Přejít na výpis diskuzí
Steam, Origin i Battle.net se staly terčem DDoS útoků
3.1.2014 | Adam Homola
279 příspěvků
-
A Steam zase nefacha. Opravdu mi prijde divne, ze maji prachy na sve pofiderni konzole, ale nemaji prachy na to, aby si zabezpecili servery.
-
-
proti DDOS se zatím není jak bránit.
-
-
No, leda ze by meli nejakej nastroj kterej by tyto nahodne utoky nejak odrazel.
-
-
Jacku neplácej zase, radši místo kecání zde otevři google a zkus zadat DDOS wikipedia. Nemůžeš uzavřít bránu pro určitý útoky když odcházej z proměnlivejch dynamickejch adres, ale to ti vysvětlej tam.
-
-
Urcite se daji potlacit.
http://www.itnews.com.au/News/234834,five-ways-to-defend-against-a-ddos-attack.aspx
https://ddos-guard.net/en/?utm_source=adwords&utm_medium=english&gclid=CIX-
z9DV5bsCFQkd3godsFMAew
Nejaka prevence proti utokum urcite existuje, jen o ni zatim nikdo nevi toje cele. -
-
Se podívej na ten ddos guard a projdi si ty plány, to je tak pro nějakou firmu z garáže.
-
-
-
-
-
a jak bys to chtel asi zabezpecit proti DDoS?
-
-
Anti ddos ochranou ? *15*
-
-
-
A už zase nejede Steam a s ním DayZ. Včera to sranda byla, ale po druhý už tak moc ne. *7*
A za útoky může https://twitter.com/chFtheCat, ne nějakej DERP. -
-
trouba z internetu vs 3 mega milionové korporace - 1:0 pro troubu *1*
-
Teď mi spadl. Tyhle kurvvy najít a veřejně pověsit za koule.
Edit: Už se zase načetl. -
-
Steam mi jede překvapivě v pořádku, ale připojit se na DayZ je nemožné. Napíše to chybu "Authentication Timeout". To samé mi to dělalo právě i včera jen během útoku.
-
-
DayZ nemám na tomto účtu, ale zkoušel jsem Dotu a ta jede v pořádku i v době útoků.
-
-
Nevim v čem je teda přesně problém, ale vím, že za to může Steam. Aspoň podle fór.
-
-
-
-
-
Koukam ze nekdo vyrovnal ... SkoRE i kdyz je na tom Veskoslav stale blede ( skoro poovina minusu fuc). Vlastne se zda ze sam je v minusu. Ostatni v plusu. Vtipne. +5 kazdy skoro.
-
Vidíte, a na GOG.com stačilo dát "jen" Fallouty zdarma. *1*
-
Škoda že steam je tu hlavně pro to, aby vytahal z lidí peníze za hry, které vůbec hrát nebudou. To je ten problém, o kterém by jste se tu měli dohadovat. *3*
-
-
nic jednodussiho - tak to nekupuj a o ostatni se laskave nestarej, je to jejich vec
-
-
Já se o ně nestarám, jen o nich(a sobě) mluvím. A to je už snad moje věc, tak se nestarej ty o mě.
-
-
To snad ne. *1* Prece nechces obvinovat distribucni kanal z blbosti lidi, kteri kupuji vse, co je ve sleve, bez ohledu na to, jestli to vubec budou hrat.
Co se tady clovek jeste nedocte. *1*
Zakazme slevy, protoze nekteri jedinci neumi hospodarit se svymi financemi. lol *15* -
-
on naopak přemýšlí. Steam je byznys a jeho primárním cílem je prodat. Jestli si myslíš že je to spojování hráčů do sociálních útvarů tak jsi asi spadl z višně. Steam jsou primárně dvě věci - Shop a DRM.
-
-
Steam je byznys, fakt? A ja blahove myslel, ze jejich cilem je udelat svet vice slunickovy a zajistit celosvetovy mir.
OMG to je zase jednou Captain Obvious. Copak ja nekde psal opak? Pouze jsem reagoval na prihlouple obvinovani steamu z toho, ze si plno lidi kupuje spousty her jen protoze vidi 75% slevu, aniz ty hry budou hrat. A to prece neni problem obchodu, ale zakaznika. -
-
Víš že pro hodně lidí je steam ten sluníčkový ráj že jo? *1*
No na druhou stranu, když se obviňoval Blizzard jako banda psychologů, nevím proč by se z toho nemohl obviňovat Steam, resp. Valve *3* -
-
Nevím přesně co, jen jsem napsal důvod, pod kterým by se klidně mohl ehop obviňovat. Např. pro to že míří na psychiku tvé bandy pomatenců. *4*
-
Co se snazim vyresit? *1* Ja pouze reagoval na tvou detinskou premisu "steam je tu hlavně pro to, aby vytahal z lidí peníze za hry, které vůbec hrát nebudou"
Steam je shop, tudiz jeho cilem je vydelavat penize a ze slevovych akci tezi jak zakanici, tak oni. A ze existuji jedinci, kteri neumi uderzet sve penezenky a mozky na uzde neni jejich vina. *3*
Nevim, co jineho v tom hledas. To je cele. *3* -
Není to chyba Valve. Ale nechápu, co se tady snažíš vyřešit. Mě o nic takového nejde a nemám v plánu se o to nějak moc zajímat nebo někoho nějak obviňovat, promiň.
-
A to je opet chyba Valve, ze nejaka banda pomatencu povazuje steam za slunickovy raj? *1*
Jinak ja nevim, kdo z ceho obvinoval Blizzard, ale obvinovat nejaky shop z toho, ze nekdo nema kontrolu nad svou penezenkou a svou vlastni hlavou je proste zhovadilost. *3*
-
-
-
bohuzel je to tak od zasahu do trziste steamoveho primo valvem konceje prodavanim skoro nehratelnych titulu ala silent hill za 20e ... nekdy se nestacim divit
-
-
Kdyby jsi měl nadhled a trochu přemýšlel, tak možná pochopíš, co jsem tím chtěl říct.
-
-
"steam je tu hlavně pro to, aby vytahal z lidí peníze za hry, které vůbec hrát nebudou"
Ja ti nevim, ale jak pochopit tento prispevek, nez tak, ze obvinujes obchod z toho, ze chce vydelat penize.
To maj ty hry davat zadarmo, nebo to zabalit, aby nahodou nezpusobili nekompetentnim jedincum ujmu, kdyz kupuji vse co ma slevu? Nebo jak si to jako predstavujes?
Kdyz nekdo neumi hospodarit se svymi financemi a kupuje vse, kde vidi nalepku se slevou, tak je to prece jeho problem, a ne obchodu. -
-
Ono se na diskuzích nesmí používat nic jiného než přímé obviňování obsahem? Bez různých prvků jako jsou řečnické otázky, sarkasmus, téma pro úvahu a podobně? *6* To pardon, a všem se omlouvám.
Ale zajímavé že jsi na to přišel a druhá(či poslední odstavec) číst příspěvku už je k tématu *7* -
-
No já neřekl co přesně ta první věta nebo souvětí byla, to byly jenom příklady pane. A jinak nevím proč bych měl hledat zajímavé odpovědi, když jsem to nenapsal proto, abych se tím zdržoval a nějak zabýval. Takhle jen píši co mě napadne, alespoň že dnes pořádně zapršelo. A zítra do školy.
-
Ja ale, na rozdil od tebe, netvrdil, ze muj prispevek byl sarkasmus nebo snad recnicka otazka.
*3*
Takze ne, v te citovane vete neni ani sarkasmus, ani recnicka otazka.
Ale koukam, ze uz sam nevis jak odpovidat a tak se zacinas vykrucovat odpovedim. Docela usmevne. *3* -
" Nebo jak si to jako predstavujes?
Kdyz nekdo neumi hospodarit se svymi financemi a kupuje vse, kde vidi nalepku se slevou, tak je to prece jeho problem, a ne obchodu." Ty vidíš něco tady např.. -
"steam je tu hlavně pro to, aby vytahal z lidí peníze za hry, které vůbec hrát nebudou"
Vysvetli me prosimte, kde je v teto vete ona recnicka otazka, sarkasmus nebo snad tema na uzvahu.
Pouc me, protoze jsem asi naprosto zabednenej mimon, ale ja tam nic z toho nevidim.
*3*
-
-
-
-
-
To je ale přeci problém těch lidí, ne Steamu *4*
-
-
Alespoň by ty kecy měly smysl, protože by každý obhajoval sebe.
-
-
-
Já jim dám DDoS útoky...akorát nastavili dobrý slevy a pak praskali ve švech, když si to kupující začli stahovat *1*
-
A proto mame vsichni radi online "sluzby", bez kterych skoro zadna dnesni hra nejede.
-
-
Ja je rad nemam a uzivatele xboxu dali microsoftu rovnez hlasite vedet, co si mysli o tom, aby okopiroval online drm ze steamu do xbox one. Jen pc hraci si to nechali libit, i kdyz oni se spis nechali koupit.
-
-
Me by vazne zajimalo, co ti vlastne tak vadi. Jde ti o princip? Nebo te opravdu omezuje i ten offline mod? To ses opravdu tak casto a tak dlouho bez internetu?
Ja osobne jsem se jeste nedostal do situace, kdy bych byl tak dlouho bez netu, aby me nestacil ani ten off-line mod. Pocitac mam k pc pripojen prakticky porad, takze vazne moc nechapu s cim ma tolik lidi problem, pokud jim ovsem nejde pouze o princip. -
-
Nejde o to , ze bych nemel pristup k internetu. Problem je, ze nektery firmy maj problem to "spojeni" udrzet. Staci se podivat na problemy, ktery melo Diablo 3 a nebo Simcity. Nebo nektere hry od Ubi. Jim spadne server ... a ty si nezahrajes...prijdes o save.
-
Jo, je to jeste jednoducha cesta at mu to vadi , jen necha si svoji pravdu a necpe nam ostatnim tydle kecy to je cele. Nepochopi nikdy vime ne.
-
oprava "Pocitac mam k netu pripojen prakticky porad" *3* *1*
Jinak samozrejme situace, kdy jedu na dovolenou, chatu, vylet nebo obecne nekam mimo domov do toho nepocitam, to mam jine aktivity, nez hrani her.
-
-
Schálně jsem dal Steam offline a zkoušel, co mi jede s tou "šílenou" DRM ochranou: Stalker (mám i na DVD všechny 3 díly), Outlast, Trine2, C&C Red Alert 3+datadisk, Strike Suit Zero, Sanctum 2, Borderlands I a II, Skyrim a pak jsem se na to vykašlal.
Hry, co jdou hrát offline a mám je na battlenet účtu: Diablo I a II, Starcraft I a II, Warcraft III. Což je více jak 2/3 her provozovaných Blizzardem.
U těchto her nemám online funkce, to je logické. Ale to nemáš ani ty u konzole, když není připojena k netu. Navíc neplatím za MP a hry mě vyjdou na polovinu. Takový BF3 Premium stojí na Xbox a PS3 i teď 1399 Kč, na pc? 695 Kč. Navíc MP v ceně hry. -
-
No, nevím kams koukal, ale podle heureky fakt nevidím BF3 za 1400 kč. Nesmíš nakupovat na xzone a podobných obchodech, kde to maj dost předražený...částky za konzolovou verzi se blíží k Tvé ceně za PC verzi...
-
-
Nevím, kam jsi se pro změnu díval ty, ale nespletl sis náhodou Bf3 a Bf3 Premium? *7* Přestřelil jsem, průměrná je kolem 1000 u konzolové verze.
-
Je to Veskoslav, ten dela jako ze je "proti" konzolim a pritom i sam vlastni, jen prileva ohen do oleje. Tot vse. Vsemi moznymi zpusoby, i kdyz ja bych se uz nicemu nedivil.
-
-
-
-
a preto máme všetci radi blbcov, ktorí robia DDOS útoky na takéto služby, ktoré využívajú milióny ľudí po celom svete namiesto toho, aby sa zamerali na weby zlodejov z vlád, bánk atď., hoci aj to je skôr kontraproduktívne.
-
-
Steam krapet blbne a plno lidi je na prasky. zrejme se nic stat asi nemůže, ale je to pekna ukázka toho jak nektery lidi ma tahle služba omotany kolem prstu. A to radeji nedomyslet az se tahle uber cool služba jednou podela uplne, to bude něco. Miliony lidi tam nebude moct a budou chtit svoje hry, to bude zmatek,bordel a protáhlých obliceju..
-
-
Klídek, můžeš pařit singleplayer...od toho tu jsou CoD:Ghosts *15*
-
Běž si už hodit smyčku, prosím tě. Díky. Pa.
-
Tohle fakt neresim. Odehral sem, uzil si a sbohem a satecek. Ze za napr. patnact let vylovim jiz prectenou knihu a dam ji jeste jednou povazuji za hotovou vec ale ze bych totez ucinil napr s CoD4 ktere "zdobi" muj Steam ucet si nemyslim. *6*
-
To jo no, kde pak budou hry kdyz online a vlastne... nic jineho nez online nepojede. Hrat pujdo no moztna s pomoci cracku. To pak bude ochotny podstoupit malokdo. Mimo to pouze offline. Ja se na tu dobu netesim, obcas je dobre si zapnout Steam.
-
Jako člověk, který tam má jen Mafii 2, Burnout Paradise a hru z Levelu říkám: Těším se na to.
-
-
až je chytí a napari jim nahradit ušly zisk ve výši stovek tisic dolaru, tak je prejde chut.
-
-
mohli by je chytit i s piraty
-
-
Nebo s tebou aby ti domluvily, ze Steam nikoho neomezuje na zivote. *15*
-
-
Pochybuji, ze by je nak chytli urcite nejsou tak hloupi ze se nechaji, bohuzel. Ano, asi by chtelo no a kdo by se potom smal. Zabava bY byla u konce a blbecci by nahrazovali usly zisk.
-
-
Paráda,furt to nefugnuje *11* A to jsem se chtěl podívat,co tam mají za slevy. áchjo *7*
-
-
Prosím: http://store.steampowered.com
-
-
No... 4.1.2014 v 01:40 to vypadá, že ddosujou docela vydatně
-
-