Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak se mi tam povedlo narvat Double Commander, na který jsem zvyklý, takže jsem už kompletně spokojen.

  • Slavik_Jenda

    To dnes není problém najít ani na PC...

  • Derp_1337

    Tak záleží, co po tom chceš. Jestli jsi to měl jenom na hraní "doma", tak to bylo fakt zbytečný. Deck nikdy nenahradí plnohodnotné PC a i klasické konzole na tom budou trochu lépe.

    Je to prostě handheld a hodí se na cesty a nebo třeba na záchod. 😇

  • Derp_1337

    Ok, díky za tip na Hulu. Tahle informace mě minula. Jenom jsem někde četl, že to bude exluzivně na D+ a dál jsem to neověřoval.

  • Jenže si vem, že by si mohl hrát PS4/5 hry na PS vita. Prostě steam deck se nedá srovnávat ani se switchem nebo s ostatníma konzolema, protože je to něco jinýho. Ty se snažíš aplikovat to co prodává konzole na steam deck, ale steam deck se ostatním konzolím vymyká už jenom z podstaty toho co nabízí. Proto ani tvůj argument s exkluzivitama tady prostě nefunguje. To co je exkluzivní na PC je automaticky exkluzivita i pro steamdeck (pokud je ta hra verified). Na steamdeck by ses měl dívat spíš jako na low end herní PC ve formě handheldu. A z tohohle hlediska to opravdu celkem revoluce je (pokud se oprostíme od těch prvních dražších handheld počítačů a zakomponujeme do toho i cenu a to, že se do toho pustila velká firma). Bohužel s tím Windowsem s tebou souhlasím, ale možná se v budoucnu dočkáme podobných zařízení třeba od Microsoftu nebo nějakých firem co dělají notebooky s plnou podporou Windows. Pak bych o tom asi uvažoval taky. 

  • Switch sem měl asi 3tydny a šel z domu. Nejhorší z dnešní nabídky strojů.

  • Souhlasím 

  • Akorát děláte z Komára velblouda. A o té Vaší ultimátní lenosti to ani komentovat nebudu. 

  • medveddd

    Oproti klasickému PC má Deck výhodu aspoň v tom, že je to jedna konfigurace, kterou má hromada lidí - nebude pak podle mě problém najít pro každou hru doporučené ozkoušené nastavení, které na něm dobře běží.

    Steam Deck ale nemám, jen se dohaduji 🙂

  • spoock

    Takže Patrik potvrdil mé obavy z celé té PC konzole. Osobně dneska na PC už hraju jen výjimečně, spíš vůbec. Představa, že budu laborovat s optimálním nastavením všeho mě "děsí". Člověk má tak málo času hrát a ještě abych se rozčiloval nad neoptimálním chodem hry, na to fakt už nemám dnes žaludek. Strašně mě to mrzí, ten potenciál silného HW jasně ukazuje, že u Switch nástupce je tu prostor pro upgrade.

  • skaven

    je to aj na Hulu, a samozrejme aj inde 


  • Zajímavý pohled. Nejsem si jistý, jak moc je to zbavování se Windows ve Valve aktuální. Pokud vím, tak proběhly i nějaké usmiřovací rozhovory s MS, ale Steam Deck vypadá jako pokračování té cesty.

    Před pár lety jsem zkoušel SteamOS na klasickém PC, ale jako plnohodnotný Linux to za nic nestálo a herně to nefungovalo líp než klasický linuxový Steam. Na konzoli/handheldu/druhém PC mi to přijde o dost zajímavější. V každém případě je pravda, že Steam na Linuxu ušel velký kus cesty. Od nutnosti spouštět ho přes Wine přes podporu pár nativních her po současnost, kdy není velký problém spustit ani exkluzivity od MS.

    Důvody, proč ti Steam Deck nevyhovuje naprosto chápu. Sám o něm uvažuju z několika důvodů: Jsem zvyklý hrát na Linuxu a řešit potíže s tím spojené. Občas je to zajímavější dobrodružství než hra samotná, ale rozhodně to není pro každého. Malých her mám ke hraní spoustu, na PC se k nim nedostanu a když trávím dost času v autobusu... Moje PC už dosluhuje a tohle by mohla být zajímavá náhrada pro hraní, protože stejně neplánuju kupovat nic extra výkonného. Ale asi si počkám, jak to bude s životností a možná i na nějaký upgrade, ve kterém vyřeší problémy typu přehřívání a hlučnost.

  • radim.zaty

    Jen drobná technická: Proton, tedy to, co umožňuje běh Windows aplikací a her, není emulace. Viz Wine (https://www.winehq.org/) ze kterého Proton vychází.

  • JohnyTheZik

    Vzhledem k tomu, jak moc je početná komunita PCMR, která tak nějak inklinuje i k oblibě Valve/Steamu, tohle skutečně není dobrej argument.

    Navíc, na Switchi neni moc důvod diskutovat nad konzolí, mnohem relevantnější jsou v tomhle případě subreddity her na daný platformě. Takovej Animal Crossing má 1.8M subscriberů a je to pro popularitu Switche mnohem zajímavější údaj.

    Platforma, na který samo o sobě musíš pořád něco nastavovat, ať už hry, nebo čistě preference/performance apod., bude mít z logiky věci subscriberů na subredditu víc, není to ovšem moc dobrá vizitka.

  • "Závěrem upozorňujeme, že veškeré ovladače poskytujeme bez záruky a bohužel nejsme schopni nabídnout podporu pro systém Windows na zařízení Steam Deck."

    Zdroj: https://store.steampowered.com/news/app/1675200/view/3131696199122435099


  • 0011

    Spíš jde o to, že majitelé Switche nemusí na internetu řešit, že jim nejede hra xy, jak optimalizovat hru z, aby jela líp atd., je to prostě přenosné pc se všemi výhodami ale i problémy, ale i kdyby to byly všechny příspěvky poplácávání se po zádech jak je SD hustokrutopřísné zařízení (spoiler: nejsou), nemá to naprosto žádnou výpovědní hodnotu.

  • 0011

    Ano je to moje domněnka, ale založená na podkladě jejich dosavadních "úspěchů" na poli HW z nichž nezaříznuli akorát Index. Jinak nikde se netvářím že na pc neexistují exkluzivity, sám je hraju ale steam deck je nemá, nebo si můžeme hrát na MS a Sony a tvrdit, že hry na SD jsou "konzolová exkluzivita" jako že jsou jenom na jedné konzoli ale i na pc, ale žádná exkluzivita to ve skutečnosti není. Co se týče PC exkluzivit, tak většinou se jedná o staré hry, které rozjede i neherní tablet s windows, na nové Total War, Anno a grand strategie je asi SD dobrý, ale ani jedno z toho nehraju. Jako jasně, svoje zákazníky si to asi najde ale zatím nemám důvod v tom vidět herní revoluci, první reakce jsou nadšené jako u každé nové věci, ale to byly i u PS vita, která na svojí dobu byla neuvěřitelně nabušená na poli handheldů, ale všichni víme jak dopadla. Uvidím, možná až za pár let budu shánět nový pc a Valve to výjde a neskončí to jako ten jejich gamepad tak si to i možná pořídím místo desktopu, ale musí tam fungovat i v té době aktuální Windows kvůli neherním aplikacím, které používám, pokud se ale budou chtít úplně trhnout od windows a být čistě linuxová platforma, kde bude ten jejich steam os tzv. na "tvrdo" a když to obejdeš tak příjdeš o záruku tak zůstanu u klasického pc a na cestách u notebooku.

  • Píšeš naprosté nesmysly, protože Valve podporu Windows deklarovalo, ovladače na Windows samo vydává a je za ně zodpovědné. Pokud Apple vydá Android pro iPad, tak za něj kvalitu bude zodpovědný. A nikde nepíšou o tom, že kvalitu nezakazují, ale že ji moc nevěří, nýbrž se chlubí tím, jak Windows podporují. A to mluvím o te lepší variantě na Steam Decku. Ten jejich systém je naprostá katastrofa. 

  • Derp_1337

    Jo, taky jsem spokojený s novým Predátorem. Jenom mě mrzí to omezení na Disney+ .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit