Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A to někdo bere recenze na Steamu vážně? Viděl jsem dobrý hry, co to schytaly kvůli banálním kravinám a na druhý straně blbosti s úchylně vysokym skóre. Celý palcování na Steamu má snad ještě menší vypovídací hodnotu, než user score na Metacritic.
    • Jasně, že bere. Stačí si projet takové ty obsáhlejší recenze, porovnat co se líbilo a nelíbilo a máš velmi dobrou představu spolus nějakým gameplayem, jak si hra stojí.
  • Koukám, že Alucard/Femto alias Twain si tu opět léčí svojí histriónskou poruchu osobnosti a to za podpory místního senzora. Diskuze games se posunula na vyšší úroveň.
  • To vidime jak nebrecis.
    • Počkej na recenzi DOS2. To bude teprve brekot. Akorát to už nebude nick Twain. Náklik však zůstane stejný. ;D
  • To je super napad, smazat ve okolo ale hate od kindertrolla nechat.
  • Slabe reseni, ty grafy bude pouzivat minimum lidi. Problem uz je v omezenosti jen na hodnoceni libi/nelibi - pridal bych dalsi typy.
  • Pozor kradou se tadi niky. Je mozne ze to co jste psali vy psal ve skutecnosti nekdo jini ani o tom nevite!!
    • A ty kdyz chces krast nick tak se ho aspon nauc opsat, negramote *7*
    • Tak psal jsem to ja, nebo nekdo jini?
      • Hezka cestina. Myslel jsem ze v CIA maji lepsi profesory.
      • true_konzolista
        Miluju Sony *14*
  • Už to, že někdo dá na názor PC blbů ze Steamu je politováníhodný a to, že někdo brání plošné palečkovaní, je znak úplného dna PC komunity. Že to brání zdejší komunita lidí, mě vůbec nepřekvapuje. Games.cz může konkurovat klidně Youtube.cOM, co se týče omezenosti komunity.

    Za chvíli tvůrci budou muset hráčům platit, aby nechytli hromadné palečkovaní. Naprostá rakovina je Steam, PCMR, Youtube komunita PCMR, Games.cz komunita apod.
    • Jó, hodnotit PC komunitu na základě nějakých dota/gta fanboyů, to dává smysl. Ty něco vyprávěj o omezenosti a rakovině. Rakovina je akorát tak černobílé myšlení, které tu předvádíš. Ale dá se to pochopit. Holt postrádáš kritické myšlení, tak ti nic jiného nezbývá. Svět je pak mnohem jednodušší, že ano.
    • jamar28
      Sice s tebou souhlasím, ale těch Steam recenzentů se musím zastat. Sám si vybírám hry i podle nich a ještě nikdy mě nezklamali. Ona to tam ku*ví bohužel taková vypatlaná menšina, ale najdou se tam lidi (i Češi), kteří si s recenzemi dávají fakt záležet.
      • Hraji už nějakou dobu, myslím, že dokáži odhadnout, co mě bude bavit a co nebude a dokáži i odhadnout cenu, kolik do toho vložit, zásadně k tomu nepotřebuji uživatelské recenze na MT či Steamu, které jsou do značné míry projevem stádovosti. Např. nedávno jsem koupil na Storu Deus Ex: MD za 300Kč a ta hra je super, stealth, vizuál, desing jsou kvalitní, jenže kdybych za to dal 1600Kč, to už by byla jiná písnička, asi bych bych trošku naštvaný, jak je to krátké, jak moc málo je tam vedlejších misí a nic moc příběh, ale takhle za "tři kila" si nestěžuji. Už to dokáži odhadnout, už mám něco za sebou, na to ti stačí Wiki a zjistit počet misí apod.
        • už mám něco za sebou.... *15*
    • C.r.a.b
      Twaine, i ty vytvaris dojem o "komunite" na Games.cz ... souhlasim, ze nektreri prispevatele nemaji moc nadhledu, kultury, ale bohuzel maji casto tunelove videni.

      Kazdy se rozhoduje podle neceho, nejlepe kdyz si posklada mozaiku z vice informaci. Presto neni vubec od veci si precist i prehnane kriticke prispevky a vyhodnotit do jake miry jsou relevantni.

      Navic, tech pripadu, kdy bylo vyvojarum "ublizeno" je minimum a i autor dobre hry muze mit jiny nazor na veci kolem nej. ... Ja si myslim, ze komu je PDP jedno, tak si FW koupi i tak ... ja jsem tak ovsem neucinil nikoliv proto, ze ma negativni hodnoceni, ale proto, ze mi proste na zaklade dostupnych informaci nesedela.

      (P.S. Co se tyce FW, tam prehnane reagoval prave onen vyvojar. Nechapu proc, mozna se chtel postavit "proti proudu", mozna je Mirek Dusin a nejhrubsi akceptovatelna urazka je plantazniku, ci jdi k sipku ... mozna se chtel zviditelnit ... z meho pohledu to zbytecne hrotil, komunita by bez tohoto jeho kroku jeho hru nadale oslavovala. Si vzpominam, jak jedna znama nechtela kupovat za boha Matonky, protoze jeji sef nesnasel bilboarby s orlici kolem dalnice ... Kazdy se muzem vyjadrit ruzne a recenze na Steamu je v teto situaci vice nez logicke misto.)
      • Já nic nevytvářím, já kupuji, jak mi bylo dáno, může to být subjektivní, ale z mého pohledu je zdejší diskuze dno, vytváří ji pořád ti samí jedinci, co bráni PC, brání tuhle kauzi, pořád si stěžují, brečí. Dle mého na tohle normální člověk nemá čas ani pomyšlení.

        Je mi celkem jedno, kolika vývojářům bylo ublíženo, v tomhle smyslu je to irelevantní, jde o princip, který je ve svém základu naprosto nemocný.

        Navíc jde vidět na GTA, že jde jen o to palečkovaní a být ve stádu, protože po vrácení modu, se ty špatné hodnocení nevrátili zpátky na pozitivní
        viz:http://store.steampowered.com/app/271590/Grand_Theft_Auto_V/
        • Vy možná jste spokojený, když nemáte možnost nic změnit a i kdyby vám vývojáři předhodili totální odpad, tak vlastně budete nadšený, protože "nemáte čas ani pomyšlení na to být nespokojený a stěžovat si"

          Teď budete nejspíš překvapený, ale většina lidí si to nechce nechat líbit. A představte si, že hráči mají JENOM 2 možnosti obrany před nepříjemnými vývojáři: své peněženky (koupit nebo ne) a pokud už jenom kritizování v komentářích a recenzích.
          • Já si to prostě nekoupím, nemám potřebu brečet na forech, já si raději koupím to, co mě zajímá. Určitě ti ale přeji hodně štěstí v tvoji svaté válce. Bojuj! Osud světa leží na tobě.
            • Svatá válka? Haha.
              Váš systém "kup totální odpad a usmívej se" je určitě lepší =)
          • *a potom už jenom kritizování v komentářích a recenzích.
    • a jak to řešíte na konzolích, když vás herní vydavatelé oje*ávají, poděkujete, nastavíte pozadí a podáte jim tubu s lubrikantem? *5*
      • spíš hrajeme, bavíme se, neřešíme jestli kvůli Dotě nevyšel HL3, jestli FW je sračkaa kvůli tomu, že se tvůrci vyhradili proti youtuberovi, jestli GTA je blbost, protože tam chybí mody na úpravu zelenější trávy.

        Jo, hrajeme, pracujeme, žijeme. To tak dospěli lidi dělají, ti co mají hodně času, pak mají možnost palečkovat *3*
        • Chybi ti tam odstavec o tom, jak brecite protoze 720p@30fps je prece nejlepsi.
          • hlavně tu pokaždý brečej, kdykoliv někdo nedá jejich overyhypovaný exkluzivce recenzent alespoň 11/10, zvlášť Sony fanboys napříč internetem jsou na tohle hrozný slečinky *15*
    • Inu, pro hloupého.... *15*
  • Osobně na tom vidím jako pozitivní to, že po letech podkuřování tzv. "komunitě" snad konečně tento hloupý přístup explodoval herním firmám do obličeje. Začalo to nenápadně, cpaním multiplayeru do her, kde nemá co dělat, přenesením akcentu na sociální sítě, a postupně to zdeformovalo herní průmysl hrami, které jsou celý svůj životní cyklus v early accessu, ale mají pevnou "komunitu", takže je to jedno. K tomu různé sporné projekty typu kickstarter (děláme špatnou hru, ale hodně rozesíláme newslettery a updaty, takže je to OK). Všechno to má společné, že z herních vývojářů se stávají v podstatě slouhové a prostitutky "komunity" - jakési neurčité zbožštělé masy hráčů. "Komunita" se stává v podstatě bohem - kdejaký neckbeard u maminky ve sklepě natáčí na youtube videa o tom, co dělají profesionální scénáristé a designéři špatně, a to poslední dobou nejen u her - můžeme se běžně setkat s weby, kde lidé, kteří v životě nic nedokázali, rozumují, jak měl být napsán poslední season Hry o trůny atd. Zbožštění komunity se projevuje též tzv. "moderismem", tj. nekritickým vynášením do nebe moderů, kteří "opravují" rozbité hry, zejména od "Bethesdy" (což pak vede k závěrům, že vlastně modeři - nikoliv designéři a programátoři v Bethesdě -"udělali" Skyrim nebo Fallout atd.).

    Všechno tohle vynášení do nebe hráčů (This is for the players!) je samozřejmě hojně podporované SJW levicovými herními žurnalisty (kteří zase často vycházejí z toho, že hráč je zákazník a spotřebitel a tedy má "práva" např. na určitou herní dobu, herní obsah atd.). Výsledkem je, že mileniální masa entitled neckbeardů a uplakánků pod vedením zneuznaných intelektuálů a pisálků teď obrátila komunitní nástroje proti herním vývojářům a vydavatelům a ukázala, že má skutečnou moc, kterou jí herní průmysl léta systematicky a nadšeně dával.

    Podle mě má herní průmysl to, o co si léta koledoval. Snad to herním firmám dojde, přestanou řešit nesmysly typu twitter a komunitní prvky a soustředí se zpátky na vývoj her. Ať se to mileniálům líbí nebo ne, všechny ty krásné hry nenaprogramovali komunisté z herních webů ani youtoubeři ze sklepa, ale právě ty zlé velké herní firmy. Spotřebitelé ať si hlasují peněženkou - konec konců, Fallout 4 se prodával (a prodává) jako rohlíky a skutečným spotřebitelům, tj. zákazníkům, kteří rozhodují o ekonomickém úspěchu hry, je nějaký metabombing ukradený.
    • Mě v tým názoru zaujalo hlavně to o tom twich apod. Už me vážně s*** jak každá 3. hra se dělá pro nějaký přiblblý youtubery nebo podobný individua a na normální hráče se kašle. Hlavně, že se to bude líbit followerům!
    • víceméně souhlas, ale nebuďme tak kritičtí na youtubery, menšina tam dává kvalitní obsah, který dokáže zaujmout. Rozhodně ne blbebči typu AngryJoe, ale najdeme je.
    • Zajimavy nazor na opacne strane nazoroveho spektra. Ale nejak jsem si nevsiml ze by velke herni spolecnosti posluhovaly hracum. Spis je zdimaji a deformuji jejich nazor a vkus. Ani jsem si nevsiml, ze by se novinari (alespon tu na games), postavili na nasi stranu at uz v pripade pokusu zatrhnou GTA mody nebo spoplatnit a vytvorit monopol na mody ve Skyrimu a uz vubec ne v tech dalsich pripadech kde to komunita skutecne asi prehnala.
      Takze nevim co to placas.
    • Já rozhodně recenze velice vítám. Také si, stejně jako C.r.a.b, zvážím jestli zápory, které lidi uvádějí jsou důležité i pro mě. Vlastně úplně stejně to dělám třeba na Heurece. Čtu hlavně negativní příspěvky a pak si udělám obrázek o tom, proč to kdo nedoporučuje. Hodně často mi z toho vyjde, že je to nějakej šmoula, kterej něco neumí nastavit/nepochopí princip a hned to hatuje. A další věc jsou patche. Jsem rád, že vidím, které recenze jsou už poslední verze a ne předběžného přístupu, případně týden po vydání (což je skoro to samé - bohužel).

      Teď jdu na Warhammer Total war II a doufám, že budu psát nadšené recenze. A ne z příslušnosti k levicové žurnalistice (opravdu na webu o hrách bylo nutné toto označení?), ale z přesvědčení, že můj názor pomůže rozhodnout se kolegům hráčům *5*
    • C.r.a.b
      Ja si naopak myslim, ze je dobre, ze hraci muzou svoji nevoli ke smerovani hry, kterou si uz koupili nejak vyjadrit a ze to vydavatelum neni jedno. Ale zaroven, jsem schopen posoudit, jestli mi aktualni stav hry brani v zakoupeni titulu. Osobne si myslim, ze se vliv recenzi na obchodni uspech precenuje a napr. to, ze nemuzes napsat plnohodnotnou recenzi, kdyz si hru nekoupis primo na Steamu, ale pouze aktivujes mi vadi vic, nez mirne zkreslene hodnoceni her od vyvojaru vykuku, kteri si pomoci bezplatnych klicu chteji vylepsit pozici. Grafy mi nevadi, ale tvuj post strili na vsechny normalni hrace, kteri se umi rozhodovat, ale nechteji byt jen ovce, ktere muzou jen koupit a tahnout dal, kdyz nejsou spokojeni. Omezovani projevu zakaznika by ve vxsledku vedlo k opetovnemu posileni vlivu marketingu, nikoliv ke zvyseni kvality her. Vzdy se mi vybavi hlaska kolegy, ktery v ramci prodejniho uspechu rekl "Nikdo, ti nemuze slibit vic nez ja." Proti tomu je proste nutne mit viditelny nastroj, jinak nam to nekteri vyvojari zase "ukazou".
      • Jo, na základě toho, že fanboys nějákého youtubera vypalečkují hru, se můžeš rozhodnout *15*

        Naprosto fantastické, kam se to posunulo...
  • Shitstorm hodny "komunity" games.cz...jeste si skocim pro popcorn...a ted to muzete rozjet naplno, borecci... :D
    • Prosimte nemuzes si vymyslet neco elpsiho nez ze si dojdes pro pocron? To je tak zprofanovany, otravny, trapny a hloupy ze to z tebe dela razem nejvetsiho blba v cely diskuzi.
      • Snad nebudu kvuli tobe zrat neco, co mi nechutna, blbecku...btw pocron jsem jeste nemel, nejaka gastronomicka novinka?
        • No ja myslim ze priste si uz das pozor, o to slo :)
          • Pozor? :D Tady mezi temahle...ty vole... :D... jasne dam si pozor, slibuji, uz jenom kvuli tobe - protoze jenom predstava, ze by me mistni diskusni (j)elita mohla mit za blba a nemela me rada jsou neskutecna muka... :DDD
    • Tak to ti stačí málo. Máš asi hodně ubohý život.
      • V porovnani s vami, anonymnimi games picovateli? Jo to urcite ubohy... :D
        • Newsflash!
          veškeré vaše námitky vůči komunitě si sypete SÁM sobě na hlavu, protože vy sám jste prakticky jádro tenhle komunity.
          • No to vis ze jo, hosku...nejaky dalsi pseudopsychologicky zvast, prosim...skvela zabava tady... :D
  • Banda teplejch mekejsu, ktery neumi nic jinyho, nez kopat nohama pres review system, protoze ooo neco naprosto nesouvisejiciho z titulem jako takovym, se jich dotklo.
    • Příklad s DMCA na PewPewDie bylo spíš takový vyjímečný příklad. V reálu většinou "bombování hodnocení" má své opodstatnění a většinou si za něj můžou jenom sami chamtiví vývojáři.

      Nečekané přidání mikrotransakcí u hry, kterou jste už jednou zaplatili, je opravdu závažný problém. Kdyby se jednalo jenom o kosmetické transakce (červený/modrý skin) tak by nebyl problém, ale pokud do základních herních mechanik je přidán tenhle pekelný systém, tak by si vývojáři zasloužili ukamenovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit