Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobra vec kedže vacsinu novych hier si tak ci tak treba aktivovat cez steam tak si to moze zahrat niekto znamy......a konecne by som nasiel vyuzitie pre 100vku hier co tam mam
  • Tohle mi přijde jako pořádná blbost, upřímně řečeno bych byl daleko raději, kdyby dali nějaké výraznější slevy. Dříve jsem se o to tolik nezajímal, ale na Steamu je všechno strašlivě předražené i se slevou. Jenom blázen by si koupil hru přímo přes jejich obchod, když kdejaký obchod s klíči nabízí poloviční cenu. Navíc jsem v poslední době zjistil, že starší hry (po instalaci z CD normálně fungující) jsou u nich nehratelné. Abych se ale vrátil k této "revoluční" novince, tak to podle mě stejně nic nevyřeší. Kdo si to bude chtít zkusit, tak se bude muset rozhodovat mezi legalitou a omezením přístupu, takže se to víceméně vyplatí pouze u her zaměřených na MP, zbytek si to opět stáhne. Nevěřím, že tohle nějak změní prodeje.
    • ucho
      to je samozřejmě nesmysl plynoucí z neznalosti. právě obchody s klíči jsou předražené (stačí se podívat na g2play nebo key4you), tedy pokud myslíš neoficiální prodejce klíčů. co se týče normálních obchodů, tam se občas najde nějaká výhodnější akce (amazon, gmg, gamefly, ...), ale když spustí akci steam, rozhodně za nikým nezůstává pozadu...
      • I kdyby předražené, pořád daleko levnější než Steam. Namátkou Key4You vs Steam (euro = 25 Kč): AoE2HD - 370 vs 475; CoD:Ghosts - 970 vs 1500; Lego Lord of the Rings - 400 vs 750; Tomb Raider - 420 vs 1250 a dalo by se dlouho pokračovat. Jak už jsem psal, dříve jsem ceny na Steamu nijak neřešil, začal jsem se o to zajímat až v poslední době, ale co jsem zatím viděl, tak ceny jsou oproti ostatním obchodům o kategorii výš. Neříkám, že se jim občas nepovede pěkná akce, ale většinou to jednoduše nestojí za to.
        • ucho
          Lego Lord of the Rings jsem koupil za stovku, vlastně ho i teď můžeš koupit za obdobnou cenu, pokud si koupíš celý bundle lego her (5 her za 500,-)
          Tomb Raider jsem koupil za 200,-
          všechny CODy MW jsem koupil po 260,- za kus (schválně mrkni, kolik stojí na těch shopech normální evropské verze)
          předobjednávat teď Ghosta není moudrý, tisícovka je pořád zbytečně moc...

edit: a ještě by sis měl uvědomit, jak tvoří cenu ty obchody s klíčy (neoficiální). z logiky věci není možné, aby jejich cena byla nižší, než kde se to dá koupit jinde... proto když se teď podíváš na akce na g2play, u každé hry je obrovská pravděpodobnost, že jinde byla k sehnání mnohem levněji... přiznám se, že svou první hru na steam jsem koupil tam. pak mi ale došlo, že lze nakupovat mnohem výhodněji...
          • Já se ale bavím o nákupu přímo na Steamu a ty mě v jeho obhajobě posíláš k přeprodejci (sleva 75% na Lego hry u GMG). Samotné ceny jsem vzal pouze namátkou a dal jako příklad, že Steam je cenami úplně jinde (do Ghosts nepůjdu dřív, dokud nebude cena pod 500,-). Jeho slevy se většinou pohybují maximálně do 20% a to je pořád dražší jak v kdejakém keyshopu. Ano, občas se utrhne ze řetězu, ale daleko méně často jako například právě GMG, K4Y, Amazon apod...
            • ucho
              neměl bys míchat dohromady oficiální přeprodejce steam her a neoficiální, které nakoupí hry na asijském trhu nebo v rusku a ty pak přeprodávají dál... bohužel přeprodávají i hry s region lockem, což je celkem komedie. takové "obchody" opravdu s GMG a jinými legitimními prodejci srovnávat nemůžeš... je to úplně jiná kategorie...
          • Pises kraviny ... ne kazdej hodla ceka, az prave to co chce bude v nejaky akci. A za normalni cenu je steam vpohode 2-3x drazsi.
            • Když nechceš čekat, tak plať. Tvoje volba.
              My chytřejší si počkáme - a mezitím budeme hrát něco z dříve pořízených zásob.
            • ucho
              já to chápu, bohužel někteří key shopy berou jako normální obchody, kde nemůžou nastat žádné problémy. to ale není pravda, všichni přeci slyšeli, že steam v minulosti mazal hry aktivované z jejich klíčů (například u g2play takový případ byl). lidé by si měli uvědomit, že to není žádný legitimní obchod. pak ale existují normální shopy, kde lze koupit hry na steam. a tam opravdu nevidím žádný rozdíl v tom, jestli tu hru koupím na steamu nebo tam. je to prostě koupě steam hry z legitimního obchodu. a pak je tady na druhé straně právě ten pokoutný prodej, u kterého řada lidí tleská, jak je výhodný a super. a přitom to vůbec není pravda. nevýhody tam rozhodně převažují a ceny jsou ve skutečnosti horší, než u těch legitimních obchodů...
            • ucho: Nojo, takhle to pak dopada kdyz nekdo nechape co to je srovnani cen ze Steamu a z key shopu. To ze nekdo nekde neco koupil me fakt nezajima, mluvi se o cenach na Steamu a to jsou jen a jen ty ceny v Steam app. *7*
            • Ronox
              Záleží jak kdy. Já teda víc beru přes GMG. S mmoboostem mám špatný zkušenosti, kdy jedna várka Borderlands 2 RU klíčů byla nahlášená a steam mi ji smazal s mailem, že se jednalo o podvodný klíč či co a ať kontaktuju prodejce. mmoboost mi napsal, že o riziku jsem věděl bla bla bla. Řešit jsem to dál nechtěl, protože to byla akce asi za 250,- ale utvrdilo mě to, že se tohle může stát někdy i v budoucnu a tak už beru jen oficiální resellery.
            • ucho
              vzhledem k tomu, že různé akce se točí každý den, není potřeba prakticky na nic u ničeho čekat. a týká se to i nových her, ne jen starších (viz předprodej The Rome 2 nebo Bureau, který byl na těchto obchodech s klíči nevýhodný). to, že jako jedinou cenu pro porovnání s obchody bereš normální steam shop je ovšem tvůj problém.
      • Jasny, treba zrovna to Rome 2, steamova cena suprovych 55E a na key shopech predrazenych 799. *3*
        • ucho
          jak říkám, je to pouze o neznalosti. rome 2 se dalo sehnat na steam za 600-700, z normálních obchodů, které přeprodávají i steam hry. ty prodejci klíčů jsou takoví vychcánci, co jen těží z toho, že se lidé neorientují. stejné jako prodej her na aukru... prostě je to vydělávání na lidské hlouposti, případně lenosti...
          • davidBray
            jo na aukru je to síla :) hlavně ruské verze a popis instalace, že se s tím chce někomu takhle drbat, když to může mít pro náš region a ještě levněji .) přesně jak píšeš
        • Bohužel výše zmíněný pisatel tvrdil, že na steamu je to dražší i když je daná hra v akci. A to pak pravda není, protože v summer sale pak měli na steamu nižší ceny, než například na g2play:)
  • Mám docela dost her který nehraju, nebo jen nárazově a tahle fičura se určitě bude hodit, protože synovec nedávno dostal celkem slušný notes a určitě bude mít radost, že ho pustím do své 90+ sbírky.
    • Tak ne. Pořádně jsem si přečetl původní znění a pochopil jsem to tak, že sdílet lze jen celá knihovna (první kix, kterej ale dorazí hned ten druhý) a navrch pokud bude někdo hrát z MOJÍ knihovny, JÁ ho při spuštění JAKÉKOLIV hry začnu "vyhazovat" (resp. se mu na obrazovce objeví, že chci hrát já). Tedy, jak už někdo podotknul níže, to mu můžu rovnou půjčit celý acc. Takhle to ochrání pouze uložené pozice. Ehm...takže nic moc.
      • To jo, ale přihlašovací údaje si můžeš dovolit půjčit snad jen nejlepšímu kamarádovi, kterýmu věříš. Takhle se ale dostaneš do knihoven třeba sta lidí z friend listu, i když nevím, jakým způsobem se bude žádat o to sdílení.
        • Ronox
          Pouze 10 lidí tudíž pravděpodobně jim pošleš invite nebo je začleníš do toho programu.

EDIT:
          "See a family member's installed game that you want to play? Send them a request to authorize the computer. Once authorized, the lender's library of Steam games become available for others on the machine to access, download and play. "

zdroj: http://store.steampowered.com/sharing/
        • Jde to přes email podobně jako když spouštíš steam poprvé na novém počítači. Pro mě je to blbý spíš z psychologickýho hlediska. Kámošovi se bude líbit nějaká hra z mojí knihovny, bude jí pařit, ale pokaždý když si budu chtít zahrát já něco úplně jiného ze STEAMu, tak vyskočí tabulka jestli ho chci vykopnout. Co udělám? Rozmyslim si jestli chci opravdu hrát něco na STEAMu a nebo svýho nejlepšího kámoše kterej má hluboko do kapes pošlu nemylosrdně do hajz...? Co když je do toho zrovna teď zažranej? Nebo je těsně před koncem questu? ----Ze strany kamaráda je to podobné jakékoliv službě. Seš rád, že je zadarmo a že funguje a poskytovatele miluješ, přinejmenším ho máš tak nějak rád. Nehorázně tě ale namýchne, když mu ta služba fungovat přestane.
      • Tedy ještě pro upřesnění. V prvé chvíly to vypadalo, že budu svého známého vyhazovat, jen když budeme chtít hrát jednu a tu samou hru z mé knihovny v jeden moment. Bohužel to je tak, že cokoliv budu chtít hrát ze STEAMu, tak to začne známého vykopávat.
  • Keyz
    Pro mně nic co by se nějak extra hodilo.

Kdyby raději umožnili hru pro nějaké době prodat to by bylo konečně normální a pomohlo by to. Klidně bych to umožnil po delší době, když největší prodeje jsou ze začátku když nepočítám slevy.
    • Nj tiez nechapem preco sa nedaju hry predavat v markete. Pokial sa nemylim tak peniaze co ma clovek na steam ucte nemoze vybrat ani pouzit inak nez nakupom na steame, alebo aspon vymenit napr za itemy do doty,cs atd. alebo za inu hru bez moznosti tu istu hru vymenit s5 jedine znova kupit.
  • ucho
    takže vzhledem k tomu, že je to zde popsáno stejně jako v bleskovce, byl bych rád, aby autor potvrdil informace. v článku zde stojí, že vlastně nebude možné hrát stejnou hru současně (což není žádné omezení, kdo z kamarádů potřebuje hrát současně stejnou hru?).
    na steamu ale píšou toto:
    Can a friend and I share a library and both play at the same time?
    No, a shared library may only be accessed by one user at a time.

což chápu, že nejde o hru, ale o celou knihovnu her. tedy pokud jeden hráč hraje, druhý se do knihovny vůbec nedostane a nemůže hrát žádnou hru. byl bych rád, kdyby toto autor článku vysvětlil... jsem z toho zmatený. v bleskovce i článku píšete, že nelze hrát jednu hru současně a podle toho anglického textu to chápu jinak. takže jak to vlastně bude? je to celkem zásadní rozdíl v omezení...
    • To co pisou na steamu je tak, ze sdilis celej seznam her => nemuzete oba hrat zaroven z jednoho seznamu, ale muzete hrat krizem.

Co nikde napsany neni, je, zda je mozny pucenou hru hrat offline. Pokud ano, tak pada i to vyhazovaci omezeni - minimalne u singlu. Proste se od steamu po dobu hrani odpojis.

Je to beta, takze uvidime, ale tohle by byl asi nejvetsi vopruz - meli by to predelat proste na pujcovani jednotlivych her = hraje ji nekdo z tech N lidi = nemuze tu konkretni hru hrat nekdo jinej.

A samo, vubec nejlepsi by bylo, kdyby proste a jednoduse slo hru na kohokoli prevest. Spousta lidi tohle resi tak, ze si pro kazdou hru generujou novej steam acc a predavaj pak celej ucet ...
    • Warriosparky
      Pokud se rozhodneš hrát jakoukoliv hru se své knihovny a zároveň bude tvůj kamarád hrát jakoukoliv hru z tvé knihovny, dostane tvůj kamarád pár minut na opuštění hry.

"As the lender, you may always access and play your games at any time. If you decide to start playing when a friend is already playing one of your games, he/she will be given a few minutes to either purchase the game or quit playing."
      • takze je to kvazi to iste ako ked som pozical prihlasovacie udaje len teraz to nebude nutne cize to moc velka revolucia neni
        • ucho
          přesně tak, přijde mi to jako půjčování účtu s tím, že dotyčný nezná tvé přihlašovací údaje. ale tak i tak je to krok kupředu a pro pár kamarádů dobrý způsob, jak ušetřit. tedy pokud každý z nich nehraje 10 hodin denně...
      • ucho
        takže je to v článku napsaný blbě...
    • Shania
      Hlavně pokud to dobře chápu, tak je to vázané i přímo na PC, takže můžu sdílet hry co mám nainstalované na svém počítači, ale kdybych chtěl brachovi půjčit nějakou hru a on měl jiný PC, tak bych se tam nejdřív musel přihlásit pod svým účtem a hru nainstalovat.
  • Viktor_H
    Hm, spíš to vidím tak, že pro trpělivější hráče začínají žně... Nemám problém počkat, až někdo z mých kamarádů hru dohraje, načež mi ji může bez problému přenechat. A není problém si vymyslet nějaký systematičtější plán; např. že se budou dva v koupi hry střídat a dohrávat jakoby na přeskáčku nebo každý koupí jednu, dohrajou to a vyměněj...

A vůbec principiálně jsem se takhle s kamarádem střidali furt metodou přihlašování na účet druhého... Pro člověka, který má multiplayerové tituly v zadku, je to ok.
    • Asi jsi to nepochopil. Když ty budeš hrát jakoukoliv hru na Steamu, tak tvůj přítel nebude moci hrát jakoukoliv hru z tvé knihovny. Nejde jen o jednu hru, ale celou knihovnu.
      • Viktor_H
        Yep, před chvíli jsem četl vyjádření a je to tak... No nic, tak se budeme dál přihlašovat na účty druhého. *4*
    • Taky si myslim, ze na singl hry je to super. Hru dohraju za par hodin a pak uz se k ni vetsinou moc nevracim a muzu ji pujcovat. Na MP hry to samozrejme moc neni, zvlast kdyz bych si ji rad zahral s tim, komu ji pujcuju, ale to snad nikdo necekal. To by nebyl pujceni, ale zkopirovani/naklonovani hry. Kdyz jsem v drivejsich dobach pujcil nekomu CD, tak jsem to taky nemohl v tu chvili hrat (nepocitam do toho cracky :) )

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit