Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    To vis no Early access a Steam greenlight...
  • Vitekb
    Zmiňovaný GOG má stále proti Steamu obrovskou výhodu. Má kontrolu kvality a nepustí do prodeje každou blbost, která se namane. Pokud oni i Steam zůstanou tak, jak to je teď, bude to pro ně velká výhoda, která by jim mohla získat nové lidi, které se nebaví přehrabovat odpadem na Steamu.
  • Zayl
    550 slov? To si z nás tropíš žerty...

Stačí napsat tohle: Steam naprosto podcenil ty tuny shovelware a rereleasů které teď topí vše okolo. Řešení je jednoduché, jednak je třeba lepší systém filtrování a druhak musí zakázat hrám které jsou xx let staré aby prohlašovaly že to jsou novinky jen proto, že jsou nové na steamu.
  • Region lock? Pokud nebydlíš na Měsíci, tak si myslím, že s regionem ve steamu problém mít nebudeš
  • N7N7
    Přesně tak.
  • Takhle jsem se dlouho nezasmal *15* v podminkach mas napsano ze nesmis jakkoliv bez souhlasu autoru upravovat hru *1*
  • 2jablon: NE to je jako by si stezoval, ze mu auto od steam prodejce nejede na jiny benzin nez na benzin od steam benzinky a to by si kazdy stezoval na takove auto!
  • to prehlceni me na steamu take celkem s*re. par let zpet byly napr vanocni slevy doslova kultovni, pekne udelany katalog, vsechny games o 50% levnejsi a hrst za 75%. to se hned nakupovalo o 106, komplet balik id softu/valve/epic, serie thief apod. dneska to je bida pri slevovem obdobi, 2 AAA hry a zbytek indie, ktera mi je absolutne u pozadi a sezere to 80% nabizenych her ve sleve. jestli ty hry budou s takovou rychlosti pribyvat, to pak bude doslova cigansky vyprodej (rozumej total indie)
  • Tady se prave mylis. Tohle neni zadna potreba vetsiny. Vetsina hracu nema potrebu, aby hry neslo modovat. Ja myslim, ze tuhle potrebu dokonce nema zadny hrac.
  • takže si stěžuješ na to, že máš mmorpg přes steam který vyžaduje steam a online mod...to je jako si stěžovat, že když si koupíš auto tak ti nepojede bez benzínu a že musíš vyměňovat olej
  • Ak to správne chápem, tak je to problém hlavne pre vývojárov, že sa ich hry stratia v záplave ostatných. Nerozumiem, prečo by to mal byť problém Steamu, alebo hráčov. Čo sa týka Steamu, tak on za to neplatí, tvorcovia chcú na Steam (až na pár výnimiek, ktorí chcú byť len na vlastných systémoch, hoci len s vlastnými hrami, aj keď úspešnými, nemôžu konkurovať) a Steam tak má proste veľkú ponuku.
    A hráč si vyberie čo chce. Priemerný hráč si zrejme aj tak vyberá podľa toho čo pozná, z časopisov, herných stránok, alebo podľa vývojára. O známych, či stredne známych tituloch sa ľahko dozvie, alebo kúpi v akcii starší známy titul u ktorého predtým vysoká cena prevážila nad záujmom o hru.

Malí a nezávislí vývojári proste musia zaujať sami, zvlášť keď je tam tak veľa hier. Niektoré málo známe hry aj preniknú do povedomia (Contrast - fajná hra, Going Home, etc), keď majú čím zaujať. Rovnako aj niektoré indie hry, tento druh hier ma však nezaujíma, takže o nich ani nečítam. Je mi jedno, že niekto povie, že hrám mainstreamový odpad, ale radšej strávim desiatky hodín pri Skyrime (hoci tam budem nadávať na hroznú jednoduchosť), či Tropicu, čo ma baví a aj upúta vizuálne a hoci grafika pre mňa nie je nikdy rozhodujúca (radšej zastaralú grafiku, ak je skvelý príbeh a atmosféra, nechápem prečo v recenziách strhávajú body za grafiku), tak ma neťahá hrať hry, aké vychádzali pred X rokmi na atari a podobných strojoch.
    Pre tých, ktorých takéto hry zaujímajú, nech sú špecializované stránky o týchto hrách, aby si mohli vybrať. Možno aj také stránky sú, len ja som ignorant. Je jasné, že komerčné stránky napíšu radšej 50ty článok o Watch Dogs, než o niečom inom. Ale aj keď je pri týchto hrách cena nižšia, keď ich vychádza tak veľa ako uvádzate, tak je to len a len na vývojároch, aby ich hry vytŕčali nad ostatnými. Aj tam už majú veľkú konkurenciu a zrejme budú musieť pre úspech obmedzovať vývojársku slobodu, kvôli ktorej kedysi odišlo pár ľudí od veľkých spoločností k nezávislým.

Skôr mi vadia tie vyhlásenia Valve, ako sa chce zbaviť zodpovednosti za všetko a prenechať riadenie Steamu, hier a akcií vývojárom a hráčom. Už teraz ignorujú množstvo vecí, najmä problémy s hrami. A nemyslím hlúposti ako že niekto nevie nainštalovať mod do hry, či upraviť grafiku, alebo niečo prejsť, čo je vždy len problém hráča. Veci ako keď nefunguje zvolený jazyk v hre, achievementy, alebo sa ani len nespustí samotná hra, hoci PC spĺňa požiadavky. Hráč je v tomto prípade klient Steamu, keď od neho kupuje hry a mala by tam byť nejaké spätná väzba, respektíve zodpovednosť zo strany Steamu. Technická podpora buď neodpovie, alebo neporadí a ak neporadia hráči na fóre, tak má neraz hráč smolu (alebo použije nelegálnu kópiu hry, ktorá mu ide, hoci vlastní originál, no ten nejde, ako to vyplýva z niektorých diskusií).

A keď píšete o potrebe rozšíriť sociálne funkcie Steamu, dúfam, že to spravia nejak nenásilne. Sociálne funkcie v hrách ma otravujú a ak ešte niektoré funkcie hry nie sú prístupné bez facebooku, priateľov hrajúcich rovnakú hru, či mobilu, tak to už ma vyslovene štve. Na Steame mi úplne stačí, že si môžem zahrať so známymi nejaký multiplayer, či poslať PMku a viac rozhodne nepotrebujem.
  • Overwatch
    Máš recht, svým způsobem to může být pro některé hráče nevýhoda. To chápu a taky se mi to nelíbí, byť mody zas tak často nevyhledávám. Ale obávám se, že těch hráčů aktivně využívajících mody je PC trhu menšina a že tady platí že "potřeby většiny převažují nad potřebami menšiny"...
  • Jack1947
    Jo, to bude lepsi pac tady nelze niceho dosahnout...

Patri dolůů
  • Presne, tenhle nestavovy design aplikaci jsem (krome steamu) naposledy videl nekdy v ranych devadesatych letech.
  • Offline mod je docasny, bez online pripojeni se u steamu neobejdes. Ja steam poustim jen jednou za cas a bez prihlaseni se me nic nedovoli, protoze mu uz davno vyprsel offline timeout. Velmi vtipne to je, kdyz si chces zahrat neco ve chvili, kdy nemas k dispozici online pripojeni.
  • Jo to jsem přesně čekal, že napíšeš. Dark Souls je takové malé mmorpg, takže opravdu mám hrát tuhle mp hru v offline modu? LoL
  • Jack1947
    Jop, to nastve no zvlaste kdyz se clovek probira dlouhym seznamem her...
  • Jack1947
    Je to jejdásek nebo nekdo kdo prejima jeho nazory, ten ti bude vzdycky tvrdit ze ho STEAM omezuje a EULA bude tak maximalne podkladat jako nejaky zbytecny otravujici (!!) zivot dokument, co beztak nikdo necte *3*
  • No hlavně by si měli vyřešit použitelnost té své stupidní stránky.
    Prohlížení katalogu her je tam vždy za trest, odezva je naprosto tragická a vždycky mě nejvíc dojme, když si prohlížím nejprodávanější hry (či aktuální akce,...), jsem třeba na páté stránce, kliknu na detail hry, pak dám "zpět" a samozřejmě jsem opět na první stránce a ne tam kde jsem skončil.
  • MAs pravdu, ze takhle to u steamu je. Otazka je, jestli je to take dobre a co s tim vlastne muzes delat. Spousta PC hracu totiz otevrenost pc platformy a moznost modovani uvadi jako jeji prednost a konkurencni vyhodu. Valve smeruje k tomu z pc udelat dalsi konzoli. Je to opravdu to, co pc hraci chteji?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit