Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No a ještě bych dodal, že na vině je i AMD, které je v Linuxu co se ovladačů týká, stále jedna velká tragédie
  • Sorry, ale to není vina linuxu ani OpenGl, ale vývojářů, kteří vybrali starší verzi OpenGL, takže asi tak. Jinak OpenGl je v poslední verzi plně konkurenceschopné, ne-li lepší než nejrozšířenější v herních PC - DX11
  • Hlavne si treba uvedomiť,že MS chce uzatvoriť svoju platformu podobne ako Apple. Takže SteamOS má byť konkurenciou niečomu podobnému.
  • Ethy
    Rozeber to prosímtě, rád se o sobě něco dozvím :)
  • rami.cz
    Ty jsi chudak :)
  • Rome 2 hraju přes měsíc a ono postavit jednotky před bránu v případě dobývání nebo do dvoj - trojřadu v případě bitvy a počkat až stupido omylo AI vrhne vše doprostřed a potom 2 až 3 minuty pít kávu a dívat se na jeden velký blop....na to stačí opravdu gamepad a TV.
  • Ethy
    Já se tak strašně moc těším, až si s tímhle VALVe nabije hubu. Momentálně k VALVe chovám takovej hate až to hezký není. Už mě ta jejich hipísácká firemní struktura fakt nebaví. Co je jim platná tahle mediálně cool firemní struktura, když ta firma (sami to i přiznali) nemá ani PR oddělení, nebo jakejkoliv styk s komunitou? Určitě jste všichni četli tu blamáž okolo Halloween patche do Doty 2 a spojitost s automobilkou volvo, no prostě komedie. A co na to VALVe? Nic, vůbec nic, jestli proběhla nějaká mailová omluva volvu nebo tak něco, do toho samozřejmě nevidíme, ale prostě mě to jejich ticho okolo všeho fakt už nebaví a strašně moc jim přeju nějakej neskutečnej průser, aby se nad s sebou zamysleli a najali pár lidí. Sakra, vždyť ty prachy tam na to maji. Najmu 5 mladejch nadšenejch lidí co by jim testovali hry na greenlight. 5 lidí na styk s komunitou a veškeré PR. Můžou dělat třeba i překlady ne? Tak najmu dalších 200 lidí co by překládalo veškerej Steam katalog her, tím by si také šplhnuli. Sakra, když ty prachy mám, tak proč na nich sedět? Achjo *7*
  • Ty jsi mi ale chytrák. Předpokládám, že o těchto věcech nevíš nic. Nicméně jako laik jsi asi spokojený s tím, kolik nesmyslů se začíná objevovat a kvalitních her ubývat.
  • Jeste ze nejsi CEO zadne velke spolecnosti v hodnote mnoha milionu.
  • Meles ho*na, ovladace sou verze od verze lepsi, ale vypatlanci jako ty musej furt delat QQ a plakat jak to vsecko nejde.
    Kdyz se SoS a krabicky nasadi do prodejen vsecko pojde naprosto v pohode.
  • A co jako, když mám doma herní pc, tak k čemu mi je, že na nějaký sajrajtOS vyjde stará hra ? Doufám, že se tohle Valve krutě vymstí. Já chci HL3 a ne nějaké pi*****ny
  • Robotron3
    No to teda právě že moc nejdou. S Mac verzemi velkých her jsou větší problémy než s Windows DirectX. Zvlášť když vydají nový OS, jako teď 10.9, tak spousta her klidně přestane fungovat, atd. Hrál jsem třeba Two Worlds 2 na Macu a musel jsem toho nechat, protože ta hra padala každých 10 minut a nedala se hrát.

Lidi nadávají na Windows a DirectX, ale vůbec si neuvědomují, že DirectX je právě na hry parádní i pro vývojáře, kdežto OpenGL neni knihovna dělaná na hry, to je jen standard pro 3D grafiku a všechno okolo se musí řešit nějak jinak. Když firmy začnou podporovat Steam OS a linux, tak se teprve budou muset učit, jak to dělat pořádně a i nástroje se budou muset zlepšovat a to nějaký čas potrvá.
  • Na to můžou pomoci nové ovladače grafiky (klidně i beta) a nebo novější verze Ubuntu(?). Teď je kolem obojího hroznej šrumec a verze od verze jde líp a líp.
  • skor zle driveri pre grafiku na mac su bezne porty do opengl a idu v poho ako na win
  • smutne na tom je to, ze maju pravdu.. Rome 2 fakt patri(ako prva hra TW) do obyvaku..predchadzajuce patrili priamo na pc + ovladanie klavesnica + mys
  • Jen houšť, jen houšť!
  • Kr.Pa
    port z DirectX do OpenGL ?
  • Robotron3
    Aktuálně vyšla na Linux snad první opravdu velká hra Metro Last Light a je tam vidět, jak to zatim Linux oproti Win verzi nedává. Chybí některé efekty jako teselace, stíny jsou rozpadlé, je to pomalejší, padá to. Pořád si myslím, že je tahle iniciativa uplně úžasná, a fandim tomu, ale nebude to ze dne na den, že velké hry poběží pod Linuxem a Steam OS tak dobře jako pod Windows.
  • at si to strci do prd*le

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit