Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • x_ander
    Asi tady s tímhle názorem úplně neuspěju, ale na Steamu mi vadí jedna zásadní věc - jeho nutnost. Nechápejte mě zle, Steam je úžasný nástroj - okamžitě si na něm můžu koupit hru, hra se mi automaticky patchuje, mám tam achievmenty, počítadlo času, spoustu slevových akcí, je to i dobrý způsob jak distribuovat indie hry atd. atd. Na tohle všechno a spoustu dalších věcí je skvělý.

Jen kdyby v něm byla možnost ho v případě potřeby odignorovat a ideálně si na steamu zakoupenou hru stáhnout i DRM-free. Odpadlo by těch pár problémů, které se u Steamu občas objeví (např. nedávný problém s Batmanem, který přímo po zakoupení na Steamu nešel 2 dny spustit, už se mi i stalo, že celý Steam vypadl a několik hodin jsem si nemohl zahrát nic - a argumenty, že problém může být u mě a ne u nich je mimo. U DRMfree nehrozí, že někde je chyba v připojení, v serverech či v čemkoliv a nemůžu tak hrát.

Zkrátka mi vadí to, že není možné hru od Steamu jako takového "odstřihnout". Zvlášť, když se něco podělá.
    • k tomu region locku :D co takto si natukat do googlu UK steam :D a tak kupit tu hru ?
    • Tady to je věc jednotlivých vývojářů a vydavatelů. Každý, kdo jde na Steam má možnost volby. Valve nikoho nenutí vedle Steam verze neudělat i DRM-free verzi. Jako příklad se dá použít například Slender, CitiesXL a spousty a spousty dalších her, které jsou třeba i zároveň na GOG bez Steamu, případně i přímu u výrobce ke koupi. Valve opravdu nikoho nenutí, pravdou ale je, že Steamu vývojář asi těžko odolá, protože nabízí dost udělátek.
    • Musím zaklepat, ale zatím se mi nějaký velký problém snad nestal. Pamatuju si ale situaci, kdy po zakoupení Dark Souls na Steamu nebylo k dispozici dost klíčů a hra nešla asi dva dny spustit. Pak se mi u jedné, nebo možná dvou her stalo, že po zakoupení nešly spustit, ale nakonec se to za chvíli rozběhlo. Mám pocit, že mi tenkrát pomohlo v nastavení kliknout na "ověřit intergritu mezipaměti hry". Jinak zatím Steam v podstatě můžu jen chválit. Možná jediná věc, která mě trochu štve, je, že tam občas chvíli trvá, než se tam všechno načte apod, v obchodě atd, ale to je spíš problém mého staršího kompíku.
    • Myšlenka je to pěkná, ale řekl bych, že vzhledem k myšlení velký hráčů na trhu neproveditelná. Nikdo z nich neuvolní "AAA" titul bez DRM. Steam je v tomhle ohledu zlo, ale upřímně řečeno oproti takovému SecuROMu je to ještě pohádka ne? (Osobně jsem s SR problém neměl, ale svého času si na něj stěžoval kde kdo.) K tomu výpadku Steamu - co offline mód? Já takhle fungoval měsíc, když jsem byl bez přístupu k internetu.
      • ucho
        pokud budou lidé nakupovat hry ve velkém na GOGu, GOG tím získá vyjednávací sílu jako další distributor a získá v budoucnu snadněji další tituly... jednoduché.
      • x_ander
        No je jasné, že pustit AAA hru hned po vydání jako DRMfree by byl ráj pro piráty. Já tím vším nechtěl Steam nijak hejtovat, oproti SecuROMu (či ještě líp starforce a podobným sračkám) to pohádka je. Ale jen do doby než se něco podělá - ten výpadek - offline mod mi nemohl pomoct, stalo se mi to, že samotný Steam v kompu nešel vůbec spustit (při spuštění to napsalo nějakou bizarní hlášku s připojením a spadlo to) a při pokusu o zapnutí jakékoliv hry se nedělo vůbec nic. Za pár hodin ale všecko fungovalo jak má. A tohle jsou ty chvíle, které mě dokážou nasrat:) Kde byla chyba nevím, ale i kdyby u mě v kompu, tak mi vadí to, že hra je závislá na aplikaci, bez které se nehne.

A taky mě dožírají region lock (na který jsem dojel třeba u RAGE). Není to sice primárně problém Steamu, ale některých dementních vydavatelů, ale z té nutnosti Steamu to vyplývá.

Každopádně Steam je nic proti peklu, které jsem zažil třeba u instalace Maxe Payna 3 a slavného Rockstar social clubu.
        • Ano a proto jsou Steam hry ke stazeni v den vydani, ne-li drive...
          • Jack1947
            Jo , nesvary v podobe "Steam Early Access" pfuj to uz je lepsi rovnou Beta/Alpha upiratena z netu, neplati to pokazde ale taky se tim neda nic moc argumentovat. *4*
        • raj pro piraty? si delas srandu? a todle je co ? peklo pro piraty? kdy maj hru dohranou často ještě dřív nez je distrubuovana oficialne? kdy si novy tituly zahrajes stejnej den nebo maximalne druhej den po vydani? kdy piraty neotravuje zadny online pripojeni a maj bonusovy dlc zadarmo od zacatku? me se nejak nezda ze by trpeli.
          • Ráj by to byl. Teď sice taky nijak zvlášť netrpí, ale odpadla by nutnost těch pár kliknutí pro aplikaci cracku. Odpadlo by čekání na crack. Nemůžu si teď vzpomenout o kterou hru šlo, ale mám dojem, že po vydání odolávala snahám crackerů skoro týden (ME3?). Nemluvě o tom, že ne vždy je cracknutá hra naprosto funkční. Znám případy kdy cracknutá hra padala a byla nehratelná nebo nešla dohrát. Podtrženo sečteno DRMfree v den vydání by byl ráj pro piráty. Třešničkou by byl fakt, že by vlastnili originální verzi a mohli tak využívat všech výhod z toho plynoucích (patche, MP, DLC).
          • x_ander
            Peklo pro piráty *15* . Ráj by to byl proto, že by to nemusel nikdo crackovat a co tak vím, tak některé hry dodnes uspokojivě cracnuté nejsou a u jiných byl postup jak pirátskou hru zprovoznit dost otravný a složitý (napadá mě třeba nutnost fyzického odpojení mechaniky u Prince of Persia: TT). Ale jinak máš pravdu, většina her je na warezu pohodlně k dispozici hned při vydání a neotravuje (viz. příklad Maxe Payna 3, jak uvádím výš).
        • Já to ani jako hejt nebral. Nefunkční "cokoli" naštve asi každého. Tu poslední větu podepíšu. Akorát u mně nejde o Steam, ale o ty další. Vážně netuším k čemu jsou mi dobré GfWL a Social club? Teda až na to, že se do nich musím povinně zaregistrovat a po každém spuštění hry přihlásit. Tyto jmenované mě pokaždé vytáčí doběla. Zvlášť GfWL byl jeden čas extrémně otravná a věčně padající služba.
          • x_ander
            Ani mi nepovídej. Toho Payna jsem se pokoušel rozjet asi 3 týdny a nic, pořád nějaké debilní chybové hlášky. Podpora byla uplně mimo, nebyli mi schopní poradit, co s tím (jen obecné kecy typu "aktualizuj si ovladače, vypni firewall...). Nakonec jsem se uchýlil k tomu, že jsem originální hru cracknul. A od té doby běžela bez jediného problému jak po másle. Co si o tom má pak člověk myslet...
  • Paulcz
    Steamu by neškodilo menší zeštíhlení, ta aplikace je těžkopádná, pomalá (než se člověk prokliká v diskuzích.. ufff), plná reklam.. více se mi líbí GoG kde nemusím nic instalovat a nic mě neotravuje
    • Jakých reklam?
      • Paulcz
        např. když ukončíš hru
        • To je jednak jednou denně ale hlavně se to dá vypnout http://puu.sh/54FdM.png
  • steam je o.k. asi bych to tady neměl ventilovat, ale steam mě naučil hry kupovat. jediné co mě extrémě pije krev je nulová možnost vlastního nastavení vzhledu. občas mám pocit, že uživatelké rozhraní vytvářela banda mentálně postižených veverek. už jen to, že na větším monitoru 24" a víc se steam zobrazí v podobě úzkémo pruhu uprostřed obrazovky a číst na tom cokoliv bez lupy je za trest. jeden by řekl, ze CTRL+kolečko na myši pro zvětšování obrazu bude dnes už standart. co je na tom tak těžkého? probuďte se vývojáři steamu!! o big picture modu rači mlčím...
    • uzkej pruh ? wtf ... co tak zkusit tlacitko maximalizovat nebo si to roztahnout do pozadovane velikosti pres kraj okna ...
      • pro upřesnění - steam client běží ve fullscreen režimu, ale samotnej obsah je zobrazenej jen v pruhu uprostřed monitoru. kolem dokola je šedé prázdno...ať dělám co dělám. pokud na je nějaká fičura, tak se rád nechám poučit.
        • tohle vypada docela duveryhodne

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=3121139
        • je to teda uz davno, ale pamatuju, ze uz tenkrat lidi tweakovali fonty (velikost i druh pisma), tak zkus strejdu gugla, obcas dobre poradi *5*
        • steam client nebezi ve fullscreenu .... leda zebys mel permanentne big picture
          • fulscreenem myslím maximalizaci okna na celou obrazovku. ja tyhle ikonky vpravo nahoře používat umím... ale od obrazovky sedím dál a když se mi celej steam zobrazí ve vertikálm pruhu uprostřed obrazovky, tak se to z dálky čte dost blbě. wevobé stránky taky nejsou všechny dělané na rozlišení 1920*1200, ale tam si je můžu zvětšit ctrl+kolečko myši.
    • :D Kupovat hry mně naučil příjem z práce, jako chudej student jsem si to fakt nemohl dovolit, ale možná kdyby v tý době byl steam v té podobě jako dnes, tak bych jich ze slev vlastnil originálních mnohem víc (teda spíš alespoň nějaké :D). U HL2 mně steam fakt štval, dnes využívám jeho možnosti a nějak mně neštve. Co mně štve víc, je že něco podbnýho má každý kdo má do p*r*le díru takže už mám v kompu steam, origin, uplay, ... jinak co se týče porovnání s Originem je Steam fakt zlatej...

Ve výsledku si myslím, že kdyby takhle steam fungoval už dřív mohl jsem si hry kupovat mnohem dřív, podporovat vývojáře a nekrást jako malý špinavý děcko...
  • Robotron3
    Měli by se víc soustředit na kvalitu vydávaných her, zvlášť když chtějí prorazit s Linuxem. Je super, že slevy a tak, ale když si třeba koupim Shadowrun a Larryho remake, obě dvě mi splňují oficiální požadavky a ani jedna nefunguje, chybí půlka grafiky, nebo se nic nezobrazí, tak opravdu nevím, jak to tímhle stylem chtějí s Linuxem a SteamOS udělat. Jako já tomu rozhodně fandim, ale trochu mě dožírá, že si koupim hry co nefungujou. Maj to mít pořádně vyzkoušený, než je dají k prodeji na Linux.
    • a je vubec ten shadowrun final?

October 15, 2013 29 Comments
      Patch 1.1 and Linux now in Beta!

Greetings!

We thought we’d pop our heads up for just a bit and let you guys know about the latest developments for Shadowrun Returns. The big news today is about Patch 1.1, which has two major parts: early access to the code improvements that we are putting in Berlin and the initial release of the Linux version of both the game and editor!
      • Robotron3
        Dobře, dejme tomu, i když bych čekal, že se v betě aspoň dostanu do hry a neskončim v nefunkčnim menu. Každopádně ten Larry je final a nefunguje.
        • larry me zas tak nezajima, abych vedel, ze jeho linux verze byla slibena az v ramci stretch goals *5* (neboli, ze bych se divil, ze uz je hotova)

nicmene je to faux pas, ze z tech malo her na linux jeste dve nejdou ani spustit
    • To bude spíš chyba v tom bobku na židli *15*
      • Robotron3
        To těžko. S Linuxem pracuju už řadu let a jsem programátor. S chybně napsanou aplikací a s chatrnými ovladači grafické karty ale nic neudělám.
  • S koncem roku planuji napravit herni resty ktere sem za posledni dobu nasbiral a dam krk na to ze minimalne jeden z nich bude Steam vyzadovat. Tudiz bych letos mohl svuj ucet i vyuzit ne se k nemu co tri mesice jen preventivne prihlasovat.
  • Pomalu ale jistě ke cloudu. Zrovna včera jsem rozdal poslední zbytky her na fyzických nosičích, a to co mě bavilo, jsem zakoupil znovu na Steamu, za necelých 250 kč. Vždycky se musím smát, jak jsou hlupáci z hudebního, filmového či knižního průmyslu mimo a nedokáží vytvořit podobnou celosvětovou síť pro jejich obory.
    • taky si tim marne lamu hlavu, ze nechavaj svuj potencialni zisk radsi kolegum z rapidshare apd.
    • Robotron3
      To myslíš jako iTunes, který tu byl dávno před Steamem?
    • hudobne mas napr itunes na filmi neviem ci nieco je....
      • itunes LOL, to by pouzival len magor
      • U nás v ČR je na filmy voyo.cz.
        • jj to urcite, platit znova za ten isty obsah za ktory si platim na kabelovke... voyo heh
  • Hmm, vsimol som si podivnu vec, co sa tyka Steamu. Ludia v mojom okoli nakupia na Steame hry za par supov, ale potom ich nehraju. Proste maju na ucte po ko**t hier za 2, 10, 15 €, lebo je to vyhodne a postupne odkladaju ich hranie na neurcito, preto ze casovo sa to neda zvladat.
    Potom sa takeho "hraca" spytam, ze co hovori na tu a taku hru a on mi povie:
    "Hej, mám ju kupenu, ale este som ju nehral, takze ti o nej nic nepoviem" *7*
    • Kozy
      A kde se praví že je musí hrát hned, mě toho taky čeká spousta, zrovna ted se chystám na system shock 2.
  • Steam je vynikajici co se komunitnich sluzeb tyce. Pak diky cloudu a moznosti hrat jednu hru legalne na vice strojich. Co me ale na nem sralo odjakziva je to prvni spusteni...Nekdo tu rikal neco o mentalne postizenych veverkach....co by bylo teprv tohle? :D Kdyby to aspon sikovne zakamuflovali do download procesu,nebo kdyby se to delalo automaticky okamzite po stazeni...ne....Ono to keca,az prijdete z obeda,chcete si to zahrat a pak vas to dalsi minuty sere tim,ze to zjistuje,ze mate vlastni spravnou verzi DirectX a C# Redistributables nebo co to je...hruza des.
    • Prvni, co delam po stazeni hry je, ze instalace techle veci mazu. Opravdu nechapu, proc bych mel porad dokola instalovat to same. Nejsem nesvepravne h o v a d o.
  • Steam ma sve pro a proti. Osobne ho moc rad nemam. Vlastnictví her na nem je dost podobne vlastneni piratske verze, proste nejaka data na disku plus mail o tom ze jste si hru koupily. Krabicka, pekny barevny manual, pripadne mapa nebo další bonusovy materiál mi prijde daleko lepsi. Me osobne to dava pocit ze jsme si skutecne něco koupil. Ovšem slevy na steamu jsou kolikrat tak mocne ze se clovek chova jako ptak co mu někdo pravidelne sype krmeni do ptaci budky. Kazdopadne si je urcite dobře pamatovat ze steam je neco co lidem bylo povinne vnuceno(kecy typu nemusis to používat me nezajimaj, musim, hraju hry a pokud je enchci krast , neni vyhnuti) a nezapomínat na to. Nadseni z toho ze mam hry na steamu bohužel nikdy s nikym sdilet nebudu.
    • ucho
      takže jestli to chápu dobře, jsi vlastníkem všech konzolí, protože chceš hrát hry a oni tě nutí je kupovat.
      • Co to? nejak nechapu co myslis. když si koupim konzoli tak se mi tam s.re nejakej program jako steam abych mohl hrat? myslim ze ne...nebo panbuvi jak jsi to myslel..zejo
        • Co je na tom k nepochopení? Přes konzoli se ti zase tvými slovy sejří operační systém Sony či Mrkvosoftu...
    • Jack1947
      Vidis a to by tech, dejme tomu 40-50milionu s tebou vubec nesouhlasilo, Steam se pro vetsinu podobne jako Facebook stal uz tak nejak soucasti zivota a bez nej by byl zivot tezsi. *4* Jinak Souhlas kde sou ty doby krabicek, jesteze tu jsou ty konzole a ty krabicky budou mit jeste dlouhou dobu. *4* Fyzicke vlastnictvi nad to holt neni no.
      • Ano, urcite 50 milionu lidi jasa, ze jim nekdo neco vnutil...
        • Myslim, ze by ses mozna divil, kolik lidi pouziva steam dobrovolne. *3*
  • maros.goc
    Steam ma jasne zadefinovanu podnikatelsku cinnost ako digitalna distribúcia hier takze tvoja sťažnosť je bezpredmetna.. Navyse ho nemusis pouzivat

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit