět šest hodin. A jsou to lidi pracující. U studentů to osobně vnímám trochu jinak, ti mají sh*tload volného času a všechno před sebou.
-
Ale ano tak se přece v naší společnosti určuje standart. :-P Když budou všichni okolo tebe chodit chlastat a ty raději hrát hry tak ty jsi ten nenormální a oni jsou naprosto normální. Já sem si už zvykl že tomu tak je.
-
-
Jo vítej ve světě krys a ovcí.
-
-
-
Já nevím já bych radši hrál šeste hodin hru a byl spokojený než dělal šest hodin něco jiného a byl zbytek života v depresi ....
-
Sice mě nikdy online hry nebavili tolik abych u nich strávil denně několik hodin. Ale vezmi si že tohle platí o hrách jako takových. Hry můžeš brát jako hobby a hrát je čistě jenom když není co jiného dělat. A nebo jako prostě životní styl a věnovat tomu prakticky veškerý volný čas. Nicméně tohle platí prakticky o jakémkoliv hobby. Co třeba fotbal? Mám hned 3 kámoše který maj taky jenom školu, spánek a fotbal (aneb jenom změna z hraní her na hraní fotbalu) . Ale baví je to a tak jim to neberu. Stejně jako hráče baví hraní her. Hraní her (jakýchkoliv) je dle mého názoru úplně to samé jako kterýkoliv jiný způsob trávení volnýho času.
-
Je a není. Je to každého věc jak hodnotí svůj čas a život. Nevím o tom že by byl stanoven nějaký standart toho kdo žije dobrý život a kdo špatný, kdo lépe nakládá s časem. Důležité aby si byl sám spokojen se svým životem. Pokud nemá problém s tím že za 20 let zjistí že nemá komu co vyprávět protože celý život strávil hraním hry o které nikdy nikdo neslyšel, tak vzhůru do toho. :-)
-
Proč by ne? Možná z tvého pohledu, ale pokud to toho člověka baví a nevyčítá si to, tak potom je to zkrátka způsob, jak ten svůj život žít. A třeba se takový člověk jednou ohlédne zpět a se slzou v oku zavzpomíná, jak si tehdá užil hromadu zábavy s ostatníma lidma v SWTORu.
Ať děláš cokoliv a nemáš z toho výčitky, pak je to prostě život, který sis sám vybral a který ti vyhovuje. A když neubližuješ ostatním lidem, tak tím spíš. -
-
Jo, to je rozumnej názor a nemám s ním v zásadě problém. Ale to cos napsal jde napsat i o alkoholikovi a na tom příkladu nejlíp vynikne, že ačkoliv neškodím druhýmu, můžu dost škodit sám sobě. Ať už fyzicky, nebo sociálně. Já nikomu nehodlám diktovat, jak má žít svůj život, jen podle mýho názoru kolečko práce-mmorph-spánek není to pravý vořechový.
-
-
Já samozřejmě nejsem žádný psycholog, ale ten alkoholik mi tam nesedí - hlavně z toho důvodu, že alkoholici si svoji závislost dost často vyčítají a snaží se ty výčitky přebít dalším alkoholem. Kromě toho i alkoholik má určitě nějakou rodinu či přátele, kterým může nějakým způsobem škodit (ať už tím, že se ničí chlastem nebo jim dokonce může škodit i fyzicky).
Jasně, netvrdím, že to, co jsem napsal, je kdovíjak univerzální a bez trhlin. Ale domnívám se, že se ta kostra té myšlenky dá celkem úspěšně aplikovat na dospělého člověka. Výjimky se pochopitelně najdou. Ovšem jak je to třeba u dětí, to je věc jiná - sám dítě nemám a musím se přiznat, že si nejsem jistý, zda bych nechal potomka celou noc pařit wowko.
Tohle by se dalo rozebrat z padesáti různých stran a vždycky by se něco našlo, ale podle mě to tady a teď nemá smysl. Čas se dá využít i lépe než filozofováním ve čtenářské diskuzi :) Každopádně díky za názor, respektuju ho.
-
-
-
-
-
-
Nechápu jak tady neustále vychvalujete tuto hru, která je plná bugu a nemluvě otom, že nelze po 10 lvl resetovat vybraný tree charakteru.
-
-
kdyby ses misto psani blbosti vzdelaval tak vis jak to chodi a nepises tu takovej nesmysl. Lidi mate krasny portal oldrepublic.cz tak si to tam projdete a az tam nic nenadjdes myslim vysvetleni tak pak neco pis. Ty si stezujez na zakladni princip zvolecni classy a advanced classy/. Takhle hra ale funguje ze si jelito a nevis to je jen tvuj problem. Tady pasuje neznalost neomlouva!:}
-
A to je jako problém? Před výběrem máš napsáno na co se jaká specializace hodí a varování, že to je nevratné rozhodnutí. To bys rovnou mohl chtít změnu classu uprostřed hraní *7*
-
-
Přece člověk na 10lvl nemůže vědět co se mu bude na 50lvl hodit do PVP a PVE.
-
-
Mno tak vo WoWku ked si dosiahol lvl 15 na swojom warrovi tak si si ho tiez nemohol resetnut na maga, preco by to malo ist tu. Tym ze si vyberies advanced class urcis svoje povolanie, talenty samozrejme resetovat idu.
-
to je preci ale normalni-tady si nevybiras povolani na 1. lvl ale na 10.lvl.Tam se musis rozhodnout co a jak to chces hrat
-
-
do pr..... ja musim cakat do polovice februara, kym do toho naskocim....to je opruz a tymito clankami mi to rozhodne neulahcujete.....chcem to mastit a HNED.....
-
nemozem si pomoct ta komixova grafika mi na SW nesedi
-
-
Mna by zaujimalo ako niekto moze povedat ze graficka stylizacia v SWTOR je zla a ze chcu graficku stylizaciu z KOTORu. Sak su uplne rovnake. Dajte si do googlu swtor a kotor 1, prepnite na obrazky a porovnajte si to *7*
-
-
Vem si k tomu brýle prosím :-)
-
-
Prosimta nebud smiesny, KOTOR 1 mam nainstalovany a alt-tabujem sa do SWTORu, je tam rovnako pastelova grafika, len tvare v SWTOR maju viacej polygonov jak ebon hawk a cele to fici na vyssich detailoch. Inak v tom skutocne nieje rozdiel. Ked to niekomu vadi, tak ok, vas vkus, ale SWTOR a KTOR1 maju proste uplne rovnaku graficku stylizaciu.
-
-
Graficka stylizace jen o texturách. Ale jde o celkový dojem z modelů, animací, textur, nasvícení apod. A v tomhle to nemá mnoho společného. A jinak by mě ani nepřekvapilo, kdyby Bioware použilo základ ze stejného enginu který poháněl KOTOR, jakož to dělaj se vším (mimo ME, ten jede na Unreal 3.5) :-)
-
No mě příde že Kotor měl trošku realističtější grafiku a TOR je takový komixovější a je to nejenom v textůrách ale i v modelech ...
-
-
-
-
jj neni to ono.. ale co jsem hral betu tak mi to zase tolik nevadilo.. ale radši bych byl kdyby to mělo blíž k původnímu Kotoru a nebyli tam jediove se širokýma ramenama jak z komixovyho batmana :D
-
-
Lolek, jak má Karrul na všech screenech poškozenej equip :-D
-
-
No kdyby jen poškozený. Na pár screenech ho má úplně zničený :D
-